Schumi zo goed als kampioen

Met zijn overwinning op Indianapolis afgelopen weekend is Michael Schumacher erg dicht bij zijn zesde wereldtitel gekomen.

Schumacher had een van de beste dagen van zijn leven en ondanks dat er veel mogelijkheden waren om fouten te maken wisten zowel hij als Ferrari foutloos te blijven.

De belangrijkste dreiging voor de race was Juan Pablo Montoya. De Colombiaan had een minder goede dag en kwam niet verder dan een zesde plek waardoor zijn kansen op het kampioenschap verkeken zijn.

Ook Kimi Räikkönen had voor de race nog kans op de titel. Hij vertrok vanaf pole position en wist door als tweede te finishen nog een minimale titelkans voor de laatste race te behouden.

Ook de Fin reed een foutloze race, het grote verschil tussen hem en Schumacher was het rubber. "We verloren de race omdat we erg veel pech hadden met het weer vandaag," aldus Räikkönen. In de motregen "werkten onze banden niet zo goed als de Bridgestones."

Schumacher daarintegen verwelkomde de regen, "omdat we wisten dat onze regenbanden beter zijn dan die van onze concurrenten", meldde hij. Voor de droogweerbanden was het juist omgekeerd, daar waren de Michelins beter. Dit was vooral in het begin van de race duidelijk.

De 71ste overwinning van Schumacher heeft ervoor gezorgd dat hij nu negen punten voorsprong heeft op Räikkönen. Montoya staat weer één punt achter de Fin. Daarmee is Räikkönen de enige die Schumacher van zijn zesde titel af kan houden. Daartoe heeft hij slechts één mogelijkheid, en dat is de laatste race, op 12 oktober op Suzuka, winnen. Schumacher mag dan geen punten scoren, omdat hij bij een gelijk puntenstand kampioen wordt op basis van het aantal overwinningen.

Schumacher heeft zes overwinningen, Montoya twee en Räikkönen één.