McLaren gaat niet voor de Wereldtitel in 2003

McLaren-Mercedes gaat in het seizoen 2003 niet voor de wereldtitel. Het team uit Woking zal zich gaan richten op de ontwikkeling van de auto en proberen een individuele overwinning te pakken. Pas in 2004 hopen de mannen van Ron Dennis weer een succesvolle poging te kunnen doen om de wereldtitel te pakken.


"De nieuwe Mercedes-motor zal nog niet op tijd klaar zijn voor de eerste race van het seizoen", vertelt ontwerper Adrian Newey. "We hebben daarom besloten om in de beginfase van het seizoen nog niet al onze wapens in te zetten. Ons doel is om al onze troeven pas of tafel te leggen, wanneer we er zeker van zijn dat de betrouwbaarheid hiervan waterdicht is."

"Je kunt hieruit afleiden dat we ons richten op individuele zeges in 2003. Het zal extreem moeilijk worden om de wereldtitel te pakken, maar we zullen vooral in het begin van het seizoen proberen met onze bewezen betrouwbaarheid veel punten mee te pakken. Ik zie liever dat we Ferrari in de laatste 10 races het vuur aan de schenen kunnen leggen, dan vroeg in het seizoen", aldus dezelfde Newey.