Groene griezels in Storm of Zehir

In het vierde kwartaal van dit jaar verschijnt de tweede uitbreiding voor Neverwinter Nights 2, genaamd Storm of Zehir. De uitbreiding is in ontwikkeling bij Obsidian Entertainment en wordt uitgegeven door Atari.

Nieuwe en verbeterde features die we kunnen verwachten zijn onder andere het gebruik van een Overland Map. Door gebruik te maken van skills als Spot en Survival kun je hinderlagen omzeilen en verborgen schatten of vergeten ruïnes ontdekken. Er is een nieuw Teamwork Benefit System waardoor de samenwerking met je groepsgenoten verbeterd wordt. Naast een hoop nieuwe gebieden om te verkennen waaronder de jungle van Samarach, worden enige nieuwe classes, spells en tegenstanders toegevoegd.

Nadat de King of Shadows verslagen is moet de Sword Coast vanuit een diep economisch dal zien op te krabbelen. Handelaren vormen kartels om zelf beter te worden van de chaos en verwarring. Sluit jij je aan bij een syndicaat om een handelsgrootmacht te stichten, of trek je door Faerun om de handelskaravanen te overvallen en de spullen op de zwarte markt te verkopen? Al snel blijkt er nog een macht op de markt aanwezig te zijn, de slangachtige Yuan-Ti.

Naar verwachting voegt de single-player campaign in Storm of Zehir zo'n vijftien uur speeltijd toe. Daarnaast hebben de nieuwe toevoegingen natuurlijk ook hun weerslag op de multiplayer en de tools om zelf nieuwe content te genereren.