[update] TV actie 555 trekt 9 miljoen kijkers

Meer dan negen miljoen kijkers hebben gisteravond een stuk van de TV actie voor Giro 555 gezien. Dat blijkt uit gegevens van de Stichting Kijkonderzoek. Nederland 2, RTL 4 en SBS 6 zonden gezamenlijk een live-uitzending vanuit Studio 22 uit om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de ramp in Zuid-Oost Azië.

Het meest bekeken moment van de avond viel rond 22:20 uur, vlak na het live verslag van Step Vaessen vanuit Atjeh, bij Paul de Leeuws tussenstand van 92.740.000 euro en het gesprek van Martijn Krabbé met vertegenwoordigers van de hulporganisaties. Nederland 2 had toen met 2,7 miljoen mensen de meeste kijkers.

Radio 555, de gezamenlijke radio-uitzending van publieke en commerciële stations, die overdag ook via Nederland 2 was te zien en te horen, had via dat televisienet een bereik van twee miljoen kijkers.

De Nationale Actie voor Azië breekt ook kijkcijferrecords. De gezamenlijke televisieactie voor Kosovo in 1999, de vorige recordhouder, bereikte vijf miljoen kijkers. Deze actie werd echter maar op 1 kanaal uitgezonden.


Paul de Leeuw bij het telefoonteam van BN'ers