FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 7 januari 2005

Haklander langer bij De Graafschap

De Graafschap heeft het contract van Richard Haklander (20)opengebroken en verlengd. De aanvaller blijft nu tot 2007.

De verlenging van het contract van de jonge spits past in het huidige beleid van De Graafschap. De club wil op de lange termijn meer spelers uit de eigen opleiding en regio wil vastleggen. Vorige week braken de Superboeren ook al het contract van verdediger Dave Bus open en verlengden dat tot 2008.

Haklander begon dit seizoen in de basis tegen Feyenoord, maar verloor zijn plek daarna en kwam alleen tot invalbeurten. Haklander maakt ook deel uit van de selectie van Jong Oranje. Dit seizoen speelde hij al dertien maal in de hoofdmacht. Hij kwam daarin nog niet tot scoren.

Peter R. de Vries gestrand in de Sahara

Icoon Sport nieuwsMisdaadjournalist Peter R. de Vries, deelnemer aan de Dakar Rally, is met zijn teamgenoot gestrand in de woestijn van Mauretanië. Het duo strandde in de zware zevende etappe van de rally, waarin donderdag een zandstorm en gebrek aan brandstof veel deelnemers tot opgave dwongen.

Uit clementie met de rijders schrapte de organisatie de etappe van vrijdag. Het is echter de vraag of Peter R. de Vries en teamgenoot Evert Kroon op tijd zullen zijn voor de etappe van zaterdag. De rallywagen van het duo staat al anderhalve dag vast op 80 kilometer van Tichit, zonder brandstof en zonder eten. Een assistentiewagen is onderweg.

Meer dan de helft van de deelnemers is in deze editie van de woestijnrally al uitgevallen. Van de 31 Nederlandse equipes zullen waarschijnlijk zaterdag nog negen motorrijders, vier auto's en vier vrachtwagens van start gaan.

Peter R. de Vries in de Dakar Rally
Peter R. de Vries zal waarschijnlijk Dakar niet halen

[upd] Doden bij treinongeluk Bologna

Basschie (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een botsing tussen twee treinen in de buurt van de Italiaanse plaats Bologna zijn vanmiddag ongeveer tien mensen omgekomen en nog een onbekend aantal mensen gewond geraakt. Dit heeft het Italiaanse persbureau Ansa gemeld.

Een passagierstrein en een goederentrein botsten op een enkelspoor op elkaar. Dit gebeurde nabij Bolognina di Crevalcore. Reddingsploegen van de ambulance en de brandweer zijn inmiddels ter plekke, aldus persbureau Ansa.

Update 22.47 uur
Het dodental van de treinbotsing is inmiddels opgelopen tot veertien. Onder de doden zouden de vier machinisten van de twee treinen zijn. Volgens de Italiaanse brandweer zijn meer dan vijftig mensen gewond geraakt. Drie van hen zijn er slecht aan toe.

De twee treinen botsten vanochtend in dichte mist op elkaar. Volgens getuigen ontspoorde de locomotief van de passagierstrein, waarna de voorste wagon werd doorboord door de goederentrein. Een andere wagon belandde bovenop de goederentrein.

Zeikende vrouwen en toiletbrillen

Magdi stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Ben ik de enige man die niks goed kan doen in het huishouden? Te beroerd om te helpen ben ik zeker niet. Zelfs initiatief nemen doe ik, al zit dat wat minder in mijn genen dan bij mijn vriendin. ‘Wanneer het niet goed gebeurd heb ik liever dat je niks doet’ zei ze laatst op snauwerige toon. En bedankt! Help je je medemens en dan krijg je zoiets naar je kop geslingerd. Nou ken ik haar intussen best goed en weet dat ze het niet zo bitchie bedoelt, maar toch. Ben benieuwd hoe lang het nog duurt voor mijn toch al magere motivatie om iets te doen is uitgedoofd.

KNMI waarschuwt voor zware windstoten

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Het KNMI heeft gewaarschuwd voor zeer zware windstoten die zich morgenochtend in het waddengebied kunnen voordoen. De situatie is echter nog niet zo ernstig dat het weerbureau in De Bilt een weeralarm heeft doen uitgaan.

Volgens het KNMI trekt zaterdagochtend een storm over het land die in het Waddengebied windkracht 10 kan hebben. In de noordelijke en westelijke provincies zijn zeer zware windstoten mogelijk met snelheden van 120 kilometer per uur.

Penningmeester AEL gooide molotovcocktail

VEGAN had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In België is gisteren de penningmeester van de Arabisch Europese Liga (AEL), Youssef R., voor de rechter verschenen, wegens het gooien van een molotovcocktail naar de politie. Hij kwam tot zijn daad in november 2003.

Afgelopen september kwam de politie de man op het spoor na een huiszoeking in zijn internetcafé. Daar werden onder andere vijf gestolen computers aangetroffen. Net voor hij en zijn zakenpartner Tarik E. daarover werden verhoord, werden hun vingerafdrukken genomen.

Uit de afdrukken bleek dat R. in november 2003 ook de - niet ontplofte - molotovcocktail had gegooid. Daarvoor kan hij twee jaar cel en 1.000 euro boete opgelegd krijgen. E., die vervolgd wordt voor heling van de gestolen computers, hoorde zes maanden cel en 250 euro boete vorderen.

Volgens Youssef R. kwam hij tot zijn daad uit pure frustratie ten opzichte van de politie. Een aantal dagen voor zijn daad hadden agenten zijn beste vriend doodgeschoten tijdens een overval op de McDonalds in Mechelen.

"Hij beseft dat hij op een verkeerde manier uiting heeft gegeven aan zijn verdriet", aldus zijn advocaat, Kris Luyckx. Over de gestolen computers was de verdediging kort. "Tarik heeft de computers via de Koopjeskrant gekocht en wist niet dat ze eind 2002 bij Electrabel in Deurne waren gestolen. Ik vraag dan ook de vrijspraak."

Gebruikers boos over betalen op Schoolbank.nl

Icefire1971 had ons via de nieuws-submit te melden:

Het succesvolle Schoolbank.nl, een van de best bezochte Nederlandse sites, vraagt tegenwoordig geld voor hun diensten. Op Schoolbank.nl kun je oude klasgenoten terugvinden en contact met ze opnemen.

De site was al geld gaan vragen voor het contact opnemen met anderen, al werd dit vaak opgelost door het e-mailadres in het profielberichtje neer te zetten. Nu moet je ook betalen om de profielen van oud-klasgenoten te bekijken. Of dit verstandig is, is nog maar de vraag.

Veel bezoekers zijn boos en sommigen keren de site inmiddels de rug toe. Op FOK! is al opgeroepen om het persoonlijk profiel te wissen, op Webwereld doet iedereen hetzelfde en op weblogs wordt er over alternatieven nagedacht. Zo is er bijvoorbeeld schoolpagina.nl.

Schoolbank.nl geeft de gebruikers overigens de schuld, 'Steeds meer gebruikers melden op hun persoonlijke pagina hun e-mailadres en/of telefoonnummer. Dit is in strijd met de huisregels en komt helaas steeds vaker voor, het 'copy cat' effect heeft ons uiteindelijk gedwongen hier tegen op te treden.'

Vooralsnog bekijkt Schoolbank.nl de ontwikkelingen van een positieve kant. Op de website staat wervend:

Geniet nu nog meer met SchoolBANK-Plus: Je bent nu nog SchoolBANK-Basis gebruiker. Dit is gratis maar je mist het allerleukste:
- Onbeperkt contact opnemen met vrienden
- Onbeperkt lezen van alle persoonlijke verhalen en herinneringen
- Bekijk alle foto's op ware grootte.


Vorig jaar won Schoolbank.nl nog een prijs voor beste gratis site. Dit jaar zit die prijs er in ieder geval niet meer in. Of Schoolbank.nl over een jaar nog net zo populair is als nu, moet worden afgewacht.

 Klassefoto
Altijd gezellig om weer oude klasgenoten te spreken.

Release World of WarCraft verschoven

De Europese release van de MMORPG World of WarCraft is verschoven van 14 januari naar 11 februari. Verscheidene internet-winkels hebben hun klanten dit laten weten per e-mail. De final-beta test van het spel zal zeer binnenkort van start moeten gaan en dit zal de allerlaatste test zijn alvorens het spel in de winkel komt te liggen. Het spel zal te krijgen zijn in twee smaken, de normale versie voor ongeveer 40 euro en de Collector's Edition, die voor ongeveer 70 euro van eigenaar verwisselt.

Uitslag Brantjes - Whitlock

André Brantjes is er niet in geslaagd om de halve finale van de Lakeside World Professional Darts Championships 2005 te bereiken. Simon Whitlock was een flinke maat te groot en versloeg de Nederlander met vijf sets tegen één.

De debutant Brantjes had in de vorige ronde voor een grote verrassing gezorgd door Mervyn King uit te schakelen.Vooral in de eerste vier sets kwam Brantjes echter geen moment in de vorm die hij in de wedstrijd tegen King ten toon had gespreid. De Australiër Whitlock won maar liefst tien legs op rij en kon heel makkelijk uitlopen naar 4-0.

Na de pauze ging Brantjes beter gooien en leek het zowaar nog een wedstrijd te worden. Hij won de vijfde set, maar moest in de spannende zesde set uiteindelijk toch het onderspit delven. In deze set gooide Brantjes zijn eerste en enige 180'er van de wedstrijd.

Museeuw gepakt door sms-jes

Johan Museeuw blijft beweren nooit doping te hebben gebruikt. De Belgische krant De Morgen zegt echter, na inzage van het dossier van de dopingzaak, dat er verpletterend bewijs is tegen Museeuw.

In de zomer van 2003 onderschepte het parket van Kortrijk al het telefoon-, fax- en sms-verkeer van veearts José Landuyt. Hij wordt ervan beschuldigd tien wielrenners, van wie Johan Museeuw, Jo Planckaert, Chris Peers en Mario De Clercq het bekendst zijn, van doping te hebben voorzien. Op onder andere de bewijslast die daaruit volgde schorste de Belgische wielerbond deze renners.

Museeuw vecht nu voor het gerecht deze schorsing aan, maar de Belgische krant De Morgen komt morgen met een krantenartikel waarin volgens de krant de bewijslast tegen Museeuw uit de doeken zal worden gedaan. Landuyt en Museeuw zouden elkaar smsjes hebben gestuurd over het gebruik van EPO en de modernere vorm Aranesp. in de sms-jes zouden ze daarvoor de codenaam "wepsen" hebben gebruikt.

Schaatsen: Uitslagen EK Allround (07/01/05)

Mark Tuitert heeft de leiding gepakt op het EK Allround schaatsen in Heerenveen. De Nederlander, titelvedediger in Thialf, was de snelste op de 500 meter en eindigde als zevende op de 5000 meter. In de top vijf staat slechts één niet-Nederlander: de Italiaan Enrico Fabris op de derde plaats.

Tuitert stak er op de 500 meter met kop en schouders bovenuit, met een tijd van 36 seconden en 8 honderdsten was hij ruim sneller dan Jochem Uytdehaage (36,40) en de Duitser Jan Friesinger (36,43). Op de 5000 meter was de Noor Eskil Ervik in een tijd van 6 minuten, 23 seconden en 40 honderdsten de snelste. Carl Verheijen (6.24,27) en Nederlands kampioen Sven Kramer (6.24,29) volgden hem.

De vrouwen reden vandaag enkel de 500 meter. De Duitse Anni Friesinger was in een tijd van 39,36 de beste, haar landgenote Daniela Anschütz volgde haar in 39,70. Derde werd Nicola Mayr uit Italië (39,95), ruim voor de beste Nederlandse: Ireen Wüst eindigde met 40,37 op de zevende plaats.

Algemeen klassement mannen
1) Mark Tuitert
2) Jochem Uytdehaage
3) Enrico Fabris (Ita)
4) Sven Kramer
5) Carl Verheijen

Algemeen klassement vrouwen
1) Anni Friesinger (Dui)
2) Daniela Anschütz (Dui)
3) Nicola Mayr (Ita)
4) Annette Bjelkevik (Noo)
5) Claudia Pechstein (Dui)
7) Ireen Wüst

-
Kijk voor meer sportnieuws en de precieze schaatsuitslagen op Sport.fok.nl!

EK allround : uitslag 5000 meter mannen

De Noor Eskil Ervik heeft de 5000 meter, de tweede afstand bij de heren, gewonnen tijdens het EK allround in Heerenveen.

In een tijd van 6.23.40, was hij bijna achttiende seconde sneller dan de nummer twee Carl Verheijen. De derde plaats ging naar een andere Nederlander, Sven Kramer.

Na de eerste dag gaat Mark Tuitert aan de leiding in het algemeen klassement met een puntentotaal van 74.918. Tweede staat Uytdehaage, en derde staat de Italiaan Fabris. Kramer en Verheijen staan respectievelijk vierde en vijfde.

Bij de vrouwen gaat Anni Friesinger aan de leiding nadat de vrouwen vrijdag alleen de 500 meter schaatsten. Zaterdag staan de 1500 en 3000 meter bij de vrouwen en de 1500 meter voor de mannen op het programma.

Uitslag 5000 meter mannen :
1. Eskil Ervik (Noo) 6.23.40
2. Carl Verheijen 6.24,27
3. Sven Kramer 6.24.29
4. Enrico Fabris (Ita) 6.24.58
5. Jochem Uytdehaage 6.25,72
6. Oystein Grødum (Noo) 6.26,01
7. Mark Tuitert 6.28.38
8. Johan Röjler (Zwe) 6.29,21

Awa gaat in hoger beroep

Icoon Binnenlands nieuws Awa, de jongen die in augustus zijn 16-jarige ex-vriendin tot twee keer toe in brand stak, zal in hoger beroep gaan tegen het vonnis van 1,5 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. Justitie zal ook in hoger beroep gaan. Dat heeft het openbaar ministerie vrijdag gemeld.

Het is nog niet duidelijk waarom de verdediging in hoger beroep gaat. Het OM gaat mee in hoger beroep, ondanks dat de straf conform de eis was. Awa werd echter veroordeeld voor zware mishandeling met voorbedachten rade, waar het OM liever een veroordeling voor poging tot moord had gezien.

De toen 16-jarige Awa nodigde in augustus zijn eveneens 16-jarige ex-vriendin uit om langs te komen. Daar bedreigde hij haar, kraste hij met een mes zijn naam in haar borst en overgoot haar met terpentine om haar vervolgens aan te steken. Hij doofde zelf de vlammen, overgoot haar nog eens met terpentine en stak haar opnieuw aan.

Daarna bracht hij het meisje naar een vriendin, die hij later ook bedreigd zou hebben. Toen hij eenmaal was vastgezet, bleek hij gewoon door te gaan met het versturen van bedreigingen. In brieven, die hij verstuurde vanuit de inrichting, schreef hij onder andere dat hij niet begreep waarvoor hij zo zwaar gestraft werd. Ook zei hij dat hij dacht er met een lichte straf van af te kunnen komen.

Een datum voor het hoger beroep is nog niet bekendgemaakt.

Relax doet Santi Perez aanbod

Het Spaanse team Relax heeft Santi Perez een contractaanbod gedaan. Phonak verlengde eerder het contract van de renner niet vanwege een dopingzaak.

Santiago Perez had na zijn goede prestaties in de Vuelta de grote teams voor het uitkiezen. Nu mag echter geen ProTour-team hem contracteren, vanwege de ethische code die de teams hebben ondertekend. Zolang zijn dopingzaak nog loopt is hij daarom aangewezen op de Continental-teams.

Relax-Fuenlabrada heeft hem nu een contract aangeboden dat ontbonden zal worden als hij schuldig wordt bevonden in zijn dopingzaak. Perez krijgt wel een aanzienlijk lager salaris aangeboden dan hij bij Phonak gewend was. Relax en Perez zijn er nog niet geheel uit, maar denken wel snel overeenstemming te bereiken.

Buffel haalt uit naar Gullit

Thomas Buffel heeft in de Belgische krant Het Laatste Nieuws fel uitgehaald naar Feyenoord-trainer Ruud Gullit.

"Iedereen wist dat de trainer fouten maakte door me niet op te stellen. Hij communiceerde niet. Ja, ik had meer verwacht van de samenwerking met hem", aldus de Belg die deze week de Rotterdamse club verruilde voor Glasgow Rangers.

Bij de Schotse club denkt de Belg snel zijn oude vorm te zullen hervinden. "Alles ademt hier warmte en ik voel dat ik hier veel vertrouwen krijg, ik heb het geloof terug. Weet je dat mijn voorstelling aan de pers hier zelfs rechtstreeks op televisie werd uitgezonden? En ik word al herkend op straat. Glasgow Rangers is een grote club, vergis je niet."

Jochen Janssen naar Den Bosch

FC Den Bosch huurt tot het einde van dit seizoen Jochen Janssen. De aanvaller is afkomstig van RKC Waalwijk.

FC Den Bosch was al geruime tijd op zoek naar een versterking in de voorste linie. Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn: "Jochen Janssen is balvast, kan goed met zijn rug naar de goal spelen en is technisch goed. Hij heeft enorm veel zin om bij ons aan de slag te gaan. En wij hebben er vertrouwen in dat hij onze andere spelers beter kan laten renderen."

Zelkjo Radovic, de Oostenrijkse aanvaller die deze week met de selectie van FC Den Bosch meetraint, is door de komst van Janssen overbodig geworden.

Hartson langer bij Celtic

John Hartson speelt ook de komende seizoenen voor Celtic. De spits verlengde zijn contract met de club tot 2007.

De 29-jarige spits uit Wales stond in de belangstelling van onder meer Blackburn Rovers en Hertha BSC, maar besloot bij Celtic te blijven. De kalende spits werkte sinds zijn komst naar The Bhoyz in 2001 139 wedstrijden af voor Celtic, waarin hij 77 keer scoorde.

Celtic staat momenteel bovenaan in de Schotse competitie. Hartson scoorde tot nu to 16 goals waarmee hij topscorer van Schotland is.

Farfán niet mee naar Abu Dhabi

PSV gaat zonder aanvaller Jefferson Farfán op trainingskamp. De Peruaan is te ziek om mee te reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Farfán kampt met hevige buikklachten. Onderzoek wees donderdag uit dat er niets ernstigs aan de hand is met de twintigjarige vleugelspits.

Of Johann Vogel mee reist is nog onbekend. Vanwege familieomstandigheden, de schoonvader van de Zwitser wordt in het rampgebied in Azië vermist, verblijft Vogel momenteel in zijn geboorteland.

Chelsea legt Jarosik vast

Chelsea heeft weer een nieuwe aanwinst. De ploeg heeft zich versterkt met de Tsjechische international Jiri Jarosik.

De 27-jarige middenvelder is afkomstig van CSKA Moskou en heeft gisteren een contract getekend voor tweeënhalf jaar. In de eerste ronde van de Champions League speelde Jarosik met CSKA Moskou nog tegen Chelsea. Jarosik, die 20 keer uitkwam voor het nationale team van Tsjechië, kan daardoor niet ingezet worden in de tweede ronde van de Champions Leaugue.

De 1.94 lange Tsjech is blij met de transfer: "Ik ben blij dat ik nu bij een grote club als Chelsea mag spelen. Ik ben een aanvallende middenveler en overal op het middenveld inzetbaar."

EK allround : uitslag 500 meter vrouwen

De 500 meter bij de vrouwen tijdens het EK Allround in Heerenveen, is gewonnen door de Duitser Anni Friesinger.

De Duitse won de 500 meter voor haar landgenote Daniela Anschutz, terwijl de Italiaanse Nicola Mayr de derde plaats bemachtigde. Debutantes Ireen Wust [7e] en Moniek Kleinsman [11e] voldeden aan de verwachtingen. Wereldkampioene Renate Groenewold eindigde met een tijd van 40,72 als twaalfde. Frederique Ankone was in 41,15 de langzaamste Nederlandse. Zaterdag gaan de vrouwen verder met de 1500 en de 3000 meter.

Sonic in de volgende Smash Brothers?

De volgende Edge (games magazine in de UK) bevat een interview met Yuji Naka, Sonic Team directeur, en hij doet een aantal interessante mededelingen.

Allereerst wil hij benadrukken dat Sega teleurgesteld is in het feit dat ze geen hardware meer maken. Echter meneer Naka kan nu meewerken met andere bedrijven en hun hardware. Dat bevalt hem prima.

Hoewel de Xbox in Japan niet zo succesvol is zal Sonic Team de Xbox blijven ondersteunen. Tevens zijn de banden met Nintendo erg goed. De development zal zich echter vooral richten op de PS2.

Tot slot is er de mededeling dat het eigenlijk de bedoeling was dat Sonic in Super Smash Bros. Melee zou zitten maar dit idee heeft het eindprodukt net niet gehaald door verschillende omstandigheden. In de toekomst is het zeker nog mogelijk dat Sonic (en eventueel andere characters van Sega) in een Super Smash Bros. titel komen.

Steam updates

Vandaag heeft Valve nieuwe updates voor Steam uitgebracht. De Steam client wordt gebruikt voor het spelen van games als Half-Life 2 en Counter-strike (Source). De uitgebrachte updates waren dit keer voor de Steam client zelf, de Source engine en Half-Life dedicated server.
quote

Steam, Source Engine, and Half-Life Dedicated Server updates are available and will be applied automatically when Steam is restarted. The changes include:


Steam

Pressing the cancel button while Steam is loading will bring up the offline dialog

Fixed 100% CPU use on startup

Fixed use of quoted parameters in "-applaunch" command lines

Source Engine

Fixed exception info spam in debugger output window for SDK users

Half-Life Dedicated Server

Enabled support for new query protocol (fixes HLTV server not appearing in the server browser)


Update - Fixed command line parameters being ignored when using desktop shortcuts for some games


De updates worden automatisch geïnstalleerd bij het opstarten van Steam.

Nieuwe dagelijkse leiding Red Bull

Red Bull heeft bekend gemaakt dat Christian Horner per direct de nieuwe dagelijkse leiding van het Red Bull-team op zich neemt. Naast hem zal nog een technisch directeur worden aangesteld.

Horner werd de afgelopen maanden met zijn Arden GP2 team in verband gebracht met overname van eerst Jaguar en later Jordan. Nu blijkt hij de positie als sportdirecteur van het Red Bull-team te hebben geaccepteerd. Per direct gaat hij Tony Purnell vervangen, die wordt ontslagen door het team.

Ook David Pitchforth wordt ontslagen en voor hem zal op korte termijn een vervanger bekend worden gemaakt. Een reden heeft de Red Bull-leiding niet gegeven, maar al langer werden de belangrijke zaken, zoals de aanstelling van coureurs, niet aan het tweetal overgelaten en geregeld vanuit Oostenrijk. De dagelijkse leiding van het Arden GP2 team zal waarschijnlijk worden overgenomen door Mick Cook, die nu al de rechterhand van Christian Horner bij Arden is.

EK allround : uitslag 500 meter mannen

De openingsafstand bij het Europees kampioenschap schaatsen in Heerenveen, de 500 meter voor mannen, is gewonnen door Mark Tuitert

De nummer drie van het Nederlands kampioenschap allround was de sterkste in een tijd van 36.08, voor landgenoot Jochem Uytdehaage en de Duitser Jan Friesinger, die respectievelijk als tweede en derde eindigde.

Uitslag 500 meter mannen :

1. Mark Tuitert 36.08
2. Jochem Uytdehaage 36.40
3. Jan Friesinger (Dui) 36.43
4. Jevgeni Lalenkov (Rus) 36.59
5. Enrico Fabris (Ita) 36.71
6. Falger (Oos) 36.97
7. Harvard Bokko (Noo) 37.00
8. Vesa Rosendahl (Fin) 37.08
9. Sven Kramer 37.12

Overvaller gaat terug om de weg te vragen

Icoon opmerkelijk nieuws Een overvaller van een tankstation in Vancouver in de Amerikaanse staat Washington is op een wel heel knullige manier tegen de lamp gelopen. Na een wilde achtervolging raakte hij verdwaald, waarna hij de weg ging vragen bij hetzelfde tankstation dat hij net had overvallen.

De 22-jarige gewapende overvaller wist met succes een aanzienlijke hoeveelheid geld buit te maken bij de overval. Zijn vluchtauto stond al klaar, maar hij kon niet voorkomen dat de politie hem op het spoor kwam. Een achtervolging van ongeveer een uur was het gevolg, waarna de overvaller de agenten kwijtraakte.

Helaas voor de man was hij tijdens de achtervolging wel de weg kwijtgeraakt. Hij ging dan ook de weg vragen bij een tankstation, maar dat bleek toevallig precies hetzelfde tankstation te zijn dat hij eerder had overvallen. Het personeel waarschuwde meteen de politie, die hem tijdens de tweede achtervolging wel kon klemrijden en kon arresteren.

14-jarig meisje uren vast door id-plicht

Alexander had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De identificatieplicht heeft er, naar nu bekend is geworden, meteen in de nieuwjaarsnacht al voor gezorgd dat een 14-jarig meisje zeveneneenhalf uur in de cel heeft gezeten omdat ze geen legitimatiebewijs bij zich had. Twee andere jongeren van 17 en 19 jaar werden zelfs tien uur vastgehouden.

Toen het meisje uit Veen om 4 uur 's nachts werd aangehouden, was ze net onderweg naar het huis van een vriendin om daar te gaan slapen. Omdat ze geen identiteitskaart bij zich had, werd ze direct met een politiebus naar het politiebureau in Breda vervoerd, waar ze vervolgens zeveneneenhalf uur heeft vastgezeten. De politie belde om 6 uur haar ouders, met de mededeling dat ze hun dochter om 11 uur konden komen ophalen.

Volgens politiewoordvoerder Rienk van Kuik had de ME al de hele nacht grote problemen met een groep terugkerende jongeren in Wijk en Aalburg, waar het meisje werd aangehouden. Daarom werd besloten tot het toepassen van de legitimatieplicht.

'Gebed bij beëdiging Bush is ongrondwettig'

Icoon Buitenlands nieuws Een Amerikaanse atheïst is een rechtszaak begonnen in een uiterste poging om het opzeggen van een gebed tijdens de inwijdingsplechtigheid van de Amerikaanse president George Bush op 20 januari te voorkomen. Volgens Michael Newdow gaat een gebed tijdens de beëdiging tegen de grondwettelijke scheiding tussen kerk en staat in.

De vorige keer dat Bush officieel tot president werd beëdigd, werd er door verschillende predikanten een gebed opgezegd. Bij de komende beëdiging staat er opnieuw een gebed op het programma, wat volgens Newdow dus ongrondwettig is.

Het is niet de eerste keer dat Newdow probeert om het gebed te voorkomen. Vorig jaar legde hij dezelfde klacht voor aan de rechtbank in San Francisco, die de klacht toen afwees omdat Newdow niet kon aantonen wat voor schade het gebed bij hem teweeg had gebracht. De nieuwe rechtszaak zal in het district waarin de hoofdstad Washington ligt plaatsvinden, en staat gepland te beginnen op 15 januari.

Eerder probeerde Newdow ook al de woorden 'onder God' uit de gelofte van trouw die Amerikaanse scholieren dagelijks moeten opzeggen te laten verwijderen. In juni 2004 werd die klacht toen verworpen, omdat Newdow niet gerechtigd was de zaak aan te spannen. Hij had namelijk geen wettelijk gezag over zijn dochtertje, namens wie hij de zaak had aangespannen.

[upd] 1,3 miljardste inwoner China een meisje

LeisureSuitLarry stuurde ons via de nieuws-submit een herschreven bericht.

Haar naam is Yin, ze weegt ruim 7 pond en ze is officieel de 1,3-miljardste inwoner van China. In China worden per jaar ruim 16 miljoen kinderen geboren, dus Yin ging op de dag van haar geboorte de strijd aan met 43.834 andere baby's, die allemaal kans maakten om de 1,3-miljardste te zijn.

Haar moeder Liang Xiaohua is gelukkig met haar baby en blij verrast door de aandacht. 'Ik hoop dat het een knap meisje wordt. Wat ze later gaat doen maakt mij verder niet uit, zolang ze maar een bijdrage kan leveren aan dit land', aldus de moeder.

In China heerst sinds jaar en dag een één-kinds-politiek waarmee wordt geprobeerd de bevolkingsgroei sterk af te remmen. De wetgeving werd ingesteld nadat in de jaren zeventig het aantal inwoners in tien jaar met 300 miljoen was toegenomen. Als deze regel niet zou gelden, zou het land op dit moment al meer dan anderhalf miljard inwoners tellen.

Moeder en kind maken het overigens beiden goed. Bloemen kunnen worden bezorgd bij het Tongzhou Vrouw- en kinderziekenhuis in Peking (Beijing), bed 38, zaal 322. Een kaartje sturen mag natuurlijk ook.

Update 16.33
Yin Hoewel sommige bronnen melden dat de 1,3 miljardste inwoner van China een meisje is, spreekt de BBC van een jongen. Ook andere media hebben dat bewijs geleverd, onder meer door de baby frontaal in beeld te brengen.

De vader van Yin was de gelukkigste man op aarde en zei dat zijn dochter voor de rest van zijn leven gezegend zou zijn. Of dat ook zo is moet worden afgewacht, want de overbevolking in China gaat het land op economisch, sociaal en milieugebied steeds meer parten spelen, aldus China-kenners.

Murat D. vecht vonnis aan bij Hoge Raad

Icoon misdaad nieuwsMurat D. die vorig jaar een conrector van het Haagse Terra College doodschoot en daarvoor vijf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging kreeg, stapt naar de Hoge Raad om zijn veroordeling aan te vechten. Dat maakte een woordvoerster van het gerechtshof vrijdagmiddag bekend.

D. werd zowel in de rechtszaak van 29 april 2004 als in het hoger beroep van 23 december 2004 veroordeeld tot vijf jaar cel. Hoewel de oud-leerling zestien was toen hij de moord pleegde, werd hij volgens het volwassenenrecht veroordeeld. Volgens D. zelf wilde hij de man niet doden, maar slechts in zijn schouder raken.

Zijn advocaat Abraham Moszkowicz had gepleit om de jongen een jeugdstraf te geven, maar daar ging de rechtbank en het hof niet mee akkoord. Moszkowicz heeft nog niet gereageerd op de nieuwe ontwikkeling rond Murat D.

Nieuw geld na bankoverval Noord-Ierland

DutchSoldier had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws De Northern Bank heeft besloten om alle bankbiljetten die de bank heeft uitgegeven uit de roulatie te gaan halen, en daar nieuw geld in een andere kleur voor in de plaats uit te geven. De bank doet dit om de buit van de bankoverval van vorige maand waardeloos te maken. Bij die bankoverval werd het recordbedrag van 26,5 miljoen pond (38 miljoen euro) buitgemaakt. De politie verdenkt de IRA van de overval.

De Northern Bank is één van de banken in Noord-Ierland die eigen geld uitgeeft. Nu zullen alle bankbiljetten van 10, 20, 50 en 100 pond opnieuw uitgebracht worden, wat naar schatting zo'n acht weken in beslag zal nemen. Ongeveer driekwart van de buit van de bankoverval was afkomstig van de Northern Bank. Volgens politiecommandant Hugh Orde zal de bankroof door deze actie "de grootste papierverspilling uit de geschiedenis van Noord-Ierland" worden.

Ondertussen heeft de politie bekendgemaakt het Ierse Republikeinse Leger (IRA) van de bankoverval te verdenken. De Provisional IRA (PIRA) wordt namelijk verantwoordelijk gehouden. Vanwege tactische redenen wilde Orde nog niet zeggen hoe de politie tot die conclusie is gekomen.

IND kijkt of asielzoeker uit Azië terugkan

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) onderzoekt wat het lot van de in Nederland verblijvende vluchtelingen, die voor hun komst woonden in het rampgebied van de zeebeving, zal zijn. De vraag is of de asielzoekers in Nederland mogen blijven of terug moeten naar het door natuur geweld verwoeste Azië.

Of er momenteel daadwerkelijk mensen naar het rampgebied worden uitgezet wil de woordvoerder van het IND niet zeggen. Hij geeft wel aan dat zijn organisatie geen 'rare dingen doet'.

Het weerwoord is een reactie op een door L. Gunter uit het Drente opgezette actie. Volgens haar zullen er twee families uit Sri Lanka worden uitgezet. Zij wil dan ook een generaal pardon bij de Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie:Verdonk afdwingen.

-

Julien postte via de nieuws-submit dit herschreven bericht, waarvoor dank.

Vijf trainers op verlanglijstje van AZ

De voorzitter van AZ, Dirk Scheringa, heeft een lijstje met vijf namen samengesteld, die Co Adriaanse na dit seizoen als trainer bij AZ kunnen opvolgen.

"We gaan voor een toptrainer. Iemand waar de spelers tegen opkijken en die al iets bewezen heeft", aldus Scheringa in Studio Sport. Scheringa wil ook dat de nieuwe trainer "een wereldburger is met veel gezag en discipline en daarnaast van aanvallend voetbal houdt".

Woensdag maakte Adriaanse zijn vertrek bekend, de trainer wil op zijn hoogtepunt stoppen bij AZ.

Files in Roermond door carnavalsoorlog

SpotgoedkoopIn Roermond zijn vanmiddag lange files op de rondweg Wirosingel ontstaan door een 'carnavalsoorlog'. Die 'oorlog' is veroorzaakt door tuincentrum Intratuin dat carnavalsartikelen tegen spotprijzen dumpt.

De gemeente Roermond heeft het bedrijf inmiddels al een dwangsom van 1.000 euro per dag opgelegd omdat het geen vergunning heeft voor de verkoop van carnavalsatributen. Intratuin gaat echter gewoon door met de verkoop en betaalt die dwangsom omdat het van zijn voorraad af wil.

Andere winkels in Roermond die carnavalsspullen verkopen spreken van oneerlijke concurrentie en zeggen niets te doen te hebben.

Thailand in actie tegen plunderende gastarbeiders

De politie van Thailand gaat meer dan 500 gastarbeiders uit buurland Birma de grens overzetten omdat ze zich schuldig zouden hebben gemaakt aan het plunderen van door de tsunami getroffen gebouwen.

Volgens de Thaise politie in de grensprovincie Phang Nga trekt een ''leger van Birmaanse arbeiders'' een ''spoor van plundering'' door het door overstromingen getroffen gebied.

In Thailand leven en werken ruim één miljoen goedkope Birmaanse gastarbeiders. Nog eens duizenden steken dagelijks voor hun werk de grens met Thailand over.

Braziliaan haat Russische kou

De Braziliaanse voetballer Vagner Love is niet van plan om terug te keren naar zijn club CSKA Moskou.

Vagner Love zegt dat hij het klimaat niet vind deugen. "Ik ben de kou meer dan zat en ik wil mijn twee maanden oude zoontje niet langer laten lijden in de Russische winter."

De Braziliaan die zich bij zijn club onderscheidde in de Champions League, is bezig aan zijn eerste seizoen in Rusland. Hij heeft een vierjarig contract, en het sportinvesteringsbedrijf MSI zou bereid zijn dat af te kopen. De 20-jarige spits zegt dat hij zelf al rond is met de Braziliaanse club Corinthians, die eerder, mede danzij MSI, de Argentijn Carlos Tevez aantrok.

Filmpjes van de Gizmondo online

De Gizmondo is een nieuwe handheld die rond maart in de USA moet gaan uitkomen. Vandaag zijn eindelijk echte gameplay van filmpjes van de Gizmondo zelf te zien. Tijdens de CES zijn er filmpjes gemaakt van het spel Colors.

Klik hier voor de low-res versie (6.6 Mb)

Klik hier voor de high-res versie (41 Mb)

De handheld bevat een 400 MHz processor, een 3D-videokaart van Nvidia, GPS ,een mp3/movie speler, een camera en hij zal draaien op Windows CE. Ook zal je online kunnen via GPRS en kan je berichten versturen (sms/mms). Volgens de ontwikkelaar zijn er een half miljoen pre-orders. Behalve het spel Colors zal de Gizmondo ook spellen krijgen van Sega, EA Games en SCI games. De prijs voor deze handheld zal ongeveer 330 euro zijn.

Gerucht: "Verstappen teamgenoot Albers"

Volgens de website ForzaMinardi.com gaat het gerucht dat Jos Verstappen de nieuwe teamgenoot van Christijan Albers zal gaan worden bij het team van Minardi.

Hoewel er volgens de site nog niks officieel bevestigd is, zou Jos naast Christijan Albers plaats gaan nemen in de zwarte bolides. Zij melden dat de aankondiging op 11 januari a.s. plaats zal vinden.

Het team van Minardi ontkent dat er een contract getekend is met Verstappen, Minardi's press officer Graham Jones meldt dat er nog geen beslissing is genomen.

Fenerbahçe ontkent vertrek Van Hooijdonk

Fenerbahçe heeft ontkent dat Pierre Van Hooijdonk bij de club vertrekt. "Niets van waar", was de eerste reactie van Fenerbahçe-woordvoerder Volkan Balli.

Verschillende media berichtten dat de Nederlander de club per direct zou verlaten, en de namen van NAC Breda en Feyenoord werden al genoemd. "Turkse media hebben het gerucht de wereld in geholpen omdat Van Hooijdonk vanochtend op het vliegtuig is gestapt naar Amsterdam voor een blessurebehandeling", aldus Balli.

De 35-jarige Van Hooijdonk heeft last van een blessure aan zijn achillespees en zal daar in Nederland aan worden behandeld. "Pierre van Hooijdonk is een van onze beste spelers. Hij heeft zoveel voor onze club gedaan. We zijn absoluut niet blij met de onjuiste berichten dat hij weg zou gaan. Van Hooijdonk heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen en we hopen dat hij na zijn behandeling over een maand weer fit is", zei Balli.

Davids houdt last van lies

Edgar Davids heeft opnieuw last gekregen van zijn lies. De aanvoerder van het Nederlands Elftal kampt al enige tijd met liesproblemen.

Daardoor miste de 31-jarige middenvelder van het Italiaanse Internazionale de hervatting van de Serie A. Zonder de Nederlander won Inter donderdag met 0-2 bij Livorno.

Op 7 december speelde Davids voor het laatst, in de UEFA Champions League wedstrijd tegen Anderlecht. Hij moest door zijn liesklachten ook al de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Andorra op 17 november laten schieten.

Toename werklozen in Nederland het grootst

Icoon economisch nieuwsVan alle 25 landen van de Europese Unie heeft Nederland de snelst stijgende werkloosheid. Dat blijkt uit cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat. Volgens Eurostat is het werkloosheidspercentage in Nederland tussen oktober 2003 en oktober 2004 toegenomen van 4,0 naar 4,6 procent.

Andere landen hadden een lichtere stijging of zelfs een daling. Met 4,6 procent zit Nederland overigens ver onder het Europees gemiddelde van 8,9 procent. Een jaar eerder was dat 9,1 procent. Vier landen hebben een lagere werkloosheid dan Nederland, met Ierland als koploper (4,3 procent). Polen heeft in de EU de hoogste werkloosheid, 18,4 procent van de beroepsbevolking heeft daar geen werk.

Man door het lint bij Burger King

Een Amerikaanse man is op nieuwjaarsdag volledig door het lint gegaan toen Burger King door zijn voorraad friet heen bleek te zijn. De man, de 22-jarige Greg Luttman, stak in de drive-in zijn middelvinger op naar de bediende. Vervolgens parkeerde hij zijn auto en stormde het restaurant binnen, om het daar aanwezige personeel op hysterische toon de waarheid te vertellen.

Terug in zijn auto kwam Luttman erachter dat één van de personeelsleden het nummer van zijn kentekenplaat aan het noteren was. Daarop reed hij hard op de desbetreffende medewerker af. Deze kon net op tijd wegspringen. Luttman is uiteindelijk door de politie gearresteerd, maar zelfs zijn arrestatie ging niet zonder slag of stoot. Op weg naar de politieauto trapte hij de achterruit van de wagen in. Hij wordt onder meer beschuldigd van geweldpleging en zou nog altijd vast zitten.

Thailand en India willen geen financiële steun

Premier Thaskin Shinawatra van Thailand heeft gezegd dat zijn land géén financiële steun wenst. Volgens de Thaise-leider is geld geen probleem voor de Thais, en voelt het land zich beledigd door het aanbod van financiële hulp. Thaskin sprak vandaag met de Britse minister Jack Straw, die de Thaise kust bezocht.

Volgens Straw vindt het herstel aan de kusten van Thailand al in hoog tempo plaats. Indonesië, Sri Lanka en de Malediven hebben wel hard hulp nodig, zei de Britse minister. India daarentegen liet eerder al weten geen financiële hulp nodig te hebben voor de wederopbouw.

Zwarte dag Dakar, 8e etappe geannuleerd

De zevende etappe van de Dakar Rally gaat de boeken in als een zwarte dag. Tientallen deelnemers zijn gestrand in de Sahara van Mauritanië, waar een zandstorm het zicht erg belemmerde en talloze voertuigen zonder brandstof kwamen vast te zitten.

Vrijdagochtend om half tien waren pas negentig motoren, 53 auto's en 25 vrachtwagens in het bivak in Tichit gearriveerd. De organisatie besloot dan ook om de achtse etappe, die naar Tidjikja ging, te annuleren.

Ook bij de Nederlanders zijn er veel uitvallers. Maar acht van de zestien motorrijders haalden de finish, Bart Franssen die vrijdagavond tegen tienen arriveerde, was de laatste. Jaap van der Kooy en Herwin Hopmans gaven `s nachts op, terwijl Rob Deckers, Peter Stijkel, Rob van Pelt en Johannes Reuver daarvoor al waren uitgevallen.

Bij de autorijders haalden tot nu toe alleen Chris Leyds en Tonnie van Deijne het bivak, als 30e en 32e. De Kia's van Bob ten Harkel en Herman Hutten begaven het in de woestijn, en drie andere auto`s staan nog ergens op het parkoers, waarschijnlijk zonder benzine.

De enige Nederlandse vrachtwagenchauffeur die nog meetelt is Hans Bekx, die als derde zijn DAF in Tichit parkeerde, op bijna anderhalf uur van etappewinnaar Kabirov. Na aankomst zei Bekx dat veel trucks problemen hadden met de brandstof omdat het verbruik door de zachte ondergrond veel hoger was dan verwacht.

Free Record Shop houdt zakken guldens over

Winkelketen Free Record Shop zit met zakken vol guldens opgescheept. Het bedrijf van zakenman Hans Breukhoven had tijdens een actie de consument met guldens laten betalen. Toen Breukhoven deze bij De Nederlandsche Bank (DNB) wilde inwisselen voor euro's werd dat geweigerd. De rechter stelde deze week DNB in het gelijk.

DNB stelt zich op het standpunt dat dat enkel particulieren hun munten en briefjes mogen omwisselen. Volgens de uitspraak van de rechter is dat voldoende naar buiten gebracht. Free Record Shop zou voordat zij haar guldensactie startte op de hoogte zijn geweest van de regeling.

"Stevens terug naar Roda JC"

Volgens Dagblad De Limburger wordt Huub Stevens de nieuwe coach van Roda JC. Van maart 1993 tot oktober 1996 was de 51-jarige trainer, nu werkzaam bij de Duitse club 1. FC Köln, al met veel succes trainer van de club uit Kerkrade.

De krant baseert zich op bronnen binnen de Limburgse club. Directeur Frank Rutten van Roda wilde niet reageren: "Wij gaan niet in op individuele namen." Volgens De Limburger zijn de onderhandelingen bijna afgerond. De salariseisen van Stevens vormen naar verluidt geen struikelblok, omdat hij graag meer tijd met zijn vrouw en dochter in Eindhoven wil doorbrengen. Na dit seizoen neemt Roda afscheid van de huidige trainer, Wiljan Vloet. Ander namen die op het lijstje van de Limburgse club stonden waren Bert van Marwijk (Borussia Dortmund), Paul Put (Lierse SK) en Aimé Anthuenis(bondscoach België)

Sinds afgelopen zomer is de Nederlander trainer van het Duitse 1. FC Köln, waar hij een contract voor een seizoen tekende, met een optie voor nog twee seizoenen. Momenteel bezet hij met de club uit Keulen de tweede plek in de Tweede Bundesliga.

Nederlander valt van balkon in Sydney

In de Australische stad Sydney is een Nederlandse toerist vrijdag van een veertien meter hoog balkon gevallen. Volgens een Australisch persbureau was de man op slag dood.

De val gebeurde terwijl de man, 19 jaar oud, met vrienden een feestje in een jeugdherberg aan het vieren was. Een politiewoordvoerder verklaarde dat er geen verdachte omstandigheden waren. De politie weigerde overigens wel te zeggen of er alcohol in het spel was.

Details FPS Coded Arms bekend

Konami zal een first person shooter gaan maken voor de PlayStation Portable. De game moet "Coded Arms" gaan heten. Het is de eerste FPS van Konami ooit.
Volgens Wilson Cheng van Konami, moet de game "De standaard voor alle FPS-games op de PSP worden. Met de state-of-the-art effecten, multiplayer functionaliteit en andere originele features zal dit spel de hardware volledig gebruiken."

In Coded Arms speel je een hacker die een Virtual Reality systeem infiltreert. Dit systeem was gemaakt voor gevechtstraining, maar terwijl het systeem nog werd ontwikkeld werd een enorme bug gevonden en werd het project gecancelled en achtergelaten. Het systeem blijft zich ontwikkelen en groeit uit tot een sterk Virtual Reality systeem, met een wereld vol aliens en andere gevaren.
De game belooft meer dan 30 verschillende wapens, waaronder realistische wapens als een sniper, een machine gun en granaten, maar ook meer futuristische wapens als een pulse rifle. Met de wireless functie van de PSP zal ook multiplayer, met maximaal 4 spelers, geknald kunnen worden. In de multiplayer zal je bovendien je items uit de single player mee kunnen nemen. Een releasedate is nog niet bekend.

[update] TV actie 555 trekt 9 miljoen kijkers

Meer dan negen miljoen kijkers hebben gisteravond een stuk van de TV actie voor Giro 555 gezien. Dat blijkt uit gegevens van de Stichting Kijkonderzoek. Nederland 2, RTL 4 en SBS 6 zonden gezamenlijk een live-uitzending vanuit Studio 22 uit om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de ramp in Zuid-Oost Azië.

Het meest bekeken moment van de avond viel rond 22:20 uur, vlak na het live verslag van Step Vaessen vanuit Atjeh, bij Paul de Leeuws tussenstand van 92.740.000 euro en het gesprek van Martijn Krabbé met vertegenwoordigers van de hulporganisaties. Nederland 2 had toen met 2,7 miljoen mensen de meeste kijkers.

Radio 555, de gezamenlijke radio-uitzending van publieke en commerciële stations, die overdag ook via Nederland 2 was te zien en te horen, had via dat televisienet een bereik van twee miljoen kijkers.

De Nationale Actie voor Azië breekt ook kijkcijferrecords. De gezamenlijke televisieactie voor Kosovo in 1999, de vorige recordhouder, bereikte vijf miljoen kijkers. Deze actie werd echter maar op 1 kanaal uitgezonden.


Paul de Leeuw bij het telefoonteam van BN'ers

The Sims 2 hacks kunnen een probleem worden.

Er is iets vreemds aan de hand in het Sims 2-universum. Diverse spelers zien hun zorgvuldig ingerichte huizen, dankzij een bugje in het design van het spel, in nachtmerries veranderen.

Hele wijken met Sims hebben opeens het eeuwige leven, sommigen hebben aan één espresso per dag genoeg voedsel en anderen hoeven nooit meer naar de wc. Er zijn zelfs Sims die door aliens ontvoerd worden als ze door hun telescoop staren. Elke keer.

Het is het werk van een community van hackers die met diverse programmaatjes en tools een geheel eigen wereld maakten van The Sims 2-wereld. Er zijn diverse hacks die kleine obstakels in het spel weghalen. Voorbeelden zijn de "No Social Worker hack" (Je kan je kinderen te allen tijde verwaarlozen zonder dat je de regering op bezoek krijgt), de "No Jealousy" patch (Meerdere liefdes zonder dat je elke keer een klap in je gezicht krijgt) en dan is er nog een hack die het Sim-tieners mogelijk maakt zwanger te worden.

"We worden continu verrast waar de comunities nu mee aankomen. De creativiteit lijkt eindeloos!", aldus Electronic Arts.

De eerste sypmtomen, dat hacks zich begonnen te verspreiden zonder dat de gebruikers het merken kwamen al in oktober. Een afwasmachine die niets bijzonders deed, maar de naam Candace heeft. Vreemd genoeg begon Candace zich te infiltreren in andere Sim-huizen, ook bij diegene die nog nooit de hack geïnstalleerd hadden. De meeste spelers waardeerden dit niet en spraken er schande over in de officiële fora van het spel.

De makers van Candace zijn echter op onderzoek uitgegaan en hebben uitgevogeld waar het aan lag. Het is mogelijk je huis te exporteren, maar gehackte objecten hebben een hogere prioriteit dan de normale objecten. Download je dus eenmaal een gehackt huis, dan heb je voor altijd de gewraakte afwasmachine. Hetzelfde gebeurde met de eerdergenoemde hacks.

De proeftuin waarin dit alles plaatsvindt is EA's eigen "Lot Exchange", waar meer dan 27000 spelers eigendommen uitwisselen.

"Bij EA hebben ze echt niet nagedacht over dit probleem. Ik schat dat ongeveer 75% van de goederen nu hacks hebben", sprak Suzanne Walshire, een 57-jarige Sims 2-speelster uit Texas.

EA zweeg in alle talen, maar kwam een maand geleden toch met een waarschuwing over de hacks.

De hackers/modders, die niet zoveel in een waarschuwing alleen zagen, hebben hierop een oplossing geschreven die de Sims 2-directory scant en verdachte bestanden isoleert. "Iedereen kan nu meer details over de hack te weten te komen en het uit de downloads directory verwijderen met The Sims 2 Hack Scanner and Lister", sprak Jfade, één van de modders.

Waar houdt het op? Heeft de Simmer dadelijk naast zijn antivirus ook permanent een antihack tool nodig? Tot nu toe zijn de hacks onschuldige modificaties, maar wie houdt de echte virusschrijver dadelijk tegen? De community vreest dat dadelijk de echte kwaadwillenden The Sims gaan overnemen.

Na het weekend duidelijkheid toekomst Smolarek

Na het aankomende weekend zullen Feyenoord en speler Ebi Smolarek om de tafel gaan zitten en knopen doorhakken betreffende de toekomst van de Pool.

De Telegraaf zegt dat de Spaanse club Albacete interesse heeft in Smolarek, en ook enkele Nederlandse clubs, waaornder Vitesse, Roda JC en Willem II, zouden hem graag willen inlijven.

Smolarek komt bij de Rotterdammers amper aan spelen toe, en de club zou de Pool het liefst willen verhuren. Inmiddels is de voetballer in onderhandeling met Albacete, een verhuur aan de Spaanse club zou voor Feyenoord het meest lucratief zijn.

'Zeebeving is straf van Allah / God'

IcoonVolgens een vooraanstaand moslimleider uit Riyadh in Saoedi-Arabië, sjeik Al-Fawzan, is de zeebeving in de Indische Oceaan - die tot nu toe aan zeker 165.000 mensen het leven heeft gekost - een straf van Allah omdat de getroffen gebieden onder meer toestaan dat homo's hun ''perverse gedragingen'' daar praktiseren. ''Deze grote tragedies en collectieve straffen die hele dorpen, steden en zelfs hele provincies treffen, zijn de wil van Allah. Iedereen weet dat de getroffen gebieden, die helaas te vinden zijn in Islamitische en andere Aziatische landen, vooral rond de kerstdagen worden overstroomd door seksueel perverse toeristen, met name door homoseksuelen'', aldus de moslimleider.

Het is volgens de sjeik geen toeval dat de ramp zich voltrok in een periode rond kerst op het moment dat ''ontuchtplegers en lieden uit de hele wereld die corrupt zijn naar deze stranden komen voor hun seksuele perverse handelingen.'' Al-Fawzan zegt verder dat in de getroffen gebieden ''voorlopig alleen het gekrijs van kraaien te horen zijn. Een teken voor alle moslims om Allah te gehoorzamen.''

Al-Fawzan is lid van het hoogste college van moslimgeestelijken in Saudi-Arabië. Hij is als hoogleraar verbonden aan de Al-Imam Universiteit. Zijn religieuze boeken worden gebruikt door 5 miljoen studenten over heel de wereld tot in Europa en de Verenigde Staten.

Dominee
In Thailand zei een dominee uit Bangkok eveneens dat de tsunami een straf van God is. ''God stuurde welbewust de watervloed naar Indonesië, Sri Lanka en Thailand. Het gaat erom dat we Zijn hand opmerken en de betekenis gaan begrijpen'', aldus ds. Saengkong.

Veel christenen in Thailand zouden er overigens van overtuigd zijn dat dat de Heer met de zeebeving enerzijds zijn toorn over de zonden heeft willen tonen en tegelijk de volken in Zuidoost-Azië en in de wereld heeft willen opwekken tot bekering.

KPN krijgt forse boete van OPTA

De Opta heeft de hoogst mogelijke boete die de telecomtoezichthouder kan opleggen uitgedeeld aan KPN. Het telecombedrijf kan binnenkort een factuur van 450.000 euro tegemoet zien omdat ze afgelopen zomer heeft nagelaten om vooraf toestemming te vragen voor een kortingsactie voor zakelijke bellers. Volgens een woordvoerder van de OPTA gaat het over “een forse overtreding van de regels” die zijn vastgelegd in de telecomwet,

KPN bood de kortingsactie in juli vorig jaar tijdelijk aan. Nieuwe zakelijke klanten kregen daarbij bedragen tot 5000 euro aangeboden als zij een nieuw zakelijk abonnement zouden afsluiten voor vaste telefonie. Onbekend is hoeveel die actie heeft opgeleverd of hoeveel schade concurrenten hebben geleden.

Schaatsen voor Azië

Het EK Allround schaatsen, dat vrijdag in Heerenveen van start gaat, zal in het teken staan van hulp aan de slachtoffers van de zeebeving in Azië.

De schaatsers, de KNSB, de stichting Right To Play, sponsoren en Thialf hebben acties op touw gezet om geld in te zamelen. Per verkocht kaartje zal er bijvoorbeeld 50 eurocent naar Azië gaan, en tevens wordt er een collecte gehouden onder de bezoekers.

De Nederlandse schaatsploeg wil ook een deel van het prijzengeld gaan doneren. Na afloop van het Europees kampioenschap, zondagmiddag, zal de opbrengst bekend worden gemaakt.

Twee dode kinderen gevonden in Zoetermeer

Rewimo had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonBij wat lijkt op een familiedrama in Zoetermeer zijn afgelopen avond twee kinderen om het leven gekomen. De politie vond de dode lichamen van een meisje (6) en een jongetje (3) in een woning aan de Kikkersloot.

De politie nam een kijkje in de woning nadat de moeder (38) vannacht zelfmoord pleegde door voor een trein te springen. Er wordt nader onderzocht wat er exact is voorgevallen.

Sony's PSP in maart naar Europa en VS

E-Jey had ons via de nieuws-submit te melden:

Als de productiecapaciteit van Sony geen roet in het eten gooit, wordt de PlayStation Portable (PSP) begin maart gelanceerd in Noord-Amerika en Europa. Sony’s nieuwste gameconsole, als tegenhanger van de Nintendo DS in de markt gezet, werd half december in Japan uitgebracht. De Japanners stonden toen uren in de rij om een exemplaar te kopen. Inmiddels heeft Sony al een half miljoen exemplaren aan de man of vrouw gebracht. Naast het spelen van spelletjes kun je op de PSP ook films bekijken en muziek luisteren.

Sony hoopt eind maart, met de introductieverkopen in Europa en Amerika meegerekend, drie miljoen PSP’s te hebben verkocht. Grootste bottleneck in deze doelstelling is niet een gebrek aan populariteit, maar de mogelijke leveringsproblemen voor bepaalde componenten van de PSP. Het is dus nog onduidelijk of Sony de te verwachten vraag naar de PSP wel aan kan.

Sony\'s PSP
Sony's nieuwste gameconsole, de PlayStation Portable.


_
Zie voor meer gamesnieuws games.fok.nl!

Wapenaar alsnog naar Vitesse

Keeper Harald Wapenaar verhuist per direct van het Engelse Portsmouth naar Vitesse.

De oud-doelman van FC Utrecht tekent een contract tot medio 2007 en wordt bij de Arnhemse club de opvolger van Dragoslav Jevric, die naar de Turkse club Ankaraspor vertrekt. De transfer van de 34-jarige doelman van Portsmouth naar Arnhem leek eerst lange tijd geen doorgang te vinden. Zijn hoge salaris in Engeland vormde lange tijd het grote struikelblok.

Belastingdienst stort BTW en loonbelasting op giro 555

macromarkt.nl, LekkerSimpel en KrezieBite hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een van de manieren om tijdens de inzamelingen voor Azië geld te verzamelen, was om werknemers een verlofdag 'uit te laten betalen' en deze door de werkgever te laten storten op giro 555. Deze methode had echter één nadeel: over deze vorm van betaling diende -wettelijk gezien- wel 50 procent loonbelasting te worden betaald.

Om tegemoet te komen aan de kritiek hierop, heeft de belastingdienst beloofd de ontvangen loonbelasting over deze verlofdagen ook te storten op giro 555. En de belastingdienst gaat nu zelfs nog een stapje verder: ook de BTW die geheven wordt over de verkochte cd's voor het goede doel zal worden over gemaakt naar het goede doel. Minister Zalm van Financiën maakte dit gisteren tijdens de nationale televisieactie bekend.

Toch is niet iedere instantie even meegaand in deze inzamelingsactie. Zo kwam auteursrechtenorganisatie Buma-Stemra negatief in het nieuws, door over de diverse benefietoptredens in het land toch de gebruikelijke auteursrechtenheffing af te laten rekenen. Zo moest de organisatie van een benefietconcert in Maastricht zo'n tweeduizend euro afdragen die anders ook op giro 555 waren gestort. Volgens Buma-Stemra is het "onbegonnen werk om een uitzondering te maken dat de artiesten voor dit goede doel afzien van hun rechten."

Farfán, Alex en Vogel missen eerste training PSV

Jefferson Farfán ontbrak donderdag op de eerste training van PSV in de voorbereiding op de tweede competitiehelft.

De aanvaller onderging een onderzoek in het ziekenhuis, omdat hij last heeft van een infectie. Alex en Johann Vogel waren ook afwezig op de Herdgang.

Alex kreeg van de leiding van PSV toestemming om een dag later naar Nederland te komen. En Vogel moest wegens priveproblemen bij de eerste training verstek laten gaan. De schoonvader van de PSV-speler is sinds tweede kerstdag vermist in Thailand. Waarschijnlijk is hij omgekomen bij de tsunami. Zaterdag vertrekken de Eindhovenaren naar het trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten.

Dikste Amerikanen wonen in Houston

In de de stad Houston, Texas wonen de dikste mensen van Amerika. Dat blijkt uit een onderzoek van het blad 'Men's Fitness' dat gisteren werd gepubliceerd. Tweede in de rangschikking is Philadelphia, Pennsylvania. De kampioen van vorig jaar Detroit valt terug naar een derde plaats gevolgd door Memphis en Chicago. Voor het onderzoek bekeek het tijdschrift de vijftig grootste steden in de VS.

Ook in 2001 en 2003 kreeg de stad aan de Golf van Mexico de titel. "Texas, wat eten jullie in hemelsnaam", vraagt het fitnessblad zich af.

Ook de fitste steden van de VS kwamen aan bod. Ze liggen voornamelijk aan de westkust in gebieden vermaard om hun buitensportactiviteiten. Seattle staat aan top gevolgd door Honolulu, Colorado Springs, San Franscisco en Denver.

Man eist 2,5 miljoen na zien Fear Factor

Een man heeft besloten om het Amerikaanse televisiestation NBC aan te klagen nadat hij een aflevering van het programma "Fear Factor" had aanschouwd. Hij was er naar eigen zeggen letterlijk ziek van geworden toen hij mensen dode ratten zag eten. De man, een vaste kijker van het programma, eist 2,5 miljoen dollar van NBC.

In de betreffende aflevering werden dode ratten gemixt in een blender, waarna de deelnemers dit goedje moesten opeten en drinken. "Om mensen in de show dode ratten te laten eten en drinken was maf en zowel ik als een huisgenoot van me moesten er van overgeven", zo schrijft Austin Autkin in zijn aanklacht. "NBC verzendt de verkeerde boodschap aan haar kijkers, namelijk dat geld mensen van alles en nog wat kan laten doen, en meestal tegen hun wil. Het station gaat te ver." Het zijn slechts enkele citaten uit zijn vier pagina's tellende aanklacht. De 49-jarige Autkin beweert voorts dat zijn bloeddruk door de show zo hoog werd dat hij duizelig van werd. Toen hij wegrende van de televisie zou hij tegen de deur zijn geknald, waardoor hij verwondingen opliep.

Toen persbureau Reuters de man belde, deelde hij hen mee dat hij om de aanklacht niet kon bespreken, enkel als hij betaald zou krijgen voor het interview. Een woordvoerder van "Fear Factor" meldde dat de show geen commentaar wil geven, tot men een kopie van de klacht heeft ontvangen. Het enige wat hij kwijt wilde, is dat er gedacht wordt dat de claim geen enkele kans van slagen heeft. Autkin was het hier wel mee eens: "Ik wil een punt drukken. Denkt u nou werkelijk dat ik 2,5 miljoen verwacht te krijgen?" Eind jaren negentig klaagde Autkin al eens twee tabaksbedrijven aan, beide aanklachten werden verworpen.

In "Fear Factor", dat ook in Nederland uitgezonden wordt, draait het erom enkele proeven zo goed mogelijk uit te voeren en zo de beste te worden van een groep deelnemers. Als je wint, win je 50.000 dollar (in de VS dan). De show heeft inmiddels een lange historie met betrekking tot het eten van de gekste dingen, ratten zijn hierbij geen uitzondering, men heeft ook al eens levende wormen gegeten. Autkin beweert echter met de voorgaande afleveringen nooit een probleem te hebben gehad.

Duitser slaat deur rechtszaal te hard dicht

Een Duitser die zich na de uitspraak van de rechtbank niet kon inhouden heeft een flinke boete gehad. Hij stormde na de, voor hem negatieve, uitspraak van de rechter namelijk de rechtszaal uit en sloeg de deur ietsjes te hard dicht. Dit alles gebeurde in het zuid-westen van Duitsland, in Zweibrucken om precies te zijn.

"De ruiten trilden ervan, zo hard sloeg hij de deur dicht. Dat vond de rechter niet zo leuk", aldus Wolfgang Ohler, woordvoerder van de rechtbank. De man, die terechtstond na een relletje met zijn buren, probeerde zich nog te verweren door te zeggen dat de deur uit zijn handen was geglipt, maar dit werd niet geaccepteerd. Hij kreeg er een boete van tweehonderd euro bij.

[upd] Doden en gewonden bij ongeluk chloortrein VS

In de Amerikaanse staat South Carolina zijn in de nacht van woensdag op donderdag zeker twee mensen om het leven gekomen en 180 mensen gewond geraakt na een ongeluk met een goederentrein, geladen met chloor. De trein botste op een stilstaande lege trein, waardoor dertien van de 42 wagons ontspoorden.

Drie van deze wagons, waarvan er zeker eentje lek sloeg, bevatten chloor. 46 mensen moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd, de meesten wegens het inademen van het gas. Van dertien mensen is de toestand op het moment nog kritiek. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is vooralsnog niet bekend.

Het ongeluk vond plaats in het textielstadje Graniteville. In en rond Graniteville zijn vier scholen en zes textielfabrieken voorlopig gesloten, 5.400 mensen moesten hun huizen verlaten.

Update 02:55
Het dodental is inmiddels opgelopen tot acht. Het aantal gewonden betreft ondertussen meer dan tweehonderd mensen, hiervan bevinden zich acht personen in kritieke toestand.



Foto: ©AP

DVD: Van Houts & de Ket: Fit! + Hard optreden

George van Houts en Tom de Ket vormen samen het duo ‘van Houts & de Ket’. Ze zijn bij het grote publiek voornamelijk bekend als Kanis en Gunnik door de reclame spotjes voor het gelijknamige koffiemerk.

De twee speelden voor het eerst samen tien jaar geleden bij Ro Theater. Inmiddels hebben ze samen verscheidene theatershows gemaakt waarin het thema altijd 'De waanzin van de Hollander' is.

In 2000 speelde het duo de show 'Fit!' en twee jaar later speelden ze 'Hard Optreden'. Deze shows zijn nu samen op één DVD verschenen met de originele titel: 'Van Houts & de Ket: Fit! + Hard optreden'.

Jimi Hendrix-film mag geen muziek bevatten

De droom van Andre 3000, een van de leden van 'The Outkast', om een film te maken over het leven van gitaar-virtuoos Jimi Hendrix valt in duigen. Hij heeft namelijk niet de rechten gekregen om muziek van de legendarische zanger in de film te gebruiken.

Nogal zuur dus voor Andre 3000, die in het echt Andre Benjamin heet. Hij zou zelf de hoofdrol gaan spelen. 'Ik kan de film wel gaan maken, maar dan kan ik geen van de nummers gebruiken die bij Hendrix horen.'

Eén troost voor Andre 3000: in het verleden haalden Eddy Murphy, Will Smith en Laurence Fishburn ook al bakzeil bij de rechthebbenden. Ze wilden allemaal een film maken over Hendrix en er lagen prachtige scenario's klaar. Maar niemand kreeg toestemming om nummers van Hendrix te gebruiken. De reden van de weigering is niet bekend, al denken ingewijden dat het te maken heeft met het feit dat Hendrix op een niet zo fijne manier aan zijn einde kwam. Na een cocktail van pillen en drank te hebben ingenomen, stikte Hendrix in zijn eigen kots. Hij werd 27 jaar.

 Hendrix
De nazaten van Jimi Hendrix willen blijkbaar geen film over hem.

Tieners verdacht van moord op 10-jarige

Icoon Buitenlands nieuws In Groot-Brittannië zijn door de officier van justitie drie tieners in staat van beschuldiging gesteld voor de moord op een jongetje van tien jaar. De drie, in de leeftijd van 16, 17 en 19, zullen later vandaag worden voorgeleid.

De drie begingen de daad in 2000. Ze staken de toen 10-jarige Damilola Taylor in zijn been. Vervolgens bloedde hij dood. De moord schokte heel Groot-Brittannië.

Kort na de moord werden diverse verdachten opgepakt door de politie. Later werden allen vrijgelaten, inclusief de drie, wegens gebrek aan bewijs.

13-jarige veroordeeld voor dronken rijden

Een dertienjarige jongen in Engeland is veroordeeld voor rijden onder invloed. Niet eerder veroordeelde de Engelse rechtbank iemand die zo jong was voor dit vergrijp.

Opmerkelijk is dat de 13-jarige John Smee al tweemaal eerder een rijverbod had gekregen. Dit weerhield hem er echter niet van om met honderd kilometer per uur door de bebouwde kom te racen. Tijdens deze actie vond hij het bovendien niet nodig zijn lichten aan te doen. Hij miste twee voorbijgangers op een haar na.

Smee kan vier maanden jeugddetentie tegemoet zien. De rechter maakte tevens zijn naam bekend, zodat het publiek gewaarschuwd is en hij niet weer de fout in zal gaan. Of deze maatregel ook daadwerkelijk werkt weten we pas als de jongen weer vrijkomt.

Man breekt rib onder 1200 kilo zware rots

UnnamedPlayerErwin had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 40-jarige man uit Veghel dacht donderdagmiddag wel even een rotsblok in zijn tuin te kunnen verplaatsen. Helemaal goed ging dit echter niet, want het 1200 kilo wegende rotsblok kwam op de man terecht. Het leverde de man uiteindelijk kneuzingen, schaafwonden en een gebroken rib op.

De man moest door de brandweer bevrijd worden uit zijn positie, omdat hij klem was komen te zitten. Volgens de politie zag het letsel van de man er "zeer ernstig" uit, waarna een traumahelikopter ter plaatse kwam. De man werd uiteindelijk per ambulance overgebracht naar het Bernhoven ziekenhuis in Veghel.

Launch line-up PSP

Sony heeft de release games voor de PSP bekend gemaakt. Het leuke hieraan is dat het deze keer gaat om EUROPESE launchtitels. In totaal zijn er negen titels van Sony: Ape Escape, Everybody's Golf, Fired Up, This is Football, Formula One, MediEvil, Ridge Racer, WipEout Pure en World Rally Championship.

De third party games die rond de launch uit zullen komen zijn: Metal Gear Acid, Puzzle Bobble, Dark Stalker Chronicles: The Chaos Tower, FIFA 2005, Tiger Woods, Need For Speed Underground Rivals, Spider-Man 2, Tony Hawk's Underground 2: Remix, Dynasty Warriors, Armoured Core Formula Front en Archer Maclean's Mercury.

Een indrukwekkende line-up dus.

James Brown aangeklaagd voor verkrachting

James Brown is door een voormalige werkneemster aangeklaagd voor verkrachting. De vrouw, Jacque Hollander, beweert dat de soulzanger haar zestien jaar geleden heeft verkracht. Ze eist een schadevergoeding van meer dan honderd miljoen dollar.

De 71-jarige "Godfather of Soul" zou de vrouw hebben aangevallen op de achterbank van zijn busje, haar bedreigd met een pistool en haar gevraagd hebben om zich uit te kleden. Daarna zou hij haar verkracht en mishandeld hebben. Dit zou zijn gebeurd in april 1988.

James Brown, bij wie vorige maand prostaatkanker werd geconstateerd, was niet bereikbaar voor commentaar. De 48-jarige Hollander zegt de zanger niet strafrechtelijk te willen vervolgen, maar enkel haar "pijn" te willen compenseren. Bij de vrouw werd onlangs vastgesteld dat ze de ziekte van Graves heeft, ze beweert dat dat komt door hetgeen Brown zou hebben gedaan.

THUG2: Remix screens en info

Tony Hawk's Underground 2 is al op elke console uitgekomen en natuurlijk komt er ook een PSP versie. Naast wat extra info hebben we ook een drietal screens voor jullie.

Laten we beginnen met te vertellen dat er nieuwe missies zijn voor de steden Las Vegas, Atlanta, Kyoto en Santa Cruz. Naast de 13 single-player levels zijn er ook 10 multiplayer levels waarin je met drie vrienden kan skaten.

Een leuk extraatje in deze versie is dat je een foto van jezelf kan inladen via de Memory Stick en zo als jezelf kan gaan skaten. THUG2 Remix zal (in ieder geval in de USA) een launchtitel zijn.



Echtgenote Hans Wiegel verongelukt

jeffreysnf had ons via de nieuws-submit te melden:

Marianne Wiegel, de echtgenote van VVD-coryfee Hans Wiegel, is vanavond bij een verkeersongeval in Drenthe om het leven gekomen. De vrouw verloor door onbekende oorzaak op de A28 de macht over het stuur, waarna de auto over de kop vloog. Ze werd uit haar auto geslingerd en overleed ter plekke.

De 53-jarige echtgenote van de voormalige VVD-leider is een zus van Wiegels eerste vrouw Pien, die in november 1980 eveneens bij een verkeersongeluk om het leven kwam. Wiegel was destijds minister van Binnenlandse Zaken. Met zijn tweede vrouw trouwde hij in 1982.

Schiphol verwerkt recordaantal passagiers

Het afgelopen jaar heeft luchthaven Schiphol een recordaantal van ruim 42,5 miljoen passagiers verwerkt. Dat aantal ligt 6,5 procent hoger dan in 2003. Ook het vrachtverkeer heeft alle records gebroken met een groei van 8,5 procent tot meer dan 1,4 miljoen ton.

Schiphol-directeur G. Cerfontaine zei zeer tevreden te zijn over de passagierscijfers: "Schiphol loopt goed in de pas met zijn belangrijkste concurrenten Londen Heathrow, Frankfurt en Parijs Charles de Gaulle en heeft vorig jaar zijn vierde plaats op passagiers- en derde plaats op vrachtgebied in Europa weten te handhaven."

Schiphol zegt voor 2005 rekening te houden met een groei van het aantal reizigers van 4,5 à 5 procent tot 44,5 miljoen. De luchthaven zal 410 miljoen euro investeren om deze toestroom te verwerken. Van die investering zal ongeveer 220 miljoen euro naar luchtvaartvoorzieningen op Schiphol gaan.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.