Hoe klein de kans ook mag zijn

Ik moet een jaar of tien geweest zijn, toen ik 's avond in mijn bedje lag en zoals altijd met mijn radio op in 't slaap viel, ik had dit liedje nog niet lang geleden leren kennen en het zat in mijn hoofd. Ik wou het zo graag horen en net of ik voelde dat het ergens door de lucht zweefde, werd verbazing en gelukzaligheid troef toen ik daadwerkelijk 'Sailing' te horen kreeg ergens op de FM-frequentie. So thanks Rod, never stopped Sailing since.

Ik sta ’s morgens op met een liedje in mijn hoofd en om de stilte te doorbreken wegens alleen thuis zet ik de televisie aan op TMF, tot mijn verbazing is het net dat liedje dat speelt de moment ik de televisie opzet. Enkel omdat wat de volgende dag gebeurde heb ik het onthouden. De volgende dag gebeurde net hetzelfde. Rustig opgestaan, gewassen en opgefrist de leefruimte haar stilte doorbroken met TMF die net dat liedje afspeelde waar ik op die moment mee in mijn hoofd zat. Ik zat letterlijk in ‘Groundhog Day’, dacht ik en hield waarschijnlijk al lachend m'n schouders op. Misschien een detail, maar een paar jaar ervoor had ik van TMF door een belspelletje te winnen alles gewonnen van singles, maxi-singles en full albums van ‘Faithless’. Eén keer speelde ik ooit mee aan een belspel.

Ik heb het papiertje nog ergens liggen, want ik heb het opgeschreven om nooit te vergeten. Ik ben van de Nintendo generatie en tot op vandaag speel ik af en toe nog eens een spelletje, niet op de Nintendo maar op een computer liever. Deze keer speelde ik ‘oorlogje’ online, één tegen één met elks een leger, met als doel elkaar tactisch van 500 punten te ontdoen door minstens twee van de drie vlaggen te bezetten. Moest je mij kennen, zou je weten dat het getal drie van grote waarde is voor mij. Waarom juist is niet helemaal klaar, maar wat wel zeker gebeurd is, is het volgende. Deze match speelde ik tegen iemand die zichzelf “Tr33z” noemde. We speelde de match volledig uit en het spel eindigde exact na 33 minuten en 33 seconden. Elke speler heeft een bepaalde level van 1 tot 100, de level die mijn tegenstander had was level 33. Ken je dat filmpje waar een tekenfilmfiguurtje zijn onderkin op de tafel valt en zijn tong uitrolt over heel de tafel. Te gek voor woorden. Ik moest mijn verhaal kwijt en postte het op het gameforum, het kreeg niet veel reactie toch een enkel iemand die reageerde met de intro van ‘The X-files’. Geweldig.

Ons moeder heeft ook zo een voorbeeld welk mooi aansluit bij verhaaltjes als hierboven. Vroeger ging ze elke woensdagavond met een stuk of vijf vriendinnen altijd in hetzelfde café/restaurant koffie drinken, want ons moeder drinkt geen alcohol. Tassen en glazen uitgedronken, reed ze telkens tussen één en drie ’s nachts naar huis met geen kat op de baan. Tot ze aan het drukste kruispunt kwam welke haar weg passeerde en ookal was het groen licht voor haar, ze had een voorgevoel dat ze trager over het kruispunt moest en eigenlijk maar best even moest stoppen. De moment ze dit dacht en ook daadwerkelijk deed, vliegt er een auto door het rode licht het kruispunt over. Lachen en huilen tezamen dan, ik zou het niet weten maar moest ze haar buikgevoel niet gevolgd zijn, was ons mama er waarschijnlijk niet meer geweest. En dan het verhaal van de hypnotiseur die vroeger in het cafe van mijn ouders soms zijn show deed en iemand hypnotiseerde. Blijkbaar kon hij het echt en tijdens één van zijn shows, waarbij iemand gehypnotiseerd werd, rende hij plots het café uit, sprong op zijn fiets om zijn groetmoeder roepend. Toen hij thuis aankwam, vond hij zijn grootmoeder van de trap gevallen en haar heup gebroken.

Ik kan nog een paar zaken opnoemen bijna niet te geloven, maar toch echt gebeurd. En iedereen heeft van die voorvallen net alsof ze zijn van ergens hierboven aangestuurd. Vaak zijn het kleine zaken, zoals steeds opnieuw de radio opzetten exact wanneer het nieuws begint of bijna dagelijks naar het uur zien wanneer het 22.22u of 13.14u is. De laatste tijd durft 666 ook wel eens passeren verdoken in een kasticket van 16.66 euro terwijl er een auto met nummerplaat AAA666 langsrijdt. Het overkomt me vaak en ik ben waarschijnlijk niet alleen. Ik vertel het ook graag, maar niet iedereen staat er voor open en niet iedereen gelooft in zulke zaken. Ik geloof het maar al te graag en hoe meer ik er in geloof hoe vaker ze gebeuren. Alles wat ik vertel, is echt gebeurt. Het is magic. And first rule in magic is, you have to believe in magic. Het is het leven en het universum dat alles in evenwicht houdt en soms op manieren te mooi voor woorden.