Vakantiestress

Ik ben nog nooit zo toe geweest aan vakantiestress! Je weet wel, die stress die je tegemoet komt wanneer het bijna zover is. Het opstellen van vakantielijstjes, inventariseren hoeveel boeken, tijdschriften en anders secundair noodzakelijke behoeften er nodig zijn om een succesvolle vakantie te beleven. Die pumps wel of niet meenemen? Die extra lange broek toch maar thuislaten?

Bij het woord stress denk je vaak aan iets negatiefs. Je hersens stoppen maar niet met piekeren, je maakt slechte nachten en wordt met hoofdpijn wakker. Herkenbaar en in mijn geval heeft het de volgende oorzaak: werk. Ik gok voor vele anderen ook. Dat belangrijke rapport is nog steeds niet af, je mailbox bevat een overload aan klaagmails of een vervelende collega laat je maar niet met rust. Deze laatste heb ik uiteraard niet, ook zij hebben internet en weten mijn columns te vinden....

Ik ben inmiddels beland in de fase waarin ik serieus aan het aftellen ben tot de vakantie. En met serieus bedoel ik dat ik op het krijtbord in de keuken een agenda heb getekend, waarop ik elke dag een kruisje kan zetten en kan zien hoeveel nachtjes slapen het nog is tot we de auto in stappen en onze grote Tour de France gaan maken. Vive La France, met veel wijn en lekker eten!

Nu ik erover nadenk is stress helemaal niet het goede woord voor dit gevoel van onrust en het treffen van voorbereidingen voor een perfecte vakantie. Het is de gestructureerder ik die ervoor wil zorgen dat alles op rolletjes loopt, dat ik met een gerust hart op vakantie kan en ik vind het nog leuk ook! Voorpret is de leukste pret, zegt men niet voor niets weleens. Weg met vakantiestress, welkom voorpret!

Dus met mijn A4-blok aan mijn zijde -of in mijn tas- , begin ik met het schrijven van een lijstje. Of eigenlijk meerdere lijstjes. Wat moet er nog geregeld worden voor de vakantie? Wat moet er nog aangeschaft worden voor de vakantie? Wat moet er allemaal mee op vakantie? Ik kan mijn hersens er uren op laten kraken, heb slapeloze nachten en word 's ochtends wakker met hoofdpijn, maar deze keer niet van de stress! Nog 6 nachtjes slapen...