Slapeloze nachten

Nachtenlang lig ik al wakker. Niet omdat ik een vrouw ben en die erom bekend staan dat zij altijd piekeren. Dat is het dus niet. Ik ben wel een vrouw en pieker vaak, maar in dit geval niet. Ik lig wakker, omdat ik bijna jarig ben! In de loop van deze beruchte datum, lijk ik net het meisje van vroeger dat de nacht voor haar verjaardag geen oog dicht deed. Gelukkig lijkt het zo en is het net iets minder erg, maar ver gaat het wel.

Uiteraard moet er een verlanglijstje gemaakt worden. In onze familie zijn we dol op lijstjes, we zijn één groot gestructureerd gezin. Dus dat lijstje komt er wel. Het leek erop dat het dit jaar wat karig zou worden. De keuken is zo goed als compleet, verder heb ik weinig nodig. Maar als ik eenmaal begin met het aanvullen van mijn verlanglijstje, stapelen de wensen zich op. En ik maar denken dat ik alles al had....

Dan is er ook nog het organiseren van het feestje. Organiseren is helemaal mijn ‘ding' en daarom maak ik er dan ook graag iets speciaals van. Bijzondere hapjes, een leuke locatie, verkleedpartijtjes, als het maar net even wat anders is. Na dagen brainstormen ben ik op het lumineuze idee gekomen een Mexicaans feestje te geven. Ik ben er nog nooit geweest en ik spreek ook geen Spaans. Waarom dan het thema Mexico? Nou, gewoon, omdat het kan! Het aanschaffen van een sombrero is het eerste wat in me opkomt. Samen met mijn zus, want ook zij is de jarige job. Leuk, leuk, leuk!

We besluiten van tevoren niet al te veel geld uit te geven aan onze party. Gewoon wat kleine dingetjes die het totaalplaatje tot een volledig Mexico-feestje maken. De eerste ideeën zijn al in de maak; Een Margarita als welkomstdrankje, Mexicaanse hapjes, een sombrero en salsamuziek, het lijkt mee te vallen. Tot mijn oog valt op Mexicaanse slingers, cocktailprikkers en lampionnen, te leuk! Het loopt al gauw de spuigaten uit. Ook mijn zus heeft het flink te pakken. Ze komt op de proppen met pinata's, van die gekleurde dieren die je kapot moet slaan en vervolgens jij en je hele huis onder de confetti zitten. Bestellen, en gauw!

Het uiteindelijk resultaat: een enorm verlanglijstje waar ik mijn vriend verantwoordelijk heb gemaakt voor het voorkomen van dubbele cadeautjes, een online-bestelling van pinata's, cocktailprikkers, slingers, lampions, ballonnen en uiteraard sombrero's. En ook hier is mijn vriend weer de dupe van, ik heb er ook eentje voor hem besteld die verplicht op moet! Klinkt nu al als een geslaagd feestje! Misschien moet ik toch eens iets gaan doen met mijn organisatorisch vermogen.