De Games Courant: En hij zag dat het goed was...De games.fok.nl editorial uitgave, week 17, jaargang 2

“In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over het water. God zei: ‘Er moet licht komen,’ en er was licht. God zag dat het licht goed was, en hij scheidde het licht van de duisternis; het licht noemde hij dag, de duisternis noemde hij nacht. Het werd avond en het werd morgen. De eerste dag.” (Genesis 1:1-2:4).

God zag dat het goed was. Ja, goed is een subjectief begrip. Hij schiep de dieren en de planten en toen ging het mis. Enthousiast over zijn eigen prestaties dacht hij bij zichzelf: Joh, ik ga er nog mensen bij zetten, en die kunnen dan fijn spelen in dit paradijs. Vervelende gebeurtenissen met appels en slangen volgden al snel en de poppen waren aan het dansen.

We nemen een stap in de tijd en komen uit op het moment waarop FOK!games nog maar een idee was. De code was nog woest en doods, en duisternis lag over de databases, maar Danny’s geest zweefde over de scripts. Danny zei: ‘Er moeten reviews komen,’ en er waren reviews. Danny zag dat de reviews goed waren, en scheidde de reviews van de previews”.

Zo creëerde onze ‘God’ Danny er vrolijk op los en uiteindelijk was de site klaar. Op de site kwamen crewleden en users. Crewleden plaatsten de reviews en de previews en toen ging het mis. Enthousiast over hun eigen prestaties dachten ze bij zichzelf: Joh, ik ga er nog een kerstprijsvraag bij zetten, en dan die kunnen de users fijn spelen in dit paradijs.

De kerstprijsvraag, een actie bedoeld om in de dode periode tussen kerst en nieuwjaar wat leuks en unieks te bieden. Uniek? Ja, daar zit de valkuil. Toen God de mensen schiep was dit ook nog nooit eerder gedaan, maar in zijn achterhoofd wist hij wel dat die appel gegeten zou worden. God is namelijk alwetend.

Toen wij de kerstprijsvraag plaatsten was dit nog nooit eerder gedaan, maar wij zijn maar een stelletje stomme crewleden . Naďef als we waren gaven we in de eerste drie maanden dat de site bestond meer dan vierhonderd prijzen weg. Een traditie die we hebben geprobeerd voort te zetten, al ware het in een iets rustiger tempo. Honderden pakketjes moesten er worden gemaakt in allerlei verschillende vormen en maten. T-shirts, mokken, beeldjes, games, pennen, posters, zaklampjes, stickers en nog zo veel meer. Alles wat we binnen kregen gaven we weg. We zijn daarin namelijk misschien vrij uniek, maar wij zijn er als site voor de users, niet andersom!

Helaas echter bleek de kerstprijsvraag veel meer werk dan we ooit hadden kunnen inschatten. De naďviteit en het enthousiasme van jonge honden brak ons op en jullie werden als users hiervan de dupe. Het resultaat? Het verzenden van de prijzen van de kerstprijsvraag duurde maanden. Zo lang zelfs dat we afgelopen week de laatste prijzen hebben klaargezet voor verzenden, ongeveer drie maanden na het bekend maken van de winnaars.

Gelukkig is uiteindelijk niets aan de hand, want de prijzen die we verstuurden hadden geen houdbaarheidsdatum. Het was dus vervelend, maar belangrijk is dat we er van leerden. Komt er nu geen kerstprijsvraag meer? Zeker wel! Sterker nog, hij zal groter en grootser zijn dan zijn voorganger. Uiteraard, want stilstaan is achteruit gaan bij een gamessite, remember?

We zijn echter nog niet bij de kerstprijsvraag aanbeland. De Eł staat voor de deur! Spannende tijden voor de gamende wereld, die we uiteraard voor jullie op de voet zullen volgen. Maar laat ik niet op de zaken vooruit lopen! Binnenkort volgt er uiteraard meer over de Eł, maar vooralsnog is het tijd om lekker te gamen. Ik kruip zelf weer achter Resident Evil 4. Welke game speel jij momenteel eigenlijk? Misschien kun je eens een leuke userrerview schrijven en dan sturen wij jou weer een leuk presentje.

Enjoy!


(aka MrSubtle)
Hoofdredacteur