FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 16 maart 2013

[Pro Liga] Anderlecht speelt gelijk, Been wint

Anderlecht betreedt als koploper de play-offs voor de landstitel. Op de laatste reguliere speeldag, remiseerde de formatie van John van den Brom met 1-1 bij AA Gent. Milan Jovanovic had Paars-wit voor rust op een 0-1 voorsprong gezet, maar in de 81e minuut zag Anderlecht Gent alsnog langszij komen. Desondanks begint de ploeg uit Brussel als koploper aan de play-offs die zullen uitmaken wie er landskampioen wordt. Bij Anderlecht viel Demy de Zeeuw in en was Bram Nuytinck basisspeler.

Racing Genk, getraind door oud-Feyenoord-coach Mario Been, tankte aan zelfvertrouwen door met 5-1 te winnen op bezoek bij Bergen. Benjamin De Ceulaer, voormalig aanvaller van Feyenoord en RKC Waalwijk, scoorde tweemaal.Genk eindigt zodoende als derde en doet nog meer voor de Belgische titel.

Club Brugge, Lokeren en Standard Luik zijn de andere deelnemers aan de strijd om het kampioenschap. De voorsprong van Anderlecht op Zulte Waregem wordt voor aanvang van die play-offs gehalveerd. Vorige week was ook al duidelijk dat het door Foeke Booy getrainde Cercle Brugge en Beerschot in vijf duels gaan uitmaken wie rechtstreeks degradeert.

Schakers Aronian en Radjabov op voorprong in kandidatentoernooi

De schakers Levon Aronian en Teimour Radjabov zijn de eerste leiders in het kandidatentoernooi dat de uitdager van wereldkampioen Viswanathan Anand moet worden. De grootmeesters uit respectievelijk Armenië en Azerbeidzjan wonnen zaterdag voor het eerst. De wedstrijden gister eindigden allemaal in remise.

Aronian won met wit van de Israëliër Boris Gelfand in 35 zetten. Radjabov, versloeg met wit Vassily Ivanchuk. De Oekraïner gaf na de 34e zet op. De Noorse favoriet Magnus Carlsen bereikte weinig tegen de Rus Vladimir Kramnik. Na dertig zetten deelden ze het punt. Ook Alexander Grischuk en Peter Svidler deelden het punt.

Tumor goed voor huwelijk Xander de Buisonjé

Het huwelijk van Xander de Buisonjé is sterker geworden door de gezondheidsproblemen van zijn vrouw Sophie. Zij moest begin dit jaar onder het mes wegens een tumor in haar buikholte. "Onze liefde is nog dieper geworden", blikt Sophie in De Telegraaf terug op de afgelopen maanden.

De tumor bleek tot opluchting van Xander en Sophie goedaardig. Toch moeten de twee de komende jaren rekening houden met de aandoening. "Ik sta voor de komende vijf tot tien jaar onder controle. De eerste tijd krijg ik elke drie maanden een scan", legt Sophie uit.

Zij en Xander hebben besloten van dag tot dag te leven. "Het leven in het nu, dat ben ik aan het doen. Ik heb het toch fijn: mijn lieve Xander bij me, onze kleine zoon Dex." Desondanks zit de schrik er nog goed in bij de zanger en zijn echtgenote. "Ik vertrouw mijn eigen lijf niet meer. Mijn argeloosheid en zorgeloosheid zijn weg."

Dat raakt Xander. "Het uitgelaten gevoel dat je wel eens hebt als je jong bent, zo van 'ik ben onsterfelijk', dat is verdwenen", merkt de 39-jarige zanger. "Ik vind het hard dat Sophie daar al op haar 34e mee wordt geconfronteerd. Het is niet anders."

[Primera Divisíon] Real Madrid loopt na rust over Mallorca heen

Madrid, dat eigenlijk al weken niet meer in de landstitel gelooft, liet zich voor rust verrassen door Mallorca. De ploeg die met de huidige achttiende plek volop tegen degradatie vecht, mocht twee keer scoren in het Santiago Bernabéu. Na rust werd dat door de Koninklijke even ongedaan gemaakt.

Emilio Nsue López kreeg in de zesde minuut het stadion stil door knap 0-1 tegen de touwen te kopen. Giovani Dos Santos (ex-Barcelona) verzorgde de assist. Lang kon Mallorca van dit succesje niet genieten, want in de veertiende minuut scoorde Gonzalo Higuaín op aangeven van Pepe, na het goede werk van Luka Modric: 1-1.

De ruststand is, dankzij de 1-2 van Alejandro Alfaro na twintig minuten, een verrassend. Echter, de donderspeech of andere goocheltruc van José Mourinho tijdens de thee, heeft z'n uitwerking: binnen zes minuten scoort Real drie keer en is de wedstrijd op slot.

De gelijkmaker van Cristiano Ronaldo (voor hem nummer 27) valt in de 51e minuut. De Portugees kopt raak uit een corner van Mesut Özil. Twee minuten daarna zorgt Modric met een geweldige afstandsknal voor 3-2 en weer drie minuten later is de wedstrijd al beslist door Higuaín, die z'n tweede maakt.

De 5-2 van invaller Karim Benzema in de slotfase, is voor de statistieken. Real wint en het gat met Barcelona krimpt tot tien punten. Morgen kunnen dat er weer dertien zijn.

[Serie A] Juventus heeft riante voorsprong

Juventus is weer een stapje dichter bij de 29e titel uit de clubhistorie gekomen. De koploper van de Serie A won zaterdagavond met 2-0 bij Bologna en komt daardoor op 65 punten. Naaste belager Napoli, dat zondag nog in actie komt tegen Atalanta Bergamo, heeft twaalf punten minder.

Juventus maakte het verschil pas in de tweede helft. Mirko Vucinic opende de score in de 62e minuut na een assist van Claudio Marchisio. Bij de tweede goal waren de rollen omgekeerd. Marchisio ontsnapte bij een pass van Vucinic aan de buitenspelval en gooide de wedstrijd in het slot.

Van Basten: "Vertrouwen is terug"

Sc Heerenveen zegevierde zaterdag voor de vierde keer op rij. Trainer Marco van Basten is blij. Met Filip Djuricic, met Alfred Finnbogason, maar vooral met zijn team.  Zo verlies je een half jaar lang bijna wekelijks punten en zo ben je dé ploeg in vorm. Het moet even wennen zijn voor Van Basten. In de huidige situatie doet Heerenveen volop mee om Europees voetbal. "Je kan zeggen dat we ons daar volledig in gemengd hebben", aldus de trainer tegenover de NOS.

Heerenveen komt dankzij de zege op 35 punten en heeft ADO Den Haag en  NEC dicht in de buurt. "Dit is wat dat betreft onze directe concurrent: NEC heeft er nu, net als ADO, 36. Wij 35." Er lijkt iets te zijn gebeurt met de Friessche ploeg, dat er binnen de lijnen nu ineens zo'n rust heerst.

Vier keer winst "Vier keer winnen, het vertrouwen is terug", komt Van Basten met het recept op de proppen. "Het is moeilijk aan te geven. Het feit dat je zo'n wedstrijd tegen FC Twente (2-1, red.) wint en dat daar vertrouwen ontstaat."

Maar wezenlijk is er volgens de trainer weinig veranderd. "We proberen zoveel mog dezelfde dingen te doen als eerst, alleen nu pakt het telkens goed uit. Je ziet de laatste maanden dat het voetbal wat beter is, dat het wat compacter is dat er een team staat dat zich niet zo snel gewonnen geeft."

Excellerende Sterspelers De topvorm waarin Finnbogason en Djuricic, de sterspelers van Heerenveen, verkeren, staat daar niet los van. Twintig goals maakte de Finse spits al. "Het is helemaal knap als je ziet hoe we gespeeld hebben en hoe weinig we in het begin van het seizoen gescoord hebben. Dan is het heel knap dat hij aan de 20 komt", aldus Van Basten, die daarvoor het scoutingsapparaat van de club complimenteert.

Ook Djuricic werd door de Friese club gescout en met hem heeft Heerenveen een pareltje in huis. "Het feit dat hij 'm zo met z'n binnenkant de verre hoek in krult.. dat is een rasvoetballer. Dat is niet aan te leren", aldus Van Basten over de 1-2."Ik denk dat Europees voetbal ons plan was voor aanvangt van dit seizoen. We zijn nu op de goede weg, maart hadden een erg slechte start.Dat was ons grote probleem, maar nu gaan de dingen beter.Ik hoop dat we play-offs mogen spelen en de Europa League bereiken."

[Upd] Treinverkeer Utrecht plat door bommelding

Van en naar Utrecht is zaterdagavond geen treinverkeer mogelijk. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van meer dan een uur, meldt de NS. Het treinverkeer is stilgelegd op last van de politie. Op Twitter wordt gemeld dat sprake is van een bommelding. Een woordvoerder van spoorbeheerder Prorail kon dat niet direct bevestigen.

Update 23:02 uur
Station Utrecht Centraal is zaterdagavond een uur ontruimd geweest, omdat er een verdacht pakketje was gevonden. Het bleek loos alarm, zo meldde een woordvoerder van de NS. Wat er in het pakketje zat, is nog niet bekend.

Treinen van en naar het station gaan weer rijden, al moeten reizigers nog wel rekening houden met vertraging.

Rond half 10 zaterdagavond werd het station ontruimd. Treinen die op weg waren naar het station, keerden terug. Gevreesd werd dat het treinverkeer pas rond 2 uur 's nachts weer op gang zou komen, maar de intentie is nu om iedereen thuis te krijgen.

Nadal in finale Indian Wells

Rafael Nadal heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van Indian Wells. De Spanjaard versloeg in de halve finale de Tsjech Tomas Berdych in twee sets: 6-4 en 7-5.

Het is voor Nadal, die in de kwartfinale ook al Roger Federer uitschakelde, zijn eerste evenement op hardcourt na zijn rentree in het ATP-circuit. In de finale treft hij de winnaar van het duel tussen de Servische favoriet Novak Djokovic of de Argentijn Juan Martin del Potro.

Uitslag ADO Den Haag - Vitesse

Om 20.45 begon het duel tussen ADO Den Haag en Vitesse. De bezoekers wonnen het duel met 0-4 en blijven daardoor meedoen in de strijd om de landstitel. Hieronder vind je de karakteristieken van deze wedstrijd.

ADO Den Haag

0 - 4

Vitesse

     8' Bony 
 39' Bony 
 55' v. Ginkel 
 85' Havenaar 
 
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 10.000
Arbiter: Wiedemeijer
 
 Gele kaart: Koppers (ADO Den Haag)
 
Opstelling:   Opstelling:
De Zwart
Leeuwin
Omeruo
Wormgoor
Koppers
Jansen
Holla
Meijers
Chery
v. Duinen (Bakker/88)
Kolk (Vicento/69)
  Velthuizen (Room/25)
Kalas
Kashia
v.d Struijk
v. Aanholt
v. Ginkel
Bony
Janssen
Ibarra
Havenaar (Reis/86)
kakuta


Vitesse-speler Theo Janssen met achter hem ADO Den Haag spelers Danny Holla (l), Tjaronn Chery (2vr), em Vito Wormgoor (r). (Foto: Pro Shots)

[WBC] Oranje treft Dominicaanse Republiek in halve finale

De Nederlandse honkballers zullen in de halve finale van de World Baseball Classic het op moeten nemen tegende Dominicaanse Republiek. De ploeg uit het Caribisch gebied won in Miami van Puerto Rico met 2-0 en werd daarme groepswinnaar.  De Dominicaanse Republiek is na zes wedstrijden nog altijd ongeslagen op de WBC. Tijdens de vorige editie vier jaar geleden wist Oranje nog twee keer van de Dominicaanse Republiek te winnen.

De wedstrijd tussen Oranje en de Dominicaanse Republiek begint in de nacht van maandag op dinsdag om 2.00 uur Nederlandse tijd in het AT&T Park van San Francisco. Een dag eerder staan Japan en Puerto Rico tegenover elkaar. De finale begint woensdag om 1.00 uur. In de Amerikaanse stad is het dan 8 uur vroeger.

Bayern München en Man United ruiken landstitel

Bayern München en Manchester United mogen de champagne voorzichtig klaar gaan zetten. Bayern heeft de Duitse landstitel bijna binnen na een 2-1 uitzege bij Bayer Leverkusen. Manchester United, koploper in de Engelse Premier League, heeft een straatlengte voorsprong op de concurrentie na een 1-0 zege op Reading.

Bayern leed eerder dit seizoen tegen Leverkusen de enige competitienederlaag tot nu toe. Bovendien trad de ploeg na de inspanningen in de Champions League aan met een sterk gewijzigd team. Het bleek echter geen beletsel om de wedstrijd te winnen. Na de openingsgoal van Mario Gomez maakte Simon Rolfes nog wel gelijk, maar een eigen doelpunt van Philipp Wollscheid betekende kort voor tijd de beslissing.

Arjen Robben stond in de basis. Hij werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Daniel van Buyten.

De voorsprong van Bayern op de eerste achtervolger Borussia Dortmund bedraagt met nog acht wedstrijden te spelen twintig punten. De landstitel zou daarom in principe in de volgende speelronde, die in verband met interlands pas over twee weken wordt gespeeld, al gevierd kunnen worden.

Manchester United, met Robin van Persie in de basis, klopte Reading dankzij een doelpunt van Wayne Rooney in de 21e minuut. Daarmee werd optimaal geprofiteerd van de 2-0 nederlaag van concurrent Manchester City bij Everton. De voorsprong van de koploper bedraagt vijftien punten. Er staan nog negen speelronden op de rol.

Uitslagen Eredivisie 16/03/2013

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. PSV won in eigen huis met 2-0 van RKC Waalwijk terwijl Heracl Almelo met 0-2 te sterk was voor VVV-Venlo.


RKC Waalwijk-speler Rodney Sneijder in duel met PSV-speler Georginio Wijnaldum (Foto: Pro Shots)

PSV

2 - 0

RKC Waalwijk

 6' Mertens(pen)
 69' Wijnaldum
   
 
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 34000
Arbiter: Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Waterman
Hutchinson
Marcelo
Bouma
Willems
v. Bommel
Toivonen (Depay/72)
Strootman
Wijnaldum
Matavz (Locadia/61)
Mertens
  Zoet
Martina
Ramos
Drost
v. Peppen
Braber
Duits (v. Mosselveld/73)
Sneijder
Jozefzoon
Lieder (Chevalier/75)
Boukhari (Slager/46)

VVV-Venlo

0 - 2

Heracles Almelo

      61' Everton 
67' Te Wierik 
 
 Gele kaart: , Seip, Quansah, Dorda, (Heracles Almelo)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7000
Arbiter: Gozubuyuk
 
Opstelling:   Opstelling:
Maenpaa
Joppen
Roseler
Seip
Leiwakabessy
Maguire
Radosavljevic
Ramsteijn (Turk/69)
Linssen
Cullen (Bergkamp/73)
Wildschut
  Paveer
te Wierik
Rienstra
Koenders
Dorda
Quansah
Vejinovic (Paljic/79)
Belterman
Gouriye (v. Mieghem/89)
Castillion
Everton

Steeds vaker producten uit schappen

Steeds vaker wordt eten en drinken uit de schappen gehaald, omdat het gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Producenten nemen geen risico, zo zegt de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA).

De NVWA meldt op haar website alle terugroepacties van levensmiddelen die mogelijk gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Tussen 2002 en 2010 verdwenen jaarlijks slechts een paar 'gevaarlijke’ producten uit de schappen. In 2011 waren dat er 12, vorig jaar steeg dat naar 16. "Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om een product uit voorzorg van de markt te halen, om elk risico te vermijden", aldus een woordvoerder van de NVWA. Bovendien geven Europese lidstaten steeds vaker meldingen aan elkaar door, waardoor een product niet in één land, maar in meerdere landen uit de schappen wordt gehaald.

Steeds vaker producten uit schappen
Steeds vaker producten uit schappen (Foto: ANP)

FIFA blijft ongerust over voortgang Maracanã

De voortgang van het stadion Maracanã blijft een lastig onderwerp. Dat stelt FIFA-woordvoerder Ron DelMont zaterdag in Rio de Janeiro. "Het stadion komt wel op tijd af voor de Confederations Cup, maar er zijn nog zoveel dingen meer die geregeld moeten worden. Daar moet ook genoeg tijd voor zijn." Het legendarische stadion moet op 27 april worden opgeleverd.

De ongerustheid van de FIFA komt voort uit het feit dat de WK-organisatie in de afgelopen vier maanden al tot twee keer toe over een gestelde deadline is gegaan. "De infrastructuur voor de fans, de officials en de media is van groot belang. Op dit moment zijn we bezig om hiervoor met oplossingen te komen", aldus DelMont. In Rio de Janeiro vond zaterdag een bijeenkomst plaats tussen de technische mensen van de FIFA en het organisatiecomité om alle knelpunten door te nemen.

Hoewel de FIFA officieel nog steeds vertrouwen uitspreekt in de organisatie als het gaat om het halen van de deadline voor het Maracanã, lijkt er achter de schermen wel gewerkt te worden aan een vangnet. Diverse Braziliaanse media meldden dat de FIFA het stadion Engenhão, de thuishaven van het Botafogo van Clarence Seedorf, gaat gebruiken als het Maracanã niet op tijd gereed is.

Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de FIFA en verantwoordelijk voor de organisatie van het WK, liet eerder deze maand juist weten dat er geen plan B was. De ticketverkoop voor de wedstrijden is gebaseerd op het aantal beschikbare plaatsen in het Maracanã, waar de finale van het toernooi plaats zal vinden. "Het is een strak schema waar we ons aan moeten houden", aldus Valcke.

De Confederations Cup wordt van 15 tot en met 30 juni gespeeld in zes steden, Fortaleza, Recife, Salvador, Brasilia, Belo Horizonte en Rio de Janeiro.

Van Gerwen wint derde UK Open Qualifier

Darter Michael van Gerwen heeft zijn derde achtereenvolgende zege in de UK Open Qualifiers geboekt. In Wigan was de Brabander in de finale een maatje te groot voor Michael Smith: 6-2. Van Gerwen neemt door het winnen van het kwalificatietoernooi £6000 in ontvangst en verwisselt zo op de PDC Order of Merit van plaats met James Wade.

Het Robin Park Centre te Wigan was Van Gerwen vandaag gunstig gezind. Had hij in de eerste ronde nog geen enkele moeite met landgenoot Roland Scholten, in de tweede ronde kroop hij door het oog van de naald tegen de schot Gary Anderson. Daarna ging het weer lopen voor Mighty Mike. Zonder veel moeite rekende hij achtereenvolgens af met Ian White (6-4), Adrian Gray (6-2), Simon Whitlock (6-1) en Paul Nicholson (6-0).

In de halve finale wachtte hem een grotere uitdaging. Tegenstander Peter Wright wist boven zichzelf uit te stijgen en in een prachtige en hoogstaande partij werd Snakebite met 6-4 verslagen. In de finale kon Michael Smith geen spanning meer brengen waardoor Van Gerwen alweer zijn derde toernooizege van het dartsseizoen voor zich opeiste.

Wigan was vandaag getuige van twee 9-darters. Zowel Gary Anderson als Andy Hamilton kregen het voor elkaar de perfecte leg te produceren. Morgen staat alweer het vierde UK Open Qualifier toernooi op het programma. Raymond van Barneveld en Phil Taylor besloten eerder de beide toernooien van dit weekend te laten schieten.

Uitslag N.E.C. Nijmegen - sc Heerenveen

Vanavond om 18.45 uur begon de wedstrijd tussen N.E.C. Nijmegen en sc Heerenveen. De Nijmegenaren openden de score, maar in de laatste twintig minuten slaagden de Friezen er in om aan het langste eind te trekken. Hieronder vind je de karakterstieken.

N.E.C. Nijmegen

1 - 3

sc Heerenveen

 62' Boymans    70' Finnbogason
 73' Djuricic
 90+2' Djuricic 
 
 Gele kaart: van Eijden, Pálsson, Will (N.E.C. Nijmegen), Raitala (sc Heerenveen)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 11.503
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Babos
Will
Cmovs (Platje/76)
van Eijden
Conboy
Pálsson
Falkenburg
Koolwijk (Roorda/67)
van der Velden
Boymans
Rieks (George/80)
  Nordfeldt
van Anholt
Gouweleeuw
Zomer
Kum (Raitala/30)
de Roon
Kums
van den Berg
El Ghanassy (van La Parra/87)
Finnbogason
Djuricic

Shroud of the Avatar strikt Dragonlance-auteur als lead story designer

Vorige week werd de spirituele opvolger van Ultima OnlineShroud of the Avatar: Forsaken Virtues aangekondigd. Inmiddels heeft het project ruim 900.000 dollar van de benodigde 1 miljoen opgehaald en heeft men de auteur van de Dragonlance-serie gestrikt.

De schrijver, genaamd Tracy Hickman, zal lead story designer worden voor het eerste deel in de gameserie, en wellicht ook bij de mogelijke sequels. De auteur is een New York Times best-seller, wat betekent dat zijn boeken best-sellers waren in de Verenigde Staten.

In onderstaande video heeft Hickman het over Shroud of the Avatar. Hij praat onder andere over het feit dat graphics, geluid en physics in games vele malen beter zijn geworden, maar dat de gameplay geen grote sprongen voorwaarts maakt.

Meegenomen jongetje zat thuis

Het jongetje dat vrijdag mogelijk is meegenomen door een 26-jarige man uit Kerkrade, is gevonden. Hij was thuis bij zijn ouders en was dus niet vermist. De politie heeft het kind inmiddels gesproken. De 26-jarige man zit nog steeds vast, meldt de politie zaterdag.

De 26-jarige man uit Kerkrade werd vrijdagmiddag opgepakt, omdat hij vrijdag rond 08.30 uur op de Kampstraat in Kerkrade een jongetje zou hebben aangesproken en meegenomen in zijn auto. Bij huiszoekingen in vier panden werd het jongetje niet gevonden en ook kreeg de politie maar geen melding van een vermissing binnen.

Wat er nu precies met het jongetje zou zijn gebeurd, heeft de politie niet bekendgemaakt.

Keep the Lights On

New York, 1998. Filmmaker Erik ontmoet voor het eerst Paul, een knappe advocaat die nog in de kast zit. Deze eerste, heftige ontmoeting gaat al snel over in meer. Er ontstaat een relatie en de twee mannen besluiten te gaan samenwonen. Erik en Paul beginnen aan de bouw van hun huis en een leven samen, maar ze gaan ook verder met hun eigen gevecht tegen hun afzonderlijke dwangmatigheden en verslavingen. Keep the Lights On is een film over vriendschap, intimiteit, seks en boven alles: de liefde.

[Six Nations] Wales prolongeert titel na zege op Engeland

Wales heeft de Six Nations titel weten te prolongeren na de zege op Engeland. Wales won in Cardiff met 30-3 van Engeland. Wales was kampioen als het met minimaal acht punten verschil wist te winnen. Het is geen Grand Slam omdat Wales hun openingsduel verloor van Ierland. Het is de vierde eindzege voor de Welshmen na 2005, 2008 en 2012. 

Bij rust stond het 9-3 na drie strafschoppen van Leigh Halfpenny en Owen Farrell die namens Engeland een penalty benutte. Dit gaf ook wel de verhoudingen neer op het veld. Wales was de betere partij. In de 56ste minuut wist Alex Cuthbert namens Wales als eerste de achterljn van de Engelsen te passeren, de conversie ging mis waardoor het 17-3 werd. Een paar minuten later werd het verschil zelfs zeventien punten na een dropgoal van Dan Biggar. 

De wedstrijd werd een kwartier voor tijd op slot gegooid doordat Cuthbert opnieuw de achterlijn passeerde. Sam Warburton pakte de bal op en gaf hem door en via Justin Tipuric gaat de bal naar buiten. Cuthbert is het eindstation en kon de achterlijn halen. Halfpenny schoot nog twee keer raak om de 30-3 eindstand op het bord te zetten. 

Eerder op de middag rekende Italië al af met Ierland. Om 21.00 spelen Schotland met Tim Visser en Frankrijk nog tegen elkaar. Frankrijk heeft een overwinning nodig niet de Wooden Spoon te krijgen. 

Moordcomplot tegen Joran van der Sloot

Joran van der Sloot is overgeplaatst naar een ander cellenblok van zijn gevangenis in Peru omdat er een moordcomplet tegen hem beraamd zou zijn. Dat zegt zijn advocaat Máximo Altez. Medegedetineerden zijn volgens de raadsman betaald om de Nederlander om te brengen.

Altez, die Van der Sloot dinsdag voor het laatst persoonlijk sprak, hoorde van medewerkers van de Piedras Gordas-gevangenis in Lima over de overplaatsing, die zaterdagochtend lokale tijd plaatsvond. Volgens hem was Van der Sloot aanvankelijk erg bang, maar is er uiteindelijk niets met hem gebeurd en gaat het naar omstandigheden goed met hem.

De advocaat wil niet veel kwijt over wie er volgens hem achter het moordcomplot zit. "Het gaat om iemand met veel geld, maar verder wil ik daar nu niets over zeggen", vertelt Altez. Hij zal maandag bij de Peruaanse justitie officieel een aanklacht indienen en hij wil de Nederlandse ambassade in de Peruaanse hoofdstad op de hoogte brengen.

Van der Sloot zit in Peru een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores in mei 2010. Het hoger beroep in de zaak dat door zijn verdediging is aangetekend staat nu volgens Altez op 18 juni op het programma.

Salinero kan naar de slager

Anky van Grunsven heeft zaterdag voor het laatst met toppaard Salinero de piste betreden. Dat gebeurde in Den Bosch tijdens Indoor Brabant. Van Grunsven won met Salinero onder meer olympisch goud in 2004 en 2008. Bij de afgelopen Spelen in Londen was een bronzen plak met de ploeg bij de landenwedstrijd het laatste hoogtepunt.

Salinero vertoonde zaterdag, na afloop van de wereldbeker dressuur, voor de laatste keer zijn kunsten. De kür op muziek werd live ondersteund door Wibi Soerjadi. "Ik heb zoveel met dit paard meegemaakt. Mooie maar ook verdrietige dingen", sprak een emotionele Van Grunsven. "Ik ben zo trots op hem."

Maar Salinero-biefstuk zal voorlopig niet in de supermarkt komen te liggen, want in tegenstelling tot veel andere paarden mag Salinero na dit weekend gaan genieten van een rustige oude dag. "Dit is zijn afscheid aan jullie", sprak Van Grunsven. "Ik hoop dat hij nog heel lang naast Bonfire in de wei mag staan."

Ook Sjef Janssen werd tijdens Indoor Brabant in het zonnetje gezet. De voormalig dressuurbondscoach ontving van de hippische bond de gouden KNHS-speld vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse dressuur. Janssen was gedurende zijn hele loopbaan de trainer van de combinatie Van Grunsven-Salinero.

Geen liefde tussen Lara Croft en herten

Sinds 5 maart ligt Tomb Raider in de winkels en sindsdien heeft Lara al behoorlijk veel gebruikgemaakt van haar wapens en skills. Square Enix heeft namelijk een aantal leuke statistieken over de game vrijgegeven. Zo blijkt het dat gamers aardig veel mensen en beesten vermoorden in de game.

Het lijkt erop dat Lara iets tegen herten heeft, want tot op heden zijn er 5.294.879 herten vermoord in de game. Ook de krabben in de wereld van Tomb Raider zijn niet veilig voor Lara, aangezien er al 1.417.750 zijn gesneuveld. Ook kan Lara goed omgaan met een boog, aangezien er al 147.675.058 vijanden hiermee zijn vermoord. Daarvan zijn er 20.601.083 in rook opgegaan door een speciale pijl die vuur veroorzaakt. Als laatste heeft Lara toch al heel wat tombes bezocht, ondanks dat ze in de game aangeeft dat tombes niet haar ding zijn. Lara is een echte Tomb Raider, aangezien de 3.570.956 keren dat ze een tombe heeft bezocht.

Tomb Raider is een reboot van de bekende franchise en is sinds 5 maart verkrijgbaar voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc. Tomb Raider vertelt het verhaal over de eerste expeditie van Lara Croft en haar evolutie van een bange studente tot de geharde vrouw die we door de jaren heen hebben leren kennen. Samen met haar excursieleden is ze op zoek naar het mythische eiland Yamatai. Lees ook de review van Tomb Raider of kijk terug in de geschiedenis van de franchise.

PvdA is ineens eensgezind

"Als eensgezinde partij lopen we zo straks naar buiten." Met die woorden sloot partijvoorzitter Hans Spekman zaterdag de politieke ledenraad van de PvdA in de Utrechtse Jaarbeurs af. Zo'n driehonderd leden waren bijeen om hun hart te luchten over het beleid en de koers van de PvdA. Uiteindelijk namen de aanwezigen genoegen met de uitleg van het partijkader.

"De PvdA is een partij waarbinnen discussie mag worden gevoerd", zei Spekman. "En het is goed dat we dat vandaag hebben gedaan." Tijdens de ledenraad werden twee moties aangenomen die de partij opdraagt werkloosheid als kernpunt van het beleid te maken en om de bezuinigingsvoorstellen van het kabinet kritisch tegen het licht te houden.

Partijleden hadden forse kritiek op de eigen partij. "Ik ben 35 jaar lid van deze partij, en voor het eerst ben ik nu echt teleurgesteld", zei een van de aanwezigen. Met name het 'sociale gezicht' van de PvdA wordt gemist sinds de partij met de VVD in een coalitie zit. "We doen iedere keer dingen waar we ons niet lekker bij voelen", klonk het in de zaal.

Partijleider Diederik Samsom beloofde de aanwezigen dat hij toe blijft zien op een sociale koers en ook vicepremier Lodewijk Asscher zei nog steeds sociaaldemocraat in hart en nieren te zijn. "We zijn niet vergeten wie we zijn."

Netanyahu in nieuwe coalitie onder spanning

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu treedt maandag aan aan het hoofd van een nieuwe regering. Door de uitslag van de verkiezingen in januari moet hij steunen op twee rivalen die op zijn post azen en hem dwingen tot een cultuurslag met de ultraorthodoxe minderheid en tot het zoeken van toenadering tot de Palestijnen.

Na weken van moeizame onderhandelingen heeft Netanyahu aanzienlijke macht moeten afstaan aan zijn nieuwe partners, de centrumlinkse voormalige televisiepersoonlijkheid Yair Lapid en de rechtse kolonistenleider Naftali Bennett. Beide mannen steken niet onder stoelen of banken dat zij het premierschap ambiëren en zij zijn allebei in staat de regering de nek om te draaien als hun dat zo uitkomt. De nieuwe constellatie legt druk op de voorzichtige Netanyahu, die de afgelopen vier jaar kon bogen op een brede en stabiele coalitie, om enkele van de meest omstreden kwesties in het land aan te pakken.

Zowel Lapid als Bennett wil dat er een einde komt aan de voorkeursbehandeling van de kleine, maar politiek zeer invloedrijke ultraorthodoxe minderheid. Lapid en de minderheidspartner in de coalitie, oud-minister van buitenlandse zaken Tzipi Livni, zullen ook druk uitoefenen op Netanyahu om toeschietelijker te worden naar de Palestijnen. Met het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama komende week kan Netanyahu eerder vroeg dan laat gedwongen worden tot lastige besluiten.

"De volgende termijn wordt een van de uitdagendste in de geschiedenis van de staat", zei Netanyahu donderdag. "Wij staan voor grote uitdagingen op het gebied van veiligheid en diplomatie."

De ultraorthodoxe gemeenschap maakt ongeveer acht procent uit van de Israëlische bevolking van acht miljoen. Door het coalitiesysteem in Israël hebben haar politieke partijen altijd onevenredig grote invloed gehad, omdat zij met een relatief gering aantal zetels opeenvolgende regeringen konden maken of breken. Vanuit deze positie hebben zij altijd grote bedragen voor hun religieuze scholen en instituten weten veilig te stellen, en vrijstelling van militaire dienst voor de tienduizenden jonge mannen die religieuze studies volgen. Oudere mannen kunnen met een toelage fulltime studeren. Veel ultraorthodoxen werken niet en dit zet scheve ogen bij de rest van de bevolking. Ook pogingen van ultraorthodoxe activisten om hun gebruiken aan de rest van de samenleving op te leggen, zoals bussen waarin mannen en vrouwen apart zitten, hebben kwaad bloed gezet.

Zowel Lapid als Bennett heeft met succes op deze gevoelens ingespeeld. Zij behaalden in de verkiezingen van 22 januari winst met de belofte om bij militaire dienst en de belastingen 'de lasten te verdelen'. Samen kregen ze gedaan dat voor het eerst sinds 35 jaar geen ultraorthodoxe partijen meer in de regering zitten.

De partij van Lapid, Yesh Atid (Er is een toekomst), werd bij de eerste deelname aan de verkiezingen meteen de een na grootste partij, met negentien van de 120 zetels in de Knesset. De partij van Bennett, Habayit Hayehudi (Joods Huis), veroverde twaalf zetels. Het blok van Netanyahu, Likud-Yisrael Beitenu, verloor elf zetels, maar bleef met 31 zetels nog wel de grootste. Met de zes zetels van de Hatnua (Beweging) van Livni komt de coalitie op 68 zetels. De onderhandelingen sleepten zich bijna zes weken voort, voordat ze vrijdag op het laatste nippertje werden afgerond. Als het een dag langer had geduurd, hadden er nieuwe verkiezingen moeten worden uitgeschreven. De gesprekken waren zo gespannen, dat de onderhandelingsteams van de coalitiepartijen besloten het regeerakkoord niet met een plechtigheid te ondertekenen, maar dit per fax af te doen, schreef Yuval Karni in de Yediot Ahronot.

"Inderdaad, de nieuwe regering is niet waar haar leider op had gehoopt. Hij heeft alles gedaan wat hij kon om eraan te ontkomen, alsof de plek vergeven was van steenpuisten, sprinkhanen, luizen en de pest. Deze waren niet de partners waar hij op gehoopt: hij heeft zijn uiterste best gedaan om hen buiten de coalitie te houden en zij hebben hem een of twee dingen geleerd", schreef commentator Yossi Verter in de krant Haaretz: "Hij is de oude garde, zij zijn de nieuwe. Hij, arme kerel, zal spoedig tot de geschiedenis behoren."

[Premier League] Arsenal wint van Swansea

Arsenal heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Swansea City met 2-0 gewonnen. Een schot van Nacho Monreal was doelman Michel Vorm een kwartier voor tijd te machtig. Gervinho maakte er in de slotfase 2-0 van. Net als Vorm speelde ook Jonathan de Guzman negentig minuten mee bij de thuisploeg. Dwight Tiendalli zat op de bank.

Arsenal staat door de overwinning op de vijfde plaats met vijftig punten. De achterstand op nummer vier Chelsea bedraagt twee punten. De vierde plaats geeft recht op deelname aan de play-off-ronde van de Champions League. Swansea, dat door de winst van de League Cup al verzekerd is van Europees voetbal, bezet de negende plaats.

Liverpool ging verrassend met 3-1 onderuit bij Southampton. Voor de ploeg van verdediger Jos Hooiveld, die al na 32 minuten geblesseerd naar de kant moest, scoorden Morgan Schneiderlin, Rickie Lambert en Jay Rodriguez. Philippe Coutinho had kort voor rust nog wel de aansluitingstreffer gemaakt.

Door de nederlaag raakt Europees voetbal verder uit zicht voor Liverpool, dat nu zevende staat. De achterstand op Arsenal bedraagt vijf punten. Southampton klimt naar de vijftiende stek en neemt daardoor verder afstand van de degradatiestreep.

Ook Aston Villa deed goede zaken in de strijd tegen degradatie. De Villans, die zeventiende staan, wonnen thuis met 3-2 van hekkensluiter Queens Park Rangers. Stoke City hield voor eigen publiek West Bromwich Albion op een doelpuntloos gelijkspel.

Van Hummel verzucht onder winterweer

Kenny van Hummel is de winter helemaal zat. De renner van Vacansoleil-DCM werd vrijdag nog tweede in de Handzame Classic, maar was allerminst te spreken over de omstandigheden waarin de elfde editie van de wielerwedstrijd werd verreden.

"Het ene moment rijd je met 18 graden een heerlijke trainingstocht van 230 kilometer en een paar dagen later moet je koersen in wind en regen met temperaturen rond het vriespunt", aldus Van Hummel op zijn eigen website. "Je moet je voortdurend aanpassen aan de weersvoorspellingen. Dat betekent soms krachttraining doen in plaats van de geplande duurtraining op de weg, omdat je ook moet vermijden dat je iets oploopt. Door een griepje of verkoudheid kan je hele voorjaar in de soep lopen."

"Met het afgelasten van Kuurne-Brussel-Kuurne op 24 februari, Dwars door Drenthe op 10 maart en Nokere Koerse op 13 maart ben ik binnen een paar weken drie wedstrijden misgelopen. En ook drie kansen op goede uitslagen en belangrijke punten voor mezelf en voor de ploeg. Dat is balen", zegt de sprinter. "Dat die koersen niet doorgingen, was wel terecht. Het was te gevaarlijk geweest."

Saints Row 4 niet naar Wii U

Gisteren was al bekendgemaakt dat Saints Row IV in ontwikkeling is bij Volition Games. Vandaag is aangegeven dat er in ieder geval geen plannen zijn om de game ook voor Wii U uit te brengen. Saints Row IV ligt vanaf 23 augustus in de winkels voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

In Saints Row IV is de grote baas van de Saints gekozen tot president van de Verenigde Staten. En dat is nog maar het begin, want er is een buitenaardse invasie van catastrofale omvang en de aliens zetten de Saints in een bizarre Steelport-simulatie. Je krijgt de beschikking over ongekende superkrachten om de mensheid te bevrijden uit de krankzinnige greep van de buitenaardse opa Zinyak.

Grote zorgen over cardiologie HagaZiekenhuis

Diverse patiëntenorganisaties maken zich zorgen over de kwaliteit van de zorg op de afdeling cardiochirurgie van het HagaZiekenhuis in Den Haag. Stichting Hartpatiënten Nederland riep zaterdag gedupeerde patiënten op zich te melden bij het Meldpunt Cardiologie.

De oproep volgt op het berichtgeving van het VPRO-radioprogramma Argos, dat zegt dat de sterftecijfers op de afdeling de afgelopen jaren hoger waren dan normaal. Het ziekenhuis gaf zaterdag toe dat er problemen zijn geweest op de afdeling cardiologie. De patiëntveiligheid is volgens een woordvoerder echter nooit in gevaar geweest.

Het Haagse ziekenhuis meldde zaterdag dat het maatregelen heeft genomen na problemen op de afdeling cardiochirurgie. Op die afdeling liep de samenwerking tussen chirurgen niet goed; ze communiceerden slecht en de registratie van de sterftecijfers was in de periode 2007-2010 niet op orde. De chirurgen trokken zelf aan de bel bij het bestuur. De overeenkomst met een van de chirurgen uit de maatschap is per juni opgezegd. Het hoofd van de afdeling werd vorig jaar september uit zijn functie ontheven, maar is er nog wel werkzaam als chirurg.

De communicatieproblemen op de afdeling staan volgens het ziekenhuis los van de hoge sterftecijfers in 2007 en 2008. Uit onderzoek bleek dat de sterftecijfers die werden doorgegeven aan de Nederlandse Vereniging van Thoraxchirurgie lager waren dan de daadwerkelijke cijfers, aldus de woordvoerder.

Verschillende patiëntenverenigingen zoals de NPCF en De Hartstichting maken zich zorgen over de hoge sterftecijfers. Een aantal organisaties riep de raad van bestuur van het ziekenhuis en de beroepsverenigingen van thoraxchirurgen en cardiologen op direct actie te ondernemen en niet te wachten op de resultaten van nieuw onderzoek.

[Bundesliga] Schalke 04 en HSV onderuit

Schalke 04 en Hamburger SV hebben zaterdag een dure nederlaag geleden in de Bundesliga. De formatie uit Gelsenkirchen ging met liefst 3-0 onderuit bij FC Nürnberg. HSV met 1-0 verloor van laagvlieger FC Augsburg. Beide ploegen zijn in een strijd verwikkeld om Europees voetbal.

Schalke zakt van de vierde plaats, die recht geeft op de play-off-ronde van de Champions League, naar de vijfde plaats met 39 punten. Eintracht Frankfurt kan zondag tegen VfB Stuttgart bovendien afstand nemen. HSV grijpt met een zevende plaats en 38 punten momenteel naast een Europees ticket.

Bij de formatie uit Hamburg meldde Rafael van der Vaart zich kort voor de wedstrijd ziek af. De middenvelder kampt met maag- en darmklachten. Het is nog niet duidelijk of de WK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal in gevaar komen.

Jeffrey Bruma speelde wel negentig minuten mee, maar hij kon niet voorkomen dat Jan-Ingwer Callsen-Bracker na acht minuten het enige doelpunt maakte. In de 80e minuut kreeg HSV-speler Maximilian Beister een rode kaart. Augsburg-verdediger Paul Verhaegh was een halfuur voor tijd ingevallen.

Schalke kreeg treffers om de oren van Markus Feulner, Alexander Esswein en Mike Frantz. De geblesseerden Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay ontbraken.

Borussia Dortmund boekte thuis een ruime overwinning op SC Freiburg. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won met 5-1. Robert Lewandowski (41e), Nuri Sahin (44e) en nogmaals Lewandowski (45e) bogen kort voor rust in een tijdsbestek van vijf minuten een achterstand om. Jonathan Schmid had de score geopend.

Na de pauze nam Dortmund verder afstand via Nuri Sahin en Leonardo Bittencourt. Dortmund handhaaft zich op de tweede plaats, Freiburg staat achtste.

Hekkensluiter Greuther Fürth snoepte thuis een puntje af van Werder Bremen: 2-2. Hoffenheim en Mainz speelden doelpuntloos gelijk.

[Six Nations] Italië thuis ook te sterk voor Ierland

Italië heeft voor een stunt gezorgd door de afsluitende partij van de Six Nations van Ierland te winnen. In het Stadio Olimpico te Rome werd Ierland met 22-15 verslagen. Als Frankrijk later op de avond niet weet te winnen van Schotland, dan krijgt Ierland ook nog eens de Wooden Spoon.

Italië was over de hele wedstrijd de betere partij. Bij rust stond het 9-6 voor de Italianen. Luciano Orquera schopte tweemaal en Gonzalo Garcia één keer raak voor de Italianen en Luciano Orquera deed dat tweemaal namens de Ieren. Acht minuten na rust kon Giovanbattista Venditti een try scoren beeldscheidsrechter de try had goedgekeurd.

Na die try had Italië het even lastig, ze maakten een aantal fouten en overtreden waardoor Jackson opnieuw kon aanleggen en het verschil terug bracht tot één punt. Het lukte de Ieren niet om toch nog te winnen, ze raakten wat gefrustreerd wat ze moesten bekopen met twee gele kaarten en strafschoppen tegen. Daardoor kon Orquera de bal nog twee keer tussen de palen schieten om de 22-15 eindstand op het bord te zetten.

Het is de eerste keer in Six Nationsverband dat Italië weet te winnen van Wales. Om 18.00 uur is de wedstrijd tussen Wales en Engeland. De winnaar mag zich kampioen noemen van de Six Nations in 2013. Om 21.00 uur spelen Frankrijk en Schotland ook nog tegen elkaar.

Sagan: "Poggio niet zwaar genoeg om mij te lossen"

Peter Sagan zal morgen aan de start van Milaan-Sanremo verschijnen als topfavoriet. De renner van Cannondale, die dit seizoen al ritten won in de Tirreno-Adriatico en de Ronde van Oman, hoopt morgen weer hoge ogen te kunnen gooien.

"De verwachtingen zijn inderdaad hoog. Ik heb Milaan-Sanremo al twee keer gereden, dus ik heb wel wat ervaring. Vorig jaar werd ik al vierde. Ik heb een goede ploeg om mij te helpen en daarom voel ik me heel rustig. En als iedereen tegen mij rijdt, verliezen ze zelf wellicht ook." Zo verklaarde de 23-jarige Slowaak tegenover Het Nieuwsblad.

"Ze gaan op de Poggio proberen het verschil te maken, maar ik denk dat de slotklim niet zwaar genoeg is om mij te lossen. Daarna reken ik op mijn ploegmaten. Milaan-Sanremo is een moeilijke koers en alles is mogelijk. Ik ga gewoon mijn best doen, dat is het allerbelangrijkste."

Vrachtwagen op vangrail door kat

De discussie of je nu wel of niet voor een dier moet remmen, dan wel uitwijken, kan weer uit de kast worden gehaald. Een vrachtwagenchauffeur die donderdag aan het einde van de ochtend op de N7 bij Sneek reed, heeft in ieder geval zijn best gedaan om deze discussie opnieuw leven in te blazen door uit te wijken voor een kat en daarbij voor de nodige schade te zorgen.

De diervriendelijke chauffeur 'moest' uitwijken voor een overstekende kat. Door deze manoeuvre raakte zijn volgeladen vrachtwagencombinatie in de berm om hem vervolgens zo'n 50 meter verder op de platgereden vangrail tot stilstand te brengen. 

De kat heeft zeker één van zijn negen levens verspeeld. De uit Menaldum afkomstige chauffeur bleef gelukkig ook ongedeerd.

Samsom: geen bezuiniging op rechtsbijstand

Verdere bezuinigingen op de rechtsbijstand zijn voor de PvdA een brug te ver. PvdA-leider Diederik Samsom zei zaterdag tijdens de politieke ledenraad in de Jaarbeurs in Utrecht dat de extra bezuiniging van honderd miljoen euro op de rechtsbijstand wat zijn fractie betreft ontoelaatbaar is. "Dat gaat niet gebeuren", zei hij.

Het kabinet wil dat het ministerie van Veiligheid en Justitie opnieuw honderd miljoen bezuinigt op rechtsbijstand. De afgelopen jaren werd al voor eenzelfde bedrag bezuinigd op deze post.

Volgens staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) maken veel te veel mensen gebruik van rechtsbijstand. Daardoor kost de regeling te veel en daar moet een einde aan komen, vindt hij. Dit plan krijgt echter niet de steun van de PvdA-fractie, aldus Samsom.

"Toch zie ik verval intreden bij Barcelona"

FC Barcelona werd in de voorbije weken door sommigen afgeschreven, maar tegen AC Milan glorieerden de Catalanen weer. Wim Kieft blijft erbij dat het verval zichtbaar is.

"Barcelona was tegen Milan bij vlagen geweldig en Messi bij vlagen zelfs briljant. Toch zie ik dat het verval langzaam intreedt bij Barcelona. Een onvermijdelijk proces. Ook gezien de omstandigheden. De ploeg heeft veel gewonnen en dan sluipt er gemakzucht in. De goede prestaties in de competitie zeggen me niet zoveel."

"Het niveau van de Primera Division in zijn geheel ligt niet zo hoog als je denkt. Alleen Barça en Real Madrid steken er ver bovenuit", zegt Kieft in De Telegraaf. "Maar je kunt je vraagtekens zetten bij een competitie waar Messi en Ronaldo, met alle respect voor hun onwaarschijnlijke kwaliteiten, 50 doelpunten per seizoen maken."

De oud-spits van het Nederlands elftal, Ajax en PSV vond dat de Catalanen zich niet optimaal hadden opgeladen voor de recente duels met Real Madrid. "De mentale vermoeidheid bij Barcelona kwam nog het meest aan de oppervlakte tijdens de twee nederlagen in drie dagen tijd tegen Real Madrid", besluit Kieft.

Rapper wil tennissen

Redfoo van LMFAO begint aan een nieuwe carrière. De 37-jarige rapper wil tennissen en heeft zich ingeschreven voor de Amerikaanse kwalificaties van de US Open.

De rapper neemt in juni onder zijn echte naam, Stefan Gordy, deel aan een regionaal kwalificatietoernooi. Redfoo, die momenteel volgens geruchten een relatie heeft met tennisster Viktoria Azarenka, speelt zowel in het enkeltoernooi als het gemengd dubbel.

"Het is altijd een droom van mij geweest om professioneel te tennissen", reageert Redfoo, zoon van Motown-grondlegger Berry Gordy. In het dubbelspel deelt hij de baan met de 17-jarige Ayaka Okuno, die hij momenteel coacht.

Redfoo is niet de enige ster die een gooi wil doen naar deelname aan de US Open. Ook acteur Sendhil Ramamurthy, vooral bekend van de tv-serie Heroes, heeft zich ingeschreven voor een kwalificatietoernooi.

Redfoo en Ramamurthy hebben nog een lange weg te gaan voordat ze deel mogen nemen aan de US Open. De twee moeten eerst een regionaal tennistoernooi winnen, waarna hun het nationale kwalificatietoernooi staat te wachten. Als ook dat wordt gewonnen, krijgen ze een wildcard voor het officiële kwalificatietoernooi van de US Open.

Vrouw mag op kieslijst SGP

Vrouwen kunnen voortaan formeel net als mannen op de kieslijsten van de SGP komen. Tachtig procent van de afgevaardigden van de kiesverenigingen van de partij heeft zaterdag ingestemd met een voorstel van het bestuur de formele belemmeringen voor vrouwen om zich verkiesbaar te stellen voor de partij op te heffen.

De mannenbroeders besloten dat de juridische belemmeringen worden opgeheven, maar handhaven wel het standpunt dat vrouwen geen functies namens de partij mogen uitoefenen. In totaal waren er 320 stemmen voor en 85 tegen, laat een woordvoerder van de partij weten. Verder werd een keer blanco gestemd.

De SGP hield zaterdag in Hoevelaken een congres. Het vrouwenstandpunt is al vele jaren een heet hangijzer voor de SGP.

In januari maakte de partij bekend het roer om te gooien ten aanzien van vrouwen op de kieslijst. De partij gaf aan in het reglement te willen opnemen dat het geslacht van kandidaten niet bepalend mag zijn bij de selectie van kandidaten. Het beginselprogramma wordt echter niet aangepast. Daarin staat dat vrouwen geen functies namens de partij mogen uitoefenen.

De SGP werd min of meer tot de aanpassing gedwongen door een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Dat oordeelde afgelopen zomer dat de SGP vrouwen moet toelaten op de kieslijsten. De Hoge Raad had eerder op grond van het discriminatieverbod hetzelfde geëist.

Het besluit maakt het formeel mogelijk voor vrouwen om op een kieslijst terecht te komen, maar in de praktijk hoogst onwaarschijnlijk. Net zoals in vrijwel alle andere religies hebben vrouwen ook in het christendom een sterk ondergeschikte positie. De SGP houdt sterk vast aan de christelijke regels.

'Gilbert reed met valse attesten'

Philippe Gilbert zou met valse attesten hebben gereden. Op deze manier kon hij gebruik maken van cortisonen. Dit meldt NRC Handelsblad vandaag. Meerdere (ex-)renners die door de arts van de Belgische wielerbond en wielerploeg Lotto-Belisol zijn behandeld, verklaren dat Mathieu de kopmannen van Lotto behandelde met cortisonen.

Een van de renners komt met de verklaring: "Gilbert reed vaak op cortisonen en dat heb ik van Jan Mathieu zelf. En met mij vele anderen. Jan gaat er namelijk prat op dat hij verantwoordelijk is voor de overwinningen van Gilbert." En een ander meldt: "Ik heb ook cortisonen gekregen van Mathieu, zogenaamd op attest. Hij vertelde me dat hij bij Gilbert hetzelfde deed."

Gilbert zelf zegt verbaasd te zijn over het nieuws. De Belg liet in een schriftelijke verklaring weten: "Ik heb mijn beroep steeds ernstig en op de best mogelijke manier beoefend. Zowel voor, tijdens als na mijn jaren bij Lotto heb ik grote wedstrijden gewonnen, de meeste zelfs op een gelijkaardige (naar men zei voor mij 'typische') manier. Ik mag hopen dat dat voldoende zegt."

Ploegarts Mathieu zegt dat hij enkel cortisonen voorschrijft bij een blessure. "Daar zijn cortisonen voor bedoeld." De arts zegt niets te weten van eventuele fictieve blessures. "Maar het kan zijn dat een renner mij, of de behandelende specialist, wijs heeft gemaakt dat hij geblesseerd was." Volgens Mathieu kunnen renners met cortisonen "hun grenzen verleggen".

Kwakoe wordt Kwaku

Zomerfestival Kwakoe wordt omgedoopt tot Kwaku. Dat heeft organisator Ivette Forster laten weten aan de Amsterdamse zender AT5. Op een nieuwe website voor het festival staat ook de naam Kwaku.

Het festival vindt van 13 juli tot en met 4 augustus plaats in het Bijlmerpark. Eerder werd al bekend dat de organisatie van het festijn in Amsterdam Zuidoost dit jaar entreegeld gaat heffen. Dat entreegeld bedraagt 2,50 euro per persoon, zo staat op de website. Op het festivalterrein komen ruim honderd kramen te staan.

De organisatie van het Zomerfestival, zoals het feest officieel heet, is dit jaar in handen van De Vries Producties en 529 Media Producties. Sinds 2009 organiseren De Vries Producties en 529 Media Producties ook al het Keti Koti Festival in het Amsterdamse Oosterpark. Dat betekent dat het festival niet meer exclusief door negers georganiseerd wordt, wat wel een eis was van een aantal van de organisatoren. Zij waren tegen 'blanke invloed' omdat blanken volgens hen afstammen van slavenhandelaren.

Het festival, dat ooit ontstond als een door de Surinaamse gemeenschap georganiseerd voetbaltoernooi, kampte de afgelopen jaren met financiële problemen. In 2011 ging Kwakoe daardoor niet door. Vorig jaar vond het festival onder de nieuwe naam Zomerfestival wel plaats, al dreigde een betalingsconflict tussen organisatoren en verhuurders nog roet in het eten te gooien. Dat conflict kon echter tijdig worden opgelost.

Japanner maakt mooievrouwenwereldkaart

Een Japanse student is bezig met een waanzinnig mooi project. Hij wil de wereld rondreizen om de mooiste vrouwen te fotograferen. De resultaten zal hij op zijn website publiceren.

De student verbleef al eerder een halfjaar in de Canadese stad Vancouver waar hij mooie vrouwen uit allerlei landen fotografeerde. Dat bracht hem op het idee om een wereldkaart van mooie vrouwen te maken.

Omdat reizen niet gratis is, is de student nu op zoek naar sponsors. Wie interesse heeft in geld afstaan aan iemand die dat gaat gebruiken om naar mooie vrouwen te kijken, kan terecht op de website van de Japanner. Hij zegt ongeveer elfduizend dollar voor zijn project nodig te hebben. Hij zou inmiddels een ruime 750 dollar hebben opgehaald.


Enkele resultaten tot nu toe

Cadée voldoet aan WK-limiet met discus

Discuswerper Erik Cadée heeft zaterdag tijdens de Europacup Winter Throwing voldaan aan de limiet voor deelname aan het WK. In het Spaanse Castellon gooide hij de discus 64,38 meter. Daarmee zat hij 38 centimeter boven de limiet. De Bosschenaar moet vanaf 1 mei nog wel vormbehoud tonen, een eis waarbij 63 meter volstaat.

De 29-jarige Cadée eindigde bij de wedstrijd in Spanje als derde. De zege ging naar Virgilius Alekna uit Litouwen met 64,65 meter.

Cadée is de tweede Nederlander die zich kwalificeert voor het WK. Vorig weekeinde toonde Michel Butter tijdens de halve marathon van de CPC-loop in Den Haag vormbehoud voor deelname aan de marathon.

Het wereldkampioenschap wordt komende zomer in Moskou gehouden.

[Premier League] Tiental Everton te sterk voor City

Everton lijkt zaterdag een einde te hebben gemaakt aan de titelaspiraties van Manchester City. De ploeg van coach David Moyes was op Goodison Park met 2-0 te sterk. John Heitinga had een basisplaats bij Everton. City heeft een achterstand van twaalf punten op koploper Manchester United, dat zaterdagavond tegen Reading speelt.

Kevin Mirallas leek Everton op voorsprong te zetten, maar hij werd ten onrechte teruggefloten voor buitenspel. Na 32 minuten stond het toch 1-0 dankzij aanvoerder Leon Osman, die doelman Joe Hart verraste met een afdraaiend schot van zo'n 25 meter. De thuisploeg werd aan de andere kant nauwelijks in verlegenheid gebracht.

Het laatste halfuur kwam Everton echter met tien man te staan. Oud-Ajacied Steven Pienaar kreeg zijn tweede gele kaart voor een charge op Javi Garcia. De druk van City nam vervolgens toe, maar ondanks de overtalsituatie kwam de ploeg niet meer tot scoren.

De bezoekers hadden nog wel recht op een penalty na hands van Marouane Fellaini in het zestienmetergebied. De scheidsrechter gaf evenwel een vrije trap. In de slotseconden maakte invaller Nikica Jelavic er zelfs 2-0 van.


Tiental Everton te sterk voor City (Foto: Novum)

Egyptische ex-ministers vrijgesproken

Twee voormalige Egyptische ministers zijn zaterdag door een rechtbank vrijgesproken van de beschuldiging dat zij dure staatsgrond in badplaatsen aan de Rode Zee ver onder de marktwaarde hebben verkocht.

Oud-minister van toerisme Zuheir Garana en oud-minister van huisvesting Ahmed Maghrabi stonden terecht in verband met de verkoop van land in Ain Sokhna en Hurghada aan een zakenman uit de Verenigde Arabische Emiraten in de tijd dat Hosni Mubarak president was. In eerdere corruptiezaken werden Garana en Maghrabi tot respectievelijk acht en vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Zij zijn in beroep gegaan en mogen dit in vrijheid afwachten.

Samsom: we komen sterker en socialer uit crisis

PvdA-leider Diederik Samsom begrijpt de zorgen van zijn achterban over de bezuinigingen van het kabinet. Maar de maatregelen zijn volgens hem noodzakelijk om Nederland verder te helpen. En hij is ervan overtuigd dat dit lukt, zo zei hij zaterdag tijdens de politieke ledenraad in Utrecht. "We komen sterker en socialer uit deze crisis."

Samsom kwam terug op zijn verkiezingsboodschap om het 'eerlijke verhaal' te vertellen. "Het eerlijke verhaal blijkt dus echt. Zo echt dat we er zelf soms van lijken te schrikken", zei hij. "De offers die we van mensen vragen, doen pijn. Compromissen sluiten is soms moeilijk. En de verslechterende economie noopt tot nieuwe ingrepen."

De partijleider verdedigde het terugbrengen van het begrotingstekort, de hervormingen van de sociale werkvoorziening en de ingrepen in de ouderenzorg. Ook onderstreepte hij het belang van een breed draagvlak, zowel in de polder als in de Tweede Kamer. "De plannen die we maken voor woningmarkt, arbeidsmarkt, zorg en onderwijs strekken zich over vele jaren uit en moeten dus een steviger basis hebben dan de toevallige meerderheid van de laatste verkiezingen."

Op de ledenraad in de Jaarbeurs spreken PvdA'ers over de bezuinigingsmaatregelen van het kabinet. Partijvoorzitter Hans Spekman onderstreepte het belang van discussie binnen de partij. "Dat vinden we belangrijk. Vandaar dat we ook op 150 bijeenkomsten in het hele land met onze leden praten en waarom we hier bijeen zijn."

Het initiatief voor de ledenraad werd onder meer genomen door de Jonge Socialisten, de jongerenorganisatie van de PvdA. "Veel mensen maken zich zorgen", zei voorzitter Toon Geenen zaterdag. "Over werkloosheid en over de bezuinigingen. Maken die Nederland wel sterker en socialer?"

Abvakabo FNV demonstreerde voor aanvang van de ledenraad. De vakbond is woedend op de PvdA, die als coalitiepartner een asociaal beleid zou voeren. "Laat de sociale werkvoorziening niet in de kou staan", eist de vakbond.

Odinga betwist uitslag verkiezingen Kenia

Premier Raila Odinga heeft het Hooggerechtshof van Kenia zaterdag verzocht de uitslag van de presidentsverkiezingen ongeldig te verklaren. Volgens hem waren de verkiezingen, waarin Uhuru Kenyatta met krap vijftig procent van de stemmen tot winnaar werd uitgeroepen, vrij noch eerlijk.

Kenyatta kreeg 50,07 procent. Dit kwam neer op achtduizend stemmen, op een totaal van 12,3 miljoen uitgebrachte stemmen, die een tweede stemronde overbodig maakten. Odinga bleef op 43 procent steken, maar hoopte Kenyatta in een tweede ronde te kunnen verslaan.

De verkiezingen verliepen grotendeels vreedzaam, in tegenstelling tot die van 2007, toen ze leidden tot twee maanden van etnisch geweld waarin meer dan duizend mensen het leven lieten. Maar in het centrum van Nairobi hing zaterdag de geur van traangas in de lucht toen de politie optrad tegen aanhangers van Odinga die samenschoolden. Later werd ook traangas afgeschoten naar aanhangers van de premier bij het gebouw van het hof.

"Iedereen mag demonstreren, maar de politie zal demonstraties stoppen als die gevolgen kunnen hebben voor de veiligheid", zei een politiewoordvoerder. "De politie treft voorzorgsmaatregelen door mensen te manen zich te verspreiden, doen ze dat niet dan zullen wij een minimum aan geweld toepassen. Hun aanwezigheid kan onnodig spanning oproepen."

Albert Heijn-klanten hebben geen last van acties

Klanten van Albert Heijn hebben geen last van de stakingsacties bij distributiecentra. Dat stelde het supermarktbedrijf zaterdag. Volgens Albert Heijn is de bevoorrading van alle ruim 850 winkels op orde.

CNV Dienstenbond en Albert Heijn werden het vrijdag eens over een nieuwe 2-jarige cao voor de medewerkers van de distributiecentra. FNV Bondgenoten wees het akkoord echter van de hand en zette de acties bij de centra door. Bij vier van de zes centra deden daar vrijdag ruim 200 mensen aan mee, wat volgens het bedrijf neerkomt op circa 5 procent van het totaal aantal medewerkers. Zaterdag legden ongeveer 40 medewerkers bij twee distributiecentra, in Zaandam en Tilburg, het werk neer. "Doordat ook nu de meerderheid van de medewerkers gewoon aan het werk bleef, heeft dit geen effect op de leveringen vanuit alle zes onze distributiecentra naar de winkels", aldus Albert Heijn.

FNV Bondgenoten bestrijdt de weergave van het bedrijf. Volgens campagneleider Ron Meyer hebben veel meer medewerkers het werk neergelegd. Vrijdag ging het in totaal om zeker ruim 500 mensen, onder wie 85 Poolse uitzendkrachten. In het weekeinde zijn het er minder, maar naar verwachting nog altijd zo'n 200, aldus Meyer.

Als Albert Heijn niet voor maandagochtend tegemoet komt aan de eisen van de FNV, worden de stakingsactiviteiten verder opgebouwd. Volgens Meyer gaan dan alle zes distributiecentra plat. Dat kan de komende tijd, in de aanloop naar Pasen, tot lege schappen in de winkels leiden, zei hij.

AH: klanten hebben geen last van acties
Albert Heijn-klanten hebben geen last van acties (Foto: ANP)

Spekman spreekt met boze vakbondsleden

PvdA-voorzitter Hans Spekman is zaterdag bij aankomst bij de politieke ledenraad van zijn partij opgewacht door boze leden van Abvakabo FNV. Enkele tientallen vakbondsleden demonstreerden voor de Jaarbeurs in Utrecht tegen het beleid van het kabinet, dat volgens hen asociaal is.

Abvakabo FNV vindt dat het kabinet van VVD en PvdA een rechts beleid voert en de sociale werkplaatsen 'in de kou laat staan'. De Participatiewet zorgt er volgens de vakbond voor dat mensen met een beperking tweederangs werknemers worden. Tienduizenden werkplekken voor mensen met een handicap verdwijnen, klaagt de Abvakabo.

Spekman ging voor aanvang van de ledenraad het gesprek aan met de demonstranten. "Ik begrijp uw zorg", zei hij. Hij verzekerde ze dat de PvdA oog blijft houden voor mensen die tussen de wal en het schip vallen. "U bent uw socialistische wortels kwijtgeraakt", antwoordde een verbolgen demonstrant.

De vakbondsleden waren bovendien boos op Spekman, omdat die hen woensdag weigerde te ontvangen op het partijbureau. Daar wilden de vakbondsleden hem verlepte rozen aanbieden, maar Spekman was niet aanwezig. Volgens de partijvoorzitter was niet hij, maar de vakbond degene die de afspraak op het laatste moment wijzigde. "Afspraak is bij mij afspraak. Daar ben ik heel gevoelig voor, misschien wel overgevoelig", zei Spekman.

Tijdens de ledenraad praten PvdA-leden over het bezuinigingspakket voor 2014 dat het kabinet heeft samengesteld. Naast Spekman zullen ook partijleider Diederik Samsom en vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher de leden toespreken.


Spekman spreekt met boze vakbondsleden (Foto: Novum)

Roddels leiden tot bedreiging met klauwhamer

Een 36-jarige man uit Sprang-Capelle is vrijdagavond opgepakt, nadat hij twee mensen bedreigde met een klauwhamer vanwege roddel en achterklap. Een van de slachtoffers had een vriendin van de man eerder telefonisch aangesproken op roddel en achterklap, maar dat was kennelijk in het verkeerde keelgat geschoten, meldt de politie zaterdag.

De vrouw kwam even na het telefoontje samen met de 36-jarige man naar de woning van de twee slachtoffers, een 22-jarige vrouw en haar 25-jarige vriend. De 36-jarige man drong de woning aan de Hogevaart in Sprang-Capelle binnen en bedreigde de twee slachtoffers.

Nadat de man de woning had verlaten, sneuvelenden ruiten van de voordeur en ruiten in de hal. De bewoners vluchtten daarop via de achterdeur de woning uit. De 36-jarige man meldde zich later op een politiebureau, waar hij is aangehouden en vastgezet.

Dronken lullo van dak geplukt

De politie heeft vrijdagnacht in het centrum van Breda een dronken student van het dak van een studentenflat geplukt. De 20-jarige man uit Ulvenhout wilde naar eigen zeggen via daken van verschillende woningen naar een ander adres lopen.

Bij verschillende val- en glijpartijen kwamen echter stenen en dakpannen los, die op niet al te grote afstand van uitgaanspubliek terechtkwamen. Vanwege de gevaarlijke situatie werd de omgeving afgezet, meldt de politie zaterdag.

De hulpdiensten werden rond 03.00 uur gewaarschuwd dat in de Torenstraat iemand vanaf een dak stenen en dakpannen naar beneden gooide. Eenmaal daar zagen agenten dat de daken waarover de man zich verplaatste glad en steil waren.

Agenten konden via de woningen van wakker geworden bewoners ook het dak op, waar ze de man arresteerden. Hij was zo dronken dat hij van het dak af moest worden geholpen. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. De student bleek bij een vriend in een studentenhuis te logeren toen hij besloot het dak op te klauteren.

Vaticaan-medewerkers houden baan

Alle medewerkers van het Vaticaan zijn voorlopig zeker van hun baan. Volgens een mededeling van het Vaticaan zal paus Franciscus de tijd nemen voor hij besluit welke veranderingen nodig zijn in het bestuur van de kerk, dat is aangetast door uitgelekte documenten.

De stukken hebben vragen opgeroepen over de financiële transparantie van het Vaticaan en pogingen om bij schandalen betrokken geestelijken te beschermen.

Morricone wil nooit meer met Tarantino werken

Ennio Morricone heeft zich zeer negatief uitgelaten over Quentin Tarantinos gebruik van muziek in de film Django Unchained. De inmiddels 84-jarige componist is van mening dat Tarantino lukraak wat muziek in zijn films plakt zonder enige vorm van samenhang te creëren.

De Italiaanse componist die in zijn loopbaan al meer dan 500 films van zijn muzikale kunsten heeft voorzien, waaronder de westernklassieker The Good, The Bad and The Ugly, windt er geen doekjes om. "Ik wil nooit meer met hem samenwerken", zegt Morricone tegen studenten aan de LUISS Universiteit in Rome tijdens een college over muziek, film en televisie.

De twee heren hebben in het verleden verschillende malen samengewerkt. Ook in de films Kill Bill: Vol. 1, Kill Bill Vol. 2 en Inglourious Basterds zit muziek van Morricone verwerkt. Nu lijkt het er echter op dat Morricone de regisseur voorgoed vaarwel heeft gezegd.

"Tarantino vroeg vorig jaar opnieuw om mijn hulp. Toen ik hem vertelde dat ik niet kan doen wat hij van me vraagt omdat hij me niet genoeg tijd geeft, ging hij op eigen houtje verder en plaatste hij maar wat van mijn muziek in zijn nieuwe film." Morricone stelt ook dat het frustrerend is om met Tarantino samen te werken.

Toen Morricone werd gevraagd wat hij verder van Django Unchained vond, liet hij weten dat de film hem weinig deed. "Te veel bloed", aldus de wereldberoemde componist.

De soundtrack van Django Unchained bestaat uit een breed scala aan muziek waaronder het nummer 'Ancora Qui', geschreven door Morricone en gezongen door Elisa Toffoli, en enkele korte instrumentale stukken van Morricone.

Ennio Morricone leidt jury filmfestival Rome (ANP)Ennio Morricone wil nooit meer werken met Quentin Tarantino (Foto: ANP)

Terroristen opgepakt in Rwanda

Het gebied in het oosten van Congo dat in handen is van de rebellenbeweging M23 is weer volledig onder controle van de groep die geleid wordt door generaal Sultani Makenga. Zijn rivaal Jean-Marie Runiga is opgepakt in Rwanda. Dat heeft M23-woordvoerder Vianney Kazarama zaterdag meegedeeld.

Makenga, de militaire leider van M23, stuurde politiek leider Runiga in februari de laan uit. Beide mannen vormden elk een eigen groep, die met elkaar in gevecht gingen. Runiga vluchtte onlangs naar Rwanda.

M23 bestaat voornamelijk uit Tutsi's. Na eerdere strijd werden zij in 2009 opgenomen in het Congolese leger. In april 2012 kwamen zij opnieuw in opstand.

Geweld tegen vrouwen veroordeeld door VN

Een VN-conferentie in New York heeft een verklaring aangenomen om geweld tegen vrouwen en meisjes te beëindigen. De bijeenkomst dreigde na circa 2 weken vergaderen op een fiasco uit te draaien, aangezien religieuze landen traditiegetrouw niet zo veel op hebben met vrouwenrechten.

Enkele islamitische landen en het Vaticaan wilden zich eerst niet achter de verklaring scharen, omdat ze vonden dat er te veel nadruk lag op de seksuele rechten van vrouwen. Zo staat in de verklaring dat vrouwen altijd voorbehoedsmiddelen mogen gebruiken zonder dat een mannelijk familielid daar toestemming voor moet geven. Dat staat haaks op religieuze opvattingen op dat gebied.

Naast Egypte, hebben ook Iran, Saudi-Arabië, Qatar, Libië, Nigeria, Sudan, Honduras en het Vaticaan nog steeds hun bedenkingen bij de verklaring. Die waren echter niet zwaarwegend genoeg om de verklaring helemaal naar de prullenbak te verwijzen.

De verklaring is niet bindend, maar volgens diplomaten wel een belangrijk pressiemiddel om betere rechten voor vrouwen af te dwingen. De kans is echter niet groot dat dit in de praktijk zal betekenen dat vrouwen beter beschermd worden tegen onderdrukking, uitbuiting, discriminatie, seksueel misbruik en andere ellende.

"Bale kan beter bij Spurs blijven"

De grote Europese clubs jagen op Gareth Bale. Volgens John Arne Riise moet Bale zich twee keer bedenken, voor hij naar het buitenland gaat. De verdediger van Fulham treft Bale met Tottenham Hotspur zondag in de Londense derby. De Noorse verdediger vertrok zelf op 17-jarige leeftijd uit zijn vaderland, maar hij adviseert Bale om geen overhaaste beslissingen te maken.

"Als Real Madrid en Barcelona je naam noemen, is dat verleidelijk. Maar ik zie geen reden voor hem om Tottenham te verlaten", begon hij tegenover The Sun. "De club lijkt te stijgen in niveau, hij speelt ongelofelijk voetbal en hij heeft zijn vrienden en familie daar."

"Naar het buitenland gaan is erg eenzaam. Ik moest Noorwegen wel verlaten op mijn zeventiende, omdat het niveau te laag was. Naar Monaco gaan was de kans van mijn leven. Maar in mijn contract stond dat ik slechts vier familieleden op bezoek mocht hebben, twee weken per vier weken."

"Bij AS Roma was ik meer volwassen, maar ze spraken geen woord Engels. Alleen één speler in het team. De trainer zei alleen maar tegen mij 'You play left' en dat was het. In de spelersbus kon ik met niemand praten, net als in de kleedkamer. Fans die je aanspraken, kon je alleen maar toeknikken en je handtekening geven. Ik ben mentaal sterk, maar simpele dingen worden een stuk moeilijker met een taalbarrière."

Twee arrestaties in hoerenbuurt Alkmaar

Bij een grote actie tegen mensenhandel in de rosse buurt in het centrum van Alkmaar zijn vrijdagavond twee verdachten aangehouden. Dat hebben de politie, het Openbaar Ministerie (OM) en de gemeente zaterdag gemeld.

Ongeveer 500 medewerkers van deze instanties deden mee aan de actie op de Achterdam, die tijdens het onderzoek werd afgesloten. De politie sprak met 57 prostituees over mogelijke mensenhandel en andere misstanden. Dat leverde volgens de politie bruikbare informatie op die verder wordt onderzocht. De vrouwen waren vooral afkomstig uit Bulgarije, Roemenië en Hongarije. De politie trof geen minderjarigen aan.

Een 27-jarige Roemeen en een 22-jarige Hongaar werden opgepakt, omdat ze verdacht worden van mensenhandel. Ze worden begin volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar spreekt van een groot succes. Hij vindt het goed om te zien dat zoveel medewerkers van politie, justitie en gemeente betrokken zijn "bij het aanpakken van mensenhandel als moderne vorm van slavernij".

Om de Achterdam wordt al lang geruzied. Omwonenden en de gemeente zien de prostitutie liever gaan dan komen. Het aantal peeskamers is in de afgelopen jaren gehalveerd. De gemeente wil winkels verleiden om zich in de straat te vestigen, in de hoop dat het gebied veiliger en aantrekkelijker wordt.

Verdeeldheid over openbaar maken Cito-uitslag

Nederlanders zijn sterk verdeeld over het openbaar maken van de uitslag van de Citotoets. Van de bevolking vindt 45 procent dat de uitslag per school openbaar moet kunnen worden gemaakt. De tegenstanders zijn met een procent minder: 44 procent, blijkt zaterdag uit een onderzoek van peil.nl.

De helft (49 procent) vindt dat de Citotoets een goede weergave was van wat hij wist en kon toen hij de toets maakte. Veertig procent vindt van niet.

Ruim zes op de tien ondervraagden vinden dat de toets moet blijven bestaan, maar dat er minder belang aan moet worden gehecht. Elf procent vindt dat de toets moet worden afgeschaft.

Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) liet vorige week weten geen bezwaar te hebben tegen het publiceren van de Cito-uitslagen. RTL Nieuws had het ministerie om de gegevens gevraagd. Het gaat om de gemiddelde score per school en niet om afzonderlijke resultaten van leerlingen.

Vrijdag meldde de Algemene Vereniging Schoolleiders dat zo'n zestig procent van de schoolbestuurders in het basisonderwijs overweegt te stoppen met het afnemen van de Citotoets als de scores openbaar worden gemaakt. Gevreesd wordt dat ouders op basis van de lijsten een school gaan uitzoeken voor hun kind.

Ralf Schumacher kondigt afscheid aan

Ralf Schumacher heeft zijn afscheid als coureur aangekondigd. De Duitser was de afgelopen vijf jaar actief in de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). Eigenlijk zou hij daar ook komend seizoen in uitkomen, maar Schumacher heeft besloten verder te gaan in een rol als manager bij Mücke Motorsport.

"Ik heb de afgelopen weken goed nagedacht over mijn toekomst en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik Mercedes beter kan ondersteunen in een managementpositie dan achter het stuur. Ik ben erg dankbaar voor de bijna twintig jaar die ik in de autosport heb door mogen brengen, waarvan de laatste vijf jaar bij Mercedes-Benz", aldus de jongere broer van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher. "We hebben veel jonge talenten in dienst en ik ben blij dat ik voor hen plaats kan maken zodat ik me volledig kan richten op mijn nieuwe verantwoordelijkheden bij RSC Mücke Motorsport."

Schumacher won in 1995 de Formule 3 GP van Macau en werd in 1996 kampioen in de Formule Nippon. In 1997 maakte hij voor het team van Jordan zijn debuut in de Formule 1. Hij kwam in de koningsklasse van de autosport ook nog uit voor Williams en Toyota en won in totaal zes GP's. Na 2007 maakte hij de overstap naar het DTM, maar daar bleven successen uit. Zijn beste eindklassering was de achtste plaats in 2011.

Vrouw ziet alles verkeerd om

Een 28-jarige Servische vrouw heeft een bijzondere afwijking: ze ziet alles letterlijk verkeerd om. Hierom leest ze kranten en tijdschriften ondersteboven, heeft ze het toetsenbord en de monitor van haar computer beide volledig omgedraaid en heeft ze thuis een televisie die op zijn kop staat.

Volgens de ouders van de Servische werd ze met haar voeten eerst geboren en kroop ze als kind al achterstevoren. Toen ze begon te lopen, liep ze achteruit. Ook toen ze leerde schrijven bleef ze consequent: ook dat lukte haar alleen verkeerd om.

Volgens onderzoekers van Harvard University en the Massachusetts Institute of Technology lijdt de vrouw aan het zogenoemde ’spatial orientation phenomenon’, een zeldzame hersenaandoening waarbij de ogen alles goed waarnemen, maar de hersenen om de een of andere reden de beelden verkeerd om zetten.

Wilders begint met verzetstoer

Op de markt van Spijkenisse is PVV-leider Geert Wilders zaterdagmiddag begonnen met zijn toer door het land om mensen verzet te laten aantekenen tegen de bezuinigingen van het kabinet.

Hij begon al eerder met zijn verzetsactie en vergaarde inmiddels meer dan 30.000 reacties. Vlak voor Prinsjesdag worden alle protesten overhandigd aan het kabinet.

Er was zeker belangstelling voor Wilders tussen de Spijkenisser marktkramen en winkels en dan vooral om met hem op de foto te gaan. Intussen werden lijsten uitgedeeld om te tekenen en folders met het internetadres van de actie.

"Het was hartstikke leuk, een warm bad, een geweldig begin eigenlijk", aldus Wilders, die toegaf dat de meerderheid voor een foto met hem of een handje kwam. Toch waren er ook wel gesprekjes over de huidige situatie in ons land. "Maar die zijn natuurlijk vluchtig."

Tot eind juni reist Wilders door het land en misschien gaat hij na de zomervakantie nog door. Aanstaande woensdag gat hij met de hele fractie naar Almere en binnenkort staan Volendam en Roermond op het programma. Wilders kiest er bewust voor ook op dagen te gaan dat de Tweede Kamer vergadert, omdat hij het contact met de bevolking ook heel erg belangrijk vindt. "Maar stemmingen in de Kamer gaan we niet laten schieten."

Salafisten niet betrokken bij bomtas Bonn

De Duitse politie heeft gezegd dat er "geen concrete aanwijzingen" zijn dat de salafisten die afgelopen week werden opgepakt in Duitsland, betrokken zijn bij de mislukte bomaanslag in Bonn vorig jaar. Dat hebben Duitse media zaterdag gemeld.

De politie arresteerde woensdag enkele salafisten die een aanslag zouden voorbereiden op Markus Beisicht, partijleider van de rechts-extremistische Pro-NRW. Toen werd gezegd dat een van de opgepakte salafisten mogelijk betrokken was bij de mislukte bomaanslag in Bonn.

Extremisten lieten op 10 december een bom in een sporttas achter in een wachtruimte op het station van de West-Duitse stad Bonn. Als het explosief was afgegaan, had het een verwoestende uitwerking gehad, stelden Duitse veiligheidsdiensten later. De verdachten werden meteen al gezocht in salafistische hoek.

Het salafisme is een gewelddadige stroming binnen de islam. Wereldwijd is de stroming goed voor duizenden doden per jaar. Het salafisme streeft een reli-fascistische wereld na waarin de islam een allesoverheersende factor is en waar minderheden, vrouwen en andersgelovigen bijzonder minderwaardig geacht worden.

Franciscus 'man van de armen'

Toen het bij hem begon te dagen dat hij de nieuwe paus zou worden, was de naam die meteen bij hem opkwam die van Franciscus, de heilige uit Assisi die zich inzette voor de vrede en de armen. Dat heeft paus Franciscus zaterdag tijdens een speciale kennismaking met duizenden journalisten, mediapersoneel en gasten gezegd.

Franciscus vertelde dat zijn vriend de Braziliaanse kardinaal Claudio Hummes hem troostte toen het er 'gevaarlijk' naar uit ging zien dat hij bij de stemming in het conclaaf de vereiste tweederdemeerderheid zou halen. "Hij omhelsde mij. Hij kuste mij. Hij zei, vergeet de armen niet", zei de paus. "En zo kwam in mij hart de naam van Franciscus van Assisi op: de man van de armen, de man van de vrede, de man die liefde en zorg had voor de schepping (...) de arme man die een arme kerk wilde".

De paus grapte dat sommige kardinalen andere namen hadden voorgesteld, zoals Adrianus, naar een kerkelijke hervormer, een verwijzing naar de noodzaak om de bezem te halen door de Vaticaanse bureaucratie. Een ander kwam met Clementius XV op de proppen, als tegenhanger voor Clementius XIV, die de jezuïeten onder de knoet hield.

Machinarium komt naar Vita

De point-and-click adventure Machinarium komt 26 maart 2013 ook beschikbaar voor PlayStation Vita. Dit hebben de makers, Amanita Design, bekendgemaakt. De game zal $6,99 gaan kosten in de Amerikaanse PlayStation Store.

Amanita Design noemt de Vita-versie de beste versie tot nu toe met toegevoegde features in de vorm van besturing en zoomen via touchscreen of rear pad. Tevens worden er leaderboards bijgehouden zodat je scores en speedruns kunt vergelijken met je vrienden. 

Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer er een Europese release van de game komt. De game verscheen eerder al voor pc, PS3, iOS en Android.

Teaser trailer voor Alan Partridge: Alpha Papa

Alan Partridge: Alpha Papa is een Britse komedie over de fictieve radio- en televisiepresentator Alan Partridge. Steve Coogan kruipt in de huid van de populaire persoonlijkheid uit Norfolk. Partridge heeft al zijn eigen succesvolle serie op het internet; Mid Morning Matters.

Na twee specials en veel geruchten volgt er nu daadwerkelijk een film. De komedie zal geregisseerd worden door Declan Lowney en het script is geschreven door Coogan, Armando Iannucci, Peter Baynham en Neil en Rob Gibbons. Om alvast een idee te krijgen van Alpha Papa is er een teaser trailer vrijgegeven.

Bekijk hieronder hoe de mannen de langverwachte film een titel proberen mee te geven.

Alan Partridge: Alpha Papa wordt in augustus 2013 in de Britse bioscopen verwacht.

Kalasjnikovs bij lid Satudarah

Bij het doorzoeken van een woning van een lid van Satudarah in Tilburg heeft de politie vrijdagnacht twee kalasjnikovs en twee kisten met munitie gevonden. Bij een inval die tegelijk in de Tilburgse stamkroeg van Satudarah werd gedaan vond de politie een vuurwapen en een pak hasj, meldt justitie zaterdag.

Bij het fouilleren van de leden in de stamkroeg, partycentrum Oase aan de Zevenheuvelenweg, werd een stroomstootwapen gevonden. De man bij wie het werd gevonden is aangehouden. De invallen werden in opdracht van het Landelijk Parket gedaan nadat de politie vrijdagavond een tip kreeg dat er waarschijnlijk vuurwapens aanwezig waren. De politie kreeg hulp van arrestatieteams en de mobiele eenheid.

Bij de inval in de woning werden naast de kalasjnikovs vier standaardmagazijnen en twee gevulde trommelmagazijnen gevonden. Met die laatste kunnen doorgaans 75 kogels worden afgeschoten, met een normaal magazijn dertig.

De inval in de stamkroeg begon even voor middernacht, meldde Omroep Brabant eerder. Zo'n zestig leden waren toen naar de kickbokswedstrijd van Badr Hari op televisie aan het kijken. De stamkroeg wordt door justitie gezien als het nieuwe clubhuis van Satudarah, nadat het eigen clubhuis aan de Piushaven werd gesloten.

VS zien af van deel raketschild Europa

De Verenigde Staten laten een belangrijk onderdeel van hun plannen voor een raketschild in Europa vallen: onderscheppingsraketten in Polen en wellicht Roemenië die op fel verzet stuitten van Rusland. Het afzien hiervan biedt mogelijk een opening naar nieuw ontwapeningsoverleg met Moskou.

Het laten vallen van de onderscheppingsraketten is onderdeel van een algehele herziening van de plannen voor het raketschild tegen aanvallen uit Noord-Korea en Iran, die vrijdag door minister van defensie Chuck Hagel uit de doeken werd gedaan. Hij zei bij de bekendmaking niets over de Russische bezwaren tegen de plannen. Andere onderdelen van het Europese raketschild gaan wel door en ook de Amerikaanse bereidheid om Europa tegen raketten te verdedigen blijft overeind.

De ombuiging van het beleid omvat onder meer een miljard dollar om veertien nieuwe onderscheppingsraketten te plaatsen, naast de 26 die al in ondergrondse silo's in Alaska staan om raketten uit Noord-Korea te kunnen uitschakelen.

Het is al de tweede keer sinds zijn aantreden dat president Barack Obama de plannen van zijn voorganger George Bush voor een raketschild in Europa aanpast. Eerder schrapte hij plannen voor een onderschepper in Polen en een radar in Tsjechië en koos hij voor onderscheppers die trager zijn, maar toch nog snel genoeg voor middellangeafstandsraketten uit Iran. De nieuwe wijziging kan problemen geven met de bondgenoten, met name Polen en Roemenië, die het systeem als een blijk van Amerikaanse betrokkenheid en een tegenwicht voor Rusland beschouwen.

Rusland beschouwt het als een aantasting van de afschrikkingskracht van zijn kernmacht als de VS zijn intercontinentale raketten kunnen neerhalen. Door de plannen te wijzigen, kan Obama een opening maken naar onderhandelingen over verdere vermindering van de kernwapenarsenalen van Rusland en de VS. Obama liet zich vorig jaar al tijdens een internationale top tegenover de toenmalige Russische president Dmitri Medvedev ontvallen dat hij zich na de verkiezingen in november soepeler zou kunnen opstellen.

Syrië gebruikt vaker clusterbommen

Het regime in Syrië maakt in de burgeroorlog steeds vaker gebruik van clusterbommen. Dat heeft de internationale mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch zaterdag gezegd.

Volgens HRW zijn in de afgelopen zes maanden op 119 plaatsen ten minste 156 clusterbommen ingezet. Dit zijn bommen die kleinere bommen bevatten, die niet meteen ontploffen en vaak nog lange tijd nadat ze zijn afgeworpen slachtoffers maken onder de bevolking. De meeste landen hebben deze munitie verboden.

HRW baseert de claims op onderzoek in het veld en analyse van meer dan 450 video-opnamen van amateurs. Een Syrische regeringsfunctionaris ontkende zaterdag dat het regime clusterbommen gebruikt. "Veel amateurvideo's zijn twijfelachtig", zei hij.

Aankondiging van Battlefield 4 op komst

Het blijkt dat Electronic Arts uitnodigingen aan de pers heeft gestuurd voor een aankondiging van Battlefield 4. Hiervan zijn tevens foto's gelekt waarbij we bijna met zekerheid kunnen melden dat de nieuwe shooter van DICE een onthulling gaat krijgen tijdens de GDC op 26 maart in San Francisco.

Op de foto's valt er vooralsnog niet veel te zien, buiten het feit dat Electronic Arts verder gaat met de art en kleurgebruik uit Battlefield 3. Daarnaast valt de skyline van Shanghai te zien op een van de foto's. Het is nu afwachten tot DICE en Electronic Arts informatie over de game vrijgeven.

Standbeeld slaat irritante man

Het leven van een levend standbeeld gaat niet over rozen. Van de hele dag stilstaan in je standbeeldoutfit word je nu eenmaal niet echt vrolijk. Als er dan ook nog om de haverklap allerlei mensen je lastig komen vallen, dan is de maat een keertje vol.

En aldus geschiedde in het Australische Surfers Paradise. Een man viel daar een levend standbeeld lastig en kreeg daarom een steenharde klap voor zijn kaak.


Soms is een kaakslag gewoon terecht

Ruziënde Genee en Derksen zorgen voor record

De ruzie tussen Wilfred Genee en Johan Derksen heeft Voetbal International geen windeieren gelegd. Vrijdag stemden 926 duizend mensen af op het praatprogramma, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Volgens Mediacourant keken nooit eerder zo veel mensen op vrijdag naar Voetbal International.

Derksen verliet donderdagavond boos de live-uitzending na een ruzie met Genee. Beiden lieten vrijdag weten 's avonds gewoon aan te schuiven. "Ik moet wel", zei Derksen. "Ik heb pas bij RTL mijn contract met vier jaar verlengd."

Hoewel Derksen en Genee meer kijkers dan ooit trokken, leggen ze het ruimschoots af tegen de concurrentie. Flikken Maastricht, dat tegenover Voetbal International werd uitgezonden, was vrijdag het best bekeken programma. Voor de politieserie bleven ruim 1,8 miljoen Nederlanders thuis.

Ook Everybody Dance Now trok meer kijkers van Derksen en Genee, naar de dansshow keken ruim 1,5 miljoen mensen. Daarmee valt Everybody Dance Now net buiten de kijkcijfer top drie. Na Flikken Maastricht scoorde Goede Tijden, Slechte Tijden het best, het achtuurjournaal maakt de top drie compleet.

'Eerste Kamer stemt nooit in met verhuurderstol'

De Eerste Kamer zal nooit instemmen met de verhuurdersheffing zoals die er nu ligt. Dat zei Eerste Kamerlid Adri Duivesteijn zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed. Hij liet zich deze week al eerder tot groot ongenoegen van vriend en vijand negatief uit over het woonakkoord van minister voor Wonen Stef Blok (VVD).

Op zoek naar een meerderheid in de Eerste Kamer zijn in de Tweede Kamer afspraken gemaakt met oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP. Duivesteijn stemde dinsdag in de Eerste Kamer in met een huurverhoging, maar uitte kritiek op de heffing voor woningcorporaties die daar aan is gekoppeld. Over die heffing moet nog worden gestemd.

Duivesteijn vindt dat die heffing moet worden omgebogen in een investeringsmaatregel om de bouw uit het slop te trekken. Via de btw zou de overheid hier uiteindelijk ook inkomsten aan hebben. Een heffing puur om de rijksbegroting op orde te krijgen is volgens hem visieloos. Duivesteijn gaf zaterdag aan dat meer leden van de Eerste Kamer er zo over denken.

PvdA-Kamerlid Jacques Monasch had woensdag al veel moeite om de onverwachte stap van Duivesteijn in de Tweede Kamer uit te leggen. Hij stelde toen dat de toon van Duivesteijn anders had gekund, maar dat de senaatsfractie achter het woonakkoord staat. Door de nieuwe uitlatingen van Duivesteijn lijkt het er echter nog niet op.

"De PvdA moet nog met de interne afstemming beginnen", constateerde D66-Kamerlid Steven van Weyenberg in de uitzending. "Dit maakt mij minder genegen afspraken met de PvdA te maken."

Ook VVD-Kamerlid Mark Verheijen reageerde kritisch. Hij wees op de onrust op de woningmarkt. "Als de PvdA elke week en elke maand onduidelijkheid laat bestaan waar ze staat helpt dat niet. Ik ga er vanuit dat de PvdA goed is voor de handtekening die in de Tweede Kamer is gezet en het gesprek met de Eerste Kamer zal aangaan om die te overtuigen."

Het leek er niet op dat Duivesteijn zich aan die handtekening gebonden voelt. "Ik zou het prettig vinden als mijn inhoudelijke kritiek serieus wordt genomen. Als het in de Eerste Kamer alleen gaat om het ritueel: gij zult voor stemmen omdat er elders al voor u is nagedacht, dan ligt er voor mij geen grote taak."

Jessie J is kaal

Jessie J heeft haar woord gehouden en afscheid genomen van haar lange lokken. De Britse zangeres, die vorige maand beloofde haar hoofd kaal te scheren voor het goede doel, gaat sinds vrijdagavond haarloos door het leven.

"Ik heb het gedaan", twitterde Jessie nadat haar haren waren verdwenen. De zangeres, bekend van hits als Price Tag en Domino, is niet van plan zich te verstoppen. Zaterdag poseert ze al met haar nieuwe look. "Ik raak steeds mijn hoofd aan, wat een avond."

Jessie J zei haar coupe vaarwel ter gelegenheid van Red Nose Day, de tweejaarlijkse inzamelingsactie van Comic Relief. Met de actie spoorde de zangeres andere Britten aan ook iets te ondernemen dat geld oplevert voor het goede doel.

Shiffrin eist wereldbeker slalom voor zich op

Mikaela Shiffrin heeft zaterdag de wereldbeker slalom gewonnen. De Amerikaanse won de slalom in het Zwitserse Lenzerheide en passeerde daarmee Tina Maze op de ranglijst. Maze werd derde in Lenzerheide. Bernadette Schild uit Oostenrijk pakte het zilver.

Maze had na de eerste run een voorsprong van 1,17 seconden op Shiffrin. Dit wist ze niet te verdedigen. De Amerikaanse vierde haar zege met vreugdetranen. "Ik moet Maze bedanken dat ze me zo heeft gemotiveerd", juichte de Amerikaanse die het slalomseizoen afsloot met 688 punten, 33 meer dan Maze. "Dankzij haar ging ik zo hard."

J-Neijd

Stiekem moet ik wel een beetje gniffelen bij het fantasietje dat komt opborrelen: Erdogan de stoere Turk, met een Turks kindje op de arm en een voet op de lijken van de pleegouders. Naast hem premier Rutte die sardonisch grijnzend blaadjes uit het Nederlands wetboek trekt, want als je alle wetsartikelen die islamofobisch zijn en zionisme promoten, uit het Nederlands wetboek scheurt, houd je een boekje over dat net zo dik is als de Donald Duck, of de huidige bankrekening van de gemiddelde Nederlander. Het is maar net vanaf welke kant je het bekijkt.

Zombies vallen je lastig in The Walking Dead: Survival Instinct

Naast The Walking Dead van Telltale komt er binnenkort nog een game uit in de succesvolle Walking Dead-franchise. Bekijk de beelden hieronder waar we ook 'achter de schermen'-informatie krijgen over de game die vanaf 22 maart in de winkels ligt.

The Walking Dead: Survival Instinct is een FPS die in ontwikkeling is bij Terminal Reality. Net als in de televisieserie gaat het om een groep mensen die probeert te overleven in een wereld vol met zombies. In de game kom je ook onder anderen de gebroeders Dixon tegen uit de televisieserie die proberen richting Atlanta te gaan.

De game en serie bevatten niet alleen maar horror, maar draait ook meer om het drama wat we terug gaan zien. The Walking Dead: Survival Instinct is in ontwikkeling voor PlayStation 3, Xbox 360, Wii U en pc.

Golfers Lafeber en Derksen verliezen terrein

Golfers Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen hebben zaterdag een slechte derde ronde gelopen van de Avantha Masters in India. Lafeber noteerde op de Jaypee Greens in Greater Noida een ronde van zeventig slagen. Daarmee zakte hij naar de 37ste positie op de ranglijst met in totaal 209 slagen.

Derksen had 72 slagen nodig en staat nu 66ste. Thomas Aiken uit Zuid-Afrika voert het deelnemersveld met 198 slagen aan. Hij heeft drie slagen voorsprong op de Chinees Wenchong Liang. 

Van der Garde beetje teleurgesteld

Giedo van der Garde begint zondag vanaf de 21e positie aan zijn eerste race in de Formule 1. De Nederlandse coureur van Caterham strandde zaterdag op het kletsnatte circuit van Melbourne in de kwalificatie

Hij verloor in zijn eerste run de controle over zijn auto en strandde in bocht 5 van het circuit Albert Park in een plas water. "Ik spinde en beschadigde ook de neus van mijn auto", vertelt de teleurgestelde Van der Garde op de website Formule 1. "Gelukkig wisten mijn monteurs de schade snel weer te verhelpen en kon ik vrijwel direct weer op weg."

Van der Garde had zich iets meer van voorgesteld van de kwalificatie, die na 1 ronde wegens de slechte weersomstandigheden werd verplaatst naar zondag. "Ik ben eerlijk gezegd teleurgesteld met waar we geëindigd zijn, want volgens mij had er meer in gezeten", aldus de Nederlander die wegens zijn 21e plaats niet meer aan de resterende ronden van de kwalificatie mag deelnemen.

Van der Garde kreeg zijn auto na zijn schuiver in bocht 5 steeds beter onder controle. "Het ging steeds beter, waarna we in de slotminuten overstapten op intermediates. De auto voelde goed aan en ik was met een snelle vliegende ronde bezig, maar ik moest helaas inhouden omdat er gele vlaggen gezwaaid werden."

"Mijn kans om mijn tijd nog te verbeteren was zo verkeken", besefte Van der Garde. "Erg jammer, want ik weet zeker dat we anders hoger hadden kunnen eindigen, maar soms loopt het nu eenmaal zo", stelde de Nederlander die zijn teamgenoot Charles Pic wel te snel af was.

Van der Garde wil zondag in Melbourne vooral de finish halen. "Ik wil bij de start uit de problemen blijven en me er vervolgens op concentreren mijn debuutrace uit te rijden. We weten nu in ieder geval hoe het circuit is, dus ik verheug me op de race."

Jacksons willen heel veel geld

De kinderen en moeder van Michael Jackson willen geld zien van concertorganisator AEG Live. De nabestaanden eisen veertig miljard dollar, schrijft entertainmentwebsite TMZ.

AEG, dat de comebackconcerten van Jackson organiseerde, stelde cardioloog Conrad Murray aan als lijfarts van de King of Pop. Murray zit een celstraf van vier jaar uit wegens zijn betrokkenheid bij Jacksons dood. De cardioloog gaf de zanger, die in juni 2009 stierf, een grote dosis propofol.

Jacksons kinderen Prince, Paris en Blanket en zijn moeder Katherine menen dat AEG nalatig is geweest bij de aanstelling en supervisie van Murray. De drie kinderen eisen ieder tien miljard dollar wegens misgelopen inkomsten van hun vader. Daar bovenop komt nog eens vijftig miljoen voor verschillende andere schadeposten.

AEG doet de eisen van de Jacksons af als absurd. Het bedrijf wijst erop dat Michaels carrière bergafwaarts ging nadat de zanger werd beschuldigd van kindermisbruik. Ook dat Jackson in 2005 naar Bahrein verhuisde, deed zijn carrière volgens AEG weinig goed. Volgens de concertorganisator is de eis van Jacksons nabestaanden gebaseerd op speculatie.

FOK!filmtips van de dag: Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

FOK!kers met kinderen of een voorliefde voor oude (Hollywood)rotten moeten opletten. Om 14.05 uur vanmiddag is de komische familiefilm Secondhand Lions op Één te bekijken.

De film is geschreven en geregisseerd door Tim McCanlies, die eerder het script schreef van The Iron Giant. Het speelt zich af in de vroege jaren zestig en gaat over een verlegen jongen, gespeeld door Haley Joel Osment, die helemaal opbloeit wanneer hij bij zijn oudooms in Texas verblijft. De eigenaardige en excentrieke ooms worden briljant vertolkt door de twee oude rotten Robert Duvall en Michael Caine.

De 14-jarige Walter moet de zomer doorbrengen in Texas bij zijn twee ooms, Garth en Hub. Walter valt echter in de ene verbazing na de andere wanneer zijn oudooms hem verhalen vertellen over hun belevenissen in Noord-Afrika. De twee mannen hebben daar in een land gewoond met mooie prinsessen, gouden bergen en rijke sjeiks. Of deze verhalen waar zijn maakt Walter niet uit. Hij voelt zich heel erg thuis bij zijn 'nieuwe' familie. Ook de twee oude mannen zijn bijgedraaid en inmiddels erg blij met het gezelschap van Walter. Dan komt Walters moeder weer terug om hem op te halen…

A Thousand Years of Good Prayers is een romantische drama van regisseur Wayne Wang. Meneer Shi is een gepensioneerde weduwnaar uit Beijing. Wanneer hij te horen krijgt dat zijn enige dochter Yilan gaat scheiden, besluit hij haar op te zoeken in Amerika om haar bij te staan in deze moeilijke periode. Yilan zit echter helemaal niet te wachten op zijn hulp. Meneer Shi probeert de reden van de scheiding te achterhalen, maar zijn dochter is opvallend terughoudend en wil er niet over praten. In het park vindt hij een luisterend oor bij een dame uit Iran. Om 16.27 uur op CANVAS.

Kapitein Marko Ramius, in de persoon van Sean Connery, is schipper van de Russische onderzeeboot The Red October. De Amerikaanse regering denkt dat Ramius Amerika wil aanvallen. CIA-analist Jack Ryan, vertolkt door Alec Baldwin, heeft echter een ander idee. Hij denkt dat Ramius van plan is over te lopen, maar hij heeft maar een paar uur om hem te vinden en dat te bewijzen. De CIA is niet de enige organisatie die op zoek is naar Ramius, hij wordt ook gezocht door de Russische marine en luchtmacht. De jacht is geopend. The Hunt for Red October begint om 20.00 uur op RTL7.

De twee hoofdrolspelers van Anchorman: The Legend of Ron Burgundy zijn bekend geworden door hun optredens in komedieseries. Will Ferrell speelde van 1995 tot 2002 in de televisieshow Saturday Night Live en Christina Applegate speelde tien jaar lang de rol van Kelly Bundy in de serie Married... with Children. Ook de regisseur van de film, Adam McKay, heeft een verleden bij SNL. Samen met Ferrell schreef hij het verhaal van Anchorman.

In de jaren '70 is Ron Burgundy een zeer populaire nieuwslezer in de Amerikaanse stad San Diego. Zijn nieuwste collega, de feministische Veronica Corningstone, is een ambitieuze presentatrice die snel hogerop wil komen. Ron laat haar in eerste instantie begaan, maar al snel komt daar verandering in. Veronica wil namelijk meer dan luchtige mode- en kookprogramma's presenteren. Ze besluit het nieuws te presenteren. De onaantastbare Ron zit echter niet te wachten op concurrentie. Als blijkt dat niets of niemand haar van gedachten kan veranderen is het oorlog tussen Ron en Veronica. Om 23.40 uur op NET5.

Je kan ook kiezen voor één van deze films Vader met Vier Kinderen: Terug naar de Natuur, Jungle 2 Jungle, 20 Leugens, 4 Ouders en een Scharrelei, The Other Guys, The Island, Butterfly on a Wheel, Niñas Mal (Charm School), Shoot ‘Em Up, Africa United, K-19: The Widowmaker, Malos Hábitos (Bad Habits), Shi (Poetry) en Badlands.

Groep verkracht Zwitserse

Een Zwitserse vrouw is volgens Indiase media het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting in de deelstaat Madhya Pradesh. Er zijn dertien verdachten aangehouden.

Het persbureau PTI haalde een politiewoordvoerder aan die zei dat de vrouw met haar man vrijdag op de fiets de tempelstad Orchha had bezocht, waarna het stel een tent had opgezet in een bos. Daar werden ze overvallen door acht mannen, die het stel mishandelden, hun spullen stalen en de vrouw verkrachtten. De politie heeft later dertien mannen opgepakt voor verhoor.

In december werd een jonge Indiase vrouw door een groep mannen verkracht in een bus in New Delhi. Zij bezweek later aan haar verwondingen. Groepsverkrachting is in India verboden.

Paus gaat naar oud-paus

Paus Franciscus brengt volgende week zaterdag een bezoek aan zijn voorganger Benedictus XVI in Castel Gandolfo. Dat heeft het Vaticaan deze zaterdag meegedeeld.

Het wordt een historische ontmoeting van de nieuwe paus met de eerste paus sinds zeshonderd jaar die zijn ambt heeft neergelegd.

Aan de vooravond van zijn installatie heeft Franciscus komende maandag ook een ontmoeting met de president van zijn vaderland, Christina Fernandez. Hij heeft als aartsbisschop van Buenos Aires scherpe kritiek geuit op maatregelen van de president, zoals de invoering van het homohuwelijk en de gratis verstrekking van voorbehoedsmiddelen.

'Turkije nog lang niet klaar voor EU'

De rel rond de opvang van de 9-jarige Turkse jongen Yunus laat zien dat Turkije nog lang niet klaar is voor toetreding tot de Europese Unie. "Sommige landen willen de onderhandelingen over de toetreding uit de ijskast halen, maar wat ons betreft kan de ijskast een graadje kouder worden gezet", zei VVD-Kamerlid Mark Verheijen zaterdag in het Radio 1-programma Kamerbreed.

Turkije heeft kritiek geuit op de opvang van de jongen, omdat hij bij lesbische pleegouders is geplaatst. Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) haalde vrijdag als plaatsvervanger van Rutte al hard uit naar Turkije. Hij noemde het aanmatigend dat een buitenlandse mogendheid op grond van de geaardheid van de ouders een oordeel velt. Hij kondigde aan dat Rutte de kwestie volgende week aan de orde stelt bij het bezoek van de Turkse premier Tayyip Erdogan.

D66-Kamerlid Steven van Weyenberg noemde het handelen van Turkije in de uitzending 'volstrekt onacceptabel'. "Iedereen die in Nederland woont moet er zeker van zijn dat hij vrijgewaard is van inmenging van andere naties." Rutte moet de Turkse premier volgens hem duidelijk maken dat het belang van het kind wordt geschaad door allerlei politiek spelletjes. "Rutte moet hiet met grote kracht afstand van nemen." Het jongetje Yunus is met zijn Haagse lesbische pleegouders ondergedoken. Het gezin zou bang zijn voor een ontvoering, omdat in Turkse media ophef is ontstaan over de geaardheid van zijn pleegouders. Yunus woont sinds hij een baby is bij het lesbische stel. Hij werd vanwege een vermoeden van kindermishandeling uit huis geplaatst en bij het pleeggezin ondergebracht.

De biologische moeder van de jongen accepteert niet dat haar zoon bij een lesbisch stel woont en riep via de Turkse televisie de hulp van Erdogan in. Ze zou haar kind terugwillen.

Bemanning ruimtestation terug op aarde

Drie bemanningsleden van het internationale ruimtestation ISS zijn zaterdag in een Sojoez-capsule veilig geland in Kazachstan. De Amerikaan Kevin Ford en de Russen Oleg Novitski en Jevgeni Tarelkin waren 144 dagen in de ruimte. Wegens mist en regen was hun terugkeer een dag uitgesteld.

Het ruimtestation wordt nu nog bemand door een Rus, een Amerikaan en een Canadees. Drie nieuwe bemanningsleden vertrekken 29 maart van de kosmodroom Bajkonoer naar het ruimtestation.

[F1 Historie] Jan Lammers

Dit jaar verschijnt tijdens elk Grand Prix-weekend een Formule 1 special op FOK!sport. Zo lees je niet alleen het laatste F1 nieuws, maar nemen we je ook mee terug in de rijke geschiedenis van de hoogste raceklasse. Dit weekend debuteert Giedo van der Garde als vijftiende Nederlander in de koningsklasse van de racerij. Een mooie aanleiding om een andere Nederlander te belichten die eerder in de Formule 1 reed, Jan Lammers.

Lichaam Chávez niet gebalsemd

Het lichaam van de onlangs overleden Venezolaanse president Hugo Chávez wordt niet gebalsemd. Dat heeft de Venezolaanse minister van Informatie Ernesto Villegas vrijdag (lokale tijd) officieel laten weten.

Villegas zei zich te baseren op een rapport van Russische experts. Die zeiden dat het lichaam van Chávez, die op 5 maart overleed, niet goed was geprepareerd om nog te worden gebalsemd. Om het lichaam toch te balsemen zou het voor zeven of acht maanden naar Rusland moeten. "De optie het lichaam van commandant Chávez te balsemen, is verworpen", aldus Villegas.

Aanvankelijk was het plan om het lichaam van Chávez te balsemen zodat het permanent te zien zou zijn in een museum, zoals het lijk van communistische leiders zoals Lenin en Mao Zedong.

Het is nog niet duidelijk wat er nu gebeurt met het stoffelijk overschot. Chávez zou eerder hebben aangegeven dat hij begraven wil worden in zijn geboorteplaats Sabaneta in de deelstaat Barinas.

Puyol aan de kant met knieblessure

Barcelona moet het naar verwachting ruim een maand stellen zonder Carles Puyol. De aanvoerder van de Catalanen heeft een kijkoperatie aan zijn knie ondergaan, meldt de club op zijn website. Hij mist in elk geval de ontmoetingen met Paris Saint-Germain in de kwartfinale van de Champions League, die voor 2 en 10 april op het programma staan.

De 34-jarige Puyol moest vorig jaar het EK aan zich voorbij laten gaan wegens een knieblessure. Zonder de verdediger werd Spanje Europees kampioen. Hij kampte aan het begin van het seizoen met een armblessure. Mede daardoor kwam hij tot dusverre slechts dertien competitieduels in actie voor de koploper in de Primera Division.


Puyol aan de kant met knieblessure (Foto: Novum)

Vrouw drinkt dagelijks bloed

De 29-jarige tatoeageartiest Michelle heeft een bijzonder dieet. Al tien jaar lang drinkt ze dagelijks zeker een liter varkensbloed. Dat vertelde ze in een uitzending van het programma My Strange Addiction op de Amerikaanse vrouwenzender TLC.

Michelle begon op haar negentiende met het drinken van bloed en heeft naar eigen zeggen inmiddels al 3785 liter bloed opgedronken. Ze drinkt liever varkensbloed dan runderbloed, omdat varkensbloed zouter zou smaken.

Hoewel het voor sommige mensen misschien ietwat onsmakelijk klinkt, is varkensbloed voor Michelle een standaardingrediënt geworden. Zo mengt ze het bijvoorbeeld ’s ochtends door de koffie, gebruikt ze het als basis voor een cocktail of roert ze het door haar eten. Als pure drank ziet ze het als het drinken van wijn.

Zonder haar dagelijkse liter varkensbloed wordt Michelle bloedchagrijnig. "Bloed is voor mij even belangrijk als water. Ik drink graag bloed wanneer ik lees, me ontspan, tv-kijk of schilder. Er is nooit een slecht moment om bloed te drinken."


Op je gezondheid

Commissie-Deetman ontzag bisschop Van Luyn

In het eindrapport over het kindermisbruik in de katholieke kerk heeft Wim Deetman zijn opdrachtgever, Ad van Luyn, ontzien. Belastende feiten over de toenmalige hoogste kerkleider in Nederland werden niet vermeld of zijn naam wordt niet genoemd, concludeert NRC Handelsblad zaterdag uit een eigen onderzoek.

Al voordat Deetman aan zijn onderzoek begon lag Van Luyn onder vuur in de media. Als bisschop van Rotterdam zou hij misbruikslachtoffers in de kou hebben laten staan en affaires in de doofpot hebben gestopt. Ook had hij een pedofiele priester overgeplaatst en aangedrongen op het seponeren van een politiezaak tegen een andere pedofiele priester.

Ook bisschop Frans Wiertz van Roermond is volgens de krant gespaard. Hoogleraar spiritualiteitsstudies Peter Nissen zegt in de krant dat de zittende bisschoppen, met Van Luyn voorop, een 'heel andere behandeling' dan gepensioneerde bisschoppen hebben gekregen.

De krant wijst erop dat twee misbruikslachtoffers hun verhaal hebben gestuurd naar Van Luyn, zonder een bevredigende reactie te hebben gehad. Een van hen is door zeven salesianen misbruikt. De twee deden hun beklag bij Deetman, maar in het rapport wordt hier niets over vermeld.

De krant weet ook van een parochiaan die in 2002 in de Regenboogkerk in Leiden is misbruikt. Hij kreeg geen hulp toen hij dit meldde en moest zijn therapie zelf betalen. Ook dit wordt niet in het eindrapport genoemd.

Verder drong Van Luyn in 1979 bij de politie aan op het seponeren van een misbruikzaak tegen een pedofiele salesiaaan. De man werd overgeplaatst naar Terneuzen, waar het misbruik doorging. Deze affaire wordt in het rapport wel genoemd, maar de naam van Van Luyn wordt niet genoemd. Die wordt volgens de krant alleen genoemd in zaken waar hij wél actie onderneemt.

De krant wijst erop dat Deetman en Van Luyn elkaar al lang kennen, namelijk uit de tijd dat Deetman burgemeester was in Den Haag, het bisdom van Van Luyn. Deetman was vanwege zijn statuur en gezag de ideale man om te voorkomen dat de Tweede Kamer zelf een onderzoek doet, zegt een kerkelijke bron in de krant.

Floortje Dessing 'volledig uitgewoond'

Dat Floortje Dessing gezondheidsproblemen kreeg, was voor de 42-jarige presentatrice geen verrassing. "Ik heb altijd geweten dat ik ooit aan de beurt zou zijn", vertelt Floortje, die in oktober een nieroperatie onderging, aan De Telegraaf.

"Vanaf mijn 23e heb ik keihard gewerkt en keihard gefeest, zonder drugs overigens, maar een drankje lust ik wel", legt Dessing uit. "Ik nam nooit rust, alles beleefde ik intensief, van alles genoot ik ook intensief. Ik heb mezelf volledig uitgewoond, op alle fronten. Dat kon niet zonder gevolgen blijven."

Floortje werd ziek en werd volledig onderzocht. Naast nierproblemen bleek dat ze de tropische ziekte dengue had gehad. "Op het laatst kwam de radioloog die mijn buik had onderzocht die zei: oké, daar zit wat. Totaal verbijsterd was ik niet, ik dacht letterlijk: dit is het moment."

Dessing is hersteld, maar haar nier blijft beschadigd. "Ik weet dat ik het rustiger aan moet doen en dat doe ik ook wel. Maar het blijft heel moeilijk. Ik ga nog iets te hard. Dat zit gewoon in mijn aard."

Moslimorgaan veroordeelt antisemitisme

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) heeft zaterdag openlijk afstand genomen van antisemitische uitspraken die moslimjongeren op televisie hebben gedaan. De organisatie wil in gesprek met alle partijen die bij het incident betrokken zijn en zal binnenkort met prominenten en bestuurders van moslimorganisaties samenkomen om de kwestie te bespreken.

Dat heeft het CMO zaterdag aangekondigd. In het NTR-programma Onbevoegd Gezag keurden Turkse jongeren de Holocaust vorige maand goed. Ook zeiden ze joden te haten. De uitspraken zijn volgens het CMO 'onacceptabel en zorgwekkend'. Het orgaan zegt het noodzakelijk te vinden om 'luid en duidelijk' op te treden tegen antisemitisme.

"Blijkbaar is er bij sommige jongeren onvoldoende besef van de implicaties van uitspraken zoals gedaan in de uitzending. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat uitsluiting, discriminatie en racisme in welke vorm dan ook onze samenleving nooit ten goede komen", stelt het CMO. Volgens de organisatie is sprake van een 'maatschappelijk zeer gevoelig onderwerp waarbij mensen tot in het diepst van hun bestaansrecht geraakt worden'. Het CMO roept iedereen, onder wie politici en media, daarom op zorgvuldig met het thema om te gaan.

Het orgaan betreurt het verder zeer dat de gespreksleider van het programma na de uitzending heeft moeten onderduiken.

Moslimorgaan veroordeelt antisemitisme
Moslimorgaan veroordeelt antisemitisme (Foto: ANP)

Ridder-met-schep in 2D-platformer

Een aantal oud-medewerkers van WayForward (Mighty Switch Force, Shantae) werkt op dit moment aan Shovel Knight. Ze vragen via Kickstarter om de financiering van deze retro 2D-platformer die in ieder geval voor pc gaat verschijnen.

Je kunt het project steunen en hoe meer je doneert, hoe meer je krijgt. Voor 10 dollar krijg je straks de digitale versie van de game, maar bij 50 dollar krijg je er bijvoorbeeld een geprinte handleiding bij. Je kunt zelfs voor 1000 dollar een dag meewerken aan de game als producer.

De game gaat in ieder geval voor pc uitkomen, maar Yacht Club Games wil de game ook naar Wii U en 3DS brengen. Als die releases ook succesvol zijn mogelijk ook naar andere platformen. Meer info over het project kun je niet alleen vinden op Kickstarter, maar ook op Facebook.

FIFA: "Zorgen om zomers WK Qatar"

Het wereldkampioenschap voetbal van 2022 is nog ver weg, maar de FIFA maakt zich toch al veel zorgen om het toernooi. De temperatuur in het oliestaatje kan in de zomer namelijk flink omhoog lopen. Er werd al gesproken over een WK in de winter vanwege de extreme hitte. De medische commissie van de FIFA sluit zich aan bij de zorgen over het WK.

"Vanuit medisch oogpunt maken wij ons ernstige zorgen", liet commissievoorzitter Michel d'Hooghe weten op een persconferentie. "Persoonlijk denk ik dat het goed zou zijn als het WK onder gunstigere omstandigheden dan deze gespeeld zou worden."

Organiserend land Qatar liet al weten dat het klimaatcontrole zal inzetten om trainingen en wedstrijden bij 21 graden te laten verlopen. Maar de FIFA maakt zich ook zorgen om de omstandigheden buiten het stadion. De voetbalbond liet al weten dat het een winters WK overweegt.

Run op banken Cyprus na besluit reddingsplan

In Cyprus is een run op bankrekeningen ontstaan na het akkoord dat de eurogroep heeft bereikt over een reddingsplan. Honderden mensen probeerden hun rekening leeg te halen.

Banken hadden de actie voorzien en hebben hun systemen voor internetbankieren tijdelijk stilgelegd. Ook hebben de weinige bankfilialen die open waren, hun deuren gesloten en is er een beperking aan het bedrag dat spaarders kunnen opnemen.

De rekeninghouders maken zich zorgen over een bepaling in het akkoord dat spaarders bij Cypriotische banken aan de redding gaan meebetalen.

Run op banken Cyprus na besluit reddingsplan
Run op banken Cyprus na besluit reddingsplan (Foto: ANP)

'Teeven wil 100 miljoen korten op rechtshulp'

Het kabinet is van plan honderd miljoen euro te bezuinigen op de sociale rechtshulp. Dat kan betekenen dat iedereen voortaan zelf zijn advocaat moet betalen bij huur-, arbeidsconlficten en echtscheidingen zonder kinderen, schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van bezuinigingspakketten die rondgaan op het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Een woordvoerder van staatssecretaris Fred Teeven (VVD) kon het bedrag niet bevestigen. Hij wijst erop dat Teeven donderdag heeft aangegeven dat een brief in het voorjaar hier duidelijkheid over moet geven. Teeven overlegde donderdag met de Kamer over de bezuinigingen op de rechtshulp. Daarbij heeft hij aangegeven dat die noodzakelijk zijn om het stelsel overeind te houden.

In de voorstellen die ambtenaren nu doen staat volgens de krant onder meer om een hogere eigen bijdrage te vragen van mensen die een advocaat nodig hebben. Ook wordt overwogen advocaten een lagere vergoeding te geven.

In twee eerdere ronden is al vijftig miljoen op de rechtshulp bezuinigd. Dat leidde er volgens de krant toe dat de vraag naar een advocaat met vijf procent daalde. De nieuwe bezuiniging zou een daling van nog eens een kwart betekenen.

De Orde van Advocaten vindt dat rechtshulp vanzelfsprekend moet zijn, vooral nu het ontslagrecht wordt versoepeld en ondernemingen door de crisis vaker in de problemen raken. Teeven vindt dat er vaak goedkopere alternatieven voor een rechtszaak zijn, zoals mediation.

[WBC] Puerto rico verslaat Amerika, Oranje boekt oefenzege

Het Nederlands honkbalteam won vrijdag de tweede en laatste oefenwedstrijd van de Seattle Mariners. Het wersd in Peoria 8-1. Oranje zal met een goed gevoel aantreden tegen de Dominicaanse republiek of Puerto Rico. De Puerto Ricanen versloegen in de herkansingspartij de Verenigde Staten met 4-3. 

Het oefenduel van Nederland werd ingeleid met een minuut stilte voor Gregory Halman, die in november 2011 op 24-jarige leeftijd overleed. De Nederlandse honkballer speelde zowel voor de Mariners als nationale ploeg. Wladimir Balentien, eveneens oud-speler van Mariners, zorgde met een homerun een hoofdrol in de snelle voorsprong van 5-1. Bondscoach Hensley Meulens gunde Andruw Jones en Andrelton Simmons rust. Beide slagmannen mochten zich al richten op de halve eindstrijd in het AT&T Park van San Francisco.

In de herkansingswedstrijd stond Puerto Rico na zes inningen met 4-0. De Verenigde Staten maakten wel drie punten maar dat was niet genoeg. Puerto Rico speelt vanavond nog een wedstrijd tegen de Dominicaanse republiek uit te maken wie de groepswinnaar gaat worden. De winnaar van dat duel speelt tegen Nederland, de verliezer neemt het op tegrn Japan. 

Homoprotest bij Amsterdams diner Poetin

De Russische president Vladimir Poetin krijgt tijdens zijn komende bezoek aan Nederland te maken met protesten tegen een voorgestelde antihomowet in zijn land. COC Nederland organiseert op maandagavond 8 april een demonstratie tegenover het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, waar de president op dat moment dineert.

Dat heeft de belangenorganisatie voor lesbiënnes, homo's, biseksuelen en transgenders zaterdag aangekondigd. Het COC roept demonstranten op kleren in een van de kleuren van de regenboog aan te doen, een internationaal symbool van de homobeweging. Volgens de organisatie dreigt de regenboogvlag strafbaar te worden als het Russische wetsvoorstel wordt aangenomen.

Ook op andere locaties die Poetin bezoekt, zal het COC acties houden. Poetin komt op uitnodiging van koningin Beatrix naar ons land ter gelegenheid van het begin van het Nederland-Ruslandjaar. Door het omstreden wetsvoorstel wordt 'propaganda' voor homoseksualiteit strafbaar. Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft eerder dit jaar het Russische parlement opgeroepen het voorstel te verwerpen. Hij noemde discriminatie van homo's onaanvaardbaar.

COC-voorzitter Tanja Ineke spreekt van een ernstige schending van de mensenrechten. Volgens haar dreigt het wetsvoorstel het leven van lesbiënnes, homo's, biseksuelen en transgenders in Rusland onmogelijk te maken.

Homoprotest bij Amsterdams diner Poetin
Homoprotest bij Amsterdams diner Poetin (Foto: ANP)

Pedo-vrijwilligers op zwarte lijst

Vrijwilligersorganisaties die merken dat een medewerker zich aan kinderen vergrijpt, kunnen hem vanaf maandag op een zwarte lijst laten plaatsen. Zo moet worden voorkomen dat ze bij een andere vrijwilligersorganisatie opnieuw toeslaan, zegt een woordvoerder van de Vereniging Nederlandse Oranisaties Vrijwilligerswerk (NOV) zaterdag.

Om misbruik binnen vrijwilligersorganisaties die met kinderen werken te voorkomen heeft de NOV de Stichting Tuchtrecht Vrijwilligerswerk opgetuigd. Met hulp van kennisinstituut Movisie is een tuchtrechtcommissie en een commissie van beroep ingesteld. "Dat is nodig om iemand op een registratielijst te kunnen zetten. Zoiets kan natuurlijk niet zomaar."

De tuchtrechtcommissie moet beschuldigingen uitzoeken en de dader bestraffen. De tijd dat iemand op de zwarte lijst blijft staan kan variëren. "Het uitdelen van een straf is niet het voornaamste doel. Het gaat er vooral om dat kinderen worden beschermd", zegt de woordvoerder.

Misbruik van kinderen kan volgens de woordvoerder overal voorkomen. "Bij mensen thuis, op school, op de voetbalclub. Je moet dus een instrument hebben om dit tegen te gaan."

Vrijwilligersorganisaties krijgen de lijst met daders niet in handen. Ze kunnen wel vragen of iemand die zich aanmeldt als vrijwilliger op de lijst staat.

De 350 organisaties die bij de NOV zijn aangesloten kunnen van de tuchtrechtcommissie gebruik maken. "Vaak zijn stichtingen te klein om zelf zo'n commissie in te stellen." De woordvoerder benadrukt dat voorkomen beter is dan genezen. "Op inveiligehanden.nl staan tips om organisaties hierbij te helpen."

Vooralsnog behandelt de tuchtrechtcommissie alleen klachten over vrijwilligers die ontucht hebben gepleegd met kinderen. "Maar we sluiten niet uit dat in de toekomst ook andere zaken in behandeling worden genomen, bijvoorbeeld als de ene vrijwilliger de andere aanrandt."

Kruistocht tegen kabinet

Door samen te werken kunnen CDA, ChristenUnie en SGP voorkomen dat het kabinet te veel de kant van paars-plus op gaat. "Er zijn allerlei onderwerpen waarbij VVD en PvdA steun zoeken bij de Kamer, als de partijen die geestverwant zijn hun krachten bundelen kun je een zo groot mogelijke invloed uitoefenen", zei SGP-leider Kees van der Staaij zaterdagochtend op Radio 1.

Van der Staaij wees erop dat de coalitie nu steeds weer bij andere partijen steun zoekt om maatregelen door de Eerste Kamer, waar de coalitie geen meerderheid heeft, te krijgen. Bij het helpen van de coalitie zouden D66 en GroenLinks voorop lopen. "Dan moet je niet raar opkijken als je eigenlijk een impuls geeft aan een paars-plus benadering die volgens mij de verkeerde weg op gaat."

Als de christelijke partijen samenwerken kan er volgens de SGP-leider voor worden gezorgd dat terughoudender wordt omgegaan met zaken als het opheffen van het verbod op godslastering, het hervormen van de vrijheid van onderwijs en medisch-ethische vraagstukken.

De hervorming van de langdurige zorg is volgens Van der Staaij een mooi voorbeeld van een punt waar de christelijke partijen een lijn kunnen trekken. "We kunnen ons sterk maken voor keuzevrijheid in de zorg, zodat iedereen zorg krijgt die bij zijn identiteit aansluit."

In Hoevelaken houdt de SGP zaterdag een congres. Van der Staaij wil daar op zijn plannen ingaan. Op het congres spreken de leden zich ook uit over het voorstel om de formele belemmeringen voor vrouwen om zich verkiesbaar te stellen op te heffen. Die kwestie is al vele jaren een heet hangijzer voor de SGP.


Kruistocht tegen kabinet  (Foto: Novum)

Koningin onderuit

Wat paus Franciscus niet lukte, ging koningin Beatrix vrijdagavond beter af. Of ze hier nu blij mee moest zijn, is een andere vraag. Onze Majesteit zag een trede over het hoofd.

Toen onze koningin namelijk aankwam bij de Oosterpoort in Groningen om een concert bij te wonen van het Noord Nederlands Orkest, werd zij afgeleid door een enthousiaste fan die "leve de koningin!" riep. Nadat zij opzij keek richting fan zag onze onfortuinlijke Majesteit daardoor een traptrede, bedekt door een rode loper, over het hoofd waardoor zij struikelde.

De fan die haar de wens toeriep, was door dit voorval erg geschrokken en voelde zich schuldig. Hij kreeg vervolgens de gelegenheid om zijn excuses aan te bieden.


Directrice Ingeborg Walinga van het NNO, die naast Beatrix zat tijdens het concert, wist na afloop van het concert te melden dat Beatrix zich niet heel erg bezeerd had.

[video] 500 FOK!kers unrated & uncut

We hadden het je al beloofd, de unrated, deleted scenes van de FOK! première van Oz. Kijk of je FOK!kers herkent in de fragmenten. Kijk of je BN'ers überhaupt herkent in de fragmenten. Kijk of je Ferry Droplul in z'n apenpakkie ziet en beoordeel hoe kwallerig hij werkelijk is. Is een leuk spelletje!

Verder zie je de vragen van FOK!tv over lesbische seksscènes, hand in hand zitten in de bios, acrobatische standjes en een hamster in je kont. Kortom, deze film is niet geschikt voor tere zieltjes.

video

'Mogelijk geen Holland House in Sochi'

Het is onzeker of er volgend jaar bij de Olympische Spelen in Sochi een Holland Heineken House zal zijn. De sponsor en naamgever Heineken en NOC*NSF hebben problemen om een geschikte en betaalbare locatie te vinden in de Russische stad.

In eerste instantie werd er een ploeg aangeboden op het Olympisch Park, maar die plaats werd afgewezen. Andere locaties werden stuk voor stuk te duur bevonden en onderhandelingen met de Russen liepen veelal op niets uit. Komende week zal er ter plaatse weer worden gekeken of er nog een locatie te vinden is.

In het Holland House komen de Nederlandse sporters, supporters en sponsoren bijeen. De medaillewinnaars krijgen daar een huldiging aangeboden en de sponsoren kunnen daar netwerken. Het werd geïntroduceerd bij de Spelen van 1992 in Barcelona en nam in populariteit steeds verder toe.

Brood na verlies: "Komt keihard aan"

Roda JC verloor vrijdagavond op bezoek bij PEC Zwolle en ziet daardoor de Zwollenaren drie punten uitlopen in de strijd om degradatie: 3-2. Trainer Ruud Brood maakte na het duel een aangeslagen indruk.

"Dit komt keihard aan, ja", zei Brood. "Door een goede goal van Malki komen we snel op voorsprong. Maar daarna hadden we veel meer moeten brengen. En zeker die goals in de eerste helft niet zo makkelijk moeten weggeven."

Doelman Mateusz Prus ging een paar keer in de fout voor de rust. De Pool verving Filip Kurto maar maakte een zeer matige indruk. "Die ballen hadden er natuurlijk nooit in mogen gaan", baalde Brood. "Nee, ik heb niet overwogen om Prus te wisselen. Dan had ik onze derde doelman moeten inbrengen. Bovendien wilde ik Prus de kans geven om terug te knokken."

De nederlaag kwam niet alleen door eigen fouten, erkent de trainer. "We waren niet agressief genoeg en hebben over de zijkanten de mogelijkheden slordig en slecht uitgespeeld. Daar ben ik nog het kwaadst over", aldus Brood.

FOK!sport foto onderschrift woensdag 13 maart

FOK!sport zal in 2013 van start gaan met een foto onderschrift competitie. Een concept dat goed is gejat van het FOK!forum, waar onder meer Sport en Voetbal al eerder met het idee aan de haal zijn gegaan. FOK!sport zal elke zondag en woensdag een nieuwe foto plaatsen.

Afgelopen zondag was de zeventiende ronde. De winnaar van de vorige ronde (volgens de FOK!sport redactie) was Lange Lans met het volgende onderschrift: "Baanwissel op aanwijzing van Kemkers pakt wederom verkeerd uit."

Opgave van woensdag 13 maart

Korfbal is een sport dat wordt gehaat en geliefd. Hier een moment uit de partij tussen LDODK en NIC, wat gebeurd er? (Foto: Pro Shots)

[F1] Kwalificatie Australië afgebroken

De kwalificatie van de Grand Prix van Australië is na het eerste deel afgebroken. Vanwege de overvloedige regenval en de invallende duisternis werd besloten om het tweede en derde deel uit te stellen naar morgenochtend (plaatselijke tijd).

Vanwege de regen werd de start van de kwalificatie al met een half uur uitgesteld. Toen deze uiteindelijk begon was Giedo van der Garde al snel zijn neus kwijt. Hij was niet de enige die dat gebeurde, want ook Felipe Massa, Lewis Hamilton, Esteban Gutierrez en Charles Pic kenden hun grote momenten, waarbij ze ook het een en ander van hun auto verloren.

Ook Q2 werd door de regen nog diverse malen uitgesteld, waarna werd besloten om morgenochtend 11.00 uur plaatselijke tijd (01.00 uur in Nederland) verder te gaan. Van der Garde weet zijn startpositie al wel. Hij start als 21e en voorlaatste en heeft zijn ploeggenoot Pic achter zich gelaten. Ook Gutierrez, Pastor Maldonado, Jules Bianchi, Max Chilton hoeven morgenochtend niet meer aan de bak te gaan in de kwalificatie. De race zal morgen om 07.00 uur Nederlandse tijd starten.

3500 pleegadressen gezocht

Pleegzorg Nederland is dit jaar op zoek naar 3500 pleeggezinnen. De organisatie laat zaterdag in de Efteling even zo veel ballonnen op om aandacht te vragen voor de werving van nieuwe pleegouders.

Zaterdag is de Landelijke Pleegzorgdag. Pleegzorg Nederland heeft voor de gelegenheid de Efteling voor het hele weekend afgehuurd en alle pleeggezinnen uitgenodigd. Het uitje is bedoeld als blijk van waardering voor de inzet van pleegouders. De organisatie verwacht 12.000 bezoekers per dag.

Er is in Nederland een tekort aan pleeggezinnen met een islamitische achtergrond. Dat liet Pleegzorg Nederland weten in reactie op de commotie in Turkije over het onderbrengen van Turks-Nederlandse kinderen bij homogezinnen.

Een 9-jarige Turks jongetje is samen met zijn pleegouders, een lesbisch stel uit Den Haag, ondergedoken. De biologische moeder, die haar zoontje terugwil, heeft de Turkse premier Erdogan om hulp gevraagd. Vanwege alle ophef verblijft het gezin op een geheim adres.

PvdA praat over bezuinigingen

Leden van de PvdA komen zaterdag in de Jaarbeurs in Utrecht bijeen om te praten over het pakket aan extra bezuinigingen dat het kabinet heeft voorgesteld. Tijden de politieke ledenraad, die om 15.30 uur begint, gaan leden en afgevaardigden van afdelingen en gewesten in gesprek met de Tweede Kamerfractie.

Het partijbestuur besloot de ledenraad te organiseren nadat onder meer de Jonge Socialisten hierop hadden aangedrongen. De jongerenorganisatie van de PvdA stelt vraagtekens bij de extra bezuinigingen van het kabinet. Nadat het Centraal Planbureau vorige maand bekendmaakte dat het begrotingstekort dit jaar en volgend jaar boven de drie procent ligt kwam het kabinet met een pakket extra bezuinigingsmaatregelen van 4,3 miljard euro voor 2014.

De Jonge Socialisten eisen dat de PvdA de koers bijstelt. "De PvdA-fractie in de Tweede Kamer heeft nog weinig gedaan om afstand te nemen van de bezuinigingsmissie die de VVD voorstaat", zegt voorzitter Toon Geenen.

De jongerenorganisatie dient zaterdag zes moties in. Daarin wordt partijleider Diederik Samsom onder meer opgedragen om meer te leven naar de verwachtingen die hij tijdens de verkiezingscampagne wekte. Ook moet Samsom meer naar links bewegen en 'voorkomen dat de PvdA de facto in een rechts kabinet zit'.

Aangenomen moties op een ledenraad zijn niet bindend maar gelden wel als een zwaarwegend advies. "De fractie heeft natuurlijk een eigen mandaat", zegt Geenen tegen Novum Nieuws. "Dat is ook goed, we leven in een parlementaire democratie. Maar als de fractie moties naast zich neerlegt levert dat wel een hoop interne onvrede en gedoe in de partij op."

Er worden zo'n driehonderd PvdA'ers verwacht in de Jaarbeurs. Partijvoorzitter Hans Spekman ziet de ledenraad met enthousiasme tegemoet. "Ledendemocratie leeft", twitterde hij eerder.

Djokovic in uurtje klaar met Tsonga

Novak Djokovic heeft vrijdag zonder veel moeite de halve finale bereikt van het tennistoernooi van Indian Wells, onderdeel van de Masters Series. De 25-jarige Servische favoriet was snel klaar met de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, de nummer 8 van de ATP-lijst. Na 54 minuten prijkte er 6-3 en 6-1 op het scorebord.

Djokovic is nu al 22 partijen op rij ongeslagen. In de halve eindstrijd staat hij tegenover de Argentijn Juan Martin del Potro, die met 6-7, 6-3 en 6-1 Andy Murray versloeg. Rafael Nadal (Spa) en Tomas Berdych (Tsj) gaan uitmaken wie de andere finalist wordt.

Wozniacki en Sharapova in finale Indian Wells

Caroline Wozniacki en Maria Sharapova hebben zich gepaatst voor de finale van het WTA-toernooi van Indian Wells. De als tweed geplaatste Sharapova had geen moeite met haar landgenote Maria Kirilenko; 6-4 en 6-3.

De Deense Wozniacki (8) had veel meer moeite met Angelique Kerber (4). Zowel Wozniacnki als de Ditse had na een walk-over de halve finale bereikt en compenseerden dat door een lange partij te spelen. Uiteindelijk trok de voormalig nummer één van de wereld Wozniacki met 2-6, 6-4 en 7-5 aan het langste eind.

'Al jaren te veel doden hartcentrum Hagaziekenhuis'

Het sterftecijfer bij cardiochirurgische operaties in het hartcentrum van het Hagaziekenhuis in Den Haag ligt al jaren hoger dan bij andere hartcentra. Ook zijn verkeerde (lagere) sterftecijfers doorgegeven aan de Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie, meldt het radioprogramma Argos zaterdag. De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt de zaak.

Het ziekenhuis bevestigt op zijn website dat er samenwerkingsproblemen op de afdeling waren. Uit een onderzoek zou blijken dat de cardiochirurgen slecht communiceerden. Het ziekenhuis bevestigt verder dat tussen 2007 en 2010 verkeerde sterftecijfers zijn doorgegeven. Een leidinggevende en een chirurg worden weggestuurd.

Cardiologen van de twee vestigingen van het Medisch Centrum Haaglanden (MCH) sturen vanwege de twijfel sinds tweeënhalve maand geen patiënten meer door naar het Hagaziekenhuis voor open hart operaties, zegt hoofd cardiologie Martin Schalij tegen Argos. Het MCH zou geruime tijd om de sterftecijfers tot en met 2012 hebben gevraagd en die pas een week geleden hebben gekregen.

De cijfers roepen volgens Schalij serieuze vragen op. "We willen daar eerst uitleg over voor we weer patiënten naar het hartcentrum doorverwijzen", zegt Schalij volgens het programma. Ook wil hij er eerst zeker van zijn dat het arbeidsconflict is opgelost.

Het Hagaziekenhuis is volgens Argos niet van plan het onderzoek naar de problemen openbaar te maken. De Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie kreeg het rapport wel, en zegt volgens het programma dat er sprake was van 'ernstige disharmonie'

Inmiddels staat de afdeling cardiochirurgie onder supervisie van voormalig cardioloog Sjef Ernst. Hij stelde eerder orde op zaken bij het hartcentrum van het UMC St. Radboud nadat het sterftecijfer daar in 2005 te hoog bleek.

[Primera Divisíon] Depor wint degradatiekraker van Celta

De degradatiekraker van Spanje tussen Deportivo La Coruña en Celta de Vigo is gewonnen door hekkensluiter Depor. Hekkensluiter Depor (17 punten) ontving nummer negentien Celta (23 punten) vrijdagavond in het eigen Estadio Riazor. De thuisploeg kwam als sterkste uit de startblokken. Op aangeven van Juan Carlos Valerón kon Riki al na negen minuten de openingstreffer maken.

Na krap een half uur spelen kreeg Iago Aspas van Celta een rode kaart, waardoor de opgave om te winnen steeds moeilijker werd. In de 64ste minuut kwam Depor op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Silvio. Hij haalde uit vanaf buiten de zestien en schoot fraai in de rechterbovenhoek. Met nog twaalf minuten op de klok gaf Valerón wederom een assist en maakte Diogo Salomão de 3-0. In de tegenstoot redde Celta-invaller Chu-Young Park de eer na aangeven van Michael Krohn-Dehli: 3-1.

De ploeg uit La Coruña blijft weliswaar laatste in de Primera División, maar loopt wel drie belangrijke punten in op directe concurrent Celta.

SGP stemt over vrouwen

De afdelingen van de SGP besluiten zaterdag in Hoevelaken of vrouwen in theorie op de kieslijsten van de partij kunnen komen. Het lijkt zo goed als zeker dat een meerderheid voor is.

Het oordeel van 90 van de 184 afdelingen was donderdag al bekend en daarvan was weer driekwart voor deze wijziging van het reglement. Ondanks de wijziging handhaaft de partij het standpunt dat er voor vrouwen eigenlijk heel andere taken zijn weggelegd.

De SGP moest gevolg geven aan een uitspraak van de Hoge Raad over de mogelijkheden van vrouwen bij de partij. De SGP erkent dat er een tweeslachtigheid in de eigen opstelling te bespeuren blijft. Maar de Hoge Raad zegt, in de optiek van de SGP, ook dat de partij mag vinden wat ze wil, maar tegelijk dat ze er niet naar mag handelen.

De SGP verwacht overigens niet dat de vrouwen zich in drommen zullen aanmelden.

SGP-achterban besluit over de vrouwen
SGP stemt over vrouwen (Foto: ANP)

Inval bij Satudarah

De politie heeft vrijdag vlak voor middernacht een inval gedaan bij de stamkroeg van motorclub Satudarah in Tilburg. Aanwezige leden zijn gefouilleerd en hun wagens en het pand zijn doorzocht, meldt Omroep Brabant. Voor zover bekend is niemand aangehouden.

Op het moment van de inval in partycentrum Oase aan de Zevenheuvelenweg waren volgens de omroep zo'n zestig leden aanwezig. Zij keken naar de kickbokswedstrijd van Badr Hari op televisie.

Vice-president van de 'South Side' van de motorclub Bjorn Emmen zegt tegen de omroep dat wordt gecontroleerd op vuurwapenbezit. Alle aanwezige leden zouden zijn gefouilleerd en hebben het partycentrum inmiddels verlaten. Het eigen clubhuis aan de Piushaven is gesloten, daarom treffen de leden elkaar tegenwoordig op woensdagen en vrijdagen in het partycentrum.

Oude trams in Amsterdam gered van inferno

De Amsterdamse brandweer heeft vrijdagnacht kunnen voorkomen dat een brand in een loods oversloeg op een werkplaats vol met oude trams. De loods, met werkplaatsen voor kunstenaars en woningen, kon echter niet meer worden gered. Bij de brand vielen geen gewonden, meldt de brandweer.

Het vuur in de loods aan de Havenstraat werd rond 23.00 uur ontdekt. De bewoners konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen. Bij de brand kwam veel rook vrij, daarom werd omwonenden geadviseerd ramen en deuren dicht te houden.

Medewerkers van de Electrische Museumtramlijn Amsterdam hebben de trams die in de werkplaats stonden uit voorzorg naar buiten gereden, meldt het museum. De brandweer wist uiteindelijk te voorkomen dat het vuur oversloeg op andere loodsen.

De loods waar de brand begon is geheel verloren gegaan. De brandweer is de hele nacht bezig geweest met nablussen. De oude trams van het museum rijden van Pasen tot oktober op zondagen tussen het Haarlemmermeerstation en Amstelveen.

A2 bij Best dicht door dodelijk truckongeval

Door een ongeval waarbij zaterdagochtend een vrachtwagenchauffeur is omgekomen blijft de A2 richting Eindhoven bij Best tot het middaguur afgesloten. De kadavers die in de vrachtwagen zaten zijn op de rijbaan beland, meldt de VerkeersInformatiedienst. Het wegdek heeft veel schade opgelopen en ook de vangrail is over een groot stuk beschadigd geraakt.

Het ongeluk gebeurde toen de vrachtwagen rond 05.00 uur inreed op een auto met pech. Het verkeer wordt omgeleid vanaf knooppunt Vught via de N65 en de A58. De N65 kan echter niet veel verkeer hebben, doorgaand verkeer wordt daarom aangeraden Den Bosch te mijden.

[Bundesliga] Wolfsburg en Düsseldorf in evenwicht

VfL Wolfsburg is er niet in geslaagd om in eigen huis te winnen van Fortuna Düsseldorf. De club van aanvaller Bas Dost speelde met 1-1 gelijk. De bezoekers kwamen op voorsprong via een doelpunt van middenvelder Mathis Boly. Dat was tegen de verhoudingen in, want de thuisploeg was vele malen beter. Ricardo Rodriguez raakte nog de paal in de Volkswagen Arena.

In de tweede helft resulteerde het betere spel wel tot de gelijkmaker van Ivica Olic. Robert Tesche trof vervolgens nog de lat namens de bezoekers. Bas Dost mocht invallen, maar kon niet voorkomen dat Wolfsburg twee punten verspeelde. Door de overwinning blijft Wolfsburg op de twaalfde plaats staan, terwijl Fortuna met twee punten minder op de twaalfde plaats staat.

VN-gezant Westelijke Sahara naar Marokko

De speciale gezant van de Verenigde Naties voor de Westelijke Sahara reist naar Noord-Afrika om de onderhandelingen tussen de Marokkaanse regering en onafhankelijkheidsbeweging Polisario vlot te trekken. Christopher Ross overlegt behalve met de beide kampen ook met de buurlanden Algerije en Mauritanië, maakten de VN vrijdag bekend. Ross verblijft van 20 maart tot 3 april ter plaatse.

Marokko bezette en annexeerde de Westelijke Sahara, die rijk is aan bodemschatten, nadat Spanje zich in 1975 had teruggetrokken uit het land. Polisario riep uit naam van de nomadische Saharawi de onafhankelijkheid uit en vocht met het Marokkaanse leger tot 1991, toen door bemiddeling van de VN een vredesdeal tot stand kwam.

De VN stelden dat er een referendum moest worden gehouden over onafhankelijkheid, maar in plaats daarvan zette Marokko een plan uiteen dat vergaande autonomie garandeerde. Negen ronden van gesprekken sinds augustus 2009 hebben echter geen enkel resultaat opgeleverd.

Tien miljard euro voor Cyprus

Cyprus krijgt tien miljard euro aan noodleningen van de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Zo moet worden voorkomen dat het land bankroet gaat en de eurocrisis nieuw leven inblaast, melden de autoriteiten zaterdagochtend.

Het reddingspakket gaat gepaard met een eenmalige heffing op het geld dat op alle bankrekeningen in Cyprus staat. Dat is een afwijkende aanpak. Analisten hebben gewaarschuwd dat dit het vertrouwen van investeerders in andere zwakke eurolanden kan schaden en tot bankruns kan leiden, waarbij iedereen massaal zijn geld opneemt uit vrees dat ze het anders niet meer terugzien.

In ruil voor de leningen moet Cyprus zijn tekort terugschroeven, de in problemen geraakte bankensector flink verkleinen, hogere belastingen heffen en staatsactiva privatiseren, zei voorzitter van de Eurogroep en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) tegen verslaggevers toen na bijna tien uur onderhandelen een akkoord was bereikt. "De steun moet de financiële stabiliteit in Cyprus en in de eurozone als geheel garanderen."

Mensen met minder dan honderdduizend euro op hun Cypriotische bankrekening moeten eenmalig 6,75 procent belasting betalen. Mensen met meer geld verliezen 9,9 procent. De maatregel wordt begin volgende week uitgevoerd en moet 5,8 miljard euro opbrengen, zei Dijsselbloem.

"Als het gaat om de lastenverdeling vonden wij het terecht om hier ook de depositohouders bij te betrekken", zei Dijsselbloem. De 'unieke maatregel' is volgens hem gerechtvaardigd vanwege het buitenmaatse bankenstelsel van Cyprus en omdat de depositohouders ook gebaat zijn bij financiële stabiliteit.

Russische burgers hebben naar schatting minstens twintig miljard euro in Cyprus gestald. Banken nemen al maatregelen om ervoor te zorgen dat klanten hun geld niet snel van de rekening kunnen halen om de belastingmaatregel te ontwijken.

De Cypriotische minister van financiën Michalis Sarris zei dat het niet voor dinsdag mogelijk zal zijn om digitaal geld van de bank te halen. Maandag is een reguliere vrije dag in het land. In ruil voor de eenmalige heffing krijgen klanten een belang in de bank waar ze een rekening hebben, zei Sarris.

Naast Dijsselbloem hebben ook anderen aangegeven dat het om een unieke maatregel voor Cyprus gaat, maar dat werd ook gezegd toen eigenaren van staatsleningen in Griekenland werden gedwongen een verlies te nemen. Analisten waarschuwen dat zulke maatregelen de geloofwaardigheid van de eurozone ondermijnen.

Het risico bestaat dat investeerders hierdoor geen geld meer in zwakkere Europese economieën durven te steken. Ze zouden hun geld dan in stabielere economieën zoals Duitsland stallen. In dat geval wordt de positie van banken in de zuidelijke Europese landen aanzienlijk verzwakt, waardoor zij weer moeten worden gered door hun overheden, die dan weer aankloppen bij de eurozone. Zo zou een vicieuze cirkel kunnen ontstaan. De Europese Centrale Bank (ECB) zegt dat hier geen sprake van is omdat de ECB zelf klaar staat om banken noodkrediet te geven.

Cypriotische politici stemmen naar verwachting in het weekeinde in met de wet die de heffing mogelijk maakt. Vanaf dinsdag wordt het geld dan geïnd.

Het pakket voor Cyprus is aanzienlijk kleiner dan de pakketten voor Griekenland (240 miljard euro) en Ierland (67,5 miljard), maar wordt wel gezien als cruciaal voor de toekomst van de eurozone. Zelfs het failliet van een klein land zou het vertrouwen in de eurozone kunnen ondermijnen.

Om de banken te herkapitaliseren en de overheid overeind te houden was volgens eerste schattingen zeventien miljard euro nodig. De schuldeisers zochten daarom naar alle mogelijke manieren om geld uit Cyprus te halen zonder dat er steun van buitenaf nodig was.

De verliezen worden ook opgelegd aan nieuwe aandeelhouders van de banken. De vennootschapsbelasting wordt verhoogd van tien naar 25 procent, zei Dijsselbloem.

De economie van Cyprus liep geen direct gevaar, maar de Europese Centrale Bank vreesde dat langere onzekerheid over het land het vertrouwen in de eurozone zou schaden en drong aan op een snel akkoord. Parlementen in meerdere eurolanden moeten nog instemmen met de steun. Tegen het einde van deze maand zou alles geregeld moeten zijn. Cyprus heeft ingestemd met een onafhankelijke controle op de banken. Frankrijk, Duitsland en andere landen willen zeker weten dat op Cyprus geen Russisch geld wordt witgewassen.

Uitslag derde vrije training Australië

Romain Grosjean heeft de snelste tijd neergezet tijdens de laatste vrije training voor de Grand Prix van Australië. Hij zette zijn tijd neer voordat het begon te regenen. Fernando Alonso reed de tweede tijd, gevolgd door Felipe Massa. Ook Giedo van der Garde reed in droog weer en werd uiteindelijk vijftiende.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 R. Grosjean Lotus 1:26.929   14
2 F. Alonso Ferrari 1:27.000 +0:00.071 7
3 F. Massa Ferrari 1:27.241 +0:00.312 10
4 P. di Resta Force India 1:27.533 +0:00.604 9
5 K. Räikkönen Lotus 1:27.625 +0:00.696 12
6 D. Ricciardo Toro Rosso 1:27.849 +0:00.920 19
7 J. Vergne Toro Rosso 1:27.860 +0:00.931 16
8 A. Sutil Force India 1:28.069 +0:01.140 15
9 N. Hülkenberg Sauber 1:28.253 +0:01.324 18
10 E. Gutierrez Sauber 1:28.253 +0:01.324 20
11 N. Rosberg Mercedes 1:28.486 +0:01.557 13
12 S. Vettel Red Bull 1:29.808 +0:02.879 9
13 M. Webber Red Bull 1:30.073 +0:03.144 16
14 J. Bianchi Marussia 1:30.388 +0:03.459 17
15 G. van der Garde Caterham 1:30.598 +0:03.669 19
16 C. Pic Caterham 1:30.959 +0:04.030 18
17 J. Button McLaren 1:33.236 +0:06.307 7
18 S. Perez McLaren 1:33.527 +0:06.598 8
19 P. Maldonado Williams 1:39.232 +0:12.303 13
20 V. Bottas Williams 1:39.779 +0:12.850 12
21 M. Chilton Marussia 1:42.872 +0:15.943 13
22 L. Hamilton Mercedes 1:47.246 +0:20.317 9

FOK! wat een weer...Veel bewolking.

Goedemorgen! De ergste kou is nu wel uit de lucht, maar dat wil niet zeggen dat het meteen lekker weer gaat worden om naar buiten te gaan. Met 7 graden lijkt het vanmiddag toch wel een béétje lente. De zon moet dan wel gaan schijnen, maar dat is iets wat helaas niet lijkt te gaan gebeuren.

Op de meeste plaatsen blijft het dus bewolkt en tegen de avond gaat het van het westen uit regenen. Alleen in het oosten zou er nog wat natte sneeuw kunnen vallen, elders blijft het gewoon bij regen. De wind waait uit het zuiden en is matig tot vrij krachtig. Langs de kust waait het iets harder.

Ook de komende dagen speelt de zon een ondergeschikte rol en van tijd tot tijd valt er wat lichte regen. De temperaturen liggen met 5 tot 9 graden wel iets hoger. Op Kreta was het ruim 24 graden, maar in ons land zullen we daar nog een tijdje op moeten wachten.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Wandeling Utrecht
Tussen de bomen door was de Cirrusbewolking mooi zichtbaar. Qltel maakte een uitgebreide wandeling over een landgoed in Utrecht en maakte deze prachtige foto's voor ons.

Wandeling Utrecht 2
Wandelen in alle rust en wie wil dat nu niet? Nu alleen nog een paar graden warmer.

 Helder weer
Géén wolkje was er meer aan de lucht....




[JL] MVV loopt in op Sparta na zege op Kasteel

MVV heeft de strijd om de titel in de Eerste Divisie nieuw leven in geblazen. De Limburgers wonnen op het Kasteel van koploper Sparta: 1-0. Spartaan Henk Dijkhuizen scoorde na een klein halfuur in eigen doel de enige treffer van het duel. MVV komt door de winst tot op twee punten van Sparta, dat koploper blijft.

SC Veendam sloot een moeilijke week af met een 2-1 thuiszege op FC Oss. Op de Langeleegte kwam Oss via Kenny Telisse op voorsprong, maar trok Jonathan Opoku de stand nog voor rust gelijk. Na een uur bezorgde Tom Overtoom de in geldnood verkerende thuisploeg de zege. Veendam sloot het duel af met tien man na een tweede gele kaart voor Sander Rozema.

De Graafschap won dik van de andere ploeg die in de geldzorgen zit. In Doetinchem ging FC Emmen met 4-1 over de knie. Tim Vincken, Robin Propper, Jordan Garcia Calvete en Jerry van Ewijk scoorden voor De Graafschap. Elson Rosario maakte de 3-1.

FC Den Bosch heeft de smaak van het gelijkspelen te pakken. Nadat de ploeg bijna zeven maanden van het seizoen doorbracht zonder puntendeling was het nu al voor de derde keer in vijf duels raak. Uit bij Fortuna Sittard bleef het 0-0.

Overige duels Eerste Divisie vrijdag:

Cambuur Leeuwarden - Helmond Sport 2-0

Almere City FC - Telstar 3-1

FC Eindhoven - FC Dordrecht 1-5

Live verslag vanuit Chinese politiebus

Een uitzending vanaf het Tiananmen-plein in Beijing is vrijdag uitgelopen op een bizarre televisie-ervaring voor Britse kijkers. Een Sky News-verslaggever en zijn cameraman werden opgepakt terwijl ze live uitzonden.

Correspondent Mark Stone liet de camera draaien toen de twee werden gearresteerd en hij sprak vanuit een Chinees politiebusje met de verbijsterde presentatrice in de studio. "Dit is een nogal onwerkelijke situatie", aldus Anna Jones. "Ik moet zeggen dat dit voor ons ook onwerkelijk is", antwoordde Stone.

Het is onduidelijk waarom Stone werd opgepakt. Om live op het Tiananmen-plein te mogen filmen is vooraf toestemming van de autoriteiten nodig. Sky News zei die toestemming te hebben.

Uitschrijving?

Woensdag 13 maart werd er een nieuwe paus gekozen, hieperdepiep homofoob. Op tv was te zien dat het Sint-Pietersplein afgeladen was met juichende mensen. Ook in kranten werd lovend geschreven over de Argentijn Jorge Bergoglio, nu paus Franciscus I. In eerste instantie dacht ik, nadat ik de woorden van Sascha de Boer hoorde, dat er eindelijk eens iets gedaan zou worden aan kindermisbruik (binnen de kerk) door deze paus. Meneer Bergolio staat bekend als een beschermer van de zwakken. In 2007 sprak hij zich ook uit tegen kindermisbruik: “Kinderen worden mishandeld, verwaarloosd en genieten geen opleiding. Velen worden geprostitueerd en uitgebuit.” Meneer Bergolio noemde het zelf: “demografisch terrorisme”. 

Politie Kabul vindt tonnen springstof in cementauto

Afghaanse veiligheidsdiensten hebben aan de oostrand van Kabul beslag gelegd op een vrachtauto vol explosieven. Bij de operatie waarbij de enorme bomauto in overheidshanden viel kwamen vijf vermoedelijke terroristen om, liet de Afghaanse inlichtingendienst vrijdag weten. Twee andere verdachten zijn gearresteerd.

De mannen die de veiligheidsdiensten woensdagochtend bij de rijdende monsterbom aantroffen behoorden tot het Haqqani-netwerk, een bondgenoot van de Taliban. De bijna negen ton springstof in de vrachtwagen was verpakt in cementzakken. Dat is een beproefde misleidingstactiek van het Haqqani-netwerk, dat berucht en vermaard is om vaak spectaculaire aanslagen.

'Ruim tachtig procent huishoudens levert in'

Van de Nederlandse huishoudens heeft 83 procent dit jaar minder te besteden dan een jaar eerder. Dat meldt RTL Nieuws vrijdagavond op basis van berekeningen die de redactie maakte met de deze week gepubliceerde cijfers van het Centraal Planbureau.

De koopkracht van de meeste Nederlandse gezinnen daalt voor het vierde jaar op rij. Van de 7,7 miljoen huishoudens hebben er dit jaar 6,4 miljoen minder te besteden dan in 2012.

Volgens de berekeningen van RTL Nieuws worden veel mensen extra hard getroffen. Zo krijgen 1,3 miljoen huishoudens te maken met een koopkrachtverlies van meer dan drie procent in een jaar. Mensen met kinderen gaan er meer op achteruit dan mensen zonder kinderen. Dat heeft te maken met de beperking van de kinderopvangtoeslag en de bevriezing van de kinderbijslag.

Verder worden werkende stellen meer geraakt dan alleenstaanden. Van die laatste groep gaat 35 procent er dit jaar juist op vooruit. Gepensioneerden hebben fors minder te besteden, vooral mensen met een pensioen boven op hun AOW.

Jaarrekeningen Moszkowicz nog niet gedeponeerd

Bram Moszkowicz heeft zijn jaarrekeningen tot 2010 nog altijd niet gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Uit informatie op de website van de Kamer van Koophandel blijkt vrijdag dat de laatste jaarrekeningen die de in opspraak geraakte Moszkowicz heeft gedeponeerd, uit 2007 stammen.

In februari diende het hoger beroep in de tuchtzaak tegen de bekende strafpleiter bij het Hof van Discipline in Den Bosch. Een dag voordat de tuchtzaak van start ging, bleken de stukken ook nog niet te zijn gedeponeerd, terwijl Moszkowicz een maand daarvoor nog aangaf van plan te zijn de jaarrekeningen tot 2010 te deponeren voor het hoger beroep van zijn tuchtzaak.

Jaarverslagen moeten binnen dertien maanden na afloop van het boekjaar binnen zijn. De boete voor wie dit niet doet, kan oplopen tot 19.500 euro.

Moszkowicz werd 30 oktober door de Raad van Discipline uit zijn ambt gezet. De Orde van Advocaten had een schorsing van een jaar, waarvan een halfjaar voorwaardelijk geëist tegen de strafpleiter. Het oordeel van de Raad van Discipline viel echter aanzienlijk zwaarder uit.

De advocaat werd geschrapt van het tableau omdat hij grote contante betalingen aannam. Ook kwam hij toezeggingen om cliënten zelf bij te staan niet na en verleende hij hun slechte rechtsbijstand. Verplichte bijscholingscursussen volgde de strafpleiter niet. Verder maakte hij niet duidelijk waar contante voorschotten van tienduizenden euro's aan werden besteed en stuurde hij rekeningen voor werk dat niet was gedaan.

In de opmaat naar het hoger beroep toonde Moszkowicz in meerdere interviews berouw. Tegen Het Parool zei hij dat hij 'met grote voortvarendheid' cursussen aan het volgen is. Hij beloofde 'zijn leven te beteren' voor wat betreft zijn aanwezigheid op zittingen van cliënten. Ook zei hij ernaar te streven voor 21 februari alle jaarrekeningen tot 2011 gedeponeerd te hebben.

In het hoger beroep pleitte advocaat Gabriel Meijer, die Moszkowizc bijstond, voor een voorwaardelijke schorsing van een jaar. Moszkowizc erkende tijdens de zitting dat hij fouten heeft gemaakt en gaf aan te begrijpen dat hij daarvoor wordt bestraft. Maar hij vindt niet dat hij geschrapt moet worden van het tableau, wat zou betekenen dat hij zijn 'geliefde vak' niet meer zou mogen uitoefenen.

Deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten Germ Kemper liet zich niet uit over een passende strafmaatregel. Het Hof van Discipline doet op 22 april uitspraak in de tuchtzaak tegen Moszkowicz.

VS versterken raketschild om dreiging Noord-Korea

Het Amerikaanse ministerie van defensie versterkt de raketverdediging aan de westkust met veertien extra onderschepraketten. De Amerikaanse regering maakt zich zorgen over het wapengekletter in Noord-Korea. Pyongyang werkt aan atoomwapens en betere langeafstandsraketten waarmee het stalinistische regime de Verenigde Staten zou kunnen treffen.

Minister van defensie Chuck Hagel maakt dat besluit vrijdag bekend, vertrouwden medewerkers van het Pentagon nieuwszender Fox News toe. De onderschepraketten worden geplaatst in Californië en Alaska, waar al dertig soortgelijke verdedigingswapens staan. Als een vijandelijke raket de Verenigde Staten nadert kan het leger ze afvuren om het projectiel uit de lucht te halen voor het doel treft.

Pyongyang dreigde onlangs met nieuwe nucleaire tests en bezigde de nodige oorlogstaal. Zelfs een aanval op Zuid-Korea werd verbaal niet geschuwd. Desondanks lijkt het voorlopig rustig rond de Noord-Koreaanse raketinstallaties.

Akkoord over reddingsplan Cyprus

Cyprus krijgt steun uit Europa. De eurolanden zijn het in de nacht van vrijdag op zaterdag eens geworden over een reddingsplan voor Cyprus. Dat meldde bronnen. Details over het akkoord zijn nog niet bekend.

Sinds circa 17.30 uur vrijdagmiddag vergaderen de ministers van Financiën van de 17 eurolanden over het pakket. Cyprus, dat vorige zomer financiële bijstand vroeg, dreigt zonder steun failliet te gaan. Met name de relatief grote financiële sector zit zwaar in de problemen, onder meer door de verwevenheid met de problematische Griekse bankensector.

Akkoord over reddingsplan Cyprus
Akkoord over reddingsplan Cyprus (Foto: ANP)

[Upd] Lil Wayne NIET in coma

Slechts enkele uren nadat rapper Lil Wayne uit het Cedars-Sinai Medical Center was ontslagen, is de onfortuinlijke artiest in kritieke toestand opgenomen in hetzelfde hospitaal. De 30-jarige rapper uit New Orleans werd bewusteloos in zijn huis aangetroffen door zijn bodyguards.

Bronnen zeggen dat er bewijs is dat Lil Wayne zich te buiten ging aan zijn favoriete drugsdrankje Sizzurp, frisdrank (bij voorkeur met een vruchtensmaak) gemixt met codeine. Artsen troffen een grote hoeveelheid van het opiaat aan in het lichaam van de rapper en moesten driemaal zijn maag leegpompen.

Bronnen in het ziekenhuis melden via de site van TMZ dat de rapper, vanwege de heftige epileptische aanvallen, in coma wordt gehouden en kunstmatig wordt beademd. De toestand van de rapper is nog steeds kritiek maar stabiel. TMZ wist verder te melden dat de muzikant in het ziekenhuis zijn laatste sacramenten toegediend zou hebben gekregen. Lil Wayne werd eerder deze week opgenomen in het Cedars-Sinai Medical Center na een aantal zware epileptische aanvallen.

Update 04.30 uur

Mack Maine, directeur van het platenlabel Young Money heeft via Twitter ontkracht dat de rapper in coma zou liggen. Ook een woordvoerder van de Amerikaanse rapper Lil Wayne verwees het bericht naar het land der fabelen. Via het Twitteraccount van Lil Wayne verscheen onderstaande tweet.


Lil Wayne Tweet

Maher: "Bondscoach belde de trainer"

Waar velen hadden verwacht dat Adam Maher in het 'grote' Oranje van bondscoach Louis van Gaal zou zitten, blijkt dat niet zo te zijn. De AZ-speler zit wel in Jong Oranje.

Normaliter zou Maher zijn opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar Van Gaal heeft de middenvelder niet nodig voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Roemenië. "De bondscoach heeft met de trainer (Gertjan Verbeek, red.) gebeld en die heeft het mij verteld", zei Maher tegen RTV Noord-Holland.

Maher (19) weet waarom hij er niet bij zit, maar brengt de reden niet naar buiten. "Dat blijft tussen ons, daar zeg ik niets over", vertelt de spelmaker van AZ. "Zondag wacht Ajax, en dat is nu het belangrijkste. Ik kan niet meer dan mijn best doen en hopen dat de bondscoach mij weer selecteert."

Cuenca op de weg terug van blessure

Isaac Cuenca is weer terug in Amsterdam. De Spaanse aanvaller van Ajax keerde tijdelijk terug naar Barcelona om zich te laten behandelen aan zijn knieblessure.

De Amsterdammers moeten het al een paar weken doen zonder de aanwinst, die afgelopen winter werd gehuurd van FC Barcelona. Door zijn knieblessure vloog hij tijdelijk terug naar de Catalaanse club om zich te laten onderzoeken.

Namens Barcelona miste Cuenca al de gehele eerste seizoenshelft en gevreesd werd voor een nieuwe, zware blessure. Via Twitter laat de aanvaller weten dat het er goed uit ziet. "Ik ben terug in Amsterdam. De knie reageert goed en ik hoop snel weer te kunnen spelen."

Tegen AZ is Cuenca er logischerwijs nog niet bij.

Langeler tevreden: "Doel is handhaving"

PEC Zwolle won in eigen huis van Roda JC en staat daardoor in ieder geval een dag op de twaalfde plaats. Trainer Art Langeler is blij met het resultaat. Toch rekent de trainer, die de club deze zomer verlaat, zich niet rijk. "Handhaving op het hoogste niveau was, is en blijft ons doel. De twaalfde plaats is natuurlijk mooi. We zouden graag op die positie eindigen dit seizoen. Maar als we vijftiende worden met één doelpunt meer gemaakt dan de nummer zestien vind ik het ook goed", zei hij tegenover Eredivisie Live.

De oefenmeester sprak na het duel van een verdiende overwinning op een concurrent. "We waren in de eerste helft al dominant. Roda JC was eigenlijk alleen gevaarlijk in de counter. Na de rust werden we steeds sterker. Je zag de energie bij Roda verdwijnen. Je kon bijna wachten op het winnende doelpunt voor ons", aldus Langeler.

Badr Hari breekt voet bij rentree

K1-vechter Badr Hari heeft vrijdag zijn voet gebroken bij zijn rentree. Dat gebeurde de Amsterdammer in zijn eerste partij bij de World Grand Prix Finals in Zagreb die hij won van de Oezbeek Zabit Samedov. Door Hari's blessure bereikte de Surinaamse Rotterdammer Ismael Londt zonder te vechten de finale.

Londt klopte in de eerste ronde van het toernooi Hesdy Gerges. De voor Egypte uitkomende Amsterdammer moest de strijd in de derde ronde van de partij staken omdat hij een wond in zijn gezicht had. Via de andere kant van het schema bereikte de Kroaat Mirko Filipovic de eindstrijd.

Hari, die maanden in de gevangenis zat op verdenking van mishandeling, kwam zes weken geleden vrij. Hij vocht in Zagreb zonder sponsors op zijn broek. In plaats daarvan stonden de namen van zijn kinderen en zijn vriendin Estelle Cruijff op zijn kleding.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.