[F1] Kwalificatie Australië afgebroken

De kwalificatie van de Grand Prix van Australië is na het eerste deel afgebroken. Vanwege de overvloedige regenval en de invallende duisternis werd besloten om het tweede en derde deel uit te stellen naar morgenochtend (plaatselijke tijd).

Vanwege de regen werd de start van de kwalificatie al met een half uur uitgesteld. Toen deze uiteindelijk begon was Giedo van der Garde al snel zijn neus kwijt. Hij was niet de enige die dat gebeurde, want ook Felipe Massa, Lewis Hamilton, Esteban Gutierrez en Charles Pic kenden hun grote momenten, waarbij ze ook het een en ander van hun auto verloren.

Ook Q2 werd door de regen nog diverse malen uitgesteld, waarna werd besloten om morgenochtend 11.00 uur plaatselijke tijd (01.00 uur in Nederland) verder te gaan. Van der Garde weet zijn startpositie al wel. Hij start als 21e en voorlaatste en heeft zijn ploeggenoot Pic achter zich gelaten. Ook Gutierrez, Pastor Maldonado, Jules Bianchi, Max Chilton hoeven morgenochtend niet meer aan de bak te gaan in de kwalificatie. De race zal morgen om 07.00 uur Nederlandse tijd starten.