"Toch zie ik verval intreden bij Barcelona"

FC Barcelona werd in de voorbije weken door sommigen afgeschreven, maar tegen AC Milan glorieerden de Catalanen weer. Wim Kieft blijft erbij dat het verval zichtbaar is.

"Barcelona was tegen Milan bij vlagen geweldig en Messi bij vlagen zelfs briljant. Toch zie ik dat het verval langzaam intreedt bij Barcelona. Een onvermijdelijk proces. Ook gezien de omstandigheden. De ploeg heeft veel gewonnen en dan sluipt er gemakzucht in. De goede prestaties in de competitie zeggen me niet zoveel."

"Het niveau van de Primera Division in zijn geheel ligt niet zo hoog als je denkt. Alleen Barça en Real Madrid steken er ver bovenuit", zegt Kieft in De Telegraaf. "Maar je kunt je vraagtekens zetten bij een competitie waar Messi en Ronaldo, met alle respect voor hun onwaarschijnlijke kwaliteiten, 50 doelpunten per seizoen maken."

De oud-spits van het Nederlands elftal, Ajax en PSV vond dat de Catalanen zich niet optimaal hadden opgeladen voor de recente duels met Real Madrid. "De mentale vermoeidheid bij Barcelona kwam nog het meest aan de oppervlakte tijdens de twee nederlagen in drie dagen tijd tegen Real Madrid", besluit Kieft.