Tumor goed voor huwelijk Xander de Buisonjé

Het huwelijk van Xander de Buisonjé is sterker geworden door de gezondheidsproblemen van zijn vrouw Sophie. Zij moest begin dit jaar onder het mes wegens een tumor in haar buikholte. "Onze liefde is nog dieper geworden", blikt Sophie in De Telegraaf terug op de afgelopen maanden.

De tumor bleek tot opluchting van Xander en Sophie goedaardig. Toch moeten de twee de komende jaren rekening houden met de aandoening. "Ik sta voor de komende vijf tot tien jaar onder controle. De eerste tijd krijg ik elke drie maanden een scan", legt Sophie uit.

Zij en Xander hebben besloten van dag tot dag te leven. "Het leven in het nu, dat ben ik aan het doen. Ik heb het toch fijn: mijn lieve Xander bij me, onze kleine zoon Dex." Desondanks zit de schrik er nog goed in bij de zanger en zijn echtgenote. "Ik vertrouw mijn eigen lijf niet meer. Mijn argeloosheid en zorgeloosheid zijn weg."

Dat raakt Xander. "Het uitgelaten gevoel dat je wel eens hebt als je jong bent, zo van 'ik ben onsterfelijk', dat is verdwenen", merkt de 39-jarige zanger. "Ik vind het hard dat Sophie daar al op haar 34e mee wordt geconfronteerd. Het is niet anders."