Moordcomplot tegen Joran van der Sloot

Joran van der Sloot is overgeplaatst naar een ander cellenblok van zijn gevangenis in Peru omdat er een moordcomplet tegen hem beraamd zou zijn. Dat zegt zijn advocaat Máximo Altez. Medegedetineerden zijn volgens de raadsman betaald om de Nederlander om te brengen.

Altez, die Van der Sloot dinsdag voor het laatst persoonlijk sprak, hoorde van medewerkers van de Piedras Gordas-gevangenis in Lima over de overplaatsing, die zaterdagochtend lokale tijd plaatsvond. Volgens hem was Van der Sloot aanvankelijk erg bang, maar is er uiteindelijk niets met hem gebeurd en gaat het naar omstandigheden goed met hem.

De advocaat wil niet veel kwijt over wie er volgens hem achter het moordcomplot zit. "Het gaat om iemand met veel geld, maar verder wil ik daar nu niets over zeggen", vertelt Altez. Hij zal maandag bij de Peruaanse justitie officieel een aanklacht indienen en hij wil de Nederlandse ambassade in de Peruaanse hoofdstad op de hoogte brengen.

Van der Sloot zit in Peru een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores in mei 2010. Het hoger beroep in de zaak dat door zijn verdediging is aangetekend staat nu volgens Altez op 18 juni op het programma.