Dronken lullo van dak geplukt

De politie heeft vrijdagnacht in het centrum van Breda een dronken student van het dak van een studentenflat geplukt. De 20-jarige man uit Ulvenhout wilde naar eigen zeggen via daken van verschillende woningen naar een ander adres lopen.

Bij verschillende val- en glijpartijen kwamen echter stenen en dakpannen los, die op niet al te grote afstand van uitgaanspubliek terechtkwamen. Vanwege de gevaarlijke situatie werd de omgeving afgezet, meldt de politie zaterdag.

De hulpdiensten werden rond 03.00 uur gewaarschuwd dat in de Torenstraat iemand vanaf een dak stenen en dakpannen naar beneden gooide. Eenmaal daar zagen agenten dat de daken waarover de man zich verplaatste glad en steil waren.

Agenten konden via de woningen van wakker geworden bewoners ook het dak op, waar ze de man arresteerden. Hij was zo dronken dat hij van het dak af moest worden geholpen. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. De student bleek bij een vriend in een studentenhuis te logeren toen hij besloot het dak op te klauteren.