[Pro Liga] Anderlecht speelt gelijk, Been wint

Boris (borisz)

Anderlecht betreedt als koploper de play-offs voor de landstitel. Op de laatste reguliere speeldag, remiseerde de formatie van John van den Brom met 1-1 bij AA Gent. Milan Jovanovic had Paars-wit voor rust op een 0-1 voorsprong gezet, maar in de 81e minuut zag Anderlecht Gent alsnog langszij komen. Desondanks begint de ploeg uit Brussel als koploper aan de play-offs die zullen uitmaken wie er landskampioen wordt. Bij Anderlecht viel Demy de Zeeuw in en was Bram Nuytinck basisspeler.

Racing Genk, getraind door oud-Feyenoord-coach Mario Been, tankte aan zelfvertrouwen door met 5-1 te winnen op bezoek bij Bergen. Benjamin De Ceulaer, voormalig aanvaller van Feyenoord en RKC Waalwijk, scoorde tweemaal.Genk eindigt zodoende als derde en doet nog meer voor de Belgische titel.

Club Brugge, Lokeren en Standard Luik zijn de andere deelnemers aan de strijd om het kampioenschap. De voorsprong van Anderlecht op Zulte Waregem wordt voor aanvang van die play-offs gehalveerd. Vorige week was ook al duidelijk dat het door Foeke Booy getrainde Cercle Brugge en Beerschot in vijf duels gaan uitmaken wie rechtstreeks degradeert.