Morricone wil nooit meer met Tarantino werken

Ennio Morricone heeft zich zeer negatief uitgelaten over Quentin Tarantinos gebruik van muziek in de film Django Unchained. De inmiddels 84-jarige componist is van mening dat Tarantino lukraak wat muziek in zijn films plakt zonder enige vorm van samenhang te creëren.

De Italiaanse componist die in zijn loopbaan al meer dan 500 films van zijn muzikale kunsten heeft voorzien, waaronder de westernklassieker The Good, The Bad and The Ugly, windt er geen doekjes om. "Ik wil nooit meer met hem samenwerken", zegt Morricone tegen studenten aan de LUISS Universiteit in Rome tijdens een college over muziek, film en televisie.

De twee heren hebben in het verleden verschillende malen samengewerkt. Ook in de films Kill Bill: Vol. 1, Kill Bill Vol. 2 en Inglourious Basterds zit muziek van Morricone verwerkt. Nu lijkt het er echter op dat Morricone de regisseur voorgoed vaarwel heeft gezegd.

"Tarantino vroeg vorig jaar opnieuw om mijn hulp. Toen ik hem vertelde dat ik niet kan doen wat hij van me vraagt omdat hij me niet genoeg tijd geeft, ging hij op eigen houtje verder en plaatste hij maar wat van mijn muziek in zijn nieuwe film." Morricone stelt ook dat het frustrerend is om met Tarantino samen te werken.

Toen Morricone werd gevraagd wat hij verder van Django Unchained vond, liet hij weten dat de film hem weinig deed. "Te veel bloed", aldus de wereldberoemde componist.

De soundtrack van Django Unchained bestaat uit een breed scala aan muziek waaronder het nummer 'Ancora Qui', geschreven door Morricone en gezongen door Elisa Toffoli, en enkele korte instrumentale stukken van Morricone.

Ennio Morricone leidt jury filmfestival Rome (ANP)Ennio Morricone wil nooit meer werken met Quentin Tarantino (Foto: ANP)