Floortje Dessing 'volledig uitgewoond'

Dat Floortje Dessing gezondheidsproblemen kreeg, was voor de 42-jarige presentatrice geen verrassing. "Ik heb altijd geweten dat ik ooit aan de beurt zou zijn", vertelt Floortje, die in oktober een nieroperatie onderging, aan De Telegraaf.

"Vanaf mijn 23e heb ik keihard gewerkt en keihard gefeest, zonder drugs overigens, maar een drankje lust ik wel", legt Dessing uit. "Ik nam nooit rust, alles beleefde ik intensief, van alles genoot ik ook intensief. Ik heb mezelf volledig uitgewoond, op alle fronten. Dat kon niet zonder gevolgen blijven."

Floortje werd ziek en werd volledig onderzocht. Naast nierproblemen bleek dat ze de tropische ziekte dengue had gehad. "Op het laatst kwam de radioloog die mijn buik had onderzocht die zei: oké, daar zit wat. Totaal verbijsterd was ik niet, ik dacht letterlijk: dit is het moment."

Dessing is hersteld, maar haar nier blijft beschadigd. "Ik weet dat ik het rustiger aan moet doen en dat doe ik ook wel. Maar het blijft heel moeilijk. Ik ga nog iets te hard. Dat zit gewoon in mijn aard."