Salinero kan naar de slager

Anky van Grunsven heeft zaterdag voor het laatst met toppaard Salinero de piste betreden. Dat gebeurde in Den Bosch tijdens Indoor Brabant. Van Grunsven won met Salinero onder meer olympisch goud in 2004 en 2008. Bij de afgelopen Spelen in Londen was een bronzen plak met de ploeg bij de landenwedstrijd het laatste hoogtepunt.

Salinero vertoonde zaterdag, na afloop van de wereldbeker dressuur, voor de laatste keer zijn kunsten. De kür op muziek werd live ondersteund door Wibi Soerjadi. "Ik heb zoveel met dit paard meegemaakt. Mooie maar ook verdrietige dingen", sprak een emotionele Van Grunsven. "Ik ben zo trots op hem."

Maar Salinero-biefstuk zal voorlopig niet in de supermarkt komen te liggen, want in tegenstelling tot veel andere paarden mag Salinero na dit weekend gaan genieten van een rustige oude dag. "Dit is zijn afscheid aan jullie", sprak Van Grunsven. "Ik hoop dat hij nog heel lang naast Bonfire in de wei mag staan."

Ook Sjef Janssen werd tijdens Indoor Brabant in het zonnetje gezet. De voormalig dressuurbondscoach ontving van de hippische bond de gouden KNHS-speld vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse dressuur. Janssen was gedurende zijn hele loopbaan de trainer van de combinatie Van Grunsven-Salinero.