FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 13 februari 2010

Inwoners New York kiezen condoom

In de strijd tegen aids is door het New York City Health Department een creatieve actie opgezet om mensen warm te krijgen voor het gebruik van condooms. Gevraagd werd er aan de mensen om een condoomverpakking te ontwerpen.

Maar liefst zeshonderd inzendingen kwamen er voor de 'NYC Condom' binnen. Het winnende ontwerp zal gratis verspreid worden op diverse locaties variërend van ziekenhuizen tot fitnesscentra.

Van de zeshonderd inzendingen zijn er inmiddels vijf in de finale beland. De ontwerpen variëren van cilinderhoed tot putdeksel. Tot 28 februari kunnen mensen nog op hun favoriete creatie stemmen. Op 10 maart wordt het winnende ontwerp vervolgens bekendgemaakt.

Honderdste goud voor Nederland

De gouden plak die Sven Kramer eerder vandaag wist te halen op de Olympische Spelen is de honderdste gouden plak voor Nederland op een Olympisch toernooi. Tijdens de Spelen van 1900 in Parijs waren het de roeiers Francois Brandt en Roelof Klein die het hoogste ereschavot mochten beklimmen.

Nederland is het zestiende land dat de grens van honderd medailles heeft bereikt. De plak van Sven Kramer was pas de vijfentwintigste schaatsmedaille voor Nederland.

Uitslag 5.000 meter mannen

Sven Kramer is olympisch kampioen op de vijfduizend meter schaatsen geworden. De torenhoge favoriet maakte zijn status waar en won de vijf kilometer.

Dat de omstandigheden zwaar waren bleek al in de tweede rit. Trevor Marsicano moest een kleine versnelling in zijn race meteen bekopen en had daarna een sterk oplopend schema. Zijn tijd van 6.30,93 was tien seconden langzamer dan tijdens de WK afstanden vorig jaar op dezelfde baan. Alexander Rumyantsev zal niet gelukkig terugkijken op zijn olympische optreden. In zijn rit tegen Slawomir Chumura werd hij vanwege een foutieve wissel in de laatste ronde gediskwalificeerd.

Jan Blokhuijsen was de eerste Nederlander die in actie kwam. Hij had het nadeel in de laatste rit voor de dweil te moeten starten, en ook tijdens de race moest hij knokken. Zijn tijd van 6.26,30 was desondanks de snelste tijd op dat moment. Zijn tijd werd uiteindelijk verbeterd door de Fransman Alexis Contin, die tot een tijd van 6.19,58 kwam.

Sven Kramer kwam een rit later in actie tegen Shani Davis. De Amerikaan ging een paar rondjes mee, maar de rest van de race moest Kramer het zelf doen. Hij had een licht oplopend schema en kwam uit op een tijd van 6.14,60, wat een olympisch record betekende. Een rit later kwam Bob de Jong in actie tegen de Koreaan Seung-Hong Lee. De Jong reed een teleurstellende race en kwam niet verder dan 6.19,02. Lee daarentegen reed uitstekend en kwam tot 6.16,95.

Een rit later kwamen Enrico Fabris en Ivan Skobrev in actie, twee grote concurrenten. Zij beten zich echter stuk op de tijd van Kramer. Een versnelling van Skobrev in de slotrondes kwam te laat. De slotrit ging tussen Chad Hedrick en Håvard Bøkko maar het werd al snel duidelijk dat ook deze twee niet aan de tijd van Kramer gingen komen.

Dit betekende dus goud voor Kramer, die direct na de zege de tribunes inklom naar zijn vader Yp Kramer en zijn vriendin Naomi van As. Het zilver was zeer verrassend voor de Koreaan Lee en de Rus Skobrev pakte het brons.

Uitslag 5.000 meter:

# Naam Land Tijd
1 Sven Kramer Nederland 6.14,60
2 Seung-hoon Lee Zuid-Korea 6.16,95
3 Ivan Skobrev Rusland 6.18,05
4 Havard Bokko Noorwegen 6.18,80
5 Bob de Jong Nederland 6.19,02
6 Alexis Contin Frankrijk 6.19,58
7 Enrico Fabris Italie 6.20,53
8 Henrik Cristiansen Noorwegen 6.24,80
9 Jan Blokhuijsen Nederland 6.26,30
10 Sverre Haugli Noorwegen 6.27,05

 Foto contentleader: Sander Stoepker

Vancouver Update 23:00 uur

Dagelijks kun je op FOK!sport tweemaal een overzicht tegemoet zien waarin we kort de gebeurtenissen tot die tijd zullen samenvatten. De samenvattingen verschijnen rond 23:00 uur en rond 08:00 uur Nederlandse tijd op FOK!sport. In het weekend verschijnt de ochtendupdate rond 10:00 uur online.

Vandaag stonden de eerste medailles in Vancouver op het spel. De allereerste medaille werd weggegeven tijdens het schansspringen op de normale schans. De gouden medaille op dat onderdeel ging naar de Zwitser Simon Ammann. De skispringer leverde twee goede sprongen af met 105 en 108 meter. De Poolse routinier Adam Malysz won het zilver met sprongen van respectievelijk 103,5 en 105 meter. De bronzen plak ging naar de Oostenrijker Gregor Schlierenzauer die zijn tegenvallende eerste sprong ruimschoots goedmaakte met zijn tweede sprong (107 meter).

Als tweede onderdeel tijdens de Spelen stond het alpineskiën op het programma. De organisatie besloot echter vanochtend vroeg dat de afdaling bij de heren geen doorgang zou vinden. De Olympische piste heeft dusdanige schade van de weersomstandigheden te verwerken gekregen dat de organisatie besloot de afdaling voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Momenteel zijn er nog diverse onderdelen bezig. De dames zijn momenteel actief bij de 7,5 kilometer biatlon en in de Thunderbird Arena vind de ijshockeywedstrijd plaats tussen de vrouwen van Zweden en Zwitserland. Ook op de Richmond Olympic Oval is momenteel een wedstrijd aan de gang. De mannen zijn daar momenteel bezig aan de vijf kilometer schaatsen op de langebaan.

Ben je benieuwd naar wat er vannacht nog allemaal te zien is in Vancouver? Klik dan hier

Uncharted 2 DLC pakket 2

Uncharted 2 krijgt 25 februari alweer DLC pakket nummer 2. De DLC zal zich bezig houden met dingen uit de eerste Uncharted.

De DLC zal nieuwe Trophies, medals, multiplayer maps en skins bevatten. De Trophies kan je alleen halen met de stats gehaald vanaf 25 februari. Dus stel er is een Trophy waar je 200 kills moet maken, dan tellen de kills vanaf 25 februari mee.

Er zullen zes multiplayer skins zijn van de eerste Uncharted (Drake, Elena, Atoq Navarro, Eddie Raja, Gabriel Roman en Javier) en 2 nieuwe multiplayer maps: The Flooded Ruins en The Facility.

Je kan de skins en maps los van elkaar kopen of bij elkaar. Alles bij elkaar kost ongeveer 6 euro, de skins 3 euro en de maps 4 euro.
Hieronder een trailer voor de DLC

Actievoerders OWS slaags met politie

Een groep van tweehonderd betogers in Vancouver is vandaag slaags geraakt met de politie. De in het zwarte geklede actievoerders voerden actie tegen de Olympische Winterspelen. De actievoerders gooiden ruiten in, vernielden auto`s en gooiden voorwerpen naar agenten.

Volgens de krant de Vancouver Sun zijn er zeker twee agenten gewond geraakt. Ook zouden de actievoerders voetgangers hebben lastiggevallen. De politie heeft de menigte uit elkaar gedreven en heeft enkele actievoerders opgepakt.

De actievoerders vinden dat de Olympische Winterspelen, dat miljarden kost, geldverspilling is. Gisteren moest de looproute van de Olympische fakkel al worden aangepast door de protesten.

Officieel nog geen dopinggevallen in Vancouver

Het Internationaal Olympisch Comité heeft bekendgemaakt dat er nog niemand officieel betrapt is op het gebruik van doping. Van de 717 tot nu toe uitgevoerde tests was alleen die van de Russische ijshockeyster Svetlana Terenteva positief. Zij kwam weg met een waarschuwing, omdat in de neusspray tegen verkoudheid het middel Rhinofluimucil zat.

De stof is buiten de competities niet verboden en het uitsluiten van Terenteva zou een te zware maatregel zijn geweest. De overige van de 524 urine- en 193 bloedtests waren negatief. Tegen het einde van de Spelen zullen er tweeduizend urine en vijfhonderd bloedtests afgenomen zijn.

Uitslag AZ - Roda JC

Om 20.45 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen AZ en Roda JC. Hieronder vind je de uitslag.

AZ

2 - 0

Roda JC

 70' Kah (e.d.)
 84' Elm
 
 
 Gele kaart: Lens, (AZ), Saeijs, Vormer, (Roda JC)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.419
Arbiter: Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Romero
Jaliens
Moisander
Moreno
Poulsen
Wernbloom
Ortíz (Jonathas/69)
Elm
Martens
El Hamdaoui (v.d.Velden/80)
Dembélé (Lens/63)
  Tyton
Saeijs (Kah/63)
De Fauw
Kruiswijk
De Jong
Delorge (Sutchuin Djoum/28)
Vormer
Janssen
Bodor (Yulu Matondo/85)
Hadouir
Junker

[WTT] Youzhny te sterk voor Djokovic in Rotterdam

De Russische tennisser Mikhail Youzhny heeft zaterdagavond ten koste van de Serviër Novak Djokovic de finale bereikt van het ABN AMRO World Tennis Tournament van Rotterdam.

Youzhny was in twee sets te sterk voor de nummeréén van de plaatsingslijst: 7-6 (5) 7-6 (6). In de finale neemt de Rus het morgen op tegen Robin Söderling. De als derde geplaatste Zweed had in de middag een andere Rus, Nikolay Davidenko, uitgeschakeld.

Onenigheid tussen Spanje en Portugal over WK bid

Spanje en Portugal zijn grote concurrenten van Nederland en België wat betreft het binnenhalen van de organisatie van het WK 2018 of 2022. De Zuid-Europese hebben echter onenigheid.

Zo vindt Spanje dat Portugal te weinig inzet toont om de kandidatuur kracht bij te zetten. "Ik zie weinig enthousiasme in Portugal. Het lijkt er sterk op dat de politici er weinig interesse in tonen", aldus de Spaanse minister Jaime Lissavetzky (Sport) tegenover AS.

Lissavetzky vindt dat het buurland van Spanje onvoldoende geld investeert in de renovatie van stadions. Aangezien Portugal vrij recent een EK organiseerde (2004), wordt renovatie niet nodig geacht. Portugal wil de stadions van Benfica, FC Porto en Sporting Lissabon beschikbaar stellen en is van mening dat deze onderkomens voldoen aan de WK-normen.

Ook Engeland en Rusland hebben zich kandidaat gesteld als organisator voor een toekomstig wereldkampioenschap. Het is nog niet helemaal zeker, maar in 2018 zal het toernooi waarschijnlijk in Europa worden gespeeld.

Ontwikkelaar Heavy Rain wilde Motion Controls gebruiken

David Cage van Quantic Dream heeft in een interview met het Noorse Dagbladet gezegd dat hij wilde dat Heavy Rain gebruik ging maken van Motion Controls, maar dat dit toentertijd (2006) niet haalbaar was.

"De eerste versie van Heavy Rain was gebaseerd op Motion Controls, maar het was niet haalbaar in die tijd. Ik heb veel interesse in Sony's Motion Controller en er bestaat een goede kans dat we in de komende weken iets aankondigen dat te maken heeft met de Motion Controller van Sony," aldus Cage.

Het is dus interessant om te weten dat Sony in 2006 al met de plannen rondliep om een Motion Controller te ontwikkelen. Verder wist Cage ook nog te vertellen dat hij de game met Motion Controls had gemaakt, als de techniek wat geavanceerder was. Heavy Rain komt 26 februari uit op de Playstation 3 en volgende week vliegt FOK!Games naar Parijs om de game te spelen en met de developers te praten. Jij kunt ook vragen verzinnen die wij kunnen stellen. Dat kan je hier doen.

Uitslagen Eredivisie (13/02/2009)

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

sc Heerenveen

0 - 2

AFC Ajax


   49' Rommedahl
 90' Suárez
 
 Gele kaart: Janmaat, (sc Heerenveen), Van der Wiel, Pantelic, (AFC Ajax)
 Rode kaart: Grindheim (73) (sc Heerenveen),
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 26.000
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
Vandenbussche
Janmaat
Bak Nielsen
Breuer
Popov
Grindheim
Haglund
Elm (Papadopulos/68)
Beerens
Sibon (Losada/77)
Paulo Henrique (Assaidi/86)
  Stekelenburg
v.d.Wiel
Alderweireld
Oleguer
Anita
De Zeeuw
Lindgren (Eriksen/46)
De Jong
Rommedahl
Pantelic
Suárez

ADO Den Haag

3 - 0

Willem II

 15' Van der Bergh
 56' Van der Bergh
 69' Hulst
 
 
 Gele kaart: Zwinkels, (ADO Den Haag), Demouge, Bruma, (Willem II)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 11.000
Arbiter: Zwinkels
 
Opstelling:   Opstelling:
Zwinkels
Buijs
Derijck
Bosschaart
Kum
v.d.Bergh (Knopper/70)
Luijckx
Toornstra
Hulst
Milic (Oper/70)
Soltani (Ammi/88)
  Aerts
Bruma
Schenkel (Reniers/59)
Biemans
v.Loon
Donald
Boutahar
v.d.Heijden (Pereira/59)
Sheotahul
Demouge
Nijland

Klimaatpanel erkent fout over Nederland

Het internationaal klimaatpanel IPCC heeft erkend dat het een fout heeft gemaakt over het percentage dat Nederland onder de zeespiegel ligt. Dat staat vermeld in een notitie die vandaag is vrijgegeven door het IPCC.

Het klimaatpanel had in 2007 een rapport opgesteld waarin stond dat Nederland voor 55 procent onder de zeespiegel ligt. Volgens een voorlopige analyse van het rapport hoort er te staan dat Nederland voor 55 procent gevoelig is voor overstromingen. Volgens het IPCC blijft daarmee de hoofdconclusie, ondanks deze en andere fouten, dat de aarde opwarmt en de mens daar de oorzaak van is.

Er is de laatste tijd nogal wat ophef geweest over fouten in het IPCC-rapport uit 2007. Zo stonden er onder meer verkeerde aannames in over het tempo waarin gletsjers in de Himalaya smelten.

Buzzes, Scraps en Tweets

Uit de submit een column van Tennisracket.

Heerlijk, nog zo’n uitzonderlijk vermakend communicatiemiddel. Na lange verwachting, lanceert Google ook eindelijk zijn microbloggingplatform genaamd Buzz. Want natuurlijk moet zo’n bedrijf als Google er alles aan doen om jouw gegevens te waarborgen in hun archieven, en wat is daar nou beter voor dan een microblog? Google kan dan direct zien dat ik de erwtensoep van het merk Unox prefereer, maar de tomatensoep van het huismerk lekkerder vind. Dat ik van een lekkere bak zwarte Senseo koffie met Gala-koffiepads houd, en dat ik Javaanse jongens drie kwart rook.

Hockeyers gelijk tegen Spanje

De Nederlandse hockeyers hebben vandaag gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen Spanje. In Alicante eindigde het duel in 2-2.

Door Ronald Brouwer en een benutte strafcorner van Taeke Taekema kwam Nederland op een 2-0-voorsprong. Na de rust trokken de Spanjaarden door Pol Amat en Roc Oliva de stand gelijk. Nederland en Spanje treffen elkaar overmorgen opnieuw. De wedstrijden gelden als voorbereiding op het wereldkampioenschap in India komende maand.

Uitslag Manchester City - Stoke City

Manchester City heeft in de achtste finale van de FA Cup met 1-1 gelijk gespeeld tegen Stoke City. De ploeg van trainer Roberto Mancini kwam in eigen huis al vroeg op voorsprong, maar liet na het duel te beslissen. Stoke kwam na rust langszij en mag proberen de Citizens in eigen huis uit het Engelse bekertoernooi te knikkeren.

Manchester begon sterk aan het duel en kwam met linksback Wayne Bridge een aantal maal gevaarlijk door over de linkerflank. In de dertiende minuut ontweek aanvaller Shaun Wright-Phillips de buitenspelval, waarna hij de score opende na knullig verdedigen van Stoke-verdediger Ryan Shawcross.

Stoke probeerde voor rust nog wel aan te zetten, maar was ernstig verzwakt door het geblesseerd uitvallen van middenvelders Matthew Etherington en Liam Lawrence. Na de pauze oogde de thuisploeg ongeïnspireerd, waardoor de bezoekers zich terug in de wedstrijd konden knokken. Ricardo Fuller, die voor rust ook al enkele malen gevaarlijk was, tekende na tien minuten voor de gelijkmaker. De Jamaicaanse spits kopte knap binnen na een verre inworp van veteraan Rory Delap, waarna de bezoekers tevergeefs op zoek gingen naar meer.

Vlak voor het einde van het duel kreeg invaller Roque Santa Cruz nog een reuzenkans voor de Sky Blues. De Paraguayaan nam stijlvol aan, maar zag de Deense doelman Sorensen knap redden waardoor beide ploegen op herhaling moeten.

Okamiden naar Europa?

Enkele jaren terug verscheen Okami voor de Playstation 2. De game gooide overal hoge ogen en kreeg een tijd later een remake voor de Nintendo Wii. Vorig jaar verscheen Okamiden: Chisaki Taiyou voor de Nintendo DS in Japan. In Okamiden kruipt men in de huid van Chibiterasu. Dit is een kleine versie van de wolf die bestuurd werd in Okami, namelijk Amaterasu. De game maakt goed gebruik van de stylus als kwast, maar of Europa ooit deze kwast mocht gebruiken werd niet bekend gemaakt.


Nu lijkt daar echter verandering in te komen. Capcom heeft namelijk een Europees trademark aangevraagd voor Okamiden: Chisaki Taiyou. We hoeven jullie natuurlijk niet uit te leggen dat dit hoogstwaarschijnlijk betekent dat het kleine wolfje ook naar Europa zal komen. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend.

NAVO-militairen gesneuveld in Marjah

Bij het offensief in het zuiden van Afghanistan tegen een bolwerk van de Taliban in de stad Marjah zijn vandaag twee militairen van de NAVO omgekomen. Eén militair kwam om het leven door een explosie, een andere sneuvelde door geweervuur. De nationaliteiten van de twee zijn niet vrijgegeven.

Ondertussen liet de Britse generaal Gordon Messenger weten dat de Britse troepen, die deelnemen aan het offensief, hun 'belangrijkste doelen' hebben bereikt. Meer dan duizend Britse militairen nemen samen met duizenden coalitie- en Afghaanse troepen deel aan de aanval op de stad Marjah, een bolwerk van de Taliban.

Volgens Messenger hebben de troepen 'het gebied succesvol veiliggesteld'. De militairen zouden alleen te kampen hebben gehad met 'sporadische aanvallen vanuit de verte' en bermbommen.

[Six Nations] "Perfecte" Franse overwinning op Ierland

Tijdens het weekend van zaterdag 13 februari en zondag 14 februari vonden de tweede serie wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een kort verslag van de wedstrijd tussen Frankrijk en Ierland.

Frankrijk - Ierland 33-10

Na vorige week al indruk te hebben gemaakt tegen Schotland was Frankrijk vandaag in een bomvol Stade de France ook weer ijzersterk tegen Ierland, de kampioen van vorig jaar. De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op, met een uitbraak van de Ier Gordon d'Arcy als de grootste kans. Hij wipte de bal over Poitrenaud, maar de bal stuiterde net de verkeerde kant op voor de Ieren. In de tegenstoot werd Parra van Frankrijk neergetrokken door Healy die de gele kaart ontving en voor tien minuten naar de sin bin mocht. Dit bleek het doorslaggevend te zijn voor de wedstrijd. Parra schoot de penalty die gegeven werd voor de overtreding op hem en Frankrijk hield de gehele tien minuten de Ieren onder druk. Vlak voordat Healy weer terug mocht komen maakte Servat de eerste Franse try nadat Imanol Harinordoquy op indrukwekkende wijze een aantal Ieren van zich af wist te schudden.

Tussendoor hadden de Ieren het grootste geluk van de wereld toen een doodschop van Jerry Flannery op Alexis Palisson door de scheidsrechter als een botsing werd afgedaan, ondanks dat Palisson geblesseerd van het veld af moest. Niet al te lang na de 10-0 voorsprong van de Fransen maakte O'Gara 10-3 uit een penalty nadat de Fransen de aftrap blokkeerden. Direct daarna viel Frankrijk weer aan en Jauzion omspeelde een aantal Ieren om zo de tweede Franse try van de avond te maken. In de laatste minuten van de eerste helft viel Ierland nog aan en waren ze een aantal keren heel dichtbij een try, maar tot een score kwam het niet. In de 59ste minuut maakte Poitrenaud de derde Franse try na goed voorbereidend werk van Bastareaud die Brian O'Driscoll van zich af wist te slaan. Ook nu benutte Parra de conversie, 24-3. Twee minuten later scoorde Parra weer met een sublieme drop goal. Vijf minuten later wist Ierland eindelijk iets terug te doen nadat de bal via Ferris en O'Driscoll de bal bij Wallace terecht kwam die de enige Ierse try van de avond maakte. O'Gara wist de conversie ook nog te benutten.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg Frankrijk nog een tweetal penalty's, waarvan Parra er ééntje wist te maken en invaller Michalak scoorde ook nog via een drop-goal. Hierdoor kwam er 33-10 op het scorebord te staan en daar bleef het bij. Frans international Vincent Clerc was goed te spreken over de prestaties van het Franse team. "Het was een goede verdedigende prestatie tegen een heel goed Iers team en we hebben onze kansen fantastisch benut. Het is nog te vroeg om te zeggen dat we kampioen gaan worden, want we hebben onder andere nog de wedstrijd tegen Engeland te gaan, maar dit was een geweldige prestatie. Ik ben erg verbaasd over onze dominantie, maar we geloven in onze kansen en deze perfecte wedstrijd heeft onze kansen zeker vergroot." zei hij voor de camera van de BBC.

Frankrijk
Tries: Servat, Jauzion, Poitrenaud
Conversies: Parra (3)
Penalty's: Parra (2)
Drop Goals: Parra, Michalak

Ireland
Try: Wallace
Conversie: O'Gara
Penalty: O'Gara

Timosjenko vecht uitslag verkiezingen aan

De Oekraïense premier Joelia Timosjenko neemt juridische stappen om de uitslag van de presidentsverkiezingen aan te vechten. Timosjenko zei vandaag dat ze bewijs heeft dat bij de stembusgang is gefraudeerd.

Volgens de officiële uitslagen verloor Timosjenko de verkiezingen van zondag van oppositieleider Viktor Janoekovitsj. In een toespraak voor de televisie zei Timosjenko dat Janoekovitsj nooit de volgens de wet gekozen president van Oekraïne zal zijn. Timosjenko voegde eraan toe dat ze niet zal oproepen tot een massaal protest, zoals ze deed na de verkiezingen van 2004.

De prowesterse Timosjenko was een boegbeeld van de zogenoemde Oranje Revolutie eind 2004 tegen de fraude bij de toenmalige presidentsverkiezingen. Mede door de massabetogingen raakte de pro-Russische Janoekovitsj destijds zijn overwinning kwijt. Bij de verkiezingen van vorige week kreeg Janoekovitsj 48,9 procent van de stemmen, tegen 45,4 procent voor Timosjenko.

Kort na de bekendmaking van de uitslag repten partijgenoten van Timosjenko al van fraude en juridische stappen. Donderdag liet Timosjenko weten dat ze niet van plan is als regeringsleider op te stappen. Janoekovitsj had daar om gevraagd.

De winnaar van de verkiezingen wil een nieuwe regering benoemen na zijn aantreden als president. Zijn Partij van de Regio's heeft echter geen duidelijke meerderheid in de volksvertegenwoordiging en Timosjenko kan hem het leven hierdoor moeilijk maken. Analisten sluiten dan ook niet uit dat Janoekovitsj nieuwe parlementsverkiezingen gaat uitschrijven.


Joelia Timosjenko vecht uitslag verkiezingen aan

Massa rijdt ruim 700 kilometer in Jerez

Felipe Massa was vandaag op de laatste dag van de eerste testweek in Jerez de coureur die het meeste aantal ronden heeft gereden. De Braziliaanse Formule 1-coureur kwam met de F10 tot 160 ronden, wat een afstand van meer dan 700 kilometer was. Deze wintertest maakt één ding duidelijk en dat is dat de Ferrari betrouwbaar is.

"We hebben nog nooit 700 kilometer op een dag gereden," zei Massa vandaag na afloop van de test. "Ik voel me fysiek goed en ik had gedacht dat ik meer vermoeid zou zijn dan ik nu ben. Ik ben blij met het verrichte werk, want we konden de auto onder alle omstandigheden testen. Ik ben blij voor mezelf en voor het team, want we hebben het geplande testprogramma voltooid."

De Braziliaan reed een tijd van 1:21,485 en was hiermee bijna twee seconden langzamer dan Lewis Hamilton. De F10 kwam eenmaal stil te staan, maar volgens Massa is dat geen probleem. "We weten wat het veroorzaakt heeft. We gaan de goede kant op, maar we hebben nog veel werk voor ons liggen."

Doden bij explosie bakkerij India

Een krachtige explosie in een bakkerij in de Indiase stad Pune heeft vandaag aan acht mensen het leven gekost. Zeker 32 mensen raakten gewond. Dat heeft een woordvoerder van de deelstaat Maharashtra gezegd.

Volgens de woordvoerder onderzoekt de politie of het om een ongeluk of om een bomaanslag gaat. Minister van binnenlandse zaken G.K. Pillai zei dat het hoogstwaarschijnlijk een terroristische aanslag was. De bakkerij werd veelvuldig bezocht door buitenlanders. Ook binnen de politie werd gezegd dat de aanwijzingen erop duiden dat het een aanslag betrof.

Onder de slachtoffers zouden ook buitenlanders zijn, meldde de Indiase televisie. De bakkerij en nabij gelegen panden raakten ernstig beschadigd. De meeste slachtoffers waren op het moment van de explosie in de bakkerij aanwezig.

Eerste goud in Vancouver naar schansspringer Ammann

De eerste medaille-winnaars bij de Olympische Spelen in Vancouver zijn bekend. Zojuist heeft Simon Ammann het goud gepakt bij het schansspringen vanaf de normale schans. Met springen van 105 en 108 meter en een puntentotaal van 276,5 was de Zwitserse tweevoudig olympisch kampioen van Salt Lake City 2002 veruit de beste.

Het zilver ging naar de Pool Adam Malysz (viervoudig wereldkampioen) met sprongen van 103,5 en 105,0 meter. Georg Schlierenzauer, die voor aanvang samen met Ammann als de te kloppen man werd gezien, pakte het brons. Janne Ahonen, die speciaal voor de Spelen zijn rentree maakte, miste met een vierde plaats net het podium.
 

Uitslag Vitesse - FC Twente

Om 18.45 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen Vitesse en FC Twente. Hieronder vind je de uitslag.

Vitesse

1 - 2

FC Twente

 51' Verhaegh
   82' Ruiz
 90+2' Stam
 
 Gele kaart: Kaya, (Vitesse), Douglas, Perez, (FC Twente)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 18.442
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Velthuizen
Verhaegh (Gravenbeek/89)
Sprockel
v.Diermen
Jong-a-Pin
Claudemir
Greene
Hofs (Kaya/64)
Stevanovic
Kolk (Pröpper/72)
Nilsson
  Boschker
Stam
Wisgerhof
Douglas
Tiendalli (Kuiper/46)
Brama (Tioté/76)
Perez (De Jong/64)
Janssen
Ruiz
N'Kufo
Stoch

Ammann springt het verst in eerste ronde

Op Whistler Olympic Park is zojuist de eerste ronde van het schansspringen vanaf de normale schans afgelopen. Simon Ammann sprong met 105 meter het verst.

De Zwitser, leider in de wereldbeker algemeen, kreeg een puntentotaal van 135,5 punten en bleef daarmee de Duitser Michael Uhrmann en de Pool Adam Malysz (beiden sprongen 103,5 meter) voor. Later vandaag is de finale waar de beste dertig schansspringers aan de start verschijnen.

Wennemars: "Sven is er klaar voor"

Over negentig minuten zullen de Nederlandse schaatsliefhebbers massaal afstemmen op de Olympische spelen. Sven Kramer zal op de vijf kilometer voor het eerste Nederlandse goud moeten zorgen.

Erben Wennemars meldde via zijn twitterpagina al dat Sven er helemaal klaar voor was: "Met Sven ontbeten. Hij is er helemaal klaar voor." Tijdens de televisie uitzending van Studio Sport meldde Wennemars al dat hij er vanuit gaat dat er zeker een Nederlander met gouden plak op de vijf kilometer vandoor gaat.

Wennemars is momenteel in Vancouver om voor de NOS verslag te doen van de diverse schaatsevenementen. De sprinter liep eerder plaatsing voor de spelen mis doordat Kramer op de 1500 meter een honderdste sneller was tijdens het kwalificatietoernooi. 

Sneeuwballengevecht legt duel tijdelijk stil

Het duel tussen Karlsruher SC en Energie Cottbus in de 2. Bundesliga werd zaterdag tijdelijk gestaakt vanwege een sneeuwballengevecht. Vanaf de tribunes werden sneeuwballen naar de spelers en grensrechters gegooid.

Het duel werd kort voor rust tien minuten stilgelegd door scheidsrechter Christian Fischer nadat Cottbus-speler Jiayi Shao werd bekogeld door supporters van Karlsruhe. De fans toonden daarmee hun ongenoegen over het matige optreden van hun ploeg.

Ook grensrechter Dominik Nowak werd bekogeld vanuit een supportersvak van thuisclub. Scheidsrechter Fischer gaf daarop aan dat hij de wedstrijd definitief zou staken als er na de rustperiode opnieuw sneeuwballen gegooid zouden worden naar de spelers. Vervolgens bleef de sneeuw op de tribune liggen.

Ondanks dat de supporters rustig bleven kon Karlsruhe niet overtuigen na de ingelaste pauze. Energie Cotbuss won het duel met 0-2.

Vermiste bejaarde onder ijs gevonden

De politie heeft vandaag in Stevensbeek het lichaam van een vermiste man onder het ijs vandaan gehaald. De 79-jarige man uit Vredepeel was sinds gisterenavond vermist. Vermoedelijk is hij met zijn fiets over het ijs van de zwemplas bij de bossen van Stevensbeek gereden en door het ijs gezakt. Het wak was weer dichtgevroren.

De Brabantse politie was sinds gisteren met onder meer speurhonden en een helikopter naar de man op zoek. De sporen leidden uiteindelijk naar de zwemplas, waar duikers van de brandweer de man aantroffen.

De politie zegt geen aanwijzingen te hebben dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. De technische recherche onderzoekt de doodsoorzaak van de man.

Drie gewonden bij schietpartij Nieuwegein

Bij een schietpartij in Nieuwegein zijn vandaag drie mensen geraakt. Niemand raakte ernstig gewond. De slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar meerdere daders. Het lijkt te gaan om een gerichte aanslag, zegt een woordvoerder van de Utrechtse politie.

De schietpartij vond rond 17.00 uur plaats in de straat Ridderspoor in een woonwijk. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. Wat de band van de slachtoffers met elkaar is, weet de politiezegsman niet.

Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie.

'Veteraan' Pieckenhagen dubt over contractverlenging

Heracles Almelo moet bezuinigen op de salarissen van de spelers met een aflopend contract. Een van de spelers die daardoor mogelijk vertrekt is de 39-jarige doelman Martin Pieckenhagen.

Pieckenhagen heeft volgens Voetbal International een afgeslankt nieuw contract van Heracles Almelo in beraad. De Duitser, die in 2005 de overstap maakte van HSV naar Almelo, krijgt daarmee een minder salaris. 'Piecke' zou twijfelen over de nieuwe aanbieding en sluit niet uit dat hij vertrekt.

"We moeten terug in salarissen dat weet Piekenhagen ook," zei voorzitter Jan Smit volgens hetzelfde Voetbal International. "Daarnaast moeten we wel beseffen dat hij op weg is naar de 39ste verjaardag en er een keer een vervanging moet komen. Die hebben we dus met Remko Pasveer al in huis."

Pasveer wordt dit seizoen door Heracles verhuurd aan Go Ahead Eagles. Mocht Pieckenhagen besluiten te vertrekken, dan wil Gertjan Verbeek de jonge doelman de kans geven in het doel van de huidige nummer vijf van de Eredivisie.

Majin: The Fallen Realm in nieuwe screens

Majin: The Fallen Realm is een spel voor de XBox 360 en de PS3 waar nog maar heel weinig van bekend is. Vorig jaar augustus kwamen de eerste beelden tevoorschijn in een vorm van een trailer (zie hieronder).
Nu zijn er vijf nieuwe screens en een stuk character art verschenen, helaas is er verder nog geen ander nieuws over deze game vrijgegeven.


Majin: The Fallen Realm gaat over een dief die een legendarisch wezen ontdekt, de Majin. Majin is japans voor een magisch wezen, demoon of kwaadaardig wezen, aan de hand van de screens en de trailer kunnen we stellen dat het over een magisch wezen gaat.


Zodra er meer bekend wordt laten we het weten maar voor nu hieronder de trailer, 5 screens en 2 stuks character art.

 Majin Char Art

Majin Screen

Majin Screen

Majin Screen

Majin Screen

Majin Screen

Majin char art

 

 

 

Winterweer speelt wielrenners parten

De vierde etappe van de Ronde van de Middellandse Zee heeft geen winnaar opgeleverd. De chaotisch verlopen rit werd vanwege het winterse weer geneutraliseerd.

Nadat de renners al onderweg waren werd besloten om de etappe niet zoals gepland in Biot te laten eindigen. Dit omdat daar het wegdek op veel plaatsen te glad was. De koers werd tot twee maal toe stilgelegd vanwege sneeuwval. Vervolgens besloot de organisatie om geen klassementen op te maken van de vierde etappe.

XBL en PSN, de cijfers

Microsoft en Sony hebben de laatste cijfers bekend gemaakt voor respectievelijk Xbox Live en het PlayStation Network.

Er zijn volgens Microsoft 23 miljoen Xbox Live Gold leden, wat het meteen het grootste sociale netwerk maakt dat op tv te benaderen is. De gigant uit Redmond gaf ook aan dat er in januari 2,3 miljoen XBL gebruikers op hetzelfde moment ingelogd waren, een nieuw record voor de XBL.

Sony wilde niet achterblijven, dus SCEA baas Jack Tretton schreef op de PlayStation Blog: "We hebben nu met succes bewezen dat we niet alleen van de Blu-Ray spellen hoeven te hebben, maar dat Sony ook op de digitale snelweg een krachtpatser is. Het PlayStation Network is vorig jaar enorm gegroeid, waarbij de beste inkomsten in december zijn verkregen, wel 155% meer ten opzichte van december 2008. Er zijn meer dan 40 miljoen mensen die het PlayStation Network gebruiken om multimedia te benaderen en de sociale spelervaringen te vergroten".

Wat met zekerheid gezegd kan worden is dat de online way of gaming niet meer weg te denken is. Kunnen jullie nog zonder?

XBL_PSN

[Six Nations] Wales wint epische strijd van Schotland

Tijdens het weekend van zaterdag 13 februari en zondag 14 februari vonden de tweede serie wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een kort verslag van de wedstrijd tussen Wales en Schotland.

Wales - Schotland 31-24

In een zinderende wedstrijd heeft Wales van Schotland weten te winnen. Schotland, waar Paterson zijn honderdste interland speelde, schoot uit de startblokken om al snel de eerste try te scoren via Barclay die twee Welshman van zich af wist te schudden. Paterson, die na een aantal forse ingrepen al wat groggy op het veld liep, wist de conversie te benutten. Namens Wales schoot Stephen Jones een penalty raak. Al snel maakte Parks een slimme dropgoal en even later counterde Schotland naar een nog grotere voorsprong. Max Evans, een bloedwissel voor zijn broer Thom, maakte de tweede try voor de Schotten, maar de conversie werd gemist. Later kwam Thom Evans nog hard in aanraking met een verdediger van Wales, waardoor het spel vijf minuten stil lag. Het leek een ernstige rug- of nekblessure te zijn, maar achteraf bleek het om een beenblessure te gaan.

De ruststand was 9-18 in het voordeel van Schotland. S. Jones wist voor rust nog twee penalty's te scoren voor Wales en vlak na rust maakte Schotland via een penalty van Parks ook weer drie puntjes. Schotland bleef loeren op de counter en had nog een grote kans op een derde try, maar Shane Williams voorkwam op de een of andere manier dat de Schotten de bal op de grond wisten te drukken. Met nog veertien minuten te gaan maakte Parks van zo'n veertig meter afstand zijn tweede dropgoal, waardoor Schotland een voorsprong van 24-14 moest verdedigen. Via een goede aanval van Hook, Blair en Williams wist Byrne de eerste try voor Wales te maken, maar S. Jones miste de conversie wel. Wales bleef aanvallen en de verdediging Schotland bibberde, maar hield stand totdat Scott Lawson aan de noodrem moest trekken. Hij werd naar de sin bin gestuurd met nog zes minuten te gaan.

Wales zette in de laatste tien minuten alles op alles om nog te winnen. Men weigerde zelfs een penalty om via een scrum een try te scoren. Uiteindelijk was het Halfpenny die de eerste van de twee benodigde tries maakte. Stephen Jones schoot de conversie er snel in en Wales ging op jacht naar de tweede try. Die leken ze te halen via alweer Byrne, totdat hij neer werd gehaald door Phil Godman die net in het veld was gekomen. Godman kreeg een gele kaart, moest naar de sin bin en Wales besloot deze keer om de penalty wel te nemen om zo een gelijkspel in ieder geval veilig te stellen. Terwijl de klok op rood schoot trapte Schotland voor het laatst af en stormde Wales nog een laatste keer naar voren om via Shane Williams, die al juichend over de trylijn dook, nog een try te scoren. Toen S. Jones de laatste conversie benutte blies de scheidsrechter af. Wales won zodoende deze zinderende partij in blessuretijd, door binnen tien minuten 17 punten te maken.

Wales
Tries: Byrne, Halfpenny, S. Williams
Conversies: S. Jones (2)
Penalty's: S. Jones (4)

Scotland
Tries: Barclay, M. Evans
Conversie: Paterson
Penalty's: Parks (2)
Drop Goals: Parks (2)

Testdag Jerez 13 februari

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd op de klokken gezet tijdens de laatste testdag van deze week in Jerez. De Brit was bijna zes tienden sneller dan Adrian Sutil. De Force India-coureur was op zijn beurt zo'n 1,5 tienden sneller dan Williams-coureur Rubens Barrichello.

Felipe Massa had de meest productieve dag van alle coureurs: de Braziliaan reed maar liefst 160 rondjes. De testsessie begon overigens op een natte baan maar gedurende de dag werd deze steeds droger. Michael Schumacher veroorzaakte een rode vlag door zijn tank tot de laatste druppel leeg te rijden.

Vanaf woensdag wordt er verder getest in Jerez.

Testdag 13-02-2010, Jerez

Pos Coureur Team Tijd Ronden
1 L. Hamilton McLaren 01:19.583 113
2 A. Sutil Force India F1 01:20.180 83
3 R. Barrichello Williams 01:20.341 90
4 R. Kubica Renault 01:20.358 85
5 M. Schumacher Mercedes Grand Prix 01:20.613 83
6 S. Vettel Red Bull 01:21.203 89
7 F. Massa Ferrari 01:21.485 160
8 P. de la Rosa Sauber 01:22.134 105
9 L. Di Grassi Virgin Racing 01:22.912 63
10 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso 01:24.072 98

 

Gecombineerde uitslagen

Pos Coureur Team Ronden Snelste tijd
1 L. Hamilton McLaren 181 01:19.583
2 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso 174 01:19.919
3 K. Kobayashi Sauber 158 01:19.950
4 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 205 01:20.026
5 A. Sutil Force India F1 131 01:20.180
6 R. Barrichello Williams 210 01:20.341
7 R. Kubica Renault 188 01:20.358
8 M. Schumacher Mercedes Grand Prix 207 01:20.613
9 J. Button McLaren 151 01:20.618
10 N. Hulkenberg Williams 185 01:20.629
11 P. de la Rosa Sauber 163 01:20.736
12 V. Liuzzi Force India F1 151 01:20.754
13 N. Rosberg Mercedes Grand Prix 110 01:20.927
14 S. Vettel Red Bull 148 01:21.203
15 F. Alonso Ferrari 217 01:21.424
16 F. Massa Ferrari 232 01:21.485
17 V. Petrov Renault 95 01:22.000
18 M. Webber Red Bull 149 01:22.043
19 L. Di Grassi Virgin Racing 71 01:22.912
20 T. Glock Virgin Racing 16 01:29.964

Eagles moet jeugdinternational Colak drie duels missen

Go Ahead Eagles zal het drie duels zonder clubtopscorer Halil Colak moeten stellen. De aanvaller is geselecteerd voor een jeugdtoernooi met Jong Turkije in Turkmenistan. De coach van dat team, Fatih Eser, wil Colak graag aan het werk zien.

Hoewel hij net hersteld is van een blessure, laat Go Ahead Eagles hem toch afreizen. "We gunnen Halil deze kans. Toen Halil aan het begin van het seizoen een contract bij ons tekende was het ook een van zijn ambities zich in een Turks of Nederlands team te spelen. Nu is het zover en dan geven we hem toestemming om zich bij die ploeg te voegen. We zijn het er over eens dat het belangrijk is voor zijn ontwikkeling, al komt het voor ons ongelukkig midden in de competitie", licht trainer Andries Ulderink de beslissing toe in de Stentor. 

Colak mist hierdoor de duels met FC Den Bosch, Telstar en MVV. Ulderink gaf echter ook aan dat het, indien nodig, wel mogelijk is dat de 22-jarige aanvaller het vriendschappelijk toernooi eerder verlaat, om zo wel tegen MVV te spelen. Dit seizoen maakte Colak tien goals in 23 duels voor Go Ahead in de Jupiler League.

Dementieva, SafŠrovŠ in finale Parijs

De finale van het WTA-toernooi in Parijs gaat morgen tussen de Russin Jelena Dementieva en de Tsjechische Lucie Safárová.

Dementieva, als eerste geplaatst in de Franse hoofdstad, versloeg in de halve finale de Amerikaanse Melanie Oudin met 4-6, 6-3 en 6-3. In de andere halve eindstrijd was de ongeplaatste Safárová verrassend de als tweede geplaatste Italiaanse Flavia Pennetta met 4-6, 6-3 en 6-4 de baas.

Docente schiet drie collega's dood op universiteit

Een biologiedocente heeft op een Amerikaanse universiteit drie collega's doodgeschoten. De schietpartij vond plaats tijdens een vergadering van haar faculteit op de universiteit in Alabama. Drie andere universiteitsmedewerkers raakten zwaargewond.

Toen de docente vannacht lokale tijd door agenten werd meegenomen, zei ze 'dat ze het niet kon geloven' en dat zij in de veronderstelling was dat er geen doden waren gevallen. Een collega van de docente had eerder verklaard dat de vrouw 'niet met de realiteit om kon gaan' en dat zij 'niet zo goed was als ze dacht.'

De docente, Amy Bishop, is inmiddels aangeklaagd voor moord en kan hiervoor de doodstraf krijgen.
Docent schiet drie collega's dood op universiteit
Docent schiet drie collega's dood op universiteit (Foto: Novum)

Startlijn rodelen voor mannen omlaag gebracht

De startlijn voor de rodelaars op de olympische baan in Whistler is na het dodelijke trainingsongeluk van de Georgiër Nodar Koemaritasjvili omlaag gebracht. De mannen starten vanaf hetzelfde punt als de vrouwen, maakte de wedstrijdleiding vandaag bekend.

Ook de trainingen worden begonnen vanaf de vrouwenstartplaats. De mannen hadden een afstand moeten overbruggen van 1.379 meter maar dat is nu 1.202 meter geworden waardoor de snelheid minder oploopt en er twee bochten minder moeten worden genomen. "Ook vanaf de vrouwenstartplaats zal de beste sporter winnen", reageerde de Duitse rodelcoach Norbert Loch.

Wereldrecord sneeuwpoppen bouwen vermorzeld

Het Oostenrijkse dorp Eisenerz heeft het wereldrecord sneeuwpoppen bouwen gevestigd. Met 1800 exemplaren vermorzelde de plaats het oude record van twaalfhonderd poppen. Dat meldden Oostenrijkse media vandaag.

Het doel van de geslaagde recordpoging was om meer naamsbekendheid te genereren voor het vijfduizend inwoners tellende dorp in het noorden van het land. Na hevige sneeuwval startten de dorpsbewoners maandag met hun pr-project.

In minder dan een week werden 1800 sneeuwmannen, -vrouwen en dieren die minstens 50 centimeter groot waren gefabriceerd. Het record wordt opgenomen in het Guinness Book of Records, wat vandaag de reden was voor een groot dorpsfeest.

Boer maakt valentijnswens van stront

"Mooi man", moet een Amerikaanse boer hebben gedacht. "Laot ik ok iens metdoen an Valentijn." De beste man uit het zuiden van de staat Minnesota stapte vervolgens op zijn trekker en scheurde heen en weer. Na twee dagen hard werken was zijn enorme hart gemaakt van stront klaar.

Het hart van maar liefst achthonderd meter groot is volledig gemaakt van mest. Bruce Andersland heeft het gemaakt met het oog op Valentijnsdag, als cadeautje voor zijn vrouw met wie hij al 37 jaar lief en leed deelt.

Boerin Beth is maar wat blij met de onwelriekende boodschap. Het is het grootste en origineelste valentijnscadeau dat ze ooit heeft ontvangen. "Sommige mensen vinden het ranzig, maar ik vind het juist lief. Waarom niet iets leuks doen met de spullen die je hebt?", aldus Beth.

Het hart zou overigens donkerder moeten zijn, maar wordt nu langzaam lichter doordat de stront zich vermengt met de gevallen sneeuw. Bruce begon trouwens woensdag met behulp van zijn trekker en mestverspreider aan zijn liefdesverklaring. Donderdag was zijn werk eindelijk klaar.


't Is altied lekker op de trekker
Voor een foto van het mesthart, check de bron

Gezelligheid door zwakzinnigheid

Zondag is de enige dag in de week waarop het geoorloofd is niet te douchen. De zondagse lichaamsbeweging heeft slechts één doel en dat is om ongezond voer in je hoofd te stoppen. Zo rond half zeven was ik de met Taksi weggespoelde Nibits, koffieleutjes, mini-bounty’s en Euroshopper winegums meer dan zat en begon mijn maag te verlangen naar een echte maaltijd. In pyjamabroek en mijn voor de wasmand rijpe capuchontrui strompelde ik naar het nabijgelegen 'Hong Kong.'

Marathonrijder Van de Pol wint op imposante wijze

In het Zweedse Falun heeft Peter van de Pol zijn tweede overwinning op natuurijs van dit seizoen geboekt. De Utrechter won de vierde grand prix-wedstrijd.

Het was een zware race voor de marathonschaatsers. Bij temperaturen van 23 graden onder nul viel de een na de ander uit. Van de Pol leek echter weinig last van de kou te hebben. Met nog zo'n vijftig kilometer voor de boeg liet hij zijn vluchtmakkers Jan van Loon en Roelof Koops achter zich en kwam solo over de meet. Na vier van de vijf wedstrijden gaat Jan Maarten Heideman met 64 punten aan de leiding. Douwe de Vries staat met 61 punten tweede.

Bij de vrouwen, die 100 kilometer reden, ging de dagwinst naar Andrea Sikkema. Het algemeen klassement werd gewonnen door Danielle Bekkering.

Brons voor judoka Bravik in Budapest

Judoka Kitty Bravik heeft brons gepakt bij de wereldbekerwedstrijden in Budapest. Ze klopte in de strijd om de derde plaats in de klasse tot 52 kilogram de Luxemburgse Marie Muller.

Bravik begon de dag goed met zeges op ippon op de Canadese Laurie Wiltshire, de Tunesische Fatma Farhat en de Oekraïense Marina Tsjerniak. In de halve finale bleek de Turkse Tugba Zehir verrassend te sterk te zijn, waarna brons het maximale haalbaar bleek te zijn.

Ook in andere klasses kwamen Nederlanders in actie. Birgit Ente werd in de klasse tot 48 kilogram zevende nadat ze in de herkansingen klop kreeg van de Roemeense Carmen Bogdan. Juul Franssen, Dani Libosan en Michelle Diemeer werden in de klasse tot 57 kilogram al snel uitgeschakeld.

De mannen kwamen vandaag in actie in Wenen. Voor Mikos Salminen, Marciano Lantinga, Jason Gawke en Jasper de Jong was de wedstrijd echter al na één ronde afgelopen.

Tanasugarn, Zvonareva in finale Pattaya

De finale van het WTA-toernooi in Pattaya gaat tussen Tamarine Tanasugarn en Vera Zvonareva. Voor eigen publiek was de Thaise met 6-2 en 6-0 Sesil Karatantsjeva de baas en Zvonareva versloeg Jaroslava Sjvedova met 6-2, 4-6 en 6-3.

Voor Tanasugarn is het de tweede maal dat ze de finale in Pattaya bereikt. De eerste maal was veertien jaar geleden. Toen verloor ze van Ruxandra Dragomir Ilie.

Sturing: "Je moet je verantwoordelijkheid nemen"

Edward Sturing is naar eigen zeggen zelf opgestapt als hoofdcoach van FC Volendam. Hij heeft na het 0-1 verlies tegen AGOVV zijn conclusies getrokken en is vertrokken. Het bestuur heeft inmiddels assistent Johan Steur als vervanger aangesteld.

"Je moet op een gegeven moment je verantwoordelijkheid nemen. Na die wedstrijd besefte ik dat ik aan het trekken was aan een dood paard," zei Sturing vandaag. De ploeg presteert mede door de vele blessures niet zoals verwacht. Daarnaast moest de ploeg door het faillissement van Haarlem ook nog zes punten inleveren.

"We hebben er alles aan gedaan om die neerwaartse spiraal te doorbreken, gecommuniceerd met de spelers, met de groep. Maar na die wedstrijd vrijdagavond kwam ik tot de conclusie dat ik de club misschien wel het meeste help door mijn afwezigheid in plaats van mijn aanwezigheid. Begrijp me niet verkeerd. Ik heb uitstekend met de spelersgroep kunnen werken, maar de resultaten vielen gewoon tegen. Dan moet je je verantwoordelijkheid nemen."

Sturing staat nog tot medio volgend jaar onder contract bij Vitesse, maar met die club heeft hij nog geen contact gehad. "Zo ver ben ik nog niet. Ik rij nu terug van Volendam naar huis. Ik ga denk ik vanavond wel kijken bij Vitesse, maar met mijn toekomst ben ik nog helemaal niet bezig geweest. Ik ben veel te druk geweest met pogingen Volendam weer op de rails te krijgen. Maar mijn toekomst ligt ongetwijfeld in de voetballerij, bij Vitesse of ergens anders. Dit vind ik nog veel te leuk."

Rittenschema 5000 meter

Om negen uur vanavond zal het Olympische schaatstoernooi op gang worden geschoten. Op het programma staat de vijf kilometer bij de mannen met als grootste favoriet Sven Kramer. Hieronder vind je het volledige rittenschema.

 

# Binnenbaan Buitenbaan
1 Robert Lehmann Roger Schneider
2 Denny Morrison Trevor Marsicano
3 Slawomir Chmura Alexander Rumyantsev
4 Patrick Beckert Luca Stefani
5 Shiqeyuki Dejima Haralds Silovs
6 Sverre Haugli Dmitry Babenko
7 Johan Rojler Jan Blokhuijsen
8 Lucas Makowsky Shane Dobbin
9 Hiroki Hirako Marco Weber
10 Alexis Contin Henrik Christiansen
11 Sven Kramer Shani Davis
12 Seung-Hoon Lee Bob de Jong
13 Ivan Skobrev Enrico Fabris
14 Havard Bokko Chad Hedrick

Haase niet naar Belgrado

Robin Haase zal niet deelnemen aan de Challenger van Belgrado. De Nederlander heeft een voedselvergiftiging opgelopen en heeft besloten niet naar de Servische hoofdstad af te reizen.

Haase zou in Belgrado voor de derde keer gebruik maken van zijn beschermde ranking. Tennissers die langdurig geblesseerd zijn geweesst kunnen op die manier aan acht grote toernooien deel nemen zonder de benodigde postitie op de wereldranglijst te bezetten. Haase mag dat nu nog zesmaal doen.

De Nederlander wil op die manier in ieder geval meedoen aan Roland Garros en Wimbledon. "Ik voel me nu weer goed, maar durfde het risico niet te nemen dat ik me ter plekke alsnog ziek moest melden," zei hij eerder vandaag. In dat geval had Haase, die over een week op het ATP-toernooi van Delray Beach wil tennissen, een kans op rechtstreekse plaatsing voor een hoofdtoernooi verspeeld.

Paterson speelt honderdste interland

Chris Paterson, aanvoerder van het Schotse nationale rugbyteam, speelt vandaag in de uitwedstrijd om het Six Nations Championship tegen Wales zijn honderdste interland. In de geschiedenis van rugby union kwam dit slechts tien keer voor.

Om op de eerste plaats te komen heeft Paterson nog wel even te gaan. De Australiër George Gregan speelde tussen 1994 en 2007 139 interlands voor zijn land. Van de nog actieve rugbyspelers heeft Ier Brian O'Driscoll het record. Hij speelde 97 interlands voor Ierland en ook nog zes voor de British and Irish Lions, een team bestaande uit spelers uit Schotland, Engeland, Ierland en Wales die soms wedstrijden op het zuidelijk halfrond spelen.

Paterson heeft al een ander Schots record in handen. In 2008 kwam hij aan kop in de Schotse ranglijst voor spelers die de meeste punten hebben gemaakt. Tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk vorige week doorbrak hij de 750-puntengrens.

Carnaval in Limburg feestelijk begonnen

Carnaval in Limburg verloopt rustig, gezellig en nagenoeg zonder incidenten. Dat zeiden woordvoerders van de politiekorpsen Limburg Zuid en Limburg Noord vandaag.

Vooral de binnensteden van Venlo en Roermond puilen vanmiddag uit van hossende en zingende carnavalisten in bonte kledij en kleurrijke opmaak. Vele duizenden Limburgers wonen daar enkele grote muziekspektakels bij: de Zoepkoel (zuipkuil) in Venlo en de Stasiefestasie (stationsfestival) in Roermond. Zij deinen daar mee met optredens van regionale zangers en muziekgezelschappen. De twee Limburgse regionale omroepen L1 en TV Limburg zenden deze rechtstreeks uit. "Eén groot feest", noemde de woordvoerster in Venlo de sfeer in Noord- en Midden-Limburg. De woordvoerster van de politie Limburg Zuid liet zich in soortgelijke termen uit.

[WTT] SŲderling naar finale Rotterdam

Robin Söderling heeft de finale weten te bereiken van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De met een wildcard toegelaten Zweed versloeg overtuigend de als tweede geplaatste Nikolay Davidenko.

Davydenko maakte iets teveel fouten waarvan Söderling wist te profiteren. In de eerste set wist Davydenko er nog tot een tiebreak te komen maar die verloor hij met 7-3. In de tweede set maakte de Rus opnieuw een aantal jammerlijke fouten waardoor Söderling voor de tweede maal in de finale van Rotterdam zal staan.

Vanavond zal de wedstrijd tussen de Rus Mikael Youhzny en Novak Djokovic worden afgewerkt in het Rotterdamse Ahoy. 

Vancouver vandaag

Vannacht zijn in Vancouver de Olympische winterspelen geopend. De vlam is gaan branden bij het BC Place Stadium. Later vandaag staan de eerste medailles op het spel en hieronder kun je makkelijk en snel zien welk evenement er op het programma staat en of er Nederlanders aan mee zullen doen.

 Overzicht evenementen:

Tijdstip Sport Onderdeel Lokatie
18:45 Skispringen Heren individueel Whistler Olympic Park
21:00 Schaatsen 5 km heren Richmond Olympic Oval
22:00 Biathlon 7,5 km sprint Dames Whistler Olympic Park
21:00 IJshockey Zweden - Zwitserland, dames UBC Thunderbird Arena
1:30 Freestyle Skiën Kwalicatie Moguls Dames Cypress Mountain
2:00 Rodelen Kwalificatie Heren Solo Whistler Sliding Centre
2:00 Shorttrack 1500 meter heren Pacific Coliseum
2:00 Shorttrack 500 meter Dames Pacific Coliseum
2:00 Shorttrack 3000 meter Dames Pacific Coliseum
2:00 IJshockey Canada - Slowakije, Dames UBC Thunderbird Arena
4:30 Freestyle Skiën Moguls Dames Cypress Mountain


Welke Nederlanders komen er in actie:

Vandaag start ook het Olympische schaatstoernooi. In Richmond zal de vijf kilometer bij de mannen worden verreden. Voor Nederland zullen Jan Blokhuijsen, Bob de Jong en natuurlijk Sven Kramer aan de start verschijnen. Kramer geldt samen met Bob de Jong als absolute favoriet op de vijf kilometer. Ook bij de shorttrackers zullen er Nederlanders in actie komen. Sjinkie Knegt en Niels Kerstholt zullen op de 1.500 meter uitkomen.

Overige prominenten:

Janne Ahonen, speciaal teruggekomen voor de Olympische Spelen, zal proberen zijn eerste individuele medaille te winnen op de Winterspelen. Ook Simon Ammann zal proberen zijn prestatie tijdens de spelen van Salt Lake City te evenaren.

Televisie-uitzendingen:

Tijdstip Evenement Zender
00:00 - 23:59 Diverse evenementen en herhalingen Eurosport
08:00 - 10:00 Samenvattingen nacht + live schakeling NOS
18:55 - 05:30 Live verslag Olympische Spelen NOS
02:00 - 05:30 Live verslag Olympische Spelen Eén
18:40 - 06:30 Live verslag Olympische Spelen ARD / ZDF

Waterkanon bij betoging neonazi's

Bij een betoging van Neonazi's in het Duitse Dresden heeft de politie een waterkanon en traangas ingezet om linkse en rechtse demonstranten uit elkaar te houden. Er zijn hierbij geen gewonden gevallen en er is niemand gearresteerd, laat de NOS weten.

De Neonazi's zijn vandaag in Dresden om het bombardement op de stad te herdenken. Geallieerde vliegtuigen bombardeerden 65 jaar geleden de stad. Tienduizenden mensen kwamen om het leven bij dit bombardement en de daarop volgende vuurstormen. Volgens de neonazi's is dit een oorlogsmisdaad en bewijst dit dat niet alleen de nazi's verantwoordelijk waren voor de gruwelijkheden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ongeveer duizend neonazi's uit Duitsland en omringende landen zijn voor de herdenking naar de stad gekomen voor de 'rouwmars', terwijl men had ingeschat dat er ongeveer zevenduizend rechtse demonstranten zouden komen. Ook zijn er tweeduizend linkse actievoerders in Dresden aanwezig.

Tot nu toe weet de politie de groepen nog op enkele honderden meter van elkaar af te houden. De plaats van het protest van de neonazi's, het treinstation van de stad, is hermetisch afgesloten. Er cirkelt bovendien een helikopter boven de stad en de ME staat paraat. De betoging werd in eerste instantie verboden door de stad, maar een rechter heeft besloten dat deze gewoon door mag gaan.

Uitslag Chelsea - Cardiff

Chelsea heeft de kwartfinales in de strijd om de FA Cup vanmiddag bereikt. Thuis werd Cardiff met 4-1 verslagen.

Al binnen twee minuten kwam Chelsea op voorsprong via een treffer van Didier Drogba. Halverwege de eerste helft kwam Cardiff echter weer op gelijke hoogte dankzij Michael Chopra.

In de tweede helft maakte Chelsea alsnog het verschil. Michael Ballack en Daniel Sturridge zorgde voor een comfortabele 3-1 voorsprong. De 4-1 van Salomon Kalou vlak voor tijd was alleen voor de statistieken nog van belang.

Agressieve Marokkanen in ziekenhuis

Familieleden van een Marokkaanse man hebben gisteren in het ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk bedreigingen geuit tegen het personeel. De reden was dat zij niet bij het lichaam van hun overleden familielid mochten komen, omdat de politie vermoedde dat de man een onnatuurlijk dood was gestorven.

Het is niet de eerste keer dat ziekenhuispersoneel bedreigd wordt. Twee Marokkaanse jongens bedreigden eerder nog personeel van de eerste hulp van het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Volgens een medewerker van St. Jansdal zijn dit soort incidenten 'schering en inslag'. Keer op keer worden dergelijke incidenten echter stil gehouden, aldus de medewerker.

Medewerkers durven vaak ook geen aangifte te doen, omdat zij ernstig bedreigd worden. Ziekenhuis St. Jansdal onderzoekt de zaak nu.

Chinese gemeenschap viert Nieuwjaar

Het is een echt feestweekend dit weekend. In het zuiden van het land is de carnavalsvreugde losgebarsten, morgen is het Valentijnsdag en de Chinese gemeenschap in Nederland viert dit weekend het Jaar van de Tijger. Dit nieuwe jaar zal morgen, op de Chinese nieuwjaarsdag, beginnen.

Voor de zevende keer op een rij is Den Haag vandaag het toneel van de landelijke viering van het Chinese Nieuwjaar. Er worden tienduizenden bezoekers verwacht in Chinatown. In dit deel van de stad wonen ongeveer tienduizend mensen van Chinese afkomst.

Den Haag heeft vanaf het stadhuis tot aan Chinatown de rode loper uitgelegd voor alle vele bezoekers. Deze loper wijst de weg naar de optocht en het vuurwerk. De officiële openingsceremonie wordt verricht door minister Ernst Hirsch Balling (Sociale Zaken), burgemeester Jozias van Aartsen en Zhang Jun, de Chinese ambassadeur.

In het Atrium van het stadhuis zullen artiesten de traditionele draken- en leeuwendans uitvoeren, waarna er onder luid geknal een optocht plaats zal vinden richting de Chinese poort. Den Haag organiseert deze grote viering om de banden tussen China en Nederland te versterken. Daarnaast wil de stad 'de schoonheid van de Chinese cultuur belichten'.

Grote vondst chemicaliŽn bij school

In een woning in Leeuwarden zijn gisteravond door de politie chemicaliën gevonden die waarschijnlijk gebruikt zouden worden om synthetische drugs te maken. De politie heeft vandaag laten weten dat de stoffen opgeslagen lagen in een huis tegenover een school.

Na een anonieme tip stelde de politie een onderzoek in. De politie vond tijdens het onderzoek 800 liter chemicaliën in het pand aan de Claes Balckstraat. Alle chemicaliën zijn grondstoffen die gebruikt worden voor het maken van amfetamine en XTC.

Indien er brand was uitgebroken in het pand, had er volgens de politie een zeer gevaarlijke situatie kunnen ontstaan voor zowel de buurtbewoners als de kinderen op de tegenover gelegen school. Er is momenteel een onderzoek gaande naar de herkomst van de stoffen. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden.

Real Madrid-icoon Luis Molowny overleden

Luis Molowny, de legendarische oud-voetballer van Real Madrid, is op 84-jarige leeftijd in een ziekenhuis op Gran Canaria overleden. Dat maakte de Spaanse club vandaag bekend.

De op Tenerife geboren voetballer maakte van 1946 tot 1957 furore bij Real Madrid. Hij werd twee maal landskampioen, een keer bekerwinnaar en veroverde met de 'Koninklijke' ook de Europa Cup. Later won hij als trainer van de Madrileense club nog drie nationale titels, twee keer de Spaanse beker en de UEFA Cup. Van 1986 tot 1990 bekleedde Molowny de functie van technisch directeur bij zijn geliefde Real.

Wielrenner Ratti op doping betrapt

De Italiaanse wielrenner Eddy Ratti is vorige maand bij een controle buiten de wedstrijden om betrapt op doping. De 32-jarige renner is door de UCI voorlopig geschorst.

De oud-renner van Lampre en Mapei zou dit seizoen voor Da Rosa- Stac Plastic rijden. In zijn loopbaan als prof won hij tien koersen waaronder een rit in de Brixia Tour.

De urinetest werd vorige maand afgenomen in het kader van het biologische paspoort-programma. Daarbij worden alle nieuwe renners voor aanvang van het seizoen gecontroleerd.

 

'Zwendel met bier in Amsterdamse horeca'

In de Amsterdamse horeca wordt op grote schaal met bier gerommeld. Bier van onbekende merken wordt verkocht uit de taps van Heineken en andere gevestigde brouwers. Hiermee besparen horecaondernemers tot 50 euro op de inkoopprijs per fust. Dat schrijft Het Parool vandaag.

Heineken betrapt jaarlijks zo'n vijftig uitbaters, maar weet niet hoe groot de werkelijke omvang van het probleem is. Ingewijden in de drankenhandel denken dat zestig procent van de gevestigde horeca zich schuldig maakt aan bedrog, schrijft de krant. Een drankhandelaar zegt tegen de krant dat de kans op een echt biertje van Heineken op het Leidseplein vijftig procent is.

De onbekende bieren heten in de groothandel Moos, JWG, Horecabier of Olm en kosten zo'n 70 euro per fust van vijftig liter. Het bier komt van brouwerijen met overcapaciteit in Duitsland, België en Nederland en wordt dan in een ander land aangeboden.

'Zwendel met bier in Amsterdamse horeca'

 

De Vancouver-tracker op FOK!sport

De Olympische Spelen zijn vannacht van start gegaan en ook op FOK!sport besteden we natuurlijk aandacht aan dit evenement.

Om onze normale tracker niet al te veel te laten overstromen met olympisch nieuws hebben we voor al het nieuws uit Vancouver een speciale tracker. Voor sommigen zal de tracker helemaal onderaan de pagina staan. Wil je hem bovenaan hebben dan hoef je alleen met de tracker te slepen.

Daarnaast is al het olympische nieuws ook via deze link te vinden.

Emotionele avond voor Beck

Timothy Beck mocht voor Nederland vannacht de vlag naar binnen dragen tijdens de opening van de Olympische Winterspelen in Vancouver. De remmer van het bobsleeteam van Edwin van Calker beleefde een bijzondere avond met veel emoties.

Toen het 'Un peu plus haut, un peu plus loin' ten gehore werd gebracht door de Canadese muziekant Garou, was Beck in gedachten bij zijn eigen overleden ouders. Beck: "Ik dacht: Jullie hebben het toch maar goed gedaan, dat jullie zoon hier staat."

Ook de avond van Beck werd overschaduwd door de dood van de rodelaar Norad Koemaritasjvili, die verongelukte tijdens de training. "Dit is natuurlijk verschrikkelijk. Het werpt nu al een schaduw over de Spelen."

FlOw gratis op het Amerikaanse PSN

Wie nu een kijkje neemt in de Amerikaanse Playstation store zal gegroet worden met een berichtje van Sony om flOw gratis te downloaden. De teleurstelling is dan ook ook groot wanneer je merkt dat alleen de Amerikaanse PS3-gebruikers van dit pre-valentijnscadeautje gebruik kunnen maken. Je hebt nog tijd tot middernacht (6 uur 's ochtends in onze tijd) om naar de USA te verhuizen.

In flOw bestuur je (door middel van de sixaxis) een klein micro-organisme dat probeert te evolueren door andere beestjes te bevechten en op te eten. Sommige cellen zorgen ervoor dat je langer wordt, terwijl andere je mond,of andere lichaamsdelen vergroten/upgraden.

flOw logo

Ruk naar rechts?

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur en dus ga ik weer stemmen. Plichtgetrouw start ik de stemwijzer weer eens op. Puur een formaliteit eigenlijk. De stemwijzer geeft bij mij al jaren lang dezelfde partij terug. Bovenaan staat altijd D66 en onderaan bungelen partijen als de SGP en ChristenUnie. Ik klik rustig door de stellingen heen en verwacht geen verrassingen bij de uitslag. Dat valt dus even vies tegen. Verbaasd kijk ik naar het overzicht op mijn scherm. Fier bovenaan de lijst prijkt het logo van TON, op de voet gevolgd door het oranje-blauw van de VVD.

Virgin baalt van weinige kilometers

De eerste testweek van Virgin Racing in de Formule 1 wordt geteisterd door problemen. Het nieuwe team heeft nog maar weinig kilometers gemaakt de afgelopen dagen en ook vandaag is de auto nog weinig op de baan in Jerez geweest. Technisch directeur Nick Wirth baalt van de opstartproblemen van zijn team.

Gisteren kwam de VR-01 op een natte baan in Spanje tot slechts acht ronden nadat donderdag de ophanging van de voorvleugel afgebroken was en er gewacht moest worden op een verbeterd onderdeel. "Opnieuw hebben we, ondanks dat we de klok rond gewerkt hebben om het probleem van gisteren op te lossen, de kans gemist om vanochtend in het droog te rijden. In de middag zo nat dat we daar ook veel tijd verloren hebben op het moment dat we er klaar voor waren," zei Wirth gisteren.

"Dit was vooral frustrerend voor omdat het ontwerpen, produceren, testen en binnen 24 uur naar het circuit brengen van de nieuwe delen een geweldige prestatie is geweest." Het team hoopt dan ook om vandaag wat ronden te kunnen rijden, maar coureur Lucas di Grassi kon pas na de middag zijn eerste ronden rijden. "De coureurs blijven positief, de data die wij verzamelen zijn zoals verwacht en we gaan verder met we moeten doen in deze fase van de ontwikkeling."

Sturing weg bij Volendam

Edward Sturing vertrekt per direct als coach bij FC Volendam. Dit is, een dag na de 1-0 thuisnederlaag tegen AGOVV Apeldoorn, in 'goed onderling overleg' besloten. 

Volendam huurde Sturing dit seizoen van Vitesse. Van de 25 competitiewedstrijden verloor de club uit het vissersdorp er tien en werd maar zes keer gewonnen. In de Jupiler League staat Volendam veertiende.

Assistent-trainer Johan Steur zal de taken van Sturing overnemen.

Wie is de lekkerste bikinibabe aller tijden?

Joepie de poepie, de nieuwe 'Sports Illustrated' is uit! Ter ere van het nieuwe bikiniblad heeft de site een leuke verkiezing in het leven geroepen. Hierop moet je na verschillende voorrondes, een kwart- en een halve finale in de finale de mooiste bikinichick van Sports Illustrated aanwijzen.

De strijd is zeer hevig, want niemand minder dan 'onze' Rebecca Romijn doet ook mee. Naar aanleiding van je keuzes bepaalt de site ook nog even wat voor type man je bent. Wel zo leuk...

Modern Warfare 2 op Xbox 360 gepatched

Robert Bowling, Community Manager van Infinity Ward, heeft via zijn twitter laten weten dat de Xbox 360-versie van Modern Warfare 2 een patch heeft ontvangen. Deze download je als je de Xbox aanzet.

De langverwachte patch lost de care package glitch op, waarbij mensen oneindig care packages, sentry guns en emergency airdrops konden krijgen. Ook worden de Model 1887 Akimbo met FMJ gebalanceerd, waardoor deze niet meer zo sterk is. Tevens is de snelheid waarmee je loopt als je een care package/sentry gun/emergency airdrop granaat vasthoud aangepast, waardoor je nu minder hard rent. 

Eerder deze week kon je al lezen dat het nieuwe map-pack voor Modern Warfare 2 in het voorjaar verschijnt. 

Winterweer is Belgisch voetbal de baas

Een groot deel van de wedstrijden in de Belgische Jupiler League gaan vandaag niet door. Vanmorgen werden de duels tussen Sporting Charleroi en koploper Anderlecht en Germinal Beerschot - Zulte Waregem afgelast omdat de velden onbespeelbaar zijn.

Gisteren werd ook al besloten dat KV Mechelen - Racing Genk en Cercle Brugge - Lokeren, die ook vandaag zouden worden gespeeld, niet doorgaan. Over de andere wedstrijden is nog geen beslissing gevallen.

Darksiders-eigenaars VS krijgen gratis game

THQ, uitgevers van Red Faction: Guerrilla en Darksiders, zijn met een merkwaardige promotie naar voren gekomen. In de doosjes van Darksiders zat een mysterieuze code, waarop met grote koeieletters 'Niet weggooien' en 'Bewaar deze code' stond. Vandaag is bekend geworden waarom.

De eigenaars die inderdaad die code hadden bewaard, kunnen gratis Red Faction: Guerrilla bestellen in de THQ store. Maar daar blijft het niet bij: 'Een digitaal helleboek, met Darksiders art, video's en andere geweldige dingen'. Maar inderdaad, zoals de titel al zei is het alleen voor de VS. Jammer, want Red Faction: Guerrilla is zijn geld op zich best waard. Mocht je alsnog in de VS wonen moet je snel zijn, want de promo duurt maar tot 7 maart 2010.

Darksiders

Waar heb ik die mokerhamer gelaten...?

Milieuclub: geen rode roos op Valentijnsdag

Geliefden die elkaar morgen op Valentijnsdag willen verrassen met een rode roos, kunnen dit beter niet doen. Stichting Natuur en Milieu roept mensen op om dit jaar geen rode rozen te geven omdat veel rozentelers volgens de organisatie illegale bestrijdingsmiddelen gebruiken. De stichting roept op biologisch geteelde bloemen te kopen.

De Algemene Inspectiedienst (AID), die de rozenteelt controleert, treedt volgens de stichting niet genoeg op. Bij meer dan de helft van de door de AID gecontroleerde rozen is er gebruikgemaakt van illegale bestrijdingsmiddelen, stelt de stichting. De inspectiedienst zou slechts 'kleine boetes' uitdelen.

Een AID-woordvoerder bevestigt dat er bij meer dan de helft van de aangetroffen rozen illegale gewasbeschermingsmiddelen zijn gebruikt. Hoeveel partijen rozen dit per jaar zijn kan de woordvoerder niet zeggen. Bij een eerste overtreding wordt er volgens de zegsman een boete van drieduizend euro opgelegd. Dit bedrag loopt op naarmate iemand vaker in overtreding is gegaan.

VVD wil aanpak geweld ziekenhuispersoneel

Tweede Kamerlid Fred Teeven (VVD) vindt dat de minister van Justitie met ziekenhuisdirecties moet gaan praten over geweld tegen het eigen personeel. De partij reageert daarmee op een geweldsincident waarbij een Marokkaanse familie zich tegen het ziekenhuispersoneel keerde in het Sint Jansdalziekenhuis in Harderwijk.

Ziekenhuispersoneel voelt zich volgens Teeven zo bedreigd dat zij geen aangifte meer durven te doen. De VVD'er vindt nu dat justitieminister Ernst Hirsch Ballin (CDA) het makkelijker moet maken om aangifte te doen tegen geweldplegers. Anoniem aangifte doen moet volgens de politicus eenvoudiger worden en het moet makkelijker worden voor werkgevers om de aangiftes af te handelen.

Dinsdag stelt de partij Kamervragen over het geweld in ziekenhuizen.

'Valverde ook in Ronde van Vlaanderen'

Het lijkt er steeds meer op dat de Ronde van Vlaanderen een mooi deelnemersveld tegemoet mag gaan zien. Naast de specialisten als Tom Boonen, Stijn Devolder, Juan Antonio Flecha en bijvoorbeeld Sebastian Langeveld zullen ook toppers uit het grote ronde werk waarschijnlijk mee gaan doen aan Vlaanderens Mooiste.

Nadat eerder de gebroeders Schleck en Lance Armstrong aangaven willen te gaan starten blijkt nu ook Alejandro Valverde de intentie te hebben om in de heuvel- en kasseiklassieker te gaan starten. De ronderenners doen dit ter voorbereiding op de Tour de France, waarin in de derde etappe enkele kasseistroken uit Parijs - Roubaix zijn opgenomen.

Perfect Dark weldra naar XBLA

De N64-klassieker Perfect Dark vindt weldra zijn plaats op de XBLA. Deze FPS (door Rare vervaardigd), speelt zich af op onze blauwe planeet in de nabije toekomst. Het kwaadaardige bedrijf dataDyne collaboreert met de al even grimmige Skedar, een buitenaards ras verslaafd aan oorlog, om een vriendelijke aliensoort die bij ons verblijft te vernietigen.


Deze remake wordt door 4J Studios gemaakt, een developer die ook al Banjo Kazooie en Banjo Tooie naar Xbox Live bracht. In maart kunnen we dan voor 800 Microsoft points (omgerekend 10 euro) weer alien-kontschoppen met hoofdpersonage Joanna Dark. Het spel bevat een co-op en counter-ops mode die met 2 spelers online of met iemand naast je op de bank gespeeld kan worden. Ook Toy Soldiers en Scrap Metal zouden volgende maand hun opwachting maken op XBLA.

Artwork Joanna

 

Bikinibabe poseert met hakenkruisen

Hieperdepiep hoera, de nieuwste editie van 'Sports Illustrated' is uit. Het fameuze bikiniblad waar door mannelijk Amerika weken reikhalzend naar wordt uitgekeken, is net voor het ter perse gaan tegengehouden. Op een van de foto's poseert een mooie blondine voor een stel hakenkruisen.

De hakenkruizen, afgebeeld in een heuse nazi-vlag, staan geschilderd op een Amerikaans gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Het was destijds gebruikelijk dat de piloot voor ieder neergehaald Duits toestel een nazi-vlaggetje op zijn kist verfde. Aangezien het toestel van piloot Parker minstens drie vlaggetjes heeft, heeft hij zeker drie vijandelijke vliegtuigen neergeknald.

Ondanks het heldhaftige verhaal, heeft het blad de bewuste foto geschrapt. Het mooie plaatje, waarop model Genevieve Morton naar de hakenkruisen kijkt terwijl ze het vliegtuig streelt, staat gelukkig nog wel op de website. Deze foto is hier te zien.

En wie vind jij de lekkerste bikinibabe aller tijden? Kijk hier hoe je je stem kunt uitbrengen!

CD: 100X Liefde

Valentijnsdag staat alweer bijna voor de deur, dé feestdag om iets speciaal voor je vriendje of vriendinnetje, jouw man of vrouw te doen. Etentje bij kaarslicht of onder maneschijn, bioscoopje pakken, een avondje naar het theater... of met zijn tweeën op de bank muziek luisteren. Met de 5-cd 100X Liefde krijg je deze mogelijkheid. Vijf cd's volgepropt met liefdesliedjes. Is het iets of drie, vijf of honderd keer niets?

100X Liefde

Stadion Anderlecht naar verwachting in 2013 klaar

In 2013 moet de verbouwing van het Constant Vanden Stock Stadion klaar zijn. Anderlecht zal dan 30.000 supporters kunnen ontvangen, in zowel de nationale competitie als in Europese wedstrijden.

De kosten bedragen tussen de 30 en 40 miljoen euro, zo meldt Voetbal België. Het Constant Vanden Stock Stadion moet groter worden, meer comfort en meer VIP-plaatsen bieden en extra boarding opleveren. Anderlecht neemt de kosten voor eigen rekening.

Dit seizoen moet Paars-wit het doen met een budget van rond de 30 miljoen euro. De kosten van het vernieuwde onderkomen zouden echter gedragen kunnen worden. De gemeente stemt in met de verbouwingen, omdat Anderlecht werk maakt van een nieuwe sporthal.

Een verhuizing van Anderlecht was een slechte zaak geweest voor de gemeente Brussel. De club betaalt jaarlijks 700.000 euro aan gemeentebelastingen. De gemeente bezit nog steeds de grond waarop het Constant Vanden Stock Stadion gevestigd is.

Trulli: "Lotus moet veel geduld hebben"

Jarno Trulli rijdt dit jaar in de Formule 1 voor het nieuw opgezette Lotus-team. De Italiaan verwacht niet dat het legendarische merk mee kan doen om de prijzen en pleit dan ook voor veel geduld. Hij zegt dat de renstal dit jaar met de T127 tegen problemen aan zal lopen, maar stelt dat dit onderdeel van de leercurve is waar zijn team doorheen moet.

"We weten dat als we eenmaal naar Bahrein afreizen, we met veel problemen te maken zullen hebben. Het belangrijkste is dat we goed blijven samenwerken en geduld hebben in ons eerste jaar. We moeten ook laten zien dat we progressie kunnen boeken, maar om meteen met de top mee te doen, is onrealistich," zei Trulli gisteren bij de presentatie van de bolide in Londen.

"We zullen proberen om in Bahrein met beide auto's aan de finish te komen, maar ik weet niet op welke positie dat zal zijn. Als ons dat is gelukt, moeten we zorgen dat we een goede aërodynamische update op de auto weten te zetten. We willen dus redelijk starten, en daarna groeien. Het eerste punt dat we scoren, zal voor iedereen erg emotioneel zijn."

Broekloze man klaagt Google aan

Een Fin heeft besloten Google voor de rechter te slepen. Dankzij Google Street View heeft heel de wereld kunnen zien hoe hij in zijn tuin van de zon zit te genieten. Zonder broek om zijn gat, welteverstaan.

De Finse man klaagt dat de man duidelijk zichtbaar is. Volgens hem is zijn privacy aangetast en wordt hij hierdoor belachelijk gemaakt.

"Je ziet een man in een schommelstoel zitten", heeft een politiewoordvoerder van Raahe, zo'n 600 kilometer van Helsinki, gisteren laten weten. "Hij draagt een hemd, maar geen broek." Of de man werkelijk te identificeren is, laat hij bewust in het midden.

Google heeft de hand in eigen boezem gestoken. De internetgigant heeft de bewuste afbeelding inmiddels verwijderd. Gelukkig is er nog wel een mirror beschikbaar.

Broekloze Fin
De man zit lelijk in zijn hemd

Verras je gamende vriend(in) in stijl

Tetrisgems.com kan nog wel eens de oplossing zijn voor de gamer zonder inspiratie voor valentijn. Volgens de website is Tetrisgems officieel dealer van Tetris gerelateerde juwelen en biedt online een aardige sortering aan. De gouden en zilveren Tetris stukjes zijn verkrijgbaar met zirkonias of edelstenen en variëren in prijs van $130,- tot $450,-.

Wat beter dan een "L" vormig stukje om je partner zijn of haar liefde te verklaren?

Tetris jewel

Willem Alexander: "Geniet ervan"

Willem Alexander heeft aangegeven dat hij niet jaloers is op de status van Sven Kramer. Tijdens een vraaggesprek met De Telegraaf zei de toekomstige koning: "Het lijkt wel alsof Sven Kramer de koning is van Nederland. Daar ben ik niet jaloers op want dat heeft hij verdiend."

Op de vraag of het sneeuwtekort op Cypress Hill was te voorkomen antwoorde de kroonprins met: "De afgelopen zeven jaar lag er meer dan voldoende sneeuw op Cypress Mountain. Nu ligt er overal in de wereld sneeuw en uitgerekend daar niet. Dat wordt veroorzaakt door El Nino. Ik ben geen metereoloog en weet niet hoever van tevoren je El Nino kunt voorspellen maar dit is heel extreem. Even verderop is er in Whistler nog nooit zoveel sneeuw gevallen. Ik moet wel zeggen dat VANOC hier zeer alert op is ingesprongen door bij de Amerikaanse grens grote sneeuwbuffers aan te leggen."

Ook heeft de kroonprins nog een boodschap voor de Nederlandse atleten in Vancouver: "Genieten en plezier maken. Dat is heel belangrijk. In Atlanta in 1996 maakte Pieter van den Hoogenband zijn debuut op de Olympische spelen. Hij mocht van zijn vader nog geen medailles winnen. Uiteindelijk werd Pieter nog twee keer vierde, maar hij gebruikte de spelen om ervaring op te doen en ervan te genieten. Daar begint het mee."

Beckham: "Belangrijkste is dat Milan zich plaatst"

David Beckham heeft LA Galaxy tijdelijk verlaten om bij AC Milan zijn kansen op een plaats in de Engelse selectie te verhogen. Toch speelt de middenvelder lang niet altijd in de basis.

"Ik voel me erg goed bij Milan en ik ben erg blij om hier te zijn, het is een topploeg. Ik kan hier op topniveau spelen", aldus de Engelsman na afloop van de wedstrijd tegen Udinese (3-2 overwinning).

Alhoewel Beckham toch niet zo vaak in de basis mag starten, maakt de middenvelder zich geen zorgen. Ook niet over de ontmoeting met zijn oude club Manchester United. "Het is niet zo erg als ik dinsdag niet speel, zelfs als ik het overduidelijk wil. Het belangrijkste is dat Milan zich kwalificeert voor de kwartfinale", zo vervolgde hij.

Het is zeker dat United-routinier Ryan Giggs komende dinsdag niet in actie zal komen. De Welshman kampt met een gebroken elleboog. "Het is erg jammer dat Giggs dinsdag niet kan spelen, ik vind het een grote teleurstelling voor hem."

Kamer moet kijken naar hulp bij zelfdoding

De Tweede Kamer moet zich gaan buigen over een burgerinitiatief dat pleit voor hulp bij de zelfdoding van oude mensen die een einde aan hun leven willen maken. Op de website van initiatief Uit Vrije Wil staat dat er meer dan veertigduizend steunbetuigingen zijn binnengekomen. Hierdoor is de Kamer verplicht het voorstel te behandelen.

Prominenten als Hedy d'Ancona, Frits Bolkenstein, Mies Bouwman en Paul van Vliet zijn initiatiefnemers van Uit Vrije Wil. Zij willen dat er regels moeten komen zodat hulp bij de uitdrukkelijke vraag om zelfdoding niet meer strafbaar is. Het burgerinitiatief wil dat er 'deskundige, zorgvuldige en toetsbare stervenshulp' voor 70-plussers komt.

Kamerlid Esmé Siegeman van de ChristenUnie liet naar aanleiding van het burgerinitiatief weten dat wat haar betreft het paarse tijdperk voorbij is, waarbij het zelfbeschikkingsrecht centraal stond.

[Video] Seksles Miss Singapore leidt tot ophef

Een internetfilmpje waarop een onttroonde Miss Singapore seksles geeft met behulp van bananen heeft tot ophef geleid. Ris Low, die vorige maand werd verkozen tot condoomambassadrice van een condoomfabrikant, geeft namelijk les hoe je fatsoenlijk een kapotje moet omdoen.

Espire Condoms is boos dat de schone Aziatische op eigen houtje de video heeft gemaakt zonder hen daarin te betrekken. Een doodzonde, nu Low koud een maand hun woordvoerster is. Het filmpje, getiteld 'Safe Sex with Ris Low', is echter een ware internethit.

In de pikante video rolt de sexy ex-miss, gekleed in slechts een roze met zwarte beha en een open, witte jas, condooms over bananen van verschillende formaten. Volgens sommige kijkers vergoelijkt de Aziatische echter belangrijke kwesties en doceert ze verkeerde technieken.

Als hulpstukken gebruikt Low 'kleine, middelgrote en grote' bananen, waar de dame condooms overheen probeert te schuiven. Dat de controversiële Singaporese hier niet altijd even goed in slaagt, laat een ontpelde banaan wel zien. Dergelijke bloopers zijn er echter niet uitgemonteerd, wat het filmpje wel zo hilarisch maakt.


Waarom hebben wij niet zulke Missen?

Hiddink stopt als bondscoach Rusland

Guus Hiddink stopt komende zomer als bondscoach van Rusland. De ervaren oefenmeester heeft na een gesprek met de nieuwe bondsvoorzitter Sergei Foersenko besloten zijn aflopende contract niet te verlengen.

"We hebben de knoop doorgehakt om de bond zo voldoende tijd te geven om een opvolger te zoeken", laat hij vandaag in zijn column in De Telegraaf weten. Hiddink begon in 2006 als bondscoach van Rusland. Hij bereikte tijdens EURO 2008 de halve finale, door onder meer het Nederlands elftal in de kwartfinale uit te schakelen.

Rusland plaatste zich niet voor het WK van komende zomer in Zuid-Afrika. Hiddink wil nog niet in de toekomst kijken. China, Nigeria en Turkije willen de succesvolle oefenmeester graag als bondscoach aantrekken.

Roddick naar halve finale San Jose

Andy Roddick heeft de halve finale bereikt bij het ATP-toernooi in het Amerikaanse San Jose. Roddick, als eerste geplaatst, versloeg de als vijfde geplaatste Tomás Berdych met 7-6 (5) en 7-6 (5).

Roddick, die het toernooi in 2004, 2005 en 2008 op zijn naam wist te schrijven, en Berdych maakten er een boeiende partij van. Ze bestookten elkaar vanaf de baseline met keiharde services en forehands en stonden weinig punten af. In de twee tiebreaks liet de forehand van de Tsjech het echter op de cruciale momenten afweten. 

Mogelijke mijlpaal voor Valdťs

FC Barcelona-doelman Victor Valdés kan in de wedstrijd tegen Atlético Madrid een nieuwe mijlpaal in zijn carrière behalen.

De Catalaanse sluitpost zal zondag in het Estadio Vicente Calderón zijn 247e competitiewedstrijd namens Barcelona spelen. Valdés is dan in de geschiedenis van Barça de derde keeper met de meeste wedstrijden achter zijn naam.

Momenteel is Andoni Zubizarreta recordhouder, die 54 competitieduels meer heeft gespeeld. Op de tweede plaats staat Antoni Ramallets, die 288 wedstrijden in het doel van de Catalanen stond. Hij won tevens vijf Zamora-trofeeën (Spaanse prijs voor beste doelman) gedurende zijn vijftienjarige verblijf bij de club (1947-1962).

Valdés mag zich al wel de meeste succesvolle doelman van Barça ooit noemen. In zijn zeven jaar als eerste keuze onder de lat won hij elf medailles. Hij is echter nog ver verwijderd van het record van Zubizaretta wat betreft aantal Primera División-duels.

Zubizaretta speelde in zeventien jaar tijd 622 competitieduels. Hij stond onder de lat bij Athletic Bilbao, Barcelona en Valencia.

Omwonenden willen grote penis omhakken

De bewoners van Tempe, in de Amerikaanse staat Arizona, zijn geschokt door een dode boom in hun plaats. De boom staat in de achtertuin van iemand die hem naar verluidt zou hebben omgetoverd tot enorme fallus.

"Ze hebben hem zelf in die vorm gesneden", aldus een geschokte buurtbewoonster met de toepasselijke naam Susan Wood. "Ik ben een beetje sprakeloos." Ondanks dat ze er wel de humor van kan inzien, is ze er van overtuigd dat het het beste is de dode boom om te hakken.

Volgens de buurtbewoners was het stuk hout eerst een onaantrekkelijke, dode boom. Nu is deze echter omgebouwd tot enorme, stijve leuter. De twee en halve meter hoge fallus staat te pronken in de achtertuin, waar iedereen die voorbij loopt het kan zien.

De gemeente heeft in elk geval een anonieme klacht binnen gekregen over de bewerkte boom. De eigenaar van de boom heeft inmiddels een waarschuwing gekregen voor de geile boom.

Geile boom
Deze boom is een stuk aanstootgevender
Een filmpje over de geile boom is hier te zien

Hiddink stopt als bondscoach Rusland

De Russische voetbalbond kan op zoek naar een nieuwe bondscoach. De Nederlandse trainer stopt namelijk met zijn werk als coach van Rusland. "Na een zeer prettig gesprek met de nieuwe bondsvoorzitter is besloten dat we na het aflopen van mijn contract op 30 juni uit elkaar gaan."

"We hebben de knoop nu al doorgehakt om de bond zo voldoende tijd te geven om een opvolger te zoeken. Daar wil ik het verder bij laten," aldus Hiddink. 

Nederlandse toerist neergeschoten in Rio

Een Nederlandse toerist is in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro in zijn buik en arm geschoten toen twee mannen probeerden hem en zijn vrouw te beroven. Zijn vrouw kreeg klappen met een pistool. Dat melden Braziliaanse media.

De man werd gistermiddag neergeschoten in de wijk Cosme Velho. Volgens de politie probeerden de rovers de rugzak van de vrouw te stelen. Toen de man dit probeerde te verhinderen werd hij neergeschoten. Hij is in het ziekenhuis geopereerd en zou buiten levensgevaar zijn. De daders zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan.

Doden door ongeval met Deense bus

Zeker drie inzittenden van een touringcar zijn afgelopen nacht om het leven gekomen door een ongeval in Duitsland. De bus van een Deense reisonderneming was met 66 mensen onderweg van Berlijn naar München.

In de buurt van de stad Dessau raakte het voertuig tijdens een inhaalmanoeuvre van de weg, waarna het kantelde. Een nog onbekend aantal mensen raakte zwaargewond, zo meldde de politie. Zij zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.

Het ongeval, waarvan de oorzaak nog niet is vastgesteld, had een uur na middernacht plaats. De snelweg werd in beide richtingen afgesloten in verband met het ongeval. De bergingswerkzaamheden gaan volgens de politie nog uren duren.

Balkenende viert feestje in HHH

Nadat gisterenavond (plaatselijke tijd) de opening van de Olympische spelen had plaatsgevonden heeft Jan Peter Balkenende nog een klein feestje gevierd in het Holland House. 

"Het was een fantastische opening, waarbij nadrukkelijk werd stilgestaan bij het overlijden van de Georgische rodelaar. De opening stond echt in het teken van Canada en zat goed in elkaar."

De premier, die de tijd nam om met Nederlanders en Canadezen op de foto te gaan, bezoekt vanavond nog de 5000 meter bij het schaatsen. Sven Kramer is daar de absolute favoriet. Vervolgens zal hij nog een kijkje nemen bij de shorttrackers die in actie komen daarna zal hij terugkeren naar Nederland.

Belgische koning huisvest asielzoekers

Een Afghaans gezin inclusief twee kinderen, heeft zijn intrek genomen in een appartement in het Belgische dorp Ciergnon. Het is door de Belgische koning Albert II ter beschikking gesteld aan de asielzoekers. Dit meldde het Belgische persbureau Belga vandaag.

Het koninklijk paleis bood de ruimte eind vorig jaar aan, toen bleek dat de regering onvoldoende opvangplaatsen had voor asielzoekers. Het eerste appartement is voor bewoning in gereedheid gebracht, aldus de burgemeester van Ciergnon, Yvan Petit. Het gaat om een pand dat ooit als politiebureau dienst deed en later kantoorruimte werd. Een tweede appartement zou over enkele weken klaar zijn.

Ciergnon ligt in de Ardennen, ongeveer 100 kilometer ten zuidoosten van Brussel. De streek verwierf al in 1840 de belangstelling van de Belgische koning Leopold I die er land kocht om tot ontwikkeling te brengen. Zijn opvolger liet onder meer vlakbij Ciergnon een kasteel bouwen. Het is de zomerresidentie van de Belgische koninklijke familie.

Rodelwedstrijden gaan 'gewoon' door

Ondanks het dodelijke ongeval gisteren op de olympische rodelbaan gaan de rodelwedstrijden 'gewoon' door. Vandaag krijgen de heren nog wel twee extra trainingen voordat de eerste twee runs worden gehouden.

De baan zal ook wat aangepast worden. Bij bocht zestien, de plaats waar het ongeluk gebeurde, wordt de muur verhoogd. Daarnaast zal het profiel van het ijs worden veranderd.

De Georgiër Nodar Kumaritashv kwam gisteren om het leven nadat hij tijdens de training met een snelheid van bijna 150 kilometer per uur uit de rodelbaan vloog.

'Vanuit Frankrijk interesse voor De Guzman'

Feyenoord-middenvelder Jonathan de Guzman heeft bij zijn werkgever een contract dat op niet al te lange termijn afloopt. Er is al sprake van interesse van buitenlandse clubs.

Direct na de sluiting van de transferperiode is De Guzman bij diverse clubs in beeld gekomen, die hem komende zomer wellicht in de gelederen zouden willen opnemen. De Canadees kan dan transfervrij De Kuip uitlopen.

De Franse topclub Olympique Marseille volgt de middenvelder met veel belangstelling, zo weet De Telegraaf te melden. De Feyenoorder werd eerder in verband gebracht met Valencia en Chelsea, die zich vermoedelijk weer in de strijd zullen mengen.

Een voorwaarde voor De Guzman om een overstap naar een Europese topclub te realiseren, is dat hij de komende periode veel aan spelen toekomt. De Guzman heeft meerdere keren aangegeven dat een contractverlenging bij Feyenoord niet aan de orde is.

Lot Emery verbonden aan Champions League-deelname

Een langer verblijf van trainer Unai Emery bij Valencia zal afhangen van of hij Champions League-deelname weet af te dwingen met Los Che. De clubleiding ziet vooralsnog geen reden de onderhandelingen te starten met de Spanjaard.

Het contract van de 38-jarige trainer loopt na dit seizoen af. Voor Emery is het zijn tweede seizoen bij Valencia.  De oefenmeester kan op steun rekenen van diverse spelers uit de hoofdmacht. Maar het bestuur neemt Emery de vroege uitschakeling in de Copa del Rey kwalijk en het kwakkelende optreden in de Europa League.

De trainer die in de zomer van 2008 Ronald Koeman opvolgde in de sinaasappelstad, staat met zijn ploeg in La Liga op een derde plek. Maar de teleurstellende optredens in de bekertoernooien voeden de interne onrust bij Valencia. Die onrust komt ook voort uit de matige resultaten in het eigen Mestalla. Los Che won slechts vijf van de tien duels in eigen huis.


Meteoriet blijkt gecrashte satelliet

De meteoriet die afgelopen woensdag in Mexico neerkwam en een enorme krater in de grond sloeg, blijkt helemaal geen stuk buitenaards steen te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat het waarschijnlijk een neergestorte satelliet was die de Mexicaanse bodem deed schudden.

"Wij vermoeden dat het stuk schroot een Russische satelliet is", laat ingenieur Fernando de la Peno weten. "Deze satelliet is geclassificeerd door het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten en waarvan we wisten dat deze over Mexicaans grondgebied kon scheren."

Woensdag werd een deel van Mexico opgeschrikt door een vermeende meteoriet, die een spoor van vernieling en een krater van dertig meter doorsnee achterliet. Velen hadden de grond voelen trillen. Donderdag werd het hele gebied uitgekamd maar geen ruimterots gevonden.

Volgens De la Peno is het waarschijnlijk het wrak van de Cosmos 2421 verkenningssatelliet geweest. Deze werd vier jaar geleden door de Russische marine gelanceerd. Twee jaar na de lancering is de kunstmaan echter in vijtien stukken uiteengevallen.  


Kijk uit, de Russen komen!

De Hoop Scheffer: van alles mis aan 'Davids'

Het rapport van de commissie-Davids over de oorlog in Irak kan rekenen op harde kritiek van toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Jaap de Hoop Scheffer. Eind januari liet hij al weten het niet eens te zijn met de conclusie dat Nederland achter de VS aanliep toen ons land in 2003 besloot de inval politiek te steunen, maar in een interview in de Volkskrant vandaag gaat hij uitgebreid in op het rapport.

De Hoop Scheffer vindt dat het kabinet de Kamer niet onvolledig heeft geïnformeerd. "Davids is inconsistent. Je kunt niet enerzijds beweren dat Nederland geen eigen informatiepositie had en anderzijds het kabinet verwijten dat je met de informatie van die diensten te weinig rekening hebt gehouden. Commissie-Davids, leg me dat eens uit."

Verder vindt hij de opmerkingen van Davids over twee topambtenaren op Buitenlandse Zaken "niet fair, niet terecht en staatsrechtelijk onjuist". Ambtenaren die zich niet kunnen verdedigen, worden aangevallen, aldus de oud-bewindsman. "Dat stoort me. Iedere letter verliet het departement onder mijn verantwoordelijkheid."

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over ouders van Marokkaanse straatcrimineeltjes die niet langer kunnen volhouden dat ze van niets weten.

Vorig jaar is in Utrecht het percentage Marokkaanse ouders die met hun kinderen meegingen als die werden berecht wegens een misdrijf, gestegen van 40 naar 95. Meer dan een verdubbeling dus. Er zijn aanwijzingen, dat de recidive fors afneemt als de ouders bij een strafzitting aanwezig waren. Een ding viel mij wel op: die stijging in Utrecht is gerealiseerd door zogeheten oudercoaches.Daar is dus heel veel werk in gaan zitten. Terwijl het ook eenvoudiger kan:

'A22 gevaarlijkste snelweg'

De A22 tussen Beverwijk en Velsen is het gevaarlijkste stuk snelweg in Nederland. Dat schrijft het AD vandaag op basis van een onderzoek naar ongevallencijfers van Rijkswaterstaat uit 2008. Daaruit blijkt volgens de krant dat er op de A22 per kilometer de meeste ongelukken gebeuren.

De A10, de A8, de A16 en de A20 staan ook in de top vijf van de gevaarlijkste stukken snelweg. Met uitzondering van de A8 zijn dit verouderde snelwegen met krappe knooppunten en korte opritten, schrijft de krant.

Op de A22 vallen volgens de krant de meeste doden en is er sprake van de meeste blikschade in Nederland. Wat betreft het aantal gewonden staat het wegdeel op de vijfde plek. Vooral bij de Velsertunnel gebeuren veel ongevallen. Op de A22 rijdt veel forensenverkeer en vrachtwagens van staalbedrijf Corus.

C&C Tiberian Sun gratis te downloaden

Het lijkt wel kerst. EA heeft besloten om Command & Conquer: Tiberian Sun en de bijbehorende expansie op hun website aan te bieden. En voor de prijs hoef je het niet te laten. Het is gratis. Je leest het goed, gratis.

Dus mocht je niet meer weten hoe het nou zat met de wederopstanding van de charismatische Kane, wat zijn computer CABAL er mee te maken had en je geen zin hebt om naar de winkel te lopen, dan is nu je kans om het uit te gaan vinden.

De download is hier te vinden. Mocht je C&C Tiberian Dawn en Red Alert ook gemist hebben, die staan er ook.

Kane

 

Aliens vs Predator in de herkansing op de PS3

Sega heeft een nieuwe versie van de Aliens vs Predator demo in de PSN Store gezet. De PS3 versie gaf veel problemen om in online matches te komen, waardoor veel spelers het spel niet eens konden proberen. De demo had namelijk alleen een Deathmatch optie.

Na deze pijnlijke fout is Sega er van overtuigd dat de demo nu wel werkt. Ze zullen de komende dagen de boel wel in de gaten houden, mochten er toch nog problemen zijn. Ze hebben een FAQ op hun site gezet om te kunnen bepalen welke versie je nu hebt.

Rebellion, de developer van AvP, geeft aan dat ze de Deathmatch optie hebben gekozen als demo, omdat iedereen daar bekend mee is. Er zullen nog meer multiplayer opties aanwezig zijn in het volledige spel. Welke dat zijn zullen we op op 16 februari weten, wanneer de game uit komt in Amerika. Wij Europeanen zullen tot 19 februari moeten wachten voordat we aliens kunnen afschieten. Het spel komt uit op PC, XBox 360 en PS3.

Aliens vs Predator

Final Fantasy XIII beantwoordt vragen

Playstation.Blog is op bezoek geweest bij Square Enix, hier hebben ze wat vragen gesteld over Final Fantasy XIII aan de producer Yoshinori Kitase, director Motomu Toriyama en Battle Director Yuji Abe.

Hieronder een aantal kleine stukjes uit het interview:

Over de lineariteit van de game:

"The earlier part of the game was intentionally created to be a linear experience"

en

"So it is a surprise that so many people are commenting that the game is linear, but once you get into the area of Pulse in the game , it’s much more of a free world and the battle system really comes to life"


Over de lengte van de game:

"As far as hours, of gameplay…if you play straight through the story it would be about 60 hours of gameplay"

Over het werken op de PS3 voor de eerste keer:

"The PS3 is definitely a spectacular machine and the team was really able to realize its visions for the characters and graphics, and at the same time, were able to have big onscreen battles going on. The PS3 hardware was something that really helped envision the game."

 Het volledige interview is hier te lezen, en op diezelfde pagina is ook een filmpje met een interview met de Battle Director dat ook een aantal gameplay beelden toont. 

FFXII Lightning

60 uur gamen met haar? Nice :)

 

Olympische spelen officieel geopend

De Olympische Spelen in Canada zijn vannacht tijdens een spectaculaire openingsceremonie geopend. De ceremonie begon met het stilstaan bij het overlijden van de Georgische rodelaar Nodar Kunaritashvili na een gruwelijk trainingsongeluk op de Whister Sliding Centre.

Jaques Rogge zei hierover: "Dit is een dag van rouw." Na kort overleg besloot de Georgische ploeg gewoon deel te nemen aan de openingsceremonie in het BC Place-stadion. De sporters droegen rouwbanden en kregen bij binnenkomst in het stadion een staande ovatie. Nadat de Olympische vlag halfstok was gehangen was er ook nog tijd voor een minuut stilte.

Ruim 60.000 toeschouwers waren tijdens de openingsceremonie getuige van de feestelijkheden die de organisatie prima had georganiseerd. De deelnemers werden welkom geheten door een groot aantal vertegenwoordigers van de oorspronkelijke bevolking van Canada. Na een ceremonie van 3 uur en het afleggen van de Olympische eed werd de Olympische vlam ontstoken door ijshockeyheld Wayne Gretzky.

De komende weken zullen ruim 2500 atleten gaan strijden om het eremetaal. De Canadese organisatie gaat uit van 250.000 toeschouwers en wereldwijd drie miljard kijkers. 

Olympische spelen officieel geopend (foto: Novum)

Kramer: "Alles ervoor gedaan en gelaten"

Sven Kramer heeft in een interview aangegeven bang te zijn om te verliezen. De Nederlandse schaatser die al enige tijd ongeslagen is op de vijf kilometer noemt diezelfde afstand later vandaag één van de belangrijkste races in zijn leven. Op de vraag of hij bang is om te verliezen antwoord de Fries: "Hell, Yeah!"

Kramer: "Ik heb er de afgelopen vier jaar alles voor gedaan en gelaten. Nergens heb ik voor mijn gevoel iets laten liggen en dat neemt wel een hoop onzekerheid weg. Ik ben vooral blij dat het nu eindelijk zover is." De afgelopen dagen oogde de 23-jarige topfavoriet ontspannen. Op de drukbezochte persbijeenkomsten in het olympisch dorp beantwoordde de TVM-rijder geroutineerd de vragen van de internationale media. Soms serieus en soms ook niet.

Gerard Kemkers lijkt meer gespannen te zijn. De coach lijdt zichtbaar aan de olympische stress en lijkt het gewicht van de hele natie op zijn rug te dragen. Het succes van de Spelen hangen namelijk af van de prestaties van zijn pupil. Als Sven faalt dan dreigt er voor het Nederlands Olympisch Comité een debacle. "Maar de stress grijpt me nog niet om de keel hoor."

Groothuis in uitgestorven kantine

Terwijl Stefan Groothuis momenteel herstelt van een bacteriële infectie is in Vancouver de opening van de Olympische spelen aan de gang. De Nederlander laat op zijn twitter zien dat het erg rustig is in het Olympisch dorp en zelfs het restaurant voor zichzelf heeft.

"Ik hoef mijn voer in elk geval niet te delen", schreef de schaatser op zijn twitterpagina. Groothuis zal komende woensdag voor het eerst in actie komen op de 1000 meter. Volgende week zaterdag volgt dan de 1500 meter.

Wil je de foto van Stefan Groothuis in een lege kantine zien? Klik dan hier

Beck draagt vlag binnen

Alle vlaggen zijn tijdens de traditionle binnekomst van de atleten binnengebracht in het BC Place. Voor Nederland kreeg Timothy Beck de eer om onder toeziend oog van Jan Peter Balkenende, Prins Willem Alexander, Erica Terpstra en Hein Verbruggen de Nederlandse vlag binnen te brengen.

De traditionele parade werd afgesloten door de binnenkomst van gastland Canada onder leiding van vlaggendraagster Clara Hughes. Zij werd door haar landgenoten op de tribunes met een luid applaus verwelkomt.

Van Wees: "Rodelen gevaarlijker dan skeleton"

In Nederland heeft Skeletonner Peter van Wees met afgrijzen de beelden bekeken van het verongelukken van de Georgische Rodelaar. Van Wees die vorig jaar tijdens een Olympische testwedstrijd op de moeilijke, uitdagende baan van Whistler deelnam geeft aan dat Rodelen veel gevaarlijker is dan skeleton. De 35-jarige Nederlander wist zich niet te plaatsen voor de Spelen.

In februari vorig jaar nam Van Wees deel aan een wereldbekerwedstrijd op de Olympische baan. Op dat moment werd de baan gelijk getest voor de spelen. Hij eindigde daar als 28e. Bocht zestien, waar het fatale ongeluk plaatsvond, vond Van Wees ook een lastige. "Als je daar gaat, is er geen redden meer aan."

De snelheden op de baan in het Whistler Sliding Centre lagen rond de 150 kilometer per uur. De Nederlandse viermansbob kwam er vorig jaar ruim boven de 150 kilometer per uur uit. Volgens Van Wees lopen de skeletonners minder risico omdat zij met hun buik naar de baan liggen.  "Wij liggen heel dicht tegen het zwaartepunt aan, de rodelaars die op hun rug liggen minder. Onze ijzers bijten ook niet zo diep in het ijs als bij het rodelen. Wij wekken dus minder wrijving op. Rodelaars hebben meer controle over hun slee, maar als ze van de veilige lijn afwijken gaat het ook goed mis. Dan gaat de slee echt een bepaalde kant op."

Ook de onervarenheid van de Georgiër speelt volgens Van Wees mee: "Het is een vrij nieuwe baan, dus niemand kent de baan echt goed. Dat heeft zeker meegespeeld bij hem. De crew op de baan probeert die ook steeds beter te maken. In Cesana waar vier jaar geleden rodelen, skeleton en bobsleeën tijdens de Winterspelen plaatsvond, hebben ze er eigenlijk vier jaar over gedaan om de baan helemaal goed te krijgen. Dan is ie ook snel, maar tevens een stuk veiliger."

GeorgiŽ maakt entree onder luid applaus

Ondanks het fatale ongeluk met de Georgische rodelaar Nodar Kumaritashvili heeft Georgië zojuist met een staande ovatie zijn opwachting gemaakt tijdens de openingsceremonie van de Olympische spelen. Een delegatie van het Georgische Olympische Comité liet kort voor aanvang van de ceremonie weten toch aanwezig te zijn.

De 21-jarige Kumaratishvili stierf enkele uren voor het openingsfeest tijdens een trainingsongeval op de Olympische rodelbaan in Whistler.

Glas niet met zijn Braziliaanse Bobbers op Spelen

Het sporttribunaal CAS heeft het beroep van de de Braziliaanse bobsleebond afgewezen. De bonscoach van de Braziliaanse Bobbond, Arend Glas, was het niet eens met de selectieprocedure van de Internationale Bobbond.

Om toch op de Spelen te kunnen verschijnen besloot Glas een arbitragezaak aanhangig te maken bij het CAS, dat tijdens de Spelen een dependance heeft in Vancouver, maar dat werd vandaag na een dag overleg afgewezen.

"Ze zitten hartstikke fout. Daarom maken we nu zo'n stampij. We willen aantonen dat we 100 procent kans hebben om te winnen. Of we dan ook nog daadwerkelijk naar Canada gaan, is nog de vraag. Want dan moet de bob nog geschilderd en ingepakt worden. Maar het kan zo maar zijn dat ik over 24 uur in het vliegtuig naar Vancouver zit, " verklaarde Glas eerder deze week. De Bobcoach hoeft daar nu uiteindelijk niet over na te denken.

Eerbetoon aan overleden rodelaar

Om 18.00 uur plaatselijke tijd is in Vancouver begonnen aan de openeningsceremonie van de Olympische winterspelen van Vancouver. Dat gebeurde in het BC Place met een massaal eerbetoon aan de overleden rodelaar Nodar Kumaritashvili. De Georgische rodelaar overleed eerder vandaag nadat hij met 150 kilometer per uur uit de baan vloog.

Eerder op de dag tijdens een persconferentie vocht IOC-voorzitter tijdens een speciale persconferentie al tegen de tranen. "De hele Olympische familie is verslagen door deze tragedie, die zondermeer een schaduw werpt over deze winterspelen." was de eerste reactie van de IOC-voorzitter. "Onze gedachten zijn bij zijn familie en collega's".

Organisatie verschuift super-combinatie

De slechte weersomstandigheden in Whistler hebben de organisatie van de Olympische Spelen genoopt om een verandering op de kalender door te voeren. Door de aanhoudende mist konden de skisters van de super-combinatie de piste niet konden verkennen, waardoor het onderdeel van morgenavond verschoven moet worden.

Volgens de regels moeten de deelnemers minimaal eenmaal in de gelegenheid gesteld zijn om te trainen op de olympische piste, maar door de aanhoudende mist is dit niet het geval geweest. Een nieuwe datum is nog niet geprikt. Voor de geblesseerde favoriete Lindsey Vonn is dit goed nieuws, terwijl haar concurrente Maria Riesch de verschuiving ook wel ziet zitten. "We kunnen nu in ieder geval de openingsceremonie meemaken. Het was ook onverantwoord om vandaag naar beneden te gaan."

De afdaling voor de mannen van morgenavond gaat vooralsnog wel door. Mogelijk dat ook deze race verschoven moet worden, want de weersvoorspelling lijkt niet erg gunstig te zijn.

Gascoyne: "CFD alleen hulpmiddel in F1"

De technisch directeur van Lotus F1 Mike Gascoyne is sceptisch over het gebruik van Computational Fluid Dynamics in de Formule 1. De Brit vindt een handig hulpmiddel, maar wil net als Adrian Newey een vinding eerst in de windtunnel testen voordat het op de baan ingezet wordt.

Zowel Virgin Racing als US F1 slaan de stap van de windtunnel echter over. Dit brak het eerstgenoemde team donderdag in Jerez op toen de voorvleugel door een te zwakke constructie spontaan afbrak. "Ik denk dat het een integraal onderdeel is, maar geen compleet geheel," zei Gascoyne over CFD. De Brit geeft Newey gelijk wat betreft zijn mening over CFD. "Hij is een van de beste aerodynamicaspecialisten in de Formule 1. Ik was zo'n specialist en mijn promotie-onderzoek ging over CFD, dus ik ben het wel ongeveer met hem eens."

Gascoyne wijst er op dat zowel BMW als Renault naast hun CFD-centra nog gebruik maken van windtunnels. "Ik ken Bob Bell van Renault erg goed. Hij is een slimme man die mij mijn eerste baantje in de F1 gaf en hij is een opgeleide aerodynamicus. Hij denkt dat je een windtunnel nodig hebt. CFD is een fascinerende en geavanceerde technologie, maar is het compleet? Ik denk niet dat er veel mensen denken dat dat het geval is."

Uitslagen Jupiler League speelronde 27

Dit weekend werd in de Jupiler League de 27e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomend weekend.

Maar liefst vijf van de negen duels die vandaag op het programma stonden zijn vanwege het winterse weer afgelast. Al vaker werden er de afgelopen tijd duels in de Jupiler League afgelast, met als toppunt FC Emmen - MVV, dat tot vier keer toe niet door kon gaan. Het zal voor de KNVB nog een heel gepuzzel zijn om alle wedstrijden tijdig en op een eerlijke manier opnieuw in te plannen.

Koploper De Graafschap kwam vanavond wel in actie, laagvlieger FC Emmen kwam op bezoek in De Vijverberg. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong, na acht minuten was het Denissen die de score op 0-1 bracht. Powell maakte na 22 minuten de 1-1, en vlak voor rust zorgde sc Cambuur-huurling Ter Heide voor opnieuw een voorsprong voor de Emmenaren. Een kwartier voor tijd wist hij die voorsprong zelfs uit te breiden naar 1-3. De Graafschap deed nog wat terug via El Hassnaoui (77e minuut), maar dat mocht niet meer baten voor de thuisploeg, Emmen nam de broodnodige drie punten mee naar Drenthe: 2-3. De Graafschap blijft koploper, FC Emmen is dichter bij de nummer zeventien, Fortuna Sittard, gekomen.

Ajax-huurling Manucharyan bezorgde zijn ploeg AGOVV Apeldoorn de volle buit op bezoek bij FC Volendam. Door zijn doelpunt in de 16e minuut wist AGOVV de wedstrijd te winnen: 0-1.

FC Zwolle won thuis met 1-0 van Telstar en steeg daardoor naar de tweede plek. Wel heeft het twee duels meer gespeeld dan nummer drie Go Ahead Eagles, die vanavond niet in actie kwam in de Jupiler League aangezien het op bezoek zou zijn gegaan bij het failliete Haarlem. In plaats daarvan speelde de club een oefenwedstrijd tegen Jong FC Twente, Go Ahead verloor deze wedstrijd met maar liefst 6-1.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
FC Omniworld MVV 1-1
FC Volendam AGOVV Apeldoorn 0-1
FC Zwolle Telstar 1-0
De Graafschap FC Emmen 2-3

 

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 De Graafschap 24 15 5 4 50 48 - 21
2 FC Zwolle 26 14 5 7 47 42 - 28
3 Go Ahead Eagles 24 13 7 4 46 38 - 18
4 SC Cambuur 23 12 8 3 44 49 - 34
5 Excelsior 24 13 4 7 43 45 - 29
6 AGOVV Apeldoorn 24 10 8 6 38 40 - 33
7 FC Den Bosch 24 9 9 6 36 46 - 32
8 Helmond Sport 24 10 5 9 35 45 - 41
9 MVV 25 10 4 11 34 42 - 48
10 FC Dordrecht 24 10 3 11 33 43 - 39
11 RBC Roosendaal 24 9 5 10 32 30 - 34
12 FC Eindhoven 24 9 5 10 32 47 - 55
13 BV Veendam 23 8 7 8 31 35 - 33
14 FC Volendam 25 6 9 10 27 42 - 49
15 FC Omniworld 26 7 5 14 26 27 - 47
16 Telstar 25 6 5 14 23 33 - 46
17 Fortuna Sittard 24 5 6 13 21 21 - 40
18 FC Emmen 23 5 4 14 19 27 - 53
19 FC Oss 22 3 6 13 15 25 - 45

 

Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 Caracciolo FC Den Bosch 16
= Plet Telstar 16
3 Mark de Vries SC Cambuur 14
= Voskamp Helmond Sport 14
5 Chadli AGOVV Apeldoorn 13
6 Ars RBC Roosendaal 12
= Gomez MVV 12
8 Bargas De Graafschap 11
= De Leeuw BV Veendam 11
10 Colak Go Ahead Eagles 10

 

Programma:

Datum Thuis Uit
ma 15/2 BV Veendam FC Oss
ma 15/2 De Graafschap RBC Roosendaal
ma 15/2 SC Cambuur Fortuna Sittard
ma 15/2 AGOVV Apeldoorn FC Emmen
ma 15/2 Go Ahead Eagles FC Den Bosch

DSB verdiende §422 miljoen aan koopsommen

De DSB Bank heeft voor zijn bankroet 422 miljoen euro verdiend met koopsompolissen. Dit meldt het NRC. De krant heeft een intern stuk in handen gekregen. De bank van Dirk Scheringa ging in oktober failliet. Daarvoor werd de DSB groot door de omstreden koppelverkoop van leningen en dure verzekeringen.

De miljoenen werden opgestreken als provisie. De provisie was gemiddeld rond de 50 procent van de koopsom. Bij sommige verzekeringen liep dat op tot wel 85 procent. In totaal verkocht DSB de afgelopen tien jaar voor 875 miljoen euro aan koopsommen; waarvan dus 422 miljoen euro direct als winst opgestreken werd.

Klanten kregen soms dure verzekeringen verkocht die ze niet nodig hadden, zoals arbeidsongeschiktheid-, overlijdensrisico- en werkloosheids-verzekeringen. Koppelverkoop werd toegepast, zoals het dreigen van het verhogen van de hypotheekrente als men niet de koopsompolis aanschafte.

In het stuk staat ook hoeveel DSB klanten zou compenseren bij een eventuele regeling met de gedupeerden. Dit zou in het slechtste scenario 148 miljoen euro kosten, in het beste scenario 69 miljoen euro.


DSB Bank drukte 422 miljoen euro achterover met te dure koopsompolissen
Laatste reviews en specials
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
©FOK.nl e.a.