Meteoriet blijkt gecrashte satelliet

De meteoriet die afgelopen woensdag in Mexico neerkwam en een enorme krater in de grond sloeg, blijkt helemaal geen stuk buitenaards steen te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat het waarschijnlijk een neergestorte satelliet was die de Mexicaanse bodem deed schudden.

"Wij vermoeden dat het stuk schroot een Russische satelliet is", laat ingenieur Fernando de la Peno weten. "Deze satelliet is geclassificeerd door het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten en waarvan we wisten dat deze over Mexicaans grondgebied kon scheren."

Woensdag werd een deel van Mexico opgeschrikt door een vermeende meteoriet, die een spoor van vernieling en een krater van dertig meter doorsnee achterliet. Velen hadden de grond voelen trillen. Donderdag werd het hele gebied uitgekamd maar geen ruimterots gevonden.

Volgens De la Peno is het waarschijnlijk het wrak van de Cosmos 2421 verkenningssatelliet geweest. Deze werd vier jaar geleden door de Russische marine gelanceerd. Twee jaar na de lancering is de kunstmaan echter in vijtien stukken uiteengevallen.  


Kijk uit, de Russen komen!