Uitslag Manchester City - Stoke City

Manchester City heeft in de achtste finale van de FA Cup met 1-1 gelijk gespeeld tegen Stoke City. De ploeg van trainer Roberto Mancini kwam in eigen huis al vroeg op voorsprong, maar liet na het duel te beslissen. Stoke kwam na rust langszij en mag proberen de Citizens in eigen huis uit het Engelse bekertoernooi te knikkeren.

Manchester begon sterk aan het duel en kwam met linksback Wayne Bridge een aantal maal gevaarlijk door over de linkerflank. In de dertiende minuut ontweek aanvaller Shaun Wright-Phillips de buitenspelval, waarna hij de score opende na knullig verdedigen van Stoke-verdediger Ryan Shawcross.

Stoke probeerde voor rust nog wel aan te zetten, maar was ernstig verzwakt door het geblesseerd uitvallen van middenvelders Matthew Etherington en Liam Lawrence. Na de pauze oogde de thuisploeg ongeïnspireerd, waardoor de bezoekers zich terug in de wedstrijd konden knokken. Ricardo Fuller, die voor rust ook al enkele malen gevaarlijk was, tekende na tien minuten voor de gelijkmaker. De Jamaicaanse spits kopte knap binnen na een verre inworp van veteraan Rory Delap, waarna de bezoekers tevergeefs op zoek gingen naar meer.

Vlak voor het einde van het duel kreeg invaller Roque Santa Cruz nog een reuzenkans voor de Sky Blues. De Paraguayaan nam stijlvol aan, maar zag de Deense doelman Sorensen knap redden waardoor beide ploegen op herhaling moeten.