Onenigheid tussen Spanje en Portugal over WK bid

Spanje en Portugal zijn grote concurrenten van Nederland en België wat betreft het binnenhalen van de organisatie van het WK 2018 of 2022. De Zuid-Europese hebben echter onenigheid.

Zo vindt Spanje dat Portugal te weinig inzet toont om de kandidatuur kracht bij te zetten. "Ik zie weinig enthousiasme in Portugal. Het lijkt er sterk op dat de politici er weinig interesse in tonen", aldus de Spaanse minister Jaime Lissavetzky (Sport) tegenover AS.

Lissavetzky vindt dat het buurland van Spanje onvoldoende geld investeert in de renovatie van stadions. Aangezien Portugal vrij recent een EK organiseerde (2004), wordt renovatie niet nodig geacht. Portugal wil de stadions van Benfica, FC Porto en Sporting Lissabon beschikbaar stellen en is van mening dat deze onderkomens voldoen aan de WK-normen.

Ook Engeland en Rusland hebben zich kandidaat gesteld als organisator voor een toekomstig wereldkampioenschap. Het is nog niet helemaal zeker, maar in 2018 zal het toernooi waarschijnlijk in Europa worden gespeeld.