Trulli: "Lotus moet veel geduld hebben"

Peterselieman

Jarno Trulli rijdt dit jaar in de Formule 1 voor het nieuw opgezette Lotus-team. De Italiaan verwacht niet dat het legendarische merk mee kan doen om de prijzen en pleit dan ook voor veel geduld. Hij zegt dat de renstal dit jaar met de T127 tegen problemen aan zal lopen, maar stelt dat dit onderdeel van de leercurve is waar zijn team doorheen moet.

"We weten dat als we eenmaal naar Bahrein afreizen, we met veel problemen te maken zullen hebben. Het belangrijkste is dat we goed blijven samenwerken en geduld hebben in ons eerste jaar. We moeten ook laten zien dat we progressie kunnen boeken, maar om meteen met de top mee te doen, is onrealistich," zei Trulli gisteren bij de presentatie van de bolide in Londen.

"We zullen proberen om in Bahrein met beide auto's aan de finish te komen, maar ik weet niet op welke positie dat zal zijn. Als ons dat is gelukt, moeten we zorgen dat we een goede aërodynamische update op de auto weten te zetten. We willen dus redelijk starten, en daarna groeien. Het eerste punt dat we scoren, zal voor iedereen erg emotioneel zijn."