Willem Alexander: "Geniet ervan"

JJdJ1984

Willem Alexander heeft aangegeven dat hij niet jaloers is op de status van Sven Kramer. Tijdens een vraaggesprek met De Telegraaf zei de toekomstige koning: "Het lijkt wel alsof Sven Kramer de koning is van Nederland. Daar ben ik niet jaloers op want dat heeft hij verdiend."

Op de vraag of het sneeuwtekort op Cypress Hill was te voorkomen antwoorde de kroonprins met: "De afgelopen zeven jaar lag er meer dan voldoende sneeuw op Cypress Mountain. Nu ligt er overal in de wereld sneeuw en uitgerekend daar niet. Dat wordt veroorzaakt door El Nino. Ik ben geen metereoloog en weet niet hoever van tevoren je El Nino kunt voorspellen maar dit is heel extreem. Even verderop is er in Whistler nog nooit zoveel sneeuw gevallen. Ik moet wel zeggen dat VANOC hier zeer alert op is ingesprongen door bij de Amerikaanse grens grote sneeuwbuffers aan te leggen."

Ook heeft de kroonprins nog een boodschap voor de Nederlandse atleten in Vancouver: "Genieten en plezier maken. Dat is heel belangrijk. In Atlanta in 1996 maakte Pieter van den Hoogenband zijn debuut op de Olympische spelen. Hij mocht van zijn vader nog geen medailles winnen. Uiteindelijk werd Pieter nog twee keer vierde, maar hij gebruikte de spelen om ervaring op te doen en ervan te genieten. Daar begint het mee."