[Six Nations] "Perfecte" Franse overwinning op Ierland

ChiefBigFoot

Tijdens het weekend van zaterdag 13 februari en zondag 14 februari vonden de tweede serie wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een kort verslag van de wedstrijd tussen Frankrijk en Ierland.

Frankrijk - Ierland 33-10

Na vorige week al indruk te hebben gemaakt tegen Schotland was Frankrijk vandaag in een bomvol Stade de France ook weer ijzersterk tegen Ierland, de kampioen van vorig jaar. De beginfase van de wedstrijd ging gelijk op, met een uitbraak van de Ier Gordon d'Arcy als de grootste kans. Hij wipte de bal over Poitrenaud, maar de bal stuiterde net de verkeerde kant op voor de Ieren. In de tegenstoot werd Parra van Frankrijk neergetrokken door Healy die de gele kaart ontving en voor tien minuten naar de sin bin mocht. Dit bleek het doorslaggevend te zijn voor de wedstrijd. Parra schoot de penalty die gegeven werd voor de overtreding op hem en Frankrijk hield de gehele tien minuten de Ieren onder druk. Vlak voordat Healy weer terug mocht komen maakte Servat de eerste Franse try nadat Imanol Harinordoquy op indrukwekkende wijze een aantal Ieren van zich af wist te schudden.

Tussendoor hadden de Ieren het grootste geluk van de wereld toen een doodschop van Jerry Flannery op Alexis Palisson door de scheidsrechter als een botsing werd afgedaan, ondanks dat Palisson geblesseerd van het veld af moest. Niet al te lang na de 10-0 voorsprong van de Fransen maakte O'Gara 10-3 uit een penalty nadat de Fransen de aftrap blokkeerden. Direct daarna viel Frankrijk weer aan en Jauzion omspeelde een aantal Ieren om zo de tweede Franse try van de avond te maken. In de laatste minuten van de eerste helft viel Ierland nog aan en waren ze een aantal keren heel dichtbij een try, maar tot een score kwam het niet. In de 59ste minuut maakte Poitrenaud de derde Franse try na goed voorbereidend werk van Bastareaud die Brian O'Driscoll van zich af wist te slaan. Ook nu benutte Parra de conversie, 24-3. Twee minuten later scoorde Parra weer met een sublieme drop goal. Vijf minuten later wist Ierland eindelijk iets terug te doen nadat de bal via Ferris en O'Driscoll de bal bij Wallace terecht kwam die de enige Ierse try van de avond maakte. O'Gara wist de conversie ook nog te benutten.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg Frankrijk nog een tweetal penalty's, waarvan Parra er ééntje wist te maken en invaller Michalak scoorde ook nog via een drop-goal. Hierdoor kwam er 33-10 op het scorebord te staan en daar bleef het bij. Frans international Vincent Clerc was goed te spreken over de prestaties van het Franse team. "Het was een goede verdedigende prestatie tegen een heel goed Iers team en we hebben onze kansen fantastisch benut. Het is nog te vroeg om te zeggen dat we kampioen gaan worden, want we hebben onder andere nog de wedstrijd tegen Engeland te gaan, maar dit was een geweldige prestatie. Ik ben erg verbaasd over onze dominantie, maar we geloven in onze kansen en deze perfecte wedstrijd heeft onze kansen zeker vergroot." zei hij voor de camera van de BBC.

Frankrijk
Tries: Servat, Jauzion, Poitrenaud
Conversies: Parra (3)
Penalty's: Parra (2)
Drop Goals: Parra, Michalak

Ireland
Try: Wallace
Conversie: O'Gara
Penalty: O'Gara