Uitslagen Jupiler League speelronde 27

Dit weekend werd in de Jupiler League de 27e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomend weekend.

Maar liefst vijf van de negen duels die vandaag op het programma stonden zijn vanwege het winterse weer afgelast. Al vaker werden er de afgelopen tijd duels in de Jupiler League afgelast, met als toppunt FC Emmen - MVV, dat tot vier keer toe niet door kon gaan. Het zal voor de KNVB nog een heel gepuzzel zijn om alle wedstrijden tijdig en op een eerlijke manier opnieuw in te plannen.

Koploper De Graafschap kwam vanavond wel in actie, laagvlieger FC Emmen kwam op bezoek in De Vijverberg. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong, na acht minuten was het Denissen die de score op 0-1 bracht. Powell maakte na 22 minuten de 1-1, en vlak voor rust zorgde sc Cambuur-huurling Ter Heide voor opnieuw een voorsprong voor de Emmenaren. Een kwartier voor tijd wist hij die voorsprong zelfs uit te breiden naar 1-3. De Graafschap deed nog wat terug via El Hassnaoui (77e minuut), maar dat mocht niet meer baten voor de thuisploeg, Emmen nam de broodnodige drie punten mee naar Drenthe: 2-3. De Graafschap blijft koploper, FC Emmen is dichter bij de nummer zeventien, Fortuna Sittard, gekomen.

Ajax-huurling Manucharyan bezorgde zijn ploeg AGOVV Apeldoorn de volle buit op bezoek bij FC Volendam. Door zijn doelpunt in de 16e minuut wist AGOVV de wedstrijd te winnen: 0-1.

FC Zwolle won thuis met 1-0 van Telstar en steeg daardoor naar de tweede plek. Wel heeft het twee duels meer gespeeld dan nummer drie Go Ahead Eagles, die vanavond niet in actie kwam in de Jupiler League aangezien het op bezoek zou zijn gegaan bij het failliete Haarlem. In plaats daarvan speelde de club een oefenwedstrijd tegen Jong FC Twente, Go Ahead verloor deze wedstrijd met maar liefst 6-1.