Boze aliens

Een heel interessant nieuwsitem van de week, over berichten die wij (mensen) de ruimte inschieten. Malcolm Fridlund, astrofysicus bij de ESA, liet een waarschuwend geluid horen, dat wij voorzichtig moeten zijn met wat wij naar de ET’s sturen. We zouden wel eens een verkeerde (?)  indruk kunnen wekken, door per ongeluk iets te zeggen of op te sturen, wat voor de aliens een belediging zou kunnen zijn. Of als een bedreiging kan overkomen, met alle narigheid van dien. Daar zit wel wat in. En ik kan mij hier een heleboel bij voorstellen. Dit is veel interessanter, dan het gezeur over de strooizoutvoorraad van minister Eurlings, of het gemanipuleer van de rechtbank in de kwestie Wilders. Hoewel . . .

Voor mij staat het vast, dat aliens bestaan. Net zo als ik zeker weet, dat er een god (m/v) bestaat. Het moet alleen nog even bewezen worden. Niet voor mij, want ik weet het al, maar voor al die ongelovigen die nog niet zover zijn, dat ze het juiste godsbeeld kunnen begrijpen. Noch voor het bestaan van god (m/v), noch voor het bestaan van intelligente, of zelfs maar stomme, aliens is er bewijs, maar dat weerhoudt mij er niet van het zeker te weten: Ze bestaan! Allebei.
En ik ga er nog een reeds bekend schepje bovenop doen: Volgens mij is god (m/v) een alien! Of de baas ( m/v) van de aliens. Alles is mogelijk, zolang bewijs voor het tegendeel ontbreekt.
De aliens gaan hier komen, als ze er al niet zijn. Dat betekent, dat ze technisch superieur aan ons zijn, want wij kunnen nog lang niet naar hun planeten reizen. En dat gaat nog wel even duren, denk ik. Wij kunnen alleen wat prullaria wegschieten, of radiogolven uitzenden. Dus komen zij hier naartoe. Maar ze moeten wel een beetje opschieten, anders maken wij het niet meer mee. En dat zou ernstig te betreuren zijn.

Er werd in het bericht ook vermeld, dat de ‘experts’ vrezen dat afbeeldingen van genitaliën en verzoeken om geld als beledigend en/of bedreigend zouden kunnen worden opgevat.
Genitaliën laten zien en geld vragen, daar raakte ik even het spoor bijster. Waar je als expert al geen rekening mee moet houden.  Ze zijn dus bang, dat wij ons hoerig gaan gedragen, als de ET’s hier verschijnen.
Ik probeer mij voor te stellen, hoe een eerste contact met buitenaardse levensvormen zou verlopen. Stel, dat men mij vraagt om dat eerste contact te verzorgen, vanwege mijn innemende voorkomen en communicatieve vaardigheden. Ik zou dat niet bij voorbaat pertinent weigeren. Maar dan zou ik waarschijnlijk toch niet als openingszin gebruiken: Geef me wat poen, dan mag je mijn lul zien.
Wat denken die experts nou eigenlijk van ons? Dat wij een stel idioten zijn? Het moet eerst nog worden vastgesteld, of die buitenaardsen wel bruikbaar en mooi genoeg zijn voor dat soort intimiteiten. En dan moeten ze ook nog voor mij de juiste sekse hebben. Vrouwelijk dus. En als ze lelijk zijn begin ik echt niet  aan contact.

Verder zit ik nog met de vraag, hoe je expert kunt zijn in iets wat we nog nooit gezien hebben. Bij theologen doet zich dit vreemde fenomeen al eeuwen voor, deskundigen op het gebied van god (m/v), terwijl die als studieobject duidelijk niet beschikbaar is. En nu zijn er dus kennelijk ook al experts op het gebied van aliens, terwijl die zich nog niet bij ons gemeld hebben als kandidaat-immigranten voor onze planeet. Enfin, het zal wel aan mij liggen, dat ik dat soort volk niet serieus kan nemen. Ik vlei mijzelf weleens met de gedachte, dat ik niet vatbaar ben voor bullshit. Die maak ik namelijk zelf, en daar heb ik geen experts bij nodig. Of ben je al expert, als je ergens lang genoeg over fantaseert? In dat geval ben ik zelf ook deskundige op het gebied van aliens, en ook nog theoloog.

NASA heeft, zo werd er verder verteld, in 2008 de Beatles-song ‘Across the Universe’ de ruimte ingestraald. Volgens de experts kon dat geen kwaad. Maar hoe kies je een passende song voor aliens? Persoonlijk zou ik ‘Still Balling’ van 2Pac gekozen hebben. Dat geeft volgens mij een veel accurater beeld van de huidige homo sapiens dan het zoetsappige flowerpowergekwijl van een stel gesjeesde hippies. Wij zijn nu eenmaal niet van die lieverdjes. Althans, niet meer. Wij staan, evolutionair gezien, even ver van de Beatles af, als de Beatles van Abraham. De echte, bedoel ik, de historische Abraham, niet Vader. Hoewel die evolutionair gezien ook wat achterblijft.

Om de vraag te beantwoorden, hoe en waarmee wij aliens tegen ons in het harnas zouden kunnen jagen, moet je volgens mij ook de omgekeerde vraag stellen. Namelijk wat voor ons beledigend en bedreigend zou kunnen zijn, wanneer de aliens hier aankomen. Het kan toch ook zo zijn, dat die aliens wel intelligent zijn, maar niet wat wij ‘beschaafd’ noemen? We weten immers helemaal niets van die lui, en het kunnen dus net zo goed een soort Tokkies zijn, of Hells Angels, of een soort hooligans, van top tot teen bewapend en met dreigend ontblote genitaliën. Tamelijk beledigend, zou ik zeggen.

Maar laten we eens aannemen, dat ze wel wat van ons mensen weg hebben. Misschien hebben zij dan ook kunstvormen, zoals zang en muziek, die niet alleen beledigend is voor ons gehoor, maar ook nog schadelijk voor onze hersenen. En als ze dan die afschuwelijke Beatles-tune gehoord hebben, komen ze gewoon even wraak nemen. Of misschien hebben zij een soort beeldende kunst, die andere levensvormen omvat van allerhande planeten, waarbij ze uitsluitend de voortplantingsorganen vastleggen. Die staan erg in hun belangstelling, volgens de experts. Dan zou het zo maar kunnen, dat ze boos op ons worden omdat wij ons bedekken, en ons niet zomaar naakt laten kieken. Gelukkig hebben we in dat geval altijd nog Patricia Paaij achter de hand.

Stel, dat ze hier op zoek gaan naar voedsel, en erachter komen, dat ze het best ‘mens’ op hun menu kunnen zetten, omdat die gemakkelijk te vangen zijn en er meer dan voldoende voorhanden zijn. Het zou immers zo maar kunnen gebeuren, dat het eerste contact met andere diersoorten plaatsvindt dan de mens, bijvoorbeeld met walvissen of krokodillen. En dat die dan hun kans zien en de aliens influisteren, om de schadelijkste van alle beesten op deze planeet uit te roeien, door ze op de uitgebreide culinaire toepassingen van onze soort te wijzen. Dat zou niet alleen beledigend zijn, maar vooral ook tamelijk bedreigend.

De mogelijkheden die contact met buitenaardse levensvormen met zich meebrengt zijn eindeloos. Maar ik zie vooral oplossingen op godsdienstig gebied. Ik ben niet  echt religieus, hoewel ik er vaak van word beschuldigd wel spiritueel te zijn. Ik hoop vooral, dat met de komst van de ET’s er het een en ander onthuld wordt over god (m/v). Dan kunnen we er nog wat aan hebben, vooral als blijkt dat de aliens zelf god (m/v) zijn, of met hem/haar onder één hoedje spelen. Mogelijk dat er dan eindelijk eens wat meer duidelijkheid komt over de flauwe grap die wij schepping noemen, en vooral over de schuldige(n). Met de op Terra beschikbare informatie zullen we er nooit achter komen, dat is mij inmiddels wel duidelijk. En we moeten toch ook een keer van de sprookjes van de thans populaire religies af. We zullen het dus van de aliens moeten hebben. Misschien weten zij ook het antwoord op de vraag, die mij persoonlijk het meest bezighoudt: Is god nou eigenlijk M of V?

Als ze ons die wijsheid niet kunnen brengen, hoeven die aliens wat mij betreft helemaal niet hier te komen. We hebben al genoeg soorten hier, eerder te veel dan te weinig. En als we ook nog het risico lopen, dat ze boos op ons worden, of ons erg eetbaar vinden, hebben we alleen maar een bedreiging erbij.
Of ze moeten stinkend rijk, vrouwelijk en bloedmooi zijn, dan hoeven ze niets te weten of te kunnen, dan zijn ze natuurlijk altijd hartelijk welkom.
En dan hoeven ze niet bang te zijn, dat ze mij beledigen, of dat ik mij bedreigd voel.
Zelfs niet als ze hun genitaliën laten zien.