Vancouver Update 23:00 uur

Dagelijks kun je op FOK!sport tweemaal een overzicht tegemoet zien waarin we kort de gebeurtenissen tot die tijd zullen samenvatten. De samenvattingen verschijnen rond 23:00 uur en rond 08:00 uur Nederlandse tijd op FOK!sport. In het weekend verschijnt de ochtendupdate rond 10:00 uur online.

Vandaag stonden de eerste medailles in Vancouver op het spel. De allereerste medaille werd weggegeven tijdens het schansspringen op de normale schans. De gouden medaille op dat onderdeel ging naar de Zwitser Simon Ammann. De skispringer leverde twee goede sprongen af met 105 en 108 meter. De Poolse routinier Adam Malysz won het zilver met sprongen van respectievelijk 103,5 en 105 meter. De bronzen plak ging naar de Oostenrijker Gregor Schlierenzauer die zijn tegenvallende eerste sprong ruimschoots goedmaakte met zijn tweede sprong (107 meter).

Als tweede onderdeel tijdens de Spelen stond het alpineskiën op het programma. De organisatie besloot echter vanochtend vroeg dat de afdaling bij de heren geen doorgang zou vinden. De Olympische piste heeft dusdanige schade van de weersomstandigheden te verwerken gekregen dat de organisatie besloot de afdaling voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Momenteel zijn er nog diverse onderdelen bezig. De dames zijn momenteel actief bij de 7,5 kilometer biatlon en in de Thunderbird Arena vind de ijshockeywedstrijd plaats tussen de vrouwen van Zweden en Zwitserland. Ook op de Richmond Olympic Oval is momenteel een wedstrijd aan de gang. De mannen zijn daar momenteel bezig aan de vijf kilometer schaatsen op de langebaan.

Ben je benieuwd naar wat er vannacht nog allemaal te zien is in Vancouver? Klik dan hier