Eagles moet jeugdinternational Colak drie duels missen

Michel (methodmich)

Go Ahead Eagles zal het drie duels zonder clubtopscorer Halil Colak moeten stellen. De aanvaller is geselecteerd voor een jeugdtoernooi met Jong Turkije in Turkmenistan. De coach van dat team, Fatih Eser, wil Colak graag aan het werk zien.

Hoewel hij net hersteld is van een blessure, laat Go Ahead Eagles hem toch afreizen. "We gunnen Halil deze kans. Toen Halil aan het begin van het seizoen een contract bij ons tekende was het ook een van zijn ambities zich in een Turks of Nederlands team te spelen. Nu is het zover en dan geven we hem toestemming om zich bij die ploeg te voegen. We zijn het er over eens dat het belangrijk is voor zijn ontwikkeling, al komt het voor ons ongelukkig midden in de competitie", licht trainer Andries Ulderink de beslissing toe in de Stentor. 

Colak mist hierdoor de duels met FC Den Bosch, Telstar en MVV. Ulderink gaf echter ook aan dat het, indien nodig, wel mogelijk is dat de 22-jarige aanvaller het vriendschappelijk toernooi eerder verlaat, om zo wel tegen MVV te spelen. Dit seizoen maakte Colak tien goals in 23 duels voor Go Ahead in de Jupiler League.