Mogelijke mijlpaal voor Valdés

Jeffrey

FC Barcelona-doelman Victor Valdés kan in de wedstrijd tegen Atlético Madrid een nieuwe mijlpaal in zijn carrière behalen.

De Catalaanse sluitpost zal zondag in het Estadio Vicente Calderón zijn 247e competitiewedstrijd namens Barcelona spelen. Valdés is dan in de geschiedenis van Barça de derde keeper met de meeste wedstrijden achter zijn naam.

Momenteel is Andoni Zubizarreta recordhouder, die 54 competitieduels meer heeft gespeeld. Op de tweede plaats staat Antoni Ramallets, die 288 wedstrijden in het doel van de Catalanen stond. Hij won tevens vijf Zamora-trofeeën (Spaanse prijs voor beste doelman) gedurende zijn vijftienjarige verblijf bij de club (1947-1962).

Valdés mag zich al wel de meeste succesvolle doelman van Barça ooit noemen. In zijn zeven jaar als eerste keuze onder de lat won hij elf medailles. Hij is echter nog ver verwijderd van het record van Zubizaretta wat betreft aantal Primera División-duels.

Zubizaretta speelde in zeventien jaar tijd 622 competitieduels. Hij stond onder de lat bij Athletic Bilbao, Barcelona en Valencia.