Virgin baalt van weinige kilometers

De eerste testweek van Virgin Racing in de Formule 1 wordt geteisterd door problemen. Het nieuwe team heeft nog maar weinig kilometers gemaakt de afgelopen dagen en ook vandaag is de auto nog weinig op de baan in Jerez geweest. Technisch directeur Nick Wirth baalt van de opstartproblemen van zijn team.

Gisteren kwam de VR-01 op een natte baan in Spanje tot slechts acht ronden nadat donderdag de ophanging van de voorvleugel afgebroken was en er gewacht moest worden op een verbeterd onderdeel. "Opnieuw hebben we, ondanks dat we de klok rond gewerkt hebben om het probleem van gisteren op te lossen, de kans gemist om vanochtend in het droog te rijden. In de middag zo nat dat we daar ook veel tijd verloren hebben op het moment dat we er klaar voor waren," zei Wirth gisteren.

"Dit was vooral frustrerend voor omdat het ontwerpen, produceren, testen en binnen 24 uur naar het circuit brengen van de nieuwe delen een geweldige prestatie is geweest." Het team hoopt dan ook om vandaag wat ronden te kunnen rijden, maar coureur Lucas di Grassi kon pas na de middag zijn eerste ronden rijden. "De coureurs blijven positief, de data die wij verzamelen zijn zoals verwacht en we gaan verder met we moeten doen in deze fase van de ontwikkeling."