Sturing: "Je moet je verantwoordelijkheid nemen"

Edward Sturing is naar eigen zeggen zelf opgestapt als hoofdcoach van FC Volendam. Hij heeft na het 0-1 verlies tegen AGOVV zijn conclusies getrokken en is vertrokken. Het bestuur heeft inmiddels assistent Johan Steur als vervanger aangesteld.

"Je moet op een gegeven moment je verantwoordelijkheid nemen. Na die wedstrijd besefte ik dat ik aan het trekken was aan een dood paard," zei Sturing vandaag. De ploeg presteert mede door de vele blessures niet zoals verwacht. Daarnaast moest de ploeg door het faillissement van Haarlem ook nog zes punten inleveren.

"We hebben er alles aan gedaan om die neerwaartse spiraal te doorbreken, gecommuniceerd met de spelers, met de groep. Maar na die wedstrijd vrijdagavond kwam ik tot de conclusie dat ik de club misschien wel het meeste help door mijn afwezigheid in plaats van mijn aanwezigheid. Begrijp me niet verkeerd. Ik heb uitstekend met de spelersgroep kunnen werken, maar de resultaten vielen gewoon tegen. Dan moet je je verantwoordelijkheid nemen."

Sturing staat nog tot medio volgend jaar onder contract bij Vitesse, maar met die club heeft hij nog geen contact gehad. "Zo ver ben ik nog niet. Ik rij nu terug van Volendam naar huis. Ik ga denk ik vanavond wel kijken bij Vitesse, maar met mijn toekomst ben ik nog helemaal niet bezig geweest. Ik ben veel te druk geweest met pogingen Volendam weer op de rails te krijgen. Maar mijn toekomst ligt ongetwijfeld in de voetballerij, bij Vitesse of ergens anders. Dit vind ik nog veel te leuk."