[Six Nations] Wales wint epische strijd van Schotland

Tijdens het weekend van zaterdag 13 februari en zondag 14 februari vonden de tweede serie wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een kort verslag van de wedstrijd tussen Wales en Schotland.

Wales - Schotland 31-24

In een zinderende wedstrijd heeft Wales van Schotland weten te winnen. Schotland, waar Paterson zijn honderdste interland speelde, schoot uit de startblokken om al snel de eerste try te scoren via Barclay die twee Welshman van zich af wist te schudden. Paterson, die na een aantal forse ingrepen al wat groggy op het veld liep, wist de conversie te benutten. Namens Wales schoot Stephen Jones een penalty raak. Al snel maakte Parks een slimme dropgoal en even later counterde Schotland naar een nog grotere voorsprong. Max Evans, een bloedwissel voor zijn broer Thom, maakte de tweede try voor de Schotten, maar de conversie werd gemist. Later kwam Thom Evans nog hard in aanraking met een verdediger van Wales, waardoor het spel vijf minuten stil lag. Het leek een ernstige rug- of nekblessure te zijn, maar achteraf bleek het om een beenblessure te gaan.

De ruststand was 9-18 in het voordeel van Schotland. S. Jones wist voor rust nog twee penalty's te scoren voor Wales en vlak na rust maakte Schotland via een penalty van Parks ook weer drie puntjes. Schotland bleef loeren op de counter en had nog een grote kans op een derde try, maar Shane Williams voorkwam op de een of andere manier dat de Schotten de bal op de grond wisten te drukken. Met nog veertien minuten te gaan maakte Parks van zo'n veertig meter afstand zijn tweede dropgoal, waardoor Schotland een voorsprong van 24-14 moest verdedigen. Via een goede aanval van Hook, Blair en Williams wist Byrne de eerste try voor Wales te maken, maar S. Jones miste de conversie wel. Wales bleef aanvallen en de verdediging Schotland bibberde, maar hield stand totdat Scott Lawson aan de noodrem moest trekken. Hij werd naar de sin bin gestuurd met nog zes minuten te gaan.

Wales zette in de laatste tien minuten alles op alles om nog te winnen. Men weigerde zelfs een penalty om via een scrum een try te scoren. Uiteindelijk was het Halfpenny die de eerste van de twee benodigde tries maakte. Stephen Jones schoot de conversie er snel in en Wales ging op jacht naar de tweede try. Die leken ze te halen via alweer Byrne, totdat hij neer werd gehaald door Phil Godman die net in het veld was gekomen. Godman kreeg een gele kaart, moest naar de sin bin en Wales besloot deze keer om de penalty wel te nemen om zo een gelijkspel in ieder geval veilig te stellen. Terwijl de klok op rood schoot trapte Schotland voor het laatst af en stormde Wales nog een laatste keer naar voren om via Shane Williams, die al juichend over de trylijn dook, nog een try te scoren. Toen S. Jones de laatste conversie benutte blies de scheidsrechter af. Wales won zodoende deze zinderende partij in blessuretijd, door binnen tien minuten 17 punten te maken.