[AT] Uitslag Ajax - Benfica

Ook de tweede wedstrijd op het Amsterdam Tournament heeft geen overwinning opgeleverd voor gastheer Ajax. De ploeg van Martin Jol ging, onder meer door een bizar eigen doelpunt van Ismaïl Aissati, met 2-3 onderuit tegen Benfica. De Portugezen mogen zich door de zege winnaar noemen van het toernooi.

Ten opzichte van het duel met Atlético Madrid kregen zeven andere spelers de voorkeur van Martin Jol, waaronder ook Kenneth Vermeer in plaats van Maarten Stekelenburg. Aankopen Demy de Zeeuw en Tymothée Atouba waren nog niet fit genoeg om deel uit te maken van de selectie. Acht minuten onderweg speelde er zich iets wonderlijks af in de slecht gevulde ArenA. Kenneth Vermeer speelde de bal in op Ismaïl Aissati, die ingesloten werd door enkele Portugezen. De spelverdeler besloot terug te spelen op Vermeer, maar raakte de bal compleet verkeerd waardoor de bal prachtig over de doelman heen vloog: 0-1.

Het spel van de Amsterdamse gastheren, die zich opnieuw defensief kwetsbaar toonden, kwam niet van de grond. Luis Suarez, dit keer centrale aanvaller, was minder dreigend dan anders en ook Miralem Sulejmani kon niet imponeren. Vooral de voorzetten van de Serviër waren beneden peil. Balverlies op het middenveld leidde de 0-2 in. Javier Saviola bediende razendsnel Angel di Maria, die Oleguer en Vermeer te slim af was en in een leeg doel kon schieten.

Voor de rust leek Ajax nog te mogen hopen op een gelijkspel - of meer - toen Mitchell Donald de 1-2 maakte. De middenvelder combineerde met Suarez en haalde vanaf rand zestien hard en zuiver uit. In de tweede helft leek Ajax op weg naar de 2-2, maar Urby Emanuelson miste een dot van een kans. In de 55ste minuut besliste Benfica het duel. Centrale verdediger David Luis kreeg bij een vrije trap de bal in de kluts voor zijn voeten en haalde van dichtbij hard uit: 1-3.

Dennis Rommedahl maakte tien minuten voor tijd op fortuinlijke manier de 2-3, maar die goal kon de Amsterdamse meubelen niet meer redden. Benfica is winnaar van het Amsterdam Tournament en Martin Jol heeft huiswerk op weg naar de start van de Eredivisie in Groningen.