[Upd] Massa nog 48 uur in coma

Sally (Tessa)
Felipe Massa werd na gisteravond nog een tweede en dit keer spoedoperatie te hebben ondergaan, vandaag weer wakker gemaakt uit een kunstmatig coma. De artsen zijn tevreden over zijn toestand. Er zijn geen complicaties opgetreden.

Na zijn crash gisteren tijdens de kwalificatie van Hongarije, veroorzaakt door een losgelaten veer die tegen de helm van Massa belandde, moest de coureur operaties ondergaan aan zijn linkeroogkas maar ook omdat er bloedingen optraden in zijn hersenen. De Braziliaanse coureur van Ferrari was een half uur wakker en toen volledig bij kennis. Zijn spraak was zonder problemen en hij functioneerde normaal.

Er was gisteravond even paniek, toen een verslaggever voor het persbureau AP (American Press) de opmerking van de arts dat de Massa's conditie "kritiek maar stabiel" verkeerd interpreteerde. Er ging een persbericht uit dat de toestand van Massa levensbedreigend was.

De persvoorlichter van Ferrari was woedend hierom en eiste onmiddellijk een rectificatie. "Na een operatie op zaterdagmiddag blijft de toestand van Felipe Massa stabiel", was de verklaring van Ferrari. "In de nacht zijn geen verdere complicaties opgetreden. Vanmiddag zullen de doktoren nog een CT-scan uitvoeren en dat zal wat preciezere informatie geven."

Massa zal nog minstens zes weken moeten herstellen, waardoor hij in ieder geval de Grote Prijs van Europa in Valencia mist. Ook zijn deelname aan de Belgische Grand Prix op Spa-Franchorchamps is hierdoor zeer twijfelachtig.

Update 14:40 uur
Massa zal nog 48 uur in coma gehouden worden om zijn herstel te bevorderen. Alhoewel de coureur zondag even bij bewustzijn is geweest, hebben de artsen hem weer in een kunstmatige coma gebracht.

Volgens Peter Bazso, directeur van het ziekenhuis, zal Massa nog een de intensive care blijven liggen, maar dat hij in een stabiele situatie is en dat de vooruitzichten gunstig zijn. "De operatie heeft gezorgd voor de verwachte resultaten voor een dergelijke situatie", aldus de directeur.

Naar aanleiding van tests op zondag kon er ook geconcludeerd worden dat Massa geen hersenbeschadiging heeft opgelopen door de crash. Luis Antonio, de vader van Massa, is inmiddels ook in het ziekenhuis gearriveerd om bij zijn zoon te zijn.