Hamilton hoopt op zege in Hongarije

Aan het begin van het Grand Prix-weekend in Hongarije gaf Lewis Hamilton aan dat zijn auto nog niet goed genoeg is om boven aan de lijst te kunnen eindigen. De Brit start zondag als vierde, wat hem laat hopen dat hij met behulp van het KERS-systeem, toch nog voor de winst kan gaan.

De 80 pk’s die het KERS-systeem extra genereert, zouden Hamilton kunnen helpen de eerste bocht sneller door te komen, om de wedstrijd als leider te kunnen vervolgen.

"We zijn nog steeds niet snel genoeg, maar de vierde startplaats is zeker niet slecht. Hopelijk heb ik morgen genoeg grip aan mijn kant van de baan en kan ik zo een paar mensen voor mij inhalen. Het zou fantastisch zijn als ik de leiding kan pakken", aldus Hamilton na de training.

Heikki Kovalainen, teamgenoot van Lewis Hamilton, klaagde over gebrek aan grip. "De auto gleed behoorlijk op de baan", zegt de Fin, die dit weekend op de zesde plaats start. Kovalainen had weinig benzine aan boord en denkt dat het rijden met een zwaardere auto makkelijker zou zijn geweest. "Het was bovendien moeilijk om de juiste warmte in de banden te krijgen. Op een gegeven moment raakten ze zelfs oververhit. De zesde plaats was echt het hoogst haalbare voor mij vandaag. Maar het is bemoedigend dat Lewis en ik weer vooraan staan."