Schuil en Nummerdor vierde in Marseille

Sally (Tessa)
Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben vandaag de strijd om de bronzen medaille bij het grandslam in Marseille verloren. De als eerste geplaatste wereldkampioenen Julius Brink en Jonas Reckermann waren met 2-0 te sterk voor het Nederlandse beachvolleybalkoppel (13-21 en 21-23).

Brink en Reckermann hadden de afgelopen drie FIVB-toernooien gewonnen (Zwitserland, Noorwegen en Rusland). In de eerste set nam het Duitse duo gelijk een voorsprong van twee punten (3-5). Deze voorsprong wisten de mannen steeds verder uit te bouwen. Op 13-20 scoorden ze hun eerste setpunt.

Het niveau van de twee teams lag in de tweede set veel dichter bij elkaar. Nadat Brink en Reckermann eerst een kleine voorsprong namen (5-7), kwamen de Nederlanders weer terug (13-9). De voorsprong van het Oranje-duo werd in de loop van de set steeds kleiner, totdat de Oosterburen via 17-17 op gelijke hoogte kwamen.

Daarna ontspon zich een spannend einde van de set. Op 19-20 volgde het eerste Duitse wedstrijdpunt. Schuil en Nummerdor wisten twee wedstrijdpunten weg te werken, maar op het derde punt was het raak (21-23).