Hamilton: "Onverwachte overwinning"

Sally (Tessa)
Lewis Hamilton is uitermate blij met zijn eerste winst van het seizoen in de Grand Prix van Hongarije. De als vierde vertrokken huidige wereldkampioen maakte een prima start en reed een prima tempo, maar had ook geluk doordat Fernando Alonso problemen met een wiel kreeg na de eerste pitstop en uitviel.

De McLaren-rijder reed direct bij de start al naar de derde plek, haalde Mark Webber in na het gebruik van KERS. En nadat Alonso op moest geven, reed de Brit aan de leiding. "Het is een ongelooflijk gevoel om weer te hebben gewonnen, na zo lang droog te hebben gestaan en na zo'n zware periode. Ik ben enorm trots op het team. Er is keihard gewerkt in de fabriek en ik weet dat iedereen net zo graag weer wilde winnen als ik. De jongens gaven nooit op, wat erg speciaal was om te zien."

Hailton vervolgde: "Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik zou winnen. Ik schatte in dat ons tempo nog niet goed genoeg was om hier te kunnen zegevieren, maar de auto voelde echt fenomenaal aan. Fantastisch. Van het team moest ik de banden sparen. Dankzij mijn ervaring heb ik aan dat verzoek kunnen voldoen."

Toch moeten de fans ervoor waken dat McLaren Mercedes er al is. Het is nog lang niet duidelijk dat het Britse team helemaal terug is. "We moeten onszelf voorhouden wat hard werk kan opleveren. Dat hebben we dit weekend beleefd. Daarom moeten we blijven pushen. Eén zege is niet genoeg, en als we onze schouders er onder zetten, wie weet kunnen we dan vaker winnen. Dit is hooguit een sprong voorwaarts, maar die is nog niet groot genoeg", zei Hamilton.

Het is een historische overwinning van Hamilton: het is de eerste winst voor teambaas Martin Whitmarsh maar ook de eerste voor een wagen die KERS heeft. Met 19 punten staat Hamilton nu achtste, net voor Ferrari-coureur Kimi Räikkönen die 18 punten heeft, en drie punten achter Felipe Massa. McLaren heeft nu 28 punten en staat op de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap.