Doornbos: "Het is een lange race"

Sally (Tessa)
Robert Doornbos kwalificeerde zich gisteravond Nederlandse tijd in de IndyCar Series als tiende op het circuit van Edmonton. Dat was waarschijnlijk niet wat hij gehoopt had, de Nederlander hoopt namelijk op een podiumplaats.

De tijd van 1:01,6844 komt overeen met 115,147 mph, een ruime 185 kilometer per uur. "We hebben hard gewerkt naar de kwalificatie van vandaag toe. Ik denk dat we in het eerste segment bewezen hebben dat de snelheid er is en we eindigden toen zelfs als tweede. We maakten wat veranderingen tussen de ronden in die niet leken te werken toen we opnieuw de baan op gingen. Dus we hebben geprobeerd de boel weer te herstellen maar we bleken niet meer de juiste balans te vinden. Het is natuurlijk teleurstellend, maar het is een lange race", vertelde Doornbos, die daarmee aangaf dat alles nog kon gebeuren.

Het wordt de tweede race voor de geboren Rotterdammer op dit circuit en pas de het derde van dit seizoen waar hij eerder gereden heeft. De rookie reed de race in Edmonton eerder in 2007, toen hij nog in de Champ Car-serie uitkwam. Doornbos had toen de leiding in dat kampioenschap. Maar een tikje met Alexandre Tagliani in de 69e ronde zorgde ervoor dat hij op een ronde achterstand kwam en hij werd uiteindelijk elfde.

De beste startplaats dit seizoen was een tweede plaats tijdens zijn debuut op een oval, in Kansas. Zijn hoogste finish was in Long Beach, Richmond en Watkins Glen: een negende plek. Momenteel staat Doornbos op de veertiende plaats met 175 punten, en hij staat tweede in de stand om de Rookie van het Jaar, achter Raphael Matos die 182 punten heeft.