Sutil had probleem met watertemperatuur

De Force India-coureur Adrian Sutil had last van een oververhitte Mercedes-motor. Daarom werd al in de eerste ronde de beslissing genomen de wagen in de garagebox te parkeren. Het euvel was waarschijnlijk het gevolg van een crash in de derde vrije training op zaterdag.

"We hadden een probleem met de watertemperatuur. De motor werd daardoor te heet. Dat we dit probleem hadden, wisten we al in de installatieronde en in de eerste ronde werd duidelijk dat het echt een groot probleem was. Ik moest een pitstop maken en toen werd besloten om uit voorzorg maar te stoppen. Ik kijk nu uit naar de race in Valencia, waar we een grote upgrade voor de auto krijgen", vertelde Sutil in een interview in de paddock toen hij net uitgevallen was.

Ook de vorige Grote Prijs had Sutil geen geluk. Lag de Duitse rijder in zijn thuis-Grand Prix in Duitsland nog op een tweede plaats, toen hij daar voor de tweede keer pitte, raakte hij Kimi Räikkönen. Sutil verloor daarbij een deel van zijn voorvleugel, waardoor hij direct weer naar binnen moest en als vijftiende eindigde. Momenteel heeft Sutil nog geen punten gehaald.