Aissati kan nog steeds niet kiezen

Rauzer
Ajax-middenvelder Ismaïl Aissati heeft nog altijd niet de knoop doorgehakt wat betreft zijn keuze voor het nationale elftal, waarvoor hij in de toekomst wil uitkomen. De 20-jarige Aissati, die tussen Nederland en Marokko twijfelt, heeft zichzelf langer de tijd gegeven om een beslissing te nemen.

Door een wijziging in de regels van de wereldvoetbalbond FIFA kunnen spelers met een dubbele nationaliteit ook na hun 21ste verjaardag voor een ander nationaal team kiezen dan het land, waarvoor ze als jeugdinternational uitkwamen. Hierdoor hoeft Aissati, die binnenkort 21 jaar wordt, zich niet te haasten met zijn beslissing.

"De buitenwacht is ongeduldiger dan ik," aldus Aissati hierover tegenover De Pers. "Ik wacht nog altijd op het goede moment." Bij zijn beslissing spelen zijn moeder en boezemvriend Ibrahim Afellay een belangrijke rol. "Met Ibrahim heb ik het er vaak over als hij net terug is van het Nederlands elftal. Maar net als mijn moeder zegt hij niet wat ik moet doen. Uiteindelijk ben ik degene die de knoop moet doorhakken."

Dat Marokko in de WK-kwalificatiereeks minder presteert dan Nederland, speelt voor Aissati geen rol. "Het gaat niet om de sportieve belangen. Het gaat er om dat ik een keuze met mijn hart maak."