Battlefield 1943

Kevin (KoosyNL)
In 2002 verscheen het succesvolle Battlefield 1942 dat zich afspeelde in de Tweede Wereld Oorlog. Na wat uitstapjes naar andere conflicten waarvan zelfs eentje in de toekomst, keert de serie terug naar de Tweede Wereld Oorlog met Battlefield 1943.

Battlefield 1943 is al verschenen voor de Xbox 360 en Playstation Network en zal in de nabije toekomst verschijnen voor de PC. De game is voor 15 euro te downloaden via het PSN. Door de game aan te bieden voor een klein prijsje via de digitale snelweg zijn er een aantal concessies gedaan tegenover de andere games in de serie maar 1943 is zeker de moeite waard om te spelen. Net als in de eerdere delen van de serie vindt de strijd online plaats. Waar de vorige delen nog een beperkte singleplayer-mode hadden is dat hier volledig afwezig. Oefenen in de singleplayer voordat je online mensen gaat neer schieten is er dus niet bij. Zoals hierboven al is vermeld speelt de game zich af tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Verwacht alleen geen Duitser te zien want de game speelt zich volledig af in Azië waar Amerika en Japan elkaar in de haren vliegen.



Als je de game begint te spelen zul je keuze hebben uit drie verschillende klassen. De eerste is de rifleman. Deze heeft de beschikking tot de M1 Garand en een granade-laucher. Deze is gespecialiseerd in het neerschieten van vijanden op relatief veilige afstand. De tweede is de machine-gunner die de beschikking heeft tot een Thompson-rifle en een anti-tank raket. Daarnaast kan hij voertuigen repareren wat erg goed van pas kan komen. De laatste is de scout die een sniper-rifle met zich mee draagt. Ook kun je met deze klasse bommen plaatsen en die van veilige afstanden tot ontploffing brengen. De game komt in totaal met drie verschillende maps. Dit zijn drie verschillende eilanden met witte stranden, blauwe zeeën en palmbomen. Elke map komt met zijn eigen strategie om de vijand te verslaan maar team-work zal vereist zijn. Elk van de drie klassen hebben genoeg mogelijkheden om hun potentie te benutten. Er zijn nesten waarin de scout zich kan verstoppen en er zijn gebouwen waar de machine-gunner de tegenstander kan verrassen. Toch zul je erg op je tellen moeten passen want het gebouw waar je in zit kan met één klap verdwenen zijn.