Deal Eyeworks en Amerikaanse achtling is rond

Eyeworks, het productiebedrijf van Reinout Oerlemans, en een Amerikaanse moeder van een achtling hebben overeenstemming bereikt over het maken van een serie over de kinderen. Het contract, waarin staat dat elk kind 250 dollar per filmdag betaald krijgt, moet nog door de rechter in Los Angeles worden goedgekeurd.

Amerikaanse media meldden vandaag dat Nadya Suleman in drie jaar tijd 250.000 dollar (ruim 175.000 euro) zal verdienen voor haar kinderen. Een deel van het geld wordt in een fonds gestort, waar de kinderen bij kunnen als ze achttien jaar zijn.

Oerlemans bevestigde in april al dat Suleman en Eyeworks in gesprek waren. Toen waren de onderhandelingen nog niet afgerond. Hij stelde dat ongeveer zes keer per jaar opnamen worden gemaakt en dat de show jaarlijks uitgezonden wordt tot de kinderen ongeveer achttien zijn.

De geboorte van de kinderen in januari was wereldnieuws. Het komt niet vaak voor dat een achtling geboren wordt en het overleeft. Suleman kreeg twee meisjes en zes jongens. De kinderen zijn inmiddels allemaal thuis.