Alguersuari had goed debuut

Sally (Tessa)
Scuderia Toro Rosso-coureur Jaime Alguersuari, die bij het Oostenrijkse team Sébastien Bourdais vervangt, kende naar eigen zeggen een goed debuut. De Spanjaard werd vijftiende, wel een-na-laatste, maar hij reed een foutloze race met een respectabel tempo. Hij kwam voor zijn teamgenoot Sébastien Buemi over de streep.

Buemi had wel problemen met zijn STR en werd laatste, maar Alguersuari, jongste Formule 1-rijder ooit, kon zijn geluk niet op: "Ik ben erg blij met het feit dat ik mijn eerste race heb uitgereden. De laatste vijf ronden waren fysiek gezien echter wel heel zwaar. Ik vond het moeilijk om het tempo hoog te houden, maar ik ben verder erg tevreden met hoe het ging. Ik heb erg veel geleerd, maar ik dacht wel een paar keer bij mezelf: 'Shit, wat is dit zwaar!'"

Buemi kende dus pech, maar wist toch ook zijn STR4 over de finish te brengen. Blij was de Zwitser allerminst. "Ik ben erg teleurgesteld over mijn race. Ik maakte veel fouten en ben niet tevreden over mijn eigen presteren. Het was een foute beslissing om op de harde banden te starten. Ik verloor meteen een paar plekken bij de start. Het was gewoon een slechte race. Het enige positieve is dat de auto beter is geworden."