Been: "Volgende week gaat het om het echie"

Feyenoord zette zondag een overtuigende prestatie neer tegen het Italiaanse Sampdoria. Ondanks de 3-0 overwinning op de Italianen, waakt trainer Mario Been voor teveel euforie.

"Dit was vriendschappelijk en volgende week gaat het om het echie", benadrukt Been op de website van de Rotterdammers. "Aan de andere kant is het wel zo dat als we dit kunnen laten zien tegen Sampdoria, we dat ook tegen welke club ook die in De Kuip op bezoek komt moeten kunnen."

De zege tegen de blucerchiati geeft Feyenoord derhalve een hoop vertrouwen richting het openingsduel van de competitie tegen NEC. Been hierover: "Qua positiespel hebben we leuk tot goed voetbal laten zien, alleen had de score met iets meer scherpte voor het doel nog iets hoger kunnen uitvallen. We hebben goede spelers in balbezit, maar bij balverlies moet het beter."

Been, die hoopt volgende week weer gebruik te kunnen maken van Jon Dahl Tomasson en Georginio Wijnaldum, was ook goed te spreken over zijn achterhoede en doelman. "Darley heeft het goed gedaan, terwijl ik heel blij ben dat Ron Vlaar weer terug is en het zo lang heeft kunnen volhouden."