Guardiola wil middenvelder halen

Sjors (Sj0rSz)
FC Barcelona-trainer Josep Guardiola is tevreden met zijn huidige selectie. Hij zou alleen graag nog een extra middenvelder willen toevoegen aan zijn team. Het liefst een goede en goedkope balafpakker.

Deze transferperiode werd Javier Mascherano gelinkt aan de Champions League-winnaar. Ook Christian Poulsen van Juventus is een optie voor Barça. Guardiola heeft aangegeven dat hij graag een middenvelder wil toevoegen aan zijn spelersgroep, maar die moet geen miljoenen kosten.

"Yaya Toure en Seydou Keita zullen we een tijdje moeten missen in januari vanwege de Africa Cup. Daarom kijken we naar een middenvelder, die als stofzuiger kan fungeren. Hij moet goed maar ook goedkoop zijn", zegt de trainer op het digitale thuis van Barcelona.

"Ik zou graag zestien of zeventien goede basisspelers hebben zodat niemand onze basisopstelling vooraf zou kunnen raden. Kijkend naar de transfermarkt kan ik niet zeggen hoeveel spelers we zullen aantrekken. Het beste zou zijn als ze nu meteen zouden komen. Maar de markt bepaalt het uiteindelijk."

"De basis hebben we al. Het zou natuurlijk anders zijn als we acht of negen spelers zouden moeten aantrekken. Ik wil niet zo'n grote selectie als Real Madrid of Internazionale. Als het nodig is zal ik spelers van Luis Enrique pakken", refereert hij naar de coach van Barcelona B.

De druk zal volgens Guardiola minder groot zijn als vorig jaar. De spelers zijn allemaal bij elkaar gebleven en weten nu wat elkaars kwaliteiten zijn. "We kennen elkaar nu. Iedereen zegt dat het tweede jaar zwaarder is dan het eerste. Ik zal doen wat ik kan zodat de spelers een goede stimulans en instelling hebben om te blijven winnen. Ik heb veel vertrouwen in mijn team."