[Upd] Voigt uit Tour na val

Peterselieman
Voor Jens Voigt is de Tour voorbij. De renner van het Team Saxobank kwam in de afdaling van de Col du Petit Saint-Bernard hard ten val en werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Voigt behoorde tot de vroege aanvallers van de dag, maar werd op de laatste col teruggepakt door de groep met onder andere geletruidrager Alberto Contador. In de afdaling van de Col du Petit Saint-Bernard reed hij over een hobbeltje, waardoor hij met zijn fiets onderuit ging. Hierbij brak ook het stuur van de Duitser af, waardoor hij ongelukkig terecht kwam. Wat de Saxo-renner precies heeft opgelopen is nog onduidelijk.

Update:
Lance Armstrong meldt op zijn Twitter dat het relatief oké is met Voigt: "Just heard from Frank Schleck that Jens is doing ok. Good news."

Update 2:
Jens Voigt heeft bij zijn val een gebroken jukbeen en een hersenschudding opgelopen. Dit blijkt na onderzoek in het ziekenhuis van Grenoble. "Ik hoop dat jullie je kunnen concentreren op de race en wens jullie veel succes met de moeilijke etappe van morgen," aldus Voigt in een bericht aan zijn ploeggenoten.