Max en de Maxi-monsters nu ook als game

Tdriver
Game ontwikkelaar Warner Bros werkt aan een gameversie van het bekende kinderboek 'Max en de Maximonsters'. De game draagt vooralsnog de Engelse titel van het boek: 'Where the Wild Things Are'. Eerder al werd al bekend dat Warner Bros werkt aan een filmprent op basis van het legendarische kinderverhaal van schrijver/tekenaar Maurice Sendak. De game en de film worden dan ook zij aan zij uitgebracht.




Voor diegenen die het vehaal niet kennen: 'Max en Maximonsters' gaat over een jongetje (Max), dat niets liever doet dan zijn hond en zijn moeder de stuipen op het lijf jagen in zijn wolvenkostuum. Zijn jonge leventje draait letterlijk om het uithalen van kattekwaad. Als hij op een avond, voor straf, zonder eten naar zijn kamer wordt gestuurd, fantaseert hij een hele nieuwe wereld vol met allerlei vreemd ogende monsters.

Net als in het boek zal de speler als Max door deze ingebeelde wereld reizen. En net als in het boek wordt het geen plezierreisje. Veel van de monsters zijn namelijk niet bepaald vriendelijk en zouden de kleine Max het liefst met huid en haar opeten. Gelukkig ontmoet hij ook een aantal minder vijandige creaturen en samen met hen moet Max op zoek naar een uitweg.

Vooralsnog is -afgezien van een beschrijving van het verhaal- weinig bekend over de game. Dat zal waarschijnlijk veranderen naarmate de release in november dichterbij komt. Wellicht wordt dan ook duidelijk of de speler straks -net als in het boek- de vijandige monsters moet verslaan door hen zo lang mogelijk in de ogen te kijken. De eerste die met zijn ogen knippert, verliest.

Max en Maximonsters (Where the Wild Things Are) ligt, als alles volgens planning verloopt, vanaf 27 november in de winkelrekken. De game komt uit op de PS3, Xbox360, Nintendo DS en de Nintendo Wii en wordt ontwikkeld door Amaze Entertainment en WayForward.