Breaking News als het gaat om de IJsstokjesboot

Jawel, al jaren lachen we de ex-stuntman uit. De kinderliefhebber is het dan eindelijk gelukt. De overstap naar Engeland is geslaagd. Schrik niet, hij meldt zelf dat de knuffels bij de kinderen in het armlastige Engeland goed terecht zouden komen. Gelukkig maar. Maar helaas, de kinderen hebben The Thor zelf niet kunnen zien. 

 
De IJsstokjesboot heeft volgens Kapitein Rob de Theems niet kunnen bevaren, dus kon hij Londen niet halen en werden de knuffels in zijn rubber bootje gedumpt en zijn uiteindelijk op de plek aangekomen waar de kinderen al smachtend zaten te wachten. Dat is tenminste het verhaal van Robert McDonald zoals Kapitein Rob uit Emmeloord eigenlijk heet. 

De weblog van FOK! loopt alleen beschamend achter in de berichtgeving. Gister wist Kapitein Rob nog te melden dat hij de nieuwe crew nog aan het inwerken was en de datum van vertrek nog niet bekend was. 

De oude crew, tenminste de vorige lichting, waren ook maar een stel amateurs. De nieuwe crew weet tenminste wel van aanpakken, wat nou inwerken, wat nou teambuilding? Varen met die kutboot! Voordat je het weet ben je al weer terug in Breskens. En zo gebeurde het. 
 
The Thor is alweer terug in Breskens en gaat terug naar de plek van oorsprong. De plannen voor wat er komen gaat is nogal onduidelijk. In het ene bericht meldt hij dat hij nu van Breskens naar Emmeloord gaat varen, dan naar Denemarken en vervolgens naar Canada. In een ander interview (zie filmpje hieronder)  leek het hem wel leuk om de boel te verkopen.  
Nu ben ik geen kenner, maar ik zou toch graag wat bewijs zien van een en ander. Laten we de scheepslog van Kapitein Rob even inkijken. 
 
Maandag 20 juli 2009: Inwerken nieuwe crew, vertrekdatum onbekend
Dinsdag 21 juli 2009: Vertrokken vanuit Breskens, aangekomen bij Ramsgate en gemerkt dat de stroming nogal heftig is. Alle knuffels overladen in een rubberbootje, varen naar Londen, knuffels uit het bootje laden, op naar een ziekenhuis, kinderen blij maken en knuffels uitdelen, iemand van het koningshuis te woord staan, terug met de rubberboot naar The Thor, terug varen naar Breskens.
 
En dat allemaal voor tien over zeven ’s morgens!
 
Het gaat ook allemaal zo snel dat zelfs zijn eigen site het heugelijke nieuws niet heeft kunnen brengen. Wij wachten nog even op de foto’s en het officiële persbericht van het koninklijk huis van Engeland. Kapitein Rob is namelijk niet van de eerste leugen gebarsten.
Enjoy the movie.